Yettim gari

kizlar bende ehliyetimi 5 6 sene sandiklara kaldırmiştım ki alirken direksiyon hocasi "ilk kez kullandiğina eminmisin" demisti. Esim arabayi kullanirken yan koltuktan hep onun reflekslerini falan izlerdim. Ani durumlarda neler yapiyor diye.
Kapınin onunde araba var, anahtari evde durur ben cocukları yürüyerek okula birakirdim. O kadar yani.
Sonra yok dedim bu boyle olmayacak, bir iki kez esimle bos alanlara ciktim. Cocuklar arkada aksam vakti calisiyorduk mecburen. Debriyaj kavrama noktasından çok atişmalarimiz olmuştur

cocuklarda arabada oldugu icin o kadar ürkek kullaniyorum ki, hızli adımla yürüsen beni arabali halimle gecersin

Esimde hep derdi cok urkek kullaniyorsun sakın tek basina cikma diye.
Sonra bir gün yagmurlu bir sabah cocukları okula birakmak icin ciktim evden. Araba bana bakiyor. Arabayi kaldiriyorum, yürütebiