Yanlış olan ben miyim?

Haklısınız daha yolun başındayım. Kendimden taviz vermeden devam edeceğim yolda elbette yara alabilirim. Ama yara almamak değil, aldığın yarayla yürümyei bilmek marifet bence. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sevgiler.

Biraz daha tecrübe kazanınca bazen yaraların ne kadar öldürücü olduğunu anlayacaksınız.Ama insan tabii ki bir parçası ölse de yaşamaya ilerlemeye devam ediyor.hayatın özü bu ne yapalım:) Rica ederim sağlıcakla kalın.

okumadan ararştırmadan yorumlar yapılıncı böyle oluyor... çoğu kişinn evinde Kuran ı vs i var iki dakika açıp okumak gerek evde yok diyelim internetten de açıp bakılabilir.hiçbir konuda cahil kalmamak gerek :27:

:25:kendi fikrini söylese yine iyi hasbam ayet tefsir ediyor:60:

Kuran'ı kerim deki ayetler kurallar yasaklar felan sadece Peygamber efendimizin yaşadığı dönemle sınırlar değil kutsal kitap tüm dönemler için geçerli. yaşayış tarzının değişmesiyle yasakları daha hafifletildi sadece buradakilerin çoğu Allah katında zinayı sadece kızlık zarınn bozulması sanıyor... arkadan ilişkye girmek diye birşey var kızlık zarı bozulmuyor tamam o zaman bu masum erkek arkadaşımla sadece öpüşüyoruz sadece sarılıyoruz sadece elini tutuyorum ben masumum ama kızlık zarı bozulanlar günahkar zina yapıyorlar var mı böle bişe ya :27: sen nefsine hakim olamadı sevgilinle öpüştn o nefsine hakim olamadı ilişkiye girdi Allah katında günah olan zaten nefse hakim olamamak.... ben sevgilisyle öpüşen sarılan ama ilişkiye girmeyen birine masum demem.
ya herkes bir kılıf uyduruyor işte kendini rahatlatmak için..

Boşanmaların büyük bir çoğu cinselliğin iyi olmamasından, bunu ben değil istatistikler söylüyor zaten.
Kardeş kardeş olmasa bile büyük bir çoğunluğunuz orgazmı deneyimlemeden bedeninizi terk ediyorsunuz.
Yabancı toplumlarda da bitiyor çünkü sebep şu: Doğu tek eşliliğe takmış durumda önünü göremiyor.
Batı ise sürekli değiştirmeye takmış durumda aşık olmayı geçmiş değiştire değiştire değişimi sever olmuş karşısındakini değil.
Ama biz arada olduğumuz için benim düşünceme çok muktediriz aslında.
Cinsellikle aşkın bal gibi alakası var. İkisini de deneyimlemediğiniz için bilmiyorsunuz bence.
Çevrendekilerin buna saygı duymamasına ben burdan yaptığım yorumla bir şey yapamam zaten. Ayrıca bence saygı duyuyorlar ki seni içlerine almışlar.
Sen de saygı duymuyorsun o zaman onların fikirlerinin yanlış olduğunu düşünerek.
Eğer saygı duymamaktan kastın hakaret boyutu ise zaten yanlış çevredesin.
Hayır masum dokunuşlarla anlaşılcak bir şey değil. Açık ve net söylüyorum anlayamazsın.
Belki bir uzvu eksik ya.
Gene ruh uyumunu ara ben de öyle diyorum zaten ama aşık olmuşsun madem ruh uyumunu bulmuşsun neden yapmadın?
Çok garantici bir bakış açısı evliliğin güvencesine sığınmak. Acziyet bana göre. Açıkçası karşımdakinde biraz da cesaret olsun isterim ben her şey bir kenara.

Bence senin aşk anlayışın bizim bahsettiğimiz aşk anlayışından biraz farklı...Bizim aşk diye bahsettiğimiz duygu sadece ruhların bir an için bir olması içinde tüm kalbine onun olması...senin o olman onunda sen olma durumu kesinlikle maddi bi durum değil ...vücutların birbirini istemesi durumu değil... önce şehvet olur sonra aşk olabilir diyorsan peki onu kaçıncı şehvet duyduğumuz kişide yakalayacağız bunun bi garantisi var mı? hani evliliğin bir garantisi olmaması gibi..demem o ki aşkı yakalayacağım diye kaç erkekle yatmam gerek sonrada batıya dönüp onlar değişiklik peşinde nasıl derim ben kaç erkek değiştirmiş olacam acaba...şuna inanıyorum ki aşık olduğn kişiyi ilk anda anlar yüreğin ona akar onu yaşarsın..sonra tutkular başlar aşkını yaşarsın istediğin boyutta buna kimse karışamaz ister birlikte yaşar devam edersin ister evlilik yaparsın kendi kiişiliğine düşüncelerine göre ama cinsellik olması için ortada şehvetten öte anlamı bir duygu olmuş olur ki herkesin saygı duyabileceği yüce bir his...yani AŞK:69:

Kuran'ı kerim deki ayetler kurallar yasaklar felan sadece Peygamber efendimizin yaşadığı dönemle sınırlar değil kutsal kitap tüm dönemler için geçerli. yaşayış tarzının değişmesiyle yasakları daha hafifletildi sadece buradakilerin çoğu Allah katında zinayı sadece kızlık zarınn bozulması sanıyor... arkadan ilişkye girmek diye birşey var kızlık zarı bozulmuyor tamam o zaman bu masum erkek arkadaşımla sadece öpüşüyoruz sadece sarılıyoruz sadece elini tutuyorum ben masumum ama kızlık zarı bozulanlar günahkar zina yapıyorlar var mı böle bişe ya :27: sen nefsine hakim olamadı sevgilinle öpüştn o nefsine hakim olamadı ilişkiye girdi Allah katında günah olan zaten nefse hakim olamamak.... ben sevgilisyle öpüşen sarılan ama ilişkiye girmeyen birine masum demem.

dedim ya bir erkeğe bakmak bile göz zinasıdır ille de dokunmak da gerekmiyor haklısın bu genç kızlar bi kaç şehvet dolu insana alet olduklarını ne zaman anlayacaklar acaba

Bence senin aşk anlayışın bizim bahsettiğimiz aşk anlayışından biraz farklı...Bizim aşk diye bahsettiğimiz duygu sadece ruhların bir an için bir olması içinde tüm kalbine onun olması...senin o olman onunda sen olma durumu kesinlikle maddi bi durum değil ...vücutların birbirini istemesi durumu değil... önce şehvet olur sonra aşk olabilir diyorsan peki onu kaçıncı şehvet duyduğumuz kişide yakalayacağız bunun bi garantisi var mı? hani evliliğin bir garantisi olmaması gibi..demem o ki aşkı yakalayacağım diye kaç erkekle yatmam gerek sonrada batıya dönüp onlar değişiklik peşinde nasıl derim ben kaç erkek değiştirmiş olacam acaba...şuna inanıyorum ki aşık olduğn kişiyi ilk anda anlar yüreğin ona akar onu yaşarsın..sonra tutkular başlar aşkını yaşarsın istediğin boyutta buna kimse karışamaz ister birlikte yaşar devam edersin ister evlilik yaparsın kendi kiişiliğine düşüncelerine göre ama cinsellik olması için ortada şehvetten öte anlamı bir duygu olmuş olur ki herkesin saygı duyabileceği yüce bir his...yani AŞK:69:

evet herşey aşkla başlıyor. aşık oluyorsun zaman geçiyor daha aşık oluyorsun sonra daha fazla bazen kanın ona karşı o kadar çok kaynıyorki sımsıkı sarılmak istiyorsun her dakika öpmek istiyorsun her dakika yüzüne bakmak istiyorsun. şehveti yolda yanından geçen herhangi bir çok yakışıklı bir erkeğede hissedebilirsin

size ne?

neyseee sakin zebani sakin...tut dilini ceza alma zebani:41:

Son düzenleme:
size ne?

neyseee sakin zebani sakin...tut dilini ceza alma zebani:41:

niye gerçekleri duymak zoruna mı gitti :27:
kimsenn ilişki benim umrumda değil git sevgilenle birlikte ol banane
gerçkleri çarpıtmaya cahil cahil konuşmaya kimsenn hakkı yok
ve senn yaşın kaç? 8 mi :27:
bu nasıl bir yorumdur böyle :68: ve atlama hemen önce bir oku yazdıklarımı neden yazmışım bunu anla sonra yaz yazacağını...

Son düzenleme:
bu nasıl bir yorumdur böyle :68: ve atlama hemen önce bir oku yazdıklarımı neden yazmışım bunu anla sonra yaz yazacağını...

:60::60::60: acı gerçekler :33::33:

Konuya dini yorum yapanlar,tartışma içinde olanlar ve hakaretvari saygısız yorumlar yapanlar uyarı alacaktır.
Defalarca dini konular açılmayacak,bu tür yorumlar yapılmayacak denildi,neden din konuşulmasın diyoruz çünkü konuşmuyor kavga ediyorsunuz.

Olaya dini açıdan bakarsan kesinlikle haklısın haram olana ne şekilde yaklaşırsan günaha girmiş olursun ister öp ister birlikte ol aynı kefeye girer ama AHLAK açısından bakarsan aynı şey demek değil sevdiğin bir insanı öpmek dokunmak la birlikte olmak farklı şeyler tabi bu benim fikrim...bence olaya dini açıdan değilde ahlak tarafından bakmak gerekir çünkü herkes aynı dine mensup olmayabilir yada dini inançlar herkes için aynı derecede önemli olmayabilir ama toplumumuzda hukuk,ahlak ve görgü kurarları herkes için aynı olmalırdır...

Ezik, taşralı vs. diyenler zaten sizinle ciddi olmayı düşünmeyenlerdir. O halde kaybınız ne?

Konu nereden nereye gitmiş... Sizin neye "zina" deyip demediğiniz önemli değil ki ? Ne amel defterini siz tutuyorsunuz ne de hesap vereceğimiz kişi sizsiniz ? Din bireyseldir. Kuran'da bile sürekli Allah bağışlayıcıdır, affedecidir, yeter ki tövbe edin derken, insanların birbiriyle bu denli kati ve incitici konuşabilmesi bana çok anlamsız geliyor. Kimse kendi düşüncesini başkasına kabullendirmek zorunda değil ki, herkes fikrini belirtiyor. Bize bu yaşa getiren çevremiz, yetişme tarzımız, arkadaş çevremiz gibi pek çok etken var ve bu kendimizi ifade edişimize ve düşüncelerimize yansıyor. Bi arkadaşa 8 yaşında denmiş ama yazım tarzından dolayı ben yadırgadım o kişiden önce bunu.

Konuyu açan arkadaşa gelince...Her şeyden önce umarım çok çok aşık olabileceğin ve aynı duygularla seni sevecek bir erkek çıkar karşına :) Seni kıran insanları da bir an önce unutursun :)

Konu belki saçma gelecek ama ben bunu bu sıralar gerçekten dert etmeye başladım. Özellikle son dönemler hiç bir ilişkim doğru dürüst gitmiyor.
Ben bazı şeylerin evlilik sonrası yaşanması gerektiğini düşünenlerdenim. Ama ne yazıkki bu düşüncem sebebiyle hep, karşımdaki insanlar benden soğuyorlar, uzaklaşıyorlar.
Gerçekten sevgiye, aradaki hoş diyaloglara, bir insanın başka yerlerine değil de bizzat kendisine değer veren hiç mi erkek kalmadı?
İnanın bunu bir kişiyi baz alıp yazmıyorum. Eski sevgililerim dönmek ister ama hep bişeyler yaşamadan olmaz derler.
Son bir kaç ay içinde çıktığım bir kaç kişi onlarla cinsel anlamda birliktelik yaşamadım diye ya uzaklaştılar, ya da direkt bu şekilde olmaz dediler.
Arkadaş olan normal erkek arkadaşlarım, bu mevzu için benim için farketmez, her önüne gelenle birlikte olmayan biriyse ciddi ilişki olur zaten cinsellik olmadan bi ilişki yürümez , sen hatalısın diyorlar.
Çevremdeki bazı kız arkadaşlarım bile onu yaşamazsan olmaz, erkek bu lisede değiliz sonuçta mantığındalar.
Onlar bile hemcinsim olmalarına rağmen, erkeklere hak veriyor gerçekten anlayamaz oldum.
Hatta yine bir kızlı erkekli bir kaç arkadaşım bu konu açıldığında şu yorumu yapmışlardı. Tamam 20'lere kadar bakire olmak hoş olabilir ama 20'li yaşlardan sonra çok itici, ezik, taşralı bir görüntü dediler.İçten içe bozuldum yani, renk vermesem de.
Tabiiki de etrafımdakilere ben bunu yaşadım,yaşamadım diye anlatmıyorum ama son dönem gerçekten bu yüzden hiç bir ilişkim yürümüyor.
Buna rağmen elbette ben kendi düşüncemden sapacak değilim, hala evlilik öncesi yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum ama yaşadıklarım çok psikolojimi bozdu.
Aşka inancım kalmadı zaten. Herşey onun üzerine mi yaa.
Bi de anlamadığım çevremde,bunu yaşayanlar da gayet güzelce rahatça evleniyorlar da.
Böyle düşünen bir ben mi kaldım dünya da yaaaaa:43::43:
Bişeylerin evlilik sonrası yaşamak istiyorum diye ben mi geri kafalıyım ya da yanlış mı yapıyorum?
Benim gibi düşünen varsa lütfen yazsın, eğer yalnız değilsem yalnız olmadığımı bilmek istiyorum
Ya da aşka inancım canlanması için bunu önemsemeyen erkek arkadaşlarınız varsa lütfen örneklendirin. Çünkü aşka umudumu yitirmek istemiyorum.

yanlış olan sen değilsin arkadaşım bende sana katılıyorum,kendini kötü hissetmene gerek yok.herkes bu konuda farklı düşünebilir.ama cinsellik konusunu aşk ile aynı kefeye koymak doğru değil.şehvet ve aşk...bunlar farklı şeyler. dediğim gibi evlenmeden önce cinselliği yaşamak yada bir kişiyle yaşamak vs...bunlar kişilerin hayata bakışı ile ilgili şeyler.sadece senin gibi düşünen çok sayıda kişi olduğunu söylemek istedim.ayrıca buna değer veren de çok sayıda erkek var.umarım bunlardan biriyle karşılaşırsın.Allah; "temiz kadınlar temiz erkeklere,temiz erkekler temiz kadınlara... diyor bir ayetinde.o yüzden hiç üzülmene gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
konu sahibi arkadaşım, dilerim iyi insanlarla karşılaşırsınız.
sizin isteklerinize ve sınırlarınıza uygun biriyle mutlu olursunuz.
isteyen istediğini yaşayabilir ve söyleyebilir.
önemli olan sizin nasıl mutlu olduğunuz.

yapılan araştırmalara göre evliliğinde cinsel sorun yaşayanların çoğunun cinselliği evlenmeden yaşayanların olduğunu duymuştum haberlerde. ee tabi heyecanı kalmıyor artık.herşey önceden yaşanıp yitirilince isteksizlikler de yaşanabiliyor.keşfedilecek bişey kalmıyor böyle olunca.yani önceden deneme sürüşü yapmak faydadan çok zarar getiriyormuş evliliklere. alenen yaşanan şeylerin evlenince ne gibi bir önemi kalır ki! ilk gecenin bile bir güzelliği özelliği olmalı bence....

Senin arkadaşların fazla sex and the city izlemiş.:66:
Sende bozsana onları,tersle.Taşralıymış,ezikmiş.Çok çirkin benzetmeler.İzin verme senle böyle konuşmalarına.

İnsanlar ne zaman kavga etmeden tartışmayı , farklı fikir ve inanışlara saygı duymayı öğrenecekler ..
yada acaba öğrenemiycekler mi ??

Dinde zorlama yoktur, herkes özgürdür elbette. İsteyen dünyada pişer, isteyen ahirette ! Cengiz Numanoğlu
bu sözü çok severim : herşeyi anlatan kısa ve öz bir sözdür..
Herkez İslamıyetı bılıyor aslında kimse cahil değil artık ...Bu devirde insanların cahilliği akıllarında değil imanlarında ..
Hal böyleyken farklı düşünceler belirten insanlarla kagvaya girmeyin..

vaşşş bu kadar fetvanın sonu banlanmakmış gördün mü:5:

değdi mi banlandığınıza

bak doğru söylediniz kimsenin ilişkisi umrunuzda olmamalı

ben cahilim napam :2: aplalar sayesinde cehaletim gidecek.yani galiba,sanırım,heraldee:1:

gideyimde öpeyim yarimi...

Son düzenleme:
ya da tamam birlikte olma ama bozulmadan da bişiyler yaşayabilirsin diyenler
ki şu son yazdığımı hepten iki yüzlülük buluyorum. bişeyi ya yaşarsın ya yaşamazsın
sanki erkekler üstün varlıklar biz onlara yaranmak zorundaymışız gibi düşünüyorlar

ne kadar iğrenç birşey bu ya

Back
X