yanlış mıyım?çok mu sert konuşmusum

ben hiç bir ağır konuşma görmüyorum.. ikiniz de çalışırken evde ikiniz de eşit şekilde iş bölümü yapmalısınız zaten.. temizlikçiye karşıysa ona göre yardımcı olucak o zaman. sinirleniyorum yaa böyle erkeklere ben! Yalnız ufak bir parantez açayım ayda 1 temizlikçi almanın size tek yararı mutfak dolabı,cam,koltuk silmemek olur.. evdeki diğer süpür-sil,toz al yemek yap, ortalığı topla,yemek yap gibi işlerinizde bi eksilme olmaz.. kısacası her halukarda eşinizin yardımına veya en azından haftada bir falan temizlikçiye ihtiyacınız olabilir.

erkeklerin bu işlere karısmasından nefret ediom
sanane dimi çalışıom bunu karsılıcak param var
sanane
hem elini bişi surmezler hem de ne gerek var

Ne için çalışıyorsunuz? Size kolaylık olmıyacaksa çalışmanız bende işten ayrılıyorum diyin

O zaman yapılacak belli. Sen kızı alıp dışarı çıkacaksın. Çocuğu oyalayamıyorsa sen iş yaparken. Ona da yapılacak işleri söyleyeceksin. Havalar da güzel. Al kızını çık dışarı 3 saat gez. Sen gelene kadar yapsın. Sen de kalan işleri yap. Pes edip temizlikçiyi çağırır kısa sürede.

Benim çocuğum yokken beraber yapardık. Hamile kaldım işleri çok azalttım. Şimdi evdeyim diye iş yapmıyor hiç. İşe başlayınca ben de alıcam 2 haftada 1.

erkeklerın evın ısıne karısması kadar irrite edıcı baska bırsey yok
sen nıye esıne soruyorsun kı?
2 yıllık evlıyım bı kere bıle yardımcı kadın tutmak ıstıyorum dıye sormadım esıme
sorsam cunku evın duzenını sen bılırsın der
bırını tutman gerekıyorsa aylık tutarsın mesela ctesı gunu
gelır yapar ısı
temızlık yapılması ıcın esten ızın mı alınırmıs

evıme yabancı kadın sokmam temızlemeye dıyorsa
tutucak supurgenın ucundan ozaman
kac parcaya bolunebılırsın kı daha fazla
temızlık yemek ev toparlama camasır utu cocuk anne kadınlık hepsı bı arada
kendısı yapsın bakalım aynı anda 2 işi

ya beraber yapalım ya da temizlikçi tutalım diye ısrar et bence o kadar çalışıp yoruluyorsun bir de evde çalışma zor gerçekten çok anlayışsızlar

yıllarca bende aynı seyı dusundum 6 yıldır evlıyım ve 6 yıldır calısıyorum kendım ıcın kenarıma bır lir abıle atmaz ortak hesapda tutardım ama yenı yenı anladımkı kadının kenarında köşesinde parası olamalı.her ay kendıme bır yarım altın alıp atıyorum kenara artık bence temızlıkcıden once sen bunu yapmaya baslamalısın :) tavsiye

size sırtınızı dayamış oh calışmayın ozaman.böyle erkeklere yaranılmaz.yardım etsın cok bılıyorsa

Hah kendimi gördüm yazında.
Tek fark benim annem çocuğa bakıyor, yürüme mesafesinde oturuyoruz annemle.
Fakat gel gelelim yardımcı olmadan evin üstesinden gelmek mümkün değil!

Sen de çalışıyorsun sonuçta, neden eşinden müsade istiyorsun onu anlayamadım?
Makina mısın sen?
Hem çalış, hem bir çocuk, hem ev işi.
Eşine diyeceğin tek şey ben işi bırakayım evime de bakarım çocuğumada!
Bak o zaman nasıl çark ediyorlar.

Allah'tan benim eşim anlayışlı bu konuda.
Ben 3 haftada bir birini alıyorum ve o gün çocuğu kayınvalideme bırakıyorum temizlik rahat yapılsın diye.
Bir günüm gidiyor ve genelde bu pazar günü oluyor, fakat içime siniyor tertemiz oluyor evim.
Ve kir birikip iyice içinden çıkılmaz hal almıyor durum.
Yoksa evin üstesinden gelmek çok zor.
Çünkü sadece temizlik sorumluluğu yok malesef.
Çamaşırı, bulaşığı, ütüsü, vs. derken, bir çok şeye vakit kalmıyor.
Buna rağmen eşim bana "2 hafta da bir mi alsan, yoruluyorsun sende daha temiz olur evimiz" dediği olmuştur.
Hoş başak burcu olduğu için fazlaca titizdir zaten kendisi...

Fakat tavsiyem, bu konuda diretmen.
Kendini tüketip bitirme boşu boşuna.
Hazır çalışıyorken birşeyler oluyor.

Çevresinde kimse çağırmıyorsa yadırgıyordur belki temizlik için yardımcı çağırmayı. Çevremdeki çoğu çalışan veya çalışmayan anne sizin gibi. Çok yoruluyorsunuz, üstüne kendinize zaman ayıramadığınız için yıpranıyorsunuz.

Madem temizlikçi gelmiyor eşiniz siz çocuğunuzla ilgilenirken temizliğinizi yapacak. Erkekler ev işi hiç yapmadıkları için ne kadar zor olduğunu bilmiyorlar. Gerçekten ben eşimden biliyorum. Günde on makina çamasır yıkasım. Çamasır yıkadım astım katladım çok yoruldum desem. En fazla yazık benim kuzuma der. Ama ne kadar zor olduğunu bilmez. 2 yılda ilk defa geçen hafta çamasır astı. Benim başka işim vardı. Şok oldum gidip asmasına zaten. Diyor çamasır asmak çok zor. Şimdi beni az da olsa anladı. Hanımlar bana diyebilir çamasır asmanın neyi zor Olsun iş yapmayı sevmeyene o kadar zor ki anlatamam. Bana bütün ev işlerini yapmak çok zor çünkü sevmiyorum.

Mesela camlar silinecekti ben dedim ben cam silmeyi sevmiyorum. İki seferinde kendi sildi. Dedi ben çok yoruluyorum cam silerken. Birini bulalım. ama camları baştan beri hep ben silsem dicek eline sağlık, bitti. Birini bulamadık camları mecburen ben sildim. Parasını aldım tabi.

Belki tamamen bu konunun cevabı değil ama cevremdeki tüm hanımlar çok temiz. Burdaki hanımlar da öyle. Çok titizler. İyi bir şey tabi ki bu. Hanımlar çok titiz olunca da istemiyorlar başkası yapsın, bütün işlere kendileri yetişmeye çalışıyorlar. Yoruluyorlar, yıpranıyorlar. Benim sizleri düşündüğümden bir küçük ricam. Her şeye siz koşmayın. Bütün ev işlerini sevmeyin, seviyorsanız bile sevmiyorum deyin. Eşimin ablası temizlik yapmayı çok severdi. Eşine ev bile süpürttürmedi beceremiyor içime sinmiyor diye. Şİmdi çoluk çocuk iş, cinnet aşamasında yetemiyorum diye. Başta yaptırsaydı beğenmese de yavaş yavaş. Adam şimdiye öğrenirdi güzel temizlik yapmayı.

Tabikide sert konuşmamışsınız hatta fazlasıyla sakin söylemişsiniz
bu sizin en doğal hakkınız eşinize karşı fazla sessiz olduğunuzu düşünüyorum neden bu kadar yıpratıyorsunuz kendinizi
2.5 yaşında oğlum tıpkı kızınız gibi (bende çalışan anneyim) babanneden alır almaz hep üzerimde babayla hiç işi yok allahtan ağbisi var ben sizin durumunuzda olsam eşime alalımmı demek yerine alıcam derdim sonuçta evin bütün işi sizin üzerinizde

Dönem dönem yavas yavas tüm ev işlerini tek tek yaptırın eşinize. Bir hafta evi sürpürsün, bir hafta silsin. Bir hafta çamasır katlasın. Beğenmeseniz de güzel olmadı demeyin. Çocuk gibiler. Çok güzel oldu beni çok mutlu ettin sağol eline sağlık. İltifatlar edin. Arkasından düzeltmeyin de ama. öyle kalsın. Bir dahaki sefere kat kat güzel oluyor. Dİyelim ki yaptı her hafta bir işi sevmedi. O zaman mutlaka diyor ki yardımcı bulalım.

En ufagından söyleyeyim hem de gülün Erkek çoraplarını katlamak çok sıkıntı. Hele çiftlerini bulmak işkence. Tabi ben bunu evlenince anladım. Eşime dedim çorapları sen çiftle cinnet geçirecem. Yok mok dedi. Tabi ben biraz kavgacıyım. Çenemi açtım. Mutfağa gittim geldim yatağın üstünde çorap çiftliyor. Şimdi ne zaman çoraplar yıkansa biliyor benim çene yapacağımı kalkıp çiftliyor. Eğer ben yaptıysam da diyorum hadi yine iyisin bu sefer senin yerine ben katladım.

Bir de çarşaf değiştirme olayımız var Benimle lastikli çarşafı yataga geçiriyor - yatağımızın bir tarafı duvara dayalı tek başıma çok uğrasıyorum diye çağırdım gel tut ucundan diye ilk kez(!)- bu çarşaflardan bıktım ben diyor İlk yapısında hem de.

Bu kadar anlattım sanmayın eşim evin her işine koşuyor. Böyle ufak şeyler. Yaptığı bir çarşaf çorap, misafir gelecek ev dağınıksa evi süpürmek ki bu ayda yılda bir. Ufak şeylere yardım ediyor yani. Ben fikir vermesi açısından yazdım. Ama hem çocuğum olsa hem çalışssam, benim yaptığımın aynısını yapmasını isterim ki hakkım zaten o.

Ev işlerine, temizliğe eşiniz ortak mı? Yardım ediyor mu demiyorum bakın yarısını yapıyor mu? Yapmıyorsa yaptıracaksınız. Ancak o zaman anlar bir kadın almanın gerekliliğini. Sinir oluyorum böyle erkeklere de babalara da. Bebek bakımı olsun, ev işleri olsun bu şekilde halledilmez.

Madem çocuk hep sizden ilgi bekliyor, genel temizlik, normal temizlik Allah ne verdiyse bütün temizlik işlerini yardımcıya karşı çıkan eşiniz yapacak.

çalışıp emek harcayıp kazandığınız SİZE AİT olması gereken parada söz hakkınız yoksa çalışmayın.

Bütün yükü siz üstlenmeyin. Sofrayı kurup toplamak, dağınıklığı düzenlemek, çamaşır katlamak, çay yapmak, gibi işleri mesela o yapsın. Kendi dağınıklığını kesinlikle kendisi düzenlesin. Başınıza 2. çocuk olmasın eşiniz.
Çocuğunuzun yaşına uygun oyunları bulun. Babası ile onları oynasın. Eşiniz oyalamayı bilmiyor. Uğraşmak istemiyor belli. Ama bazı akşamlar baba kız oyun zamanı olacak. Bunu ikisine de aşılayın.
Evin genel temizliği konusunda ara sıra ev temizliğine gelen bir kadın ayarlayın mutlaka. Para işini beraber hesaplayın. Fazla harcama olmayacağına dair eşinizi ikna edin. Gerisine de karışmasın. Sizi huzurlu gördükçe eşiniz de ısınır bu duruma.

meraba kızlar bende çalışan biriyim ve şuan hamileyim aralıkta nasipse doğumum var doğumdan önce genel bir temizlik yaptırmak istiyorum ve bunun için bir bayan bulacağım benimde eşim gerek yok diyor. annemle ben yaparız diyor ama ben istemiyorum sonuçta hem ne gerek var kayınvalidemi yorayım hemde her detayımı görmek zorunda değil. bende izin istedim kadın tutalımmı diye bir defalığına genel temizlik kapsamında.. şuan burda okuyunca kafama dank etti neden böyle bir konuda izin istiyorumki Allah Allah ya tutacam derim ve tutarım nedir yani sanki keyfe keder bişey yapıcamda izin istiyorum bak çok sinirlendim şuan eşime ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…