- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi Pink_blue_
-
İlkokul 2.sınıf matematiğini otuz küsur yaşında yapabilince kendini bir halt sanmış haspam ..çocuğun tepesine çöktükçe çökmüş eczacı olamayacaksın diyeÇocuğun kafasını bilmem de annesinin kafası pek çalışmıyor gibi.
+1O yaştaki çocuk bütün gün bir dükkanda oturacağını düşündüğü bir iş sahibi olduğunu mu hayal ediyor yani?
İnsan o yaşta daha uçuk kaçık şeyler ister genelde. Hiçbir şey bilmiyorsa da doktor olmak ister, öğretmenini sever öğretmen olmak ister.
Çocuğun hayal dünyasını bile öldürmüşsünüz siz kendi isteklerinizi empoze edip.
Noktalama işaretlerinden haberiniz yok, hangi de ayrı yazılır hangisi bitişik yazılır haberiniz yok ama çocuğa kitap oku baskısı yapıyorsunuz kendinize bakmadan.
Anne babasını okurken görüyor mu ki oturup kitap okusun?
Çocuklarınız başarılı olduğunda kendi eksikliklerinizi tamamlamış, başarısızlıklarınızı düzeltmiş sayılmayacaksınız. Çocuğunuza eziyet etmeyi bırakın.
ebeveyn olmanın en zor yanlarından biri çocuğuna isteklerimizi dayatmamaktır2. sınıfa giden çocuğu eczacı olarak hayal etmek mi?Siz iyi misiniz ya? Kendi hayallerinizi niye çocuğun üstüne yıkıyorsunuz? Kendi olamadıklarınızın acısını niye çocuğa çektiriyorsunuz? Madem öyle kolaydı, siz çalışıp sayısaldan 450 puan alıp eczacılık okusaydınız. Olmadı ama değil mi? Yapamadınız. Peki niye sizin yapamadığınızı çocuğunuz yapmak "zorunda"? Önce kendinize bakın, sonra çocuğa yüklenin.
Zeka da genetik evet, çevresel koşullar ancak var olan potansiyeli artırır, fazlasını değil. Yani genlerinizle ne verdiyseniz o. Zaten çocuğu mahvederek çevresel koşullar mevzusunu da siz baltalıyorsunuz.
Benim babam da bağıra çağıra matematik çalıştırırdı bana. Nefret ettirdi sonunda. Ben de sözel bir bölümü dereceyle kazandım, dereceyle mezun oldum. Çok da iyi yapıyorum işimi. Memnuniyetsiz, kendi bir şey olamamışken başkasını eleştiren insanlardan çok daha fazlasıyım en azından. Yeteneğimi fark ettim, yolumu kendim buldum.
Sen eczaci olamazsın ne ya, hani doktor ,öğretmen falan desen anlarım da zaten çocuğun eczacı olmak gibi bir hayali yoktur ki. Kim ister çocuk yaşta esnaf gibi eczacı olmak? Bir güzelliği, esprisi olmayan meslek (çocuk için. Yoksa lisede eczacılık okuyup nispeten rahat yasamayi hayal eden çok genç var. Ama havalı bir meslek değil).
Çocuğun da çok seyinde yani,eczacı olmamak.
Ayrıca kitap oku kitap oku, KİTAP OKUUUU!!!
Sizin gibi aileler yüzünden çocuklar kitabı iğrenç bir şey sanıyor. Siz zaten bebeklikten ona kitap okusaydiniz, severek - sesinizi değiştire değiştire, onun Ruh haline uygun kitaplar okusaydiniz kiz zaten kitap okumayı severdi.
Siz ailecek Tv kapatıp bos vakitlerinizde salonda kitap okusanız çocuk zaten bunu normal görürdü. Yaşına uygun kitaplar alsanız zaten kitap okumayı sevecek. Ben çok severim çocuk kitabı okumayı,zamanında 6nokta sesli kütüphanesine de çocuk kitabı okumuştum. Boş zamanlarımda denk geldikçe okurum. Ama öyle salak kitaplar var ki, o kitap için kesilen ağaca üzülüyorum. Birincisi saçma- bir esprisi olmayan pamuk prenses tarzı salak kitaplar, ikincisi dini ya da milli birilerini övmek üzerine yazılmış ,çocuk pedagosisiyle alakası olmayan propaganda kitaplari, üçüncüsü ideal insanı anlatan, olay orgusunden ziyade Ayşe arkadaşına küsmüş sonra barışmiş . Son' diye biten manasız kitaplar.
Resmen çocuk edebiyatı koca bir çöp.
Azıcık aklı çalışan çocuk zaten bu çöpleri okumaz.
Önce sizin okuduğunuz, okumaktan zevk aldığınız kitaplar alın, bakın nasıl okuyor.
Mesela şunu onerebilirim mektupları karışan iki çocuğu anlatıyor. Sevmeyeceğini düşündüğü farkli şeyleri aslında sevmek üzerine. Bunu alın mesela. Sonra ananesine mektup yazsin, zarfı doldursun beraber PTTe gidin,4 liraya postalayin . Kitaptaki kızların başına ne gelmişti? Sevmeyecekleeini düşündükleri şeyi yapıp keyif almışlardı. Bir sohbet edin,o neyi sevmeyeceğini düşünüyor. Bunun üzerine bir saatlik bile olsa o şeyi yapın, sonra tekrar okusun kitabı, kendi hayatiyla bağ kurup sohbet etsin sizinle.
Kitap dediğin böyle hayatının icine alınır. Benim şükür yasitim ablam vardı,biz kitap hakkında konusa konusa,kitaplardan etkinlik yapa yapa zevkle okurduk. Annem başımızda 'okuyun laaaaannn' diye çigirsa elime kitap almazdim heralde.
Gerçekten çok kötü bir annesiniz. Ki çoğu insanın anneliğini hiç beğenmiyorum ama sizinkini hiç hiç beğenmedim. Kendi saçma ve düşük seviye hayalinizi çocuğunuz uzerinden tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Sonra da o basarisiz oldukça sonra hayali oymuş gibi eziyorsunuz.
Evlerden ırak...gerçekten çok kötü.
Sizin yüzünüzden özgüvensiz, ezik bir çocuk olabilir ileride. Sonra ona sinirlenirsiniz neden eziksin diye,hiç bilmeden sebebi siz oldugunuzu...
Ayrıca madem çocuğun eczacı olmasını istiyorsunuz böyle saçma sapan konuşana kadar evdeki tüm ilaç kutularını, bitmiş ilaçları vs biriktirin. Hatta ondan bundan alın.
Bir dolaba ecza dolabı diye dizin, boş zamanlarında eczacılık oynayın. Çirkin doktor yazisiyla verin mesela recetenizi, çözmeye çalışsın,kikirdesin,bulsun. Para verin üstünü versin...
Çok güzel kimya setleri var o yaşa uygun.bir şeyleri birlestiriyorsun rengi değişiyor. Onlardan alın,kız kimyaya ilgi duysun,ilaç yapmaya heves etsin. Paranız mi yok? Yazın 8 yaş kimya deneyleri vs diye sirkeyle bilmemneyo karıştırıp evde deneyler yapın. Deney tüpü hediye edin mesela...
Ayrıca ders anlatamıyorsunuz demek ki , belli..ucuza öğrenci birini tutun eşin dostun çocuğundan, elli lira verin o çalıştırsin..hem harçlığını çıkarır hem yararlı olur.
Çocuğu iyice sogutacaksiniz her şeyden
Lütfen anne olmanın da ehliyeti olsun. Her çiftleşen yapıyor bir taneNe münasebet çocuğunuzun mesleğine siz karar veriyorsunuz ki? Belki çocuk sporcu olacak, sanatçı olacak, edebiyatçı olacak?
Somut parametreleri olmayacağı için mümkün olmadığının farkındayım da, siz de ironiden anlasanız keşke.Bugün annelik ehliyeti getirilse istenen nitelikler ne olur sizce ?
Eğitimi ve eğitimli insan olmayı alınan diplomalar ve okunan okulların adıyla ölçenler olduğu sürece asla annelik ehliyeti çıksın demem ben.
Böyle bir uygulama olursa : konu sahibi gibi hanımlara ehliyet verilirken , hayat okulunu bitirdim ben diyen ; lise , üniversite diploması olmayan ancak kendini yetiştirmiş , okumayı seven , diplomasız eğitimli anneler mağdur olur.
Ne istediğimize çok dikkat etmeliyiz.
Yeni arkadaş dikkat çekmeye çalışıyor bence. Her konuda en tuhaf yorumu yapıyor dünden beri. Benim dikkatimi çekmeyi başardı.
8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Sizin yaptığınız doğru.ebeveyn olmanın en zor yanlarından biri çocuğuna isteklerimizi dayatmamaktır
hadi yemeyini ye bile demiyorum ,acıkırsan yemek hazır diye haber veriyorum ,öyle dikkat ediyorum konuşmalarıma küçük yaştakiler için özellikle, kendime sık sık önce insan sonra çocuğum olduğunu hatırlatıyorum.
evladına baskı yapan kişinin tek derdi ego tatmini olduğunu düşünüyorum
kızım astronot olup gezegenlerde doğa ve hayvanlar üzerinde çalışmalar yapacakmış biliminsanı olacakmış öyle diyor6 yaşında kendisi, canın ne isterse onu yap diyorum,yarın başka birşey olmak ister onda da destek olurum ,birşey yapmaya çalışırken beceremiyorum diyor kendi kendine söyleniyor,niye beceremeyecekmişsin sadece biraz zamana ihtiyacın var istediğin zaman sana yardımcı olabilirim diyorum... çocuğum benden daha özgüvenli, çünkü benim annemde beni büyütürken hatalar yaptı
2 çeşit insan var kimisi ben çektim aynı şekilde çocuğumda çeksin der,kimisi de ben çektim bari çocuğum çekmesin der
konu sahibi gelinine zulm eden kaynana gibi davranıyor çocuğuna ne acı, bizlerde ebevenylerimizin yanlışlarını görebilmiş kendimizi ona göre yönlendirmişiz
Linç yememek için yazamadım da hakikaten kim o yaşta eczacılık hayali kurar ki ne acayip insanlar varSen eczaci olamazsın ne ya, hani doktor ,öğretmen falan desen anlarım da zaten çocuğun eczacı olmak gibi bir hayali yoktur ki. Kim ister çocuk yaşta esnaf gibi eczacı olmak? Bir güzelliği, esprisi olmayan meslek (çocuk için. Yoksa lisede eczacılık okuyup nispeten rahat yasamayi hayal eden çok genç var. Ama havalı bir meslek değil).
Çocuğun da çok seyinde yani,eczacı olmamak.
Ayrıca kitap oku kitap oku, KİTAP OKUUUU!!!
Sizin gibi aileler yüzünden çocuklar kitabı iğrenç bir şey sanıyor. Siz zaten bebeklikten ona kitap okusaydiniz, severek - sesinizi değiştire değiştire, onun Ruh haline uygun kitaplar okusaydiniz kiz zaten kitap okumayı severdi.
Siz ailecek Tv kapatıp bos vakitlerinizde salonda kitap okusanız çocuk zaten bunu normal görürdü. Yaşına uygun kitaplar alsanız zaten kitap okumayı sevecek.
Ben çok severim çocuk kitabı okumayı,zamanında 6nokta sesli kütüphanesine de çocuk kitabı okumuştum. Boş zamanlarımda denk geldikçe okurum. Ama öyle salak kitaplar var ki, o kitap için kesilen ağaca üzülüyorum. Birincisi saçma- bir esprisi olmayan pamuk prenses tarzı salak kitaplar, ikincisi dini ya da milli birilerini övmek üzerine yazılmış ,çocuk pedagosisiyle alakası olmayan propaganda kitaplari, üçüncüsü ideal insanı anlatan, olay orgusunden ziyade Ayşe arkadaşına küsmüş sonra barışmiş . Son' diye biten manasız kitaplar.
Resmen çocuk edebiyatı koca bir çöp.
Azıcık aklı çalışan çocuk zaten bu çöpleri okumaz.
Önce sizin okuduğunuz, okumaktan zevk aldığınız kitaplar alın, bakın nasıl okuyor.
Mesela şunu onerebilirim mektupları karışan iki çocuğu anlatıyor. Sevmeyeceğini düşündüğü farkli şeyleri aslında sevmek üzerine. Bunu alın mesela. Sonra ananesine mektup yazsin, zarfı doldursun beraber PTTe gidin,4 liraya postalayin . Kitaptaki kızların başına ne gelmişti? Sevmeyecekleeini düşündükleri şeyi yapıp keyif almışlardı. Bir sohbet edin,o neyi sevmeyeceğini düşünüyor. Bunun üzerine bir saatlik bile olsa o şeyi yapın, sonra tekrar okusun kitabı, kendi hayatiyla bağ kurup sohbet etsin sizinle.
Kitap dediğin böyle hayatının icine alınır. Benim şükür yasitim ablam vardı,biz kitap hakkında konusa konusa,kitaplardan etkinlik yapa yapa zevkle okurduk. Annem başımızda 'okuyun laaaaannn' diye çigirsa elime kitap almazdim heralde.
Gerçekten çok kötü bir annesiniz. Ki çoğu insanın anneliğini hiç beğenmiyorum ama sizinkini hiç hiç beğenmedim. Kendi saçma ve düşük seviye hayalinizi çocuğunuz uzerinden tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Sonra da o basarisiz oldukça sonra hayali oymuş gibi eziyorsunuz.
Evlerden ırak...gerçekten çok kötü.
Sizin yüzünüzden özgüvensiz, ezik bir çocuk olabilir ileride. Sonra ona sinirlenirsiniz neden eziksin diye,hiç bilmeden sebebi siz oldugunuzu...
Ayrıca madem çocuğun eczacı olmasını istiyorsunuz böyle saçma sapan konuşana kadar evdeki tüm ilaç kutularını, bitmiş ilaçları vs biriktirin. Hatta ondan bundan alın.
Bir dolaba ecza dolabı diye dizin, boş zamanlarında eczacılık oynayın. Çirkin doktor yazisiyla verin mesela recetenizi, çözmeye çalışsın,kikirdesin,bulsun. Para verin üstünü versin...
Çok güzel kimya setleri var o yaşa uygun.bir şeyleri birlestiriyorsun rengi değişiyor. Onlardan alın,kız kimyaya ilgi duysun,ilaç yapmaya heves etsin. Paranız mi yok? Yazın 8 yaş kimya deneyleri vs diye sirkeyle bilmemneyo karıştırıp evde deneyler yapın. Deney tüpü hediye edin mesela...
Ayrıca ders anlatamıyorsunuz demek ki , belli..ucuza öğrenci birini tutun eşin dostun çocuğundan, elli lira verin o çalıştırsin..hem harçlığını çıkarır hem yararlı olur.
Çocuğu iyice sogutacaksiniz her şeyden
Muhtemelen üyelik iptali de gelir.Vereceginiz cevaplari merakla beklerken siz konuyu silmissiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?