aynen, çocuklar da tam tersi "çekmeseydin" modunda oluyorlar.. ah anam-garip anam devri değil içinde bulunduğumuz zaman.. insanın evladını düşünebilmesi için önce kendisini düşünmesi gerekiyor.. uçaklarda bile oksijen maskesini bile önce ebeveynler takıyor, sonra çocuklara takılıyor.. keşke konu sahibi oğlunu düşündüğü kadar kendisini düşünse, ikisi de kurtulacak..
Evet ayne ole.her biyere gidisimizde acaba karsilasirmiyiz korkusu beninbitiriyo.yada kimler biliyo...jnsanlarla konusmak bile istrmiyorum.yani tanidigimit kisilerde.ortak bi arkadaslarinin dugununde yakinlasma olmus.bende ozamanlar ailemin yanindaydim.esim.yanliz gitti....yani bi kac kisi daha duymus.benle konustularda....birazda sans vermr.sebeb o kisiler.berkes kadini sucladi.tabii cocuk.meselesini kimse bilmiyor....ayrilirsam.yurt disima cikacagim
belki ilrde oglum.bitaz buyudugunde donerim...ailem.orda burda yanliz kalmak istemem.daja dogrusu burda kalma imkanim.da yok
Çok da konu sahibinin üstüne fazla gitmemek lazım. Evet yapılması gereken tek şey boşanması. Başka çaresi kalmamış ama diyorum ya onu en iyi ben anlayabilirim. Aldatılınca insan önce kendini suçluyor. Değişik bir psikoloji, ancak o acıyı yaşayınca insan anlayabiliyor. İnsan bir süre çaresiz kalıyor, kendinde suç arıyor. Neyim eksikti de başkasına gitti diyor. Neden bana sevgisi bitti diyor, sevmediğini kabullenmek istemiyor. Beyni kabullense de kalbine laf geçiremiyor. Hele bir de seviyorsa ve de ortada çocuk varsa iş daha da zorlaşıyor. İnsan kendine olan güvenini yitiriyor. Bunca yılın alışkanlıkları, düzen... Yeni bir hayat, tek başına çocuk büyütme, çocuğuna gelecek hazırlama... Herşeyi düşünüyorsunuz. Nasıl yapacağım diyorsunuz. Erkek için mesele değil, çünkü o nasılsa istediğinde çocuğunu görebilecek, çocuğunu büyüten de var nasılsa. Karısı olmasa da o bir başkasıyla hayatına devam edecek.
Lütfen konu sahibi kendi onurunu kurtar. Evden sen gitmek zorunda değilsin, orası senin yaşam hakkın. Düzenini bozma, işine devam et. Bırak evden eşin gitsin, o kendine yeni bir düzen kursun. Sen oğlunla kal. Boşanıp boşanmamaya karar verene kadar, hatta boşandıktan sonra da o evde yaşayabilirsin, bir yere gitmek zorunda değilsin ama önce onurunu kurtar. Seni cepte bilmesin. Yoksa bu hep böyle devam edecek inan bana. Allah öyle büyük ki, inan yardım ediyor. Dua et. O sana yol gösterecektir.
sen ara haber ver bakalım eşimin telefonunda mesajları var çocuk aldırmışlar eşim de kabul etti de
ben olsam yapardım heralde bunu
ayrılmaları neyi değiştirir bu kadın kocanla uzun süredür birlikte ve çocuk aldırmış ötesi varmı ailesi bilirse belki hakettiği tepkiyi verir
sen onun zerre umrunda olmamışsın
azcık da kendi zor durumda kalsın
zaten bu gidişle eşinle yine barışır o merak etme
belki eşine gözdağı vermek için sevgili yapmıştır ben öyle düşündüm
istemese sadece eğlence olarak görse hamile kalmazdı çünkü belli ki eşinle bi gelecek hayal etmiş
aslında eşin tam da öyle bi kadına layık
onun gibi biriyle evlenip defalarca boynuzlansa ne iyi olurdu
Anlamak çok zor...Çok...Üniversiteden sevdiğim bir arkadaşım benzer durumda, beraber olduğu insan evlenip ayrılmış kendinden 10 yaş büyük 5 çocuklu, ve eğitimsiz...İlişkide saygı kalmamış, her allahın günü tartışma kavga, adamın eski eşinin çocuklarının tehtitleri...Ve bunu yaşayan kadın 29 yaşında ve endüstri mühendisi... Ailesinin durumu gayet iyi, zehir gibi çalışan bir aklı ve kariyeri var ve sonuç bu. Yedi yıldır ayrılamıyor
Dönüp içinize sordunuz mu seviyormusunuz bu adamı hala ?
Ya da şöyle sorayım, size dokunduğunda iğrenmiyormusunuz ?
Anlamak çok zor...Çok...Üniversiteden sevdiğim bir arkadaşım benzer durumda, beraber olduğu insan evlenip ayrılmış kendinden 10 yaş büyük 5 çocuklu, ve eğitimsiz...İlişkide saygı kalmamış, her allahın günü tartışma kavga, adamın eski eşinin çocuklarının tehtitleri...Ve bunu yaşayan kadın 29 yaşında ve endüstri mühendisi... Ailesinin durumu gayet iyi, zehir gibi çalışan bir aklı ve kariyeri var ve sonuç bu. Yedi yıldır ayrılamıyor
'' Onu tekrar heyecanlandırabilir miyim ?''
Bu sorunuz içimi acıttı çok . Neden hala onu heyecanlandırmak , eski ilgisini tekrar kazanmak için çaba ?
O heyecanı başka bir kadın , başka bir tende aramış ... Siz bu arayışta olsa idiniz , aman oğlum annesiz kalmasın diye affedilir miydiniz eşiniz tarafından ? Erkeklere verilen bu iltimasa tahammül edemiyorum ben .
Ve demişsiniz ki ; eşim çok iyi bir baba .
Hayır ! Kocaman bir hayır hem de ..O çok iyi bir baba olsa idi , yuvasına saygı duyardı .O evladını düşünür ve yeni maceralar peşinde koşmazdı . Üzgünüm ama bir erkek bir kez affedilince belki asla bir daha aynı hatayı yapmaz ama aynı adam 2. kez bunu yaptıysa , hep yapacağım haberin olsun diyor size .
Arkadasim inan haklisin...gercekler cok aci....ufff zor beee bununla basa cikmak zor.
sence kadinin aileaini aramam dogru olurmu gercekten.cunki bi aydir hic bi mevzu yok.simdi tekrar ortaliginkariatirmam dogru olurmu.bi sebeb olacak sayemde tekrar gorusmeleri icin...
ha tekrar birlesmeye niyetleri varsa ozaman tez zamanda olur insallah ...ozaman size netice yinenyazarim.elimi kolumu sallayarak gitmem ozaman iste.
Ve niye eskisi gibi heyecanlandırmak için sizin çabalamanız gerektiğini düşünüyorsunuz?
Aldatan siz değilsiniz, eşiniz.
Sizi alttan alması gereken, tekrar güveninizi, saygınızı ve sevginizi kazanmak için uğraşması gereken eşiniz, siz değilsiniz.
Madem boşanmıyorsunuz o zaman sizi tekrar kazanması gerekiyor, kazanmak istiyorsa tabii.
Aldatmalarını bile size yüklemiş.
çok üzüldüm gerçektenbende bir kız çocuğu annesiyim az çok anlıyorum sizi,fakat aynı şey benim başıma gelse sizin kadar çocugumu düşünür müyüm bilmem..bu beni kötü bir anne mi yapar? bencil??
kocam,beni ve çocugunu düşünmeden öyle bir halt yiyorsa; bizi kaybetmeyi göze almıştır zaten
sürekli sizi suçlamasıda ayrı bi olay!! madem suçluydunuz ozaman ayrılsaydı? tutupta başka kadından çocuk peydahlaması mı gerekirdi? valla başkasını bilmem ama benim midem kaldırmaz böyle mevzuları,kusarım..
ama siz bir şans vermişsiniz affetmişsiniz..buna ragmen yaptıgı!!!
sizi şuan yaşadıgınız yere baglayan ne? gerçekten yeni bir başlangıç istiyosa eşiniz sizi alıp başka biryere yerleşebilir..madem bukadar yakınsınız o kadınla..hem siz neden çekiniyorsunuz , niye utanıyorsunuz onların yediği .ok neden sizi yerin dibine sokuyor?? bilenler zaten kadını ve eşinizi suçluyormuş ..
birde merak ettiğim; çocuk aldırdıgını duyunca kadını teselli etti demişsiniz , nasıl bir teselli bu ? ben ona takıldım dogrusu..yani keşke aldırmasaydın mutlu mesut yaşardık mı? yoksa sadece geçmiş olsun mu?
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?
"Şems-i Tebrizi"
yukarıda paylaştığım yazı bana hep çok iyi gelmiştir.. Mutsuz bir anne-babadan çok mutlu ama ayrı bir anne - baba belki oğlunuz için daha sağlıklı olacaktır.. Eşinizin hayatını fazlasıyla kaplayan bir ikinci kadın var ve siz birinci kadın kalabilmek için direniyorsunuz..
Peki başkasının tenine dokunan adamla yaşadıkça alt üst olan psikolojiniz ve kadınlık gururunuz oğlunuzu etkilemiyor mu sanıyorsunuz?
Çocuklar çok güçlüler ve farkındalıkları bizden fazla..
sen barışmaya karar vermişsin anlaşılan
ben ayrılırsın diye düşünüp söyledim
yoksa bilmiyorum ben olsam söylerdim
ama bak hala birleşirler mi diye korkuyosun
sen söylemesen de birleşme ihtimalleri var zaten bunu söylemeye çalışıyorum sen hayat boyu güvensizlik içinde yaşayaşacaksın
genç meslek sahibi bi kadınsın kendine yazık etme diyorum sadece değmeyecek biri için
pes doğrusu
yok bacımm iş işten geçmiş malesef
eşinin bu kadınla yaşadıkları sadece cinsellik değil ki..iş o aşamaya gelene kadar yaşananalar bence daha yaralayıcı...kadının elini tutmuştur gözlerinin içiine bakmıştır..belkide sana bu güne kadar hiç demediği gibi aşkım sevgilim bir taneme demiştir..saçlarını sevmiştir..göğsünde uyutmuştur..bunları düşünüp nasıl hala devam edebiliyosunuz şaşıyorum...ya da düşünüyomusunuz..
bir örnek vermek istiyorum..bir arkadaşım bi çocukla çıkıyodu herşey çok güzeldi ta ki çocuğun babasının annesini sürekli aldattığını öğrenene kadar...önce önemsemedi sonra konusu açıldığında sevgilisine bu konuda ne düşündüğünü sordu...aldığı cevap şuydu "bence normal evliliklerde olur böyle şeyler" bu lafı duyunca çocuktan ayrıldı...demem o ki çocuğunuz böyle bir ortamda büyüdükçe ve eşiniz aynı şeylere devam ederse aldatmayı kanıksayacak doğal bir şey olarak görecek...böyle bir zihniyette yetişen çocukta kime neye faydalı olucak acaba...oğluma iyi babalık yapıyo demiştinizde..kime göre neye göre..altı değişmiş karnı doymuş çocuğu kimin önüne koysan sever oynar...bu babalık değil..babalık çocuğuna güzel ahlaklı erdemli terbiyeli olmayı öğretebilmektir bence..konu sahibi arkadaşım yorgunum hiç bir şeye gücüm yok demişsin ama bu şekilde devam edersen bence her şey daha kötü olacak..karar senin..otur bir düşün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?