Inanin cok dusunuyorum....esim biraz daha caba sarf etse belki bukadar dusunmeye zamanim olmaz.simdi bi sans verdim...ben bisey yapmiyacagimi soledim..telafi edemezse yine bosanacagimida soledim.bugum tekrar konusmak istiyorum...off...bende herseyin daha kotu olmasindan korkuyorum.auan bisylr yapacak gucum.var aonrasinda iyice kotu olduktan sonra daha zor olacak diylrjm
Evliliğe bak üstüne çay demle.Bir aydır mevzu yok diyor konu sahibi.Şaka gibi.
Pusuda bekleyin siz yinede telefon,internet falan ama eşiniz dersini almıştır sessiz ve derinden yapacaktır belki de yapıyordur kimbilir ama siz kendinizi huzurlu hissetmeye devam edin onun yanında.Ama sakın ilk sayfalardaki gibi çocugum için affettim tek olsam giderdim diye bizleri kandırmayın.
arkadaşım benim anlamadığım sen kocanın başka bi kadını hamile bıraktığını çocuk aldırdıklarını öğreniyosun
en azından bi evden kovamaz mıydın
git gelme ben bi karar alıcam yalnız kalmak istiyorum diyemez miydin neden hemen affetme yoluna gidiyosun burnnunu bile sürtmüyosun yahu ben bile burda çıldırdım
şu an normal evli çiftler gibi misiniz siz
ne bileyim insan bi tepki göstermez mi
iki laf edip sonra susup hizmetini görmeye devam mı ediyosun
ailene neden haber vermiyosun
Aman allahim...okadar guzel yazmissinuzki icimdeklwr kafamdakileri...inanin ayni yazdigoniz gibi sorularla cebelesiyorum...Çok da konu sahibinin üstüne fazla gitmemek lazım. Evet yapılması gereken tek şey boşanması. Başka çaresi kalmamış ama diyorum ya onu en iyi ben anlayabilirim. Aldatılınca insan önce kendini suçluyor. Değişik bir psikoloji, ancak o acıyı yaşayınca insan anlayabiliyor. İnsan bir süre çaresiz kalıyor, kendinde suç arıyor. Neyim eksikti de başkasına gitti diyor. Neden bana sevgisi bitti diyor, sevmediğini kabullenmek istemiyor. Beyni kabullense de kalbine laf geçiremiyor. Hele bir de seviyorsa ve de ortada çocuk varsa iş daha da zorlaşıyor. İnsan kendine olan güvenini yitiriyor. Bunca yılın alışkanlıkları, düzen... Yeni bir hayat, tek başına çocuk büyütme, çocuğuna gelecek hazırlama... Herşeyi düşünüyorsunuz. Nasıl yapacağım diyorsunuz. Erkek için mesele değil, çünkü o nasılsa istediğinde çocuğunu görebilecek, çocuğunu büyüten de var nasılsa. Karısı olmasa da o bir başkasıyla hayatına devam edecek.
Lütfen konu sahibi kendi onurunu kurtar. Evden sen gitmek zorunda değilsin, orası senin yaşam hakkın. Düzenini bozma, işine devam et. Bırak evden eşin gitsin, o kendine yeni bir düzen kursun. Sen oğlunla kal. Boşanıp boşanmamaya karar verene kadar, hatta boşandıktan sonra da o evde yaşayabilirsin, bir yere gitmek zorunda değilsin ama önce onurunu kurtar. Seni cepte bilmesin. Yoksa bu hep böyle devam edecek inan bana. Allah öyle büyük ki, inan yardım ediyor. Dua et. O sana yol gösterecektir.
tamam bizde hatta bir çoğumuz bunu düşünüyoruz ama lütfen konu sahibinide düşünüp birazdaha yumuşak sözlerle fkirlerimizi anlatsak çünkü şuan yaptığımız yalan söyleyen çocuğa her fırsatta sen yalan söyledin demek ki çocuk bile ozaman ya çok yalan söyler yada bir daha hiç konuşmaz içine kapanır zaten buraya konuyu açılmasının sebebi bizden ileriye ait onun adına bazı planlar yapıp söylememizi istememizi bu dünya 10 kadından biri aldatılıyor ve ben şahsen şunu düşünüyorum konu sahibi cidden öz güvenli bir kadın çünkü bunu buraya yazmak bile cesaret ister hem buraya yazılan kötü yorumları dışardan alma korkusu var ve bütün aşağılamalara göğüs geriyo sadece düşünceleri bulanık hem biz nasıl bir çevresi olduğunuda bilmiyoruz belki ailesi çok katı belki maddi hiç birşeyi yok lütfen bunlarıda göz önünde bulunduralım bu arda kimseye fikrini söyleme demiyorum sadece biraz daha yumuşak cümlelrle
canım bence bu evlilikten hayır gelmez artık.ne yaparsan yap sadece kendinden ödün vermiş olacaksın
yazık çok üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca bence kendine güven ve boşan oğlunda ilerde sana hak verecektir böyle bi adamdan boşandığın için..böyle sürmez çünkü
Konuya cevap veremeden duramadım hem defalarca aldatılmışsın üstelik en kötüsünden...üstelik öğrenmişsin ve hala eşini düşünüp ona durumumu belşi etmek istemiyorum diyorsun...bende yaşadım ama bu boyutta değil ve 1 yıldır dünyayı herkese dar ettim...Eşim ni işe kalkıştı ve burnundan geldi getirdim ve çok iyi yaptım iimdi olsa daha fazlasını yapmam kapıyı yüzüne kapatır defederim...bu kadar büyük konuşuyorum...allah yardımcın olsun ama asla eşime acımıyorum acımamda
Seni çok iyi anlıyorum bunu yaşayamayan bilemez...allah gerçekten yardımcın olsun
Kadınlarımızın bu kadar kendini ezdirmesinden bıktım ben artık
Kadın eşinizden çocuk aldırmış hala bir umut diyebiliyorsunuz ya hayret ediyorum ben buna.
Neyin umudu bu ? Akıllanmak için ne olması gerekiyor ? 2. çocuğu aldırmasını mı bekliyorsunuz ?
Çocuğunuz ve sizİlerde babasının neler yaptığını illa öğrenecek.
Böyle bir adam ne babalık yapabilir, ne kocalık.
Boşanmanın yolunu aramak yerine hala umut etmeyi tercih ettiğinize inanamıyorum.
Biraz hakkınızı arayın !Siz böyle yaptıkça bu adamlar daha da yapmaya devam edecek.
Emin olun bu böyle !
:13::13::13: Kesinlikle katılıyorum...
Damdan dusenin halini damdan dusen anlarmis ya tebrik ediyorum, elinize saglik.
Kadin boslukta, yonunu sasirmis durumda. su anda ne dogru ne yanlis birak karar vermeyi ne yasadigini anlamiyo bile.
Guya akil veriyorum havasinda kucumsemeler falan diz boyu(
Cok guzel aciklamis cok guzel tavsiye vermisiniz. Insallah kendine gelir en kisa zamanda.
canım bak şimdi düşüncen çok güzel ve doğru her insan böyle bir olyı atlattığında aynı şeyleri yaşar şimdi mesela İstanbul kadı köyde otururkenki hislerini mecidiye köydede yaşıyorsan evet bu senin için sorun şimdi bence aldatılmışlık hissinden kurtulmak için profesyonel yardım almışsın 2 yıllık mezunsun heralde bölümün ne bide çocuk 1 yaşındayken babadan koparıp götürmek ne kadar doğru onuda çocuk psikoloğuna sor ona göre karar ver sen sadece işten 1 yıl pasif kalmışssın bu senin için avantaj ilk başlarda iş bulmak zor olabilir ama pes etme referansların yeterliyse bu süper bird bu sadece öneri pasifliğinin etkisini üzerinden atmak için kurslara başlaya bilirsin ismek kurs kayıtları başladı diye duydum bu senin için iyi bir imkan yada 1 sene babanın evinde prenses gibi yaşar bunu söylüyorum çünkü ailenin seni iyi karşılayacapını söylemişsin ondan aileniin yanındayken kpssye hazırlanırsın bundan sonra varya kimse sana bir şey yapamaz paşa paşa yaşarsın en güzel dileklerim seninle ablacım yda bir kooperatife kobiye başvurup pasta dükkanı açarsın iyiş müşterilerinden biri ben olurum ne dersin
sizi anlamaya çalışıyorum,
evladınız var kendinizce haklısınız,
anne olarak kalmak,kadın olarak gitmek istiyorsunuz.
ikisi çakıştığı içinde yerle birsiniz psikolojik olarak.
ama şunun farkına varın,
siz çocuğunuz için kalarak ona iyilik yapmıyorsunuz,
şuan sizin mutsuzluğunuzu emin olun hissediyor,
ve ileride daha çok hissedecek,görecek,şahit olacak...
belkide beyninde evliliğe karşı önyargı oluşturacaksınız evladınızın.
çocuğunuzun babasıyla büyümesiyle,babasıyla sorunsuz iletişim kurması bambaşka şeyler,
ve emin olun sizin sorunlarınıza şahit olarak geçireceği yıllardansa,
az ama öz,kaliteli,kötü anılardan sıyrılmış bir hayat geçirmesi çok çok daha tercih edilesi...
evlat sahibi olmak bambaşka sonsuz fedakarlık ve sorumluluk verir özellikle anneye.
fakat bunu kendinizden çalarak hem kendinize hem evladınıza zararınızdan başka bişey olmaz.
