Şimdilik şu yoruma yani 8. sayfaya kadar okudum.
Çok yanlış düşünüyorsun maalesef konu sahibi....
Kadın yeni bir sevgili buldu diye kendini güvende hissediyorsun,eşin nasılsa bir daha yapmaz sanıyorsun.
Oysa önemli olan Ayşe veya Fatma değil.Eşin aldatmakta sakınca görmüyorsa başkasını bulmakta gecikmez.
1 kere aldatıp pişman olsa bir derece şeytana uymuştur diyebilirdim.
Ama yakaladığın halde aynı kadınla tekrar aldatmış.
Yani hiç pişmanlık,suçluluk hissetmemiş.Bu açıdan bakınca affetmeye değecek biri değil.
O kadar iyi bir babaysa,boşanınca da babalığına devam eder.
Çocuk çocuk diyerek kendini heba etme bence.
bu ne demek ya?
ne demek eşime de yaşadıklarımı yansıtmıyorum.
e bir de tebrik etseydiniz bari
magdur olan, ezilen, aldatılan sizsiniz, ama travmayı tek başına yaşayan da sizsiniz.
eşiniz???
o muhtemelen alan razı satan razı diyerek keyfine bakıyor
nasıul zindan etmiyorsunuz dünyayı o adama da hiçbir şey yok gibi davranıyorsunuz aklım fikrim almıyor.
çocuğunuzu sadakatsiz, sorunlu bir ailede büyütmek çok mu sağlıklı?
annemle babam öyle sorunlulardı ki, onları görmek dahi istemezdim. İyi ki boşanmışlar diyorum. Çocukkende sadece okulda annesi babası yanyana gelen çocukları görünce üzülürdüm. Bilirdim evime gittiğimde miss gibi bir huzur beni bekliycek.
İhaneti affetmek demek bi daha yapmasına müsade etmek gibi algılanıyor erkekler tarafından. Gerçekden evliliğinizi bitirmeden ne siz o çocuğa sağlıklı bakabilcek bir anne olursunuz, ne de bir kadın olarak özgüveniniz yerinde olur. Kocanız gerçekden aldatmıyor bile olsa içinizde kurtlar sizi bitirir ve siz bunu yıllar sonra keşke zamanında bitirseymişim diye hayıflanarak hatırlarsınız. HAkkınızda hayırlısı olsun. Umarım sadece oğlunuz için değil kendiniz içinde güzel bir karar verirsiniz
Bidaha yapmaz umarim...ki ayrilsamda dedigim gibi unutulacak aci degil.niye diyyoaun icinden..okadar emek vermia kurmussun yuvani..saglikli sihatli evladin olmusmdrrdin ne...sonrasini dusunemeyecek kadar aptalik
Çok üzüldüm Eğer gücünüz varsa bence bu evliliği bitirin O çocuğu siz tek başınıza daha güzel karakterli yetiştirirsiniz Kocanız İnsani değerlerini kaybetmiş
Katılıyorum. Bir de şu var. Siz yıpranıcaksınız yıpranıcaksınız. Belki çocuğunuzun aklının erdiği zaman eşiniz düzelicek. Ama bu sefer siz her şeye sinirlenen bir insan olmuşsunuz. Sonra bir gün kendi çocuğunuz hiç bir şey bilmeden "Ama anne sen de her şeyi sorun yapıyorsun" diyecek. Sizin uğruna her şeye katlandığınız çocuğunuz.
yazık olmuş üzüldüm çok..Allah kimsnin başına vermesin.Allah yardımcın olsun..Allah büyük merak etme herkes ettiğini bulacak sen içini ferah tut senin bir suçun yok.o çekicek yaptığının sen bişey yapmadın.Boşanma sakın tamam mı çocucğun olmasaydı durma rdim çocuğun varmış çocuğunun kısmetını başkalarına yedirme..Çocuğa ver bütün sevgini..Kocanla olan ilişkini de zaman bırak..Allaha sığın ..Allaha çok dua et..Boşanma çocuüun için..Belki kocanında aklıbaşına gelir. Zamanla herşey küllenir,gider , unutulur inşaAllah..Eğer ilerde yine aynı şeyi başkasıyla yaparsa o zaman tekrar düşünürsün..Ama şimdilik çocuğun için unutmaya çalış...Allah sabır versin yardımcın olsun ok dua et.... Allaha emanet ol..
bilmem katılır mısınız bu tip anneler ilerde çocuklarından tam itaat bekleyen tipler oluyo işte ben senin için nelere katlandım modunda
nokta atış.......anneme bazen tahammül edemiyorum çok hırçın ona sadece acıyorum....babam ne kadar mutlu hep gülümser hep iyi niyetli sevecen......orta yaşı geçtiğinde tablo bu oluyor
yazık kendine yazık.......amaaan bıktım bu konulardan
katılıyorum nemiş..:)
benim yaşadıklarımı da biliyosun ttalım,çok daha farklı olmasına rağmen ,ben bile hala atlatabilmiş değili tam olarak..insan çocuğu olunca ,belki de ilerde pişman olmamak adına,bir şans daha verebiliyor.ama tabii yenilir yutulur birşeyse,böyle yatmış kalkmışihele çocuk aldırmış falan değil tabii...
ikinci şans aslında çocuk için verilmiyor bişşliyor musun,yani bunun sorumluluğunu el kadar bebeye yüklemek yanlış,aslında ikinci şansı evliliğine veriyor insan.ailesini kurtarmak için veriyor..bunu anlamak lazım önce.
yoksa aşk kalmamış,saygı kalmamış,çocuk için şans diye bişeyi kabul etmiyorum ben..
tabii bu şansı da kullanmak adama kalmış ya cidden adam olur,ailesini herşeyden üstün tutar,iyi bir koca olur,karısını elüstünde tutar,iyi bir baba olur çocuğunu düşünür ...
bence zaten kendisini düşündüğü için ayrılmıyo...yapılacak şey belli...boşanmayacaksa bile susup oturmak doğru değil...kurulu düzeni bozmak zor geliyo olabilir...
bence zaten kendisini düşündüğü için ayrılmıyo...yapılacak şey belli...boşanmayacaksa bile susup oturmak doğru değil...kurulu düzeni bozmak zor geliyo olabilir...
Baba olmak ayrı bişey.
Koca olmak ayrı bişey.
İkisini birbirine karıştırmayın.
Bu adam sizi aldatmış, sonra aynı kadınla ikinci kez aldatmış. Belkide şuanda da başka bir kadınla aldatılıyorsunuz.
Bunun sonu gelmez. Kendinizi kandırmayın. Ve çözüm aramayın.
İki seçeneğiniz var ya bu evliliği bitirirsiniz gönlünüz huzura kavuşur, yada devam ettirirsiniz ancak herdaim aldatılmayı göze alarak bunu kabullenerek, çözüm aramayarak.
O adamdan size hayır gelmez. Hiç hayal kurmayın.
Sen yine de tavrını koru derim.Bahanelerin ardına saklanma.
o bizi nasıl kalaylamıştı ama.hemde fecii:) hayatımda duymadığım küfürlerdi.
neyse konu sahibi,aslında yapılması gereken belli. ama hayat senin hayatın. bunu yok sayabileceksen devam et. ama bunu unutabilecek kadın daha anasının karnından doğmadı.
şu an çalışıyorsunuz sanıyordum???
ben de çalışıyorum oğlum 3 aylıktı işe başladım,bakıcıya bıraktım.
tabii yalnız başına çocuk yetiştirmek zor,ama onursuz bir hayat sürmekten iyidir,kusura bakmayın..bir de ailesinin sözlerine takmayın,o adam onların evladı,karısını aldattı diye silmezler..
siz kendinize güvenmiyor,cesaret edemiyorsunuz,o yüzden devam etme kararınızı da çocuğa yüklemeyin lütfen,çocukla değil tammen sizinle ilgili bir konu bu..
bir de siz kendi çocuğunuzu düşünürken bir de rica edicem;o kürtajla alınmak zorunda kalan çocuğu da bir düşünün.kocanız oalcak adamın haysiyetsizliği yüzünden oldu bunlar üstelik...
Ben tüm yazılanları okumadım ama sizin yorumunuz çok dikkatimi çekti. Konu sahibi gibi ben de aldatıldım. Bu korkunç olayı yaşayan biri olarak sanırım onu en iyi anlayanlardan biriyim. Yani konu sahibinini yerine çok rahat koyabilirim kendimi. Sabırla kocasının ıslah olmasını bekleyerek, o şüphe ve o psikolojiyle yaşamak korkunç bir şey. Ben yaşadım.
Aldatmak bir kişilik bozukluğudur ve bu tip insanlar düzelmiyor maalesef. İçinde zaten vicdan olsaydı bu olayı yaparken çocuğu aklına gelirdi. Kişilik bozukluğu da düzelmiyor maalesef. Zaten konu sahibi bir kere affetmiş ama adam devam etmiş. Bence artık sınırlarını zorlamış adam. Bu tip erkekler ancak antropoza girip de elden ayaktan düşünce iflah oluyorlar. Artık karısının eline kalınca. Peki değer mi? Değmez. Buna göz yumup adamın aklını başına toplaması için sabırla beklemek kadını adamın gözünde daha da onursuzlaştırıyor. Ben şu anda boşanma aşamasındayım, dava devam ediyor. 9 yaşında da bir oğlum var. Boşanmak kolay çözüm deniyor ama yaşayan bilir, boşanmak hiç de kolay bir şey değil. 12 yıllık evliliğim ve boş yere bir hiç için harcadığım bir ömrüm var. Oğlum için dedim. Ama o da bir yere kadar. Ben tek başıma da oğlumu büyütebilirim. Önce kişinin kendisi, bunu öğrendim. Ben iyi olursam oğlumu da sağlıklı büyütebilirim.
Son olarak konu sahibine şunu söylemek istiyorum: İçinde o gücü bulabilirsen boşanmalısın, bunu kendin ve evladın için yapmalısın. Aksi takdirde ömür boyu için içini kemirecek. Güçlü ol, başın dik dursun, bu senin hatan değil eşinin hatası o yüzden sen değil bırak o üzülsün. Sanırım onca yılın alışkanlığını bir kenara atıp yalnız kalmak seni kararsız yapıyor. Yyoksa kendinde boşanma gücünü bulabilseydin buraya bile yazmadan boşanma kararı alırdın. Ama merak etme Rabbim yardım ediyor.
Yine de son karar senin. Rabbim yardımcın olsun.
ne dedi peki teselli etmek için cidden merak ediyorum; üzülme tekrar çocuğumuz olur mu diyodu ne diyodu yani????
Msjlarino okudum.sana bunlari yasattigim.icin uzgunum...olseydim falan yazmis...bide kadin telefinlarin ciksin diye bikere gorim seni sesini duyaxim iyi oldugu bileyim diye yazmis
Ben tüm yazılanları okumadım ama sizin yorumunuz çok dikkatimi çekti. Konu sahibi gibi ben de aldatıldım. Bu korkunç olayı yaşayan biri olarak sanırım onu en iyi anlayanlardan biriyim. Yani konu sahibinini yerine çok rahat koyabilirim kendimi. Sabırla kocasının ıslah olmasını bekleyerek, o şüphe ve o psikolojiyle yaşamak korkunç bir şey. Ben yaşadım.
Aldatmak bir kişilik bozukluğudur ve bu tip insanlar düzelmiyor maalesef. İçinde zaten vicdan olsaydı bu olayı yaparken çocuğu aklına gelirdi. Kişilik bozukluğu da düzelmiyor maalesef. Zaten konu sahibi bir kere affetmiş ama adam devam etmiş. Bence artık sınırlarını zorlamış adam. Bu tip erkekler ancak antropoza girip de elden ayaktan düşünce iflah oluyorlar. Artık karısının eline kalınca. Peki değer mi? Değmez. Buna göz yumup adamın aklını başına toplaması için sabırla beklemek kadını adamın gözünde daha da onursuzlaştırıyor. Ben şu anda boşanma aşamasındayım, dava devam ediyor. 9 yaşında da bir oğlum var. Boşanmak kolay çözüm deniyor ama yaşayan bilir, boşanmak hiç de kolay bir şey değil. 12 yıllık evliliğim ve boş yere bir hiç için harcadığım bir ömrüm var. Oğlum için dedim. Ama o da bir yere kadar. Ben tek başıma da oğlumu büyütebilirim. Önce kişinin kendisi, bunu öğrendim. Ben iyi olursam oğlumu da sağlıklı büyütebilirim.
Son olarak konu sahibine şunu söylemek istiyorum: İçinde o gücü bulabilirsen boşanmalısın, bunu kendin ve evladın için yapmalısın. Aksi takdirde ömür boyu için içini kemirecek. Güçlü ol, başın dik dursun, bu senin hatan değil eşinin hatası o yüzden sen değil bırak o üzülsün. Sanırım onca yılın alışkanlığını bir kenara atıp yalnız kalmak seni kararsız yapıyor. Yyoksa kendinde boşanma gücünü bulabilseydin buraya bile yazmadan boşanma kararı alırdın. Ama merak etme Rabbim yardım ediyor.
Yine de son karar senin. Rabbim yardımcın olsun.
Ben seni aldatsaydım tepkin ne olurdu_?
Adamsa dürüstçe cewap werir..
Güzelim evinin yuvasının huzurunu yerle bir etmiş adam, boşansanız o kadın bunu da aldatır, aldatan aldanır elbette yaptığının yanlış olduğunu anlayacak, bence uzak durmalısınız bu adamdan, "Seni seveni zehir olsa da yut, seni sevmeyeni bal olsa da unut." demişler, size boşanın diyemiyorum o sizin kararınız sonuçta ama yaptıklarının sonucunda da hiç bişey olmamış gibi davranamazsınız mutlaka soğukluk olacaktır, siz bileceksiniz karar vereceksiniz, çocuğum çok düşkün diyorsunuz da zaten bu adam aldatıyorsa eve geç gelmeleri falan da oluyordur, yani çocuğunuzu zaten ihmal ediyor, görmek isterse haftasonları gelsin görsün.
O kadinla asla evlenmem isim.olmaz diyo...yanionunla ciddi bisey olmaz..ama onemli degil ven gttikten sonra ne hali varsa gorsun....sadece toplam.iki aylik.bi mevzu bu.iki kez gece gelmedi eve.evet tabii o zamablar gec geliyodu gunlerce
Oncelikle boşan ya da boşanma diyemem arkadaşım. Ben olsan ne yapardim diye düşünüyorum sadece ben olsam boşanırdim, bunu söyleyebilirim.
Belki ağır olacak kusura bakma ama söylemeden edemeyeceğim.. Hani sen çocuğunu düşünüp sürekli affediyorsun ya , işte senin kocan o kadının aldirdigi çocuğa da o kadina da senden ve oglundan daha çok deger veriyor.o kadın çocuk aldırdı diye onu teselli eden adam, sana bu eziyeti nasil lâyık gordu acaba hiç düşündün mü? ve yine o kadin çocuk aldırdı diye onu yanında olan adam, kendi çocuğuna bu pisligi yaşatmayı nasıl lâyık gördü?
Benim görüşlerim bunlar sadece içimden geçen 'bana göre' doğruları soylemek istedim. Hakkında hayırlısı olsun.
Ayrıca çocuğun için babasıyla alakalı senin bişey yapmana gerek yok.. birak o düşünsün çocuğunu. Sen anneligini yapsan yeter çocuğum için bosanamiyorum basit bir bahanedir sadece. Sen bosanacaksin kocandan, oğlun babasindan değil. Ve isterse babalık yapmaya devam edebilir sen zorla ikisini bağlamaya çalışıp kendi hayatından olma derim..
Burda bak nasil o laflara karsi gelebiliyorsun. Seni tanimayan insan bile senin üzerinde böye düsünyorsa, esin nasil düsünür hiç aklina geldimi? Burda kendini savunuyorsunda, esine karsi niye savunamiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?