önce birey,sonra anne olun.evladınız şimdi olmasada ilerde sizi anlayacak ve takdir edecektir.
sizi anlamaya çalışıyorum,
evladınız var kendinizce haklısınız,
anne olarak kalmak,kadın olarak gitmek istiyorsunuz.
ikisi çakıştığı içinde yerle birsiniz psikolojik olarak.
ama şunun farkına varın,
siz çocuğunuz için kalarak ona iyilik yapmıyorsunuz,
şuan sizin mutsuzluğunuzu emin olun hissediyor,
ve ileride daha çok hissedecek,görecek,şahit olacak...
belkide beyninde evliliğe karşı önyargı oluşturacaksınız evladınızın.
çocuğunuzun babasıyla büyümesiyle,babasıyla sorunsuz iletişim kurması bambaşka şeyler,
ve emin olun sizin sorunlarınıza şahit olarak geçireceği yıllardansa,
az ama öz,kaliteli,kötü anılardan sıyrılmış bir hayat geçirmesi çok çok daha tercih edilesi...
evlat sahibi olmak bambaşka sonsuz fedakarlık ve sorumluluk verir özellikle anneye.
fakat bunu kendinizden çalarak hem kendinize hem evladınıza zararınızdan başka bişey olmaz.
önce birey,sonra anne olun.evladınız şimdi olmasada ilerde sizi anlayacak ve takdir edecektir.
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?
"Şems-i Tebrizi"
yukarıda paylaştığım yazı bana hep çok iyi gelmiştir.. Mutsuz bir anne-babadan çok mutlu ama ayrı bir anne - baba belki oğlunuz için daha sağlıklı olacaktır.. Eşinizin hayatını fazlasıyla kaplayan bir ikinci kadın var ve siz birinci kadın kalabilmek için direniyorsunuz..
Peki başkasının tenine dokunan adamla yaşadıkça alt üst olan psikolojiniz ve kadınlık gururunuz oğlunuzu etkilemiyor mu sanıyorsunuz?
Çocuklar çok güçlüler ve farkındalıkları bizden fazla..
sen barışmaya karar vermişsin anlaşılan
ben ayrılırsın diye düşünüp söyledim
yoksa bilmiyorum ben olsam söylerdim
ama bak hala birleşirler mi diye korkuyosun
sen söylemesen de birleşme ihtimalleri var zaten bunu söylemeye çalışıyorum sen hayat boyu güvensizlik içinde yaşayaşacaksın
genç meslek sahibi bi kadınsın kendine yazık etme diyorum sadece değmeyecek biri için
Evliliğe bak üstüne çay demle.Bir aydır mevzu yok diyor konu sahibi.Şaka gibi.
Pusuda bekleyin siz yinede telefon,internet falan ama eşiniz dersini almıştır sessiz ve derinden yapacaktır belki de yapıyordur kimbilir ama siz kendinizi huzurlu hissetmeye devam edin onun yanında.Ama sakın ilk sayfalardaki gibi çocugum için affettim tek olsam giderdim diye bizleri kandırmayın.
arkadaşım benim anlamadığım sen kocanın başka bi kadını hamile bıraktığını çocuk aldırdıklarını öğreniyosun
en azından bi evden kovamaz mıydın
git gelme ben bi karar alıcam yalnız kalmak istiyorum diyemez miydin neden hemen affetme yoluna gidiyosun burnnunu bile sürtmüyosun
yine bi şans vermişsin kolayca adam bi süre düzelmiş gibi yapacak sonra tekrar başlayacak
bunu bilmek için alim olmaya gerek yok belki bu sefer daha dikkatli davranacak hiç yakalayamayacaksın yıllar sonra öğrenip yine altüst olacaksın
şu an normal evli çiftler gibi misiniz siz
ne bileyim insan bi tepki göstermez mi bu duruma
iki laf edip sonra susup hizmetini görmeye devam mı ediyosun
ailene neden haber vermiyosun
iyide herkesin üslubu farklı ben sizin kadar yumuşak yazamam mesela böyle bi konuda
yumuşatmak için canım filan yazıyorum ama sert oluyo yine de çünkü kendine yaptığı haksızlığa kızıyorum
sizin kadar ılımlı bakmıyorum olaya kendini kandırmaya çalışıyo çünkü insanlar da onu kendine getirmeye çalışıyo
napalım geçer inş sen bekle mi diyelim bütün ihtimalleri söylüyoruz
isterse bi psikologa danışır zaten sadece buraya bakarak karar alacak değil
ayrıca kendisi daha önceden yazdı
ailem arkamda dedi
çalışıyorum mühendisim iyi kazanıyorum şimdi boşansam hiçbir zorluk çekmem karalar bağlamam yine evlenirim dedi ben öyle hatırlıyorum zaten çalışmıyorum dese bu kadar sert yazmam hem çalışıp aile desteği olup hem bu adamı çektiği için sinirleniyorum yaşı da genç çünkü
sadece çocuğumu düşünüyorum babasız büyümesinden korkuyourm dedi
tmam hayatım ben de bunları okudum ama olayın iç yüzü farklıysa diyoki arkaşlarımızın olduğu yerde yakınlaşmışlar belki şöyle düşünüyo arkadaşlarım arkamdan neder bu bilinç altı işte aldatılan kadın damgası yermiyim işte okadını bir yerde görürsem bak işte kocan seni değil bni seçti dermi insanlar bana yukarıdan bakarmı kendini kandırmaya çalışıyo olabilir ama bu düşüncelerine kılıf arıyo yani bence bilinç altında düşünce şu bunlar arkadaşlarımızın yanında yakınlaştı ben şimdi boşarnırsam işte kesin kocasını şunun düğünümdeki kadına kaybetti filan + bir yıl boyucada işinden uzak kalmış işsizlikte çağımızın sorunu ve ben sunu söylicem sana canı gönülden katılıyorum arkadaş şimdi bunu yaşamıyo yaşamış olsa açık açık derdim sen nasıl yaptın hiç mi gurun kladırmadı çocuğuna acıyorum işte sen kocangibi pzvk leri .......... giderdi bu zihniyete kadar ama bu aşamada yapmamız gereken yanında olduğumuzu belirtmek ve artık boşanırsam şöyle yaprım gibi olumlu cümleler kullanmay başladı yani sözim meclisten dışarı mam aklı başına geliyor gözündeki perde kalkıyo ve yine diyorum kimsenin fikirlerine lafım yok
Hayir sizin dediginiz gibi degil...ben afedemen seni ama afedebilmemmicin sans veriyorun dedim....yani normal degiliz eakosi gibi sen salrak olamiyorim...gule oynaya karsilamiyorim...ama gerejli laflati soledim...ama itiraf ediyorumki cocuk mevzusunda cokta bisey diyemedim cunki biktim....o noktadan sonrada ne diyebilirim.yada ne diSbilir
Cok tsk edrom...gerceltem guzelde pastalar xaprim :) bu yonde teklif bilr aldim...yo dort yillik mrzunum..muhendisim...
Ailrmin yanina yurtdisina gitsem tabii dahabrahat olutim..fakat yinede ister istemez nekadar iyi olurlarsa olsunlar eskisi gibide olmazm..yinede herhalde suankinden piskolojik olarak daha tahat olurum.diye dusumuyorim...tanimasamda burda bana destek olam.yanlizligimi derdimi paylasan herkeai cok sevdm
canım ben seni anladım da
ilk mesajlarda çalışıyorum yazmamış mıydı bu arkadaş ben öyle hatırlıyorum şimdi üstte çalışmıyorum yazmış
bi de bazı arkadaşlarının onları birlikte gördüğünü de yazmıştı diye hatırlıyorum ona göre yorum yaptım
neyse inş doğru kararı verir
ben sadece adam yine kandırıp aynı şeyleri yaşar diye üzülüyorum o yüzden biraz güçlü dursun istiyorum
boşanmasa bile hep korkuyla huzursuzlukla yaşayacak çünkü
bende senin gibi düşünüyorum adam kadın düğünde tanışmışlar işte allah haskadın ablama doğru yolu göstersin oğlu doğduktan sonra çalışmamşı diye okudum ben 1 sene ara vermiş ondan öyle yazdım bide bizim bi hocamızda aynı sıkıntıları çekmiş biraz çok çok çok azda onunkini dinledin sanırım ondan bu kadar korumacıyım
Eşinizi mutlu etmek için her şeyi yapın ki başka kadınlara bakmasın
bağlanır o zaman size
oğlunuz için katlanın erkektir o arada yapsa da laf etmeyin sonuçta elinin kiri
her gün baklava börek yenmez ki
çocuğunuz ne yapar ki babasız ilk babasız kalacak çocuk o
çocuğu iyi ki aldırmış yoksa sizin çocuğunuzun rızkından giderdi bi de bakmak zorunda kalırdı
çocuk yapmadıktan sizi boşamadıktan sonra yuvanıza sahip çıkın
yuva kolay kurulmuyor
Elinin kiri ne demektir yahu?? Sen neresinin kiri oluyorsun bu durumda?? Pes doğrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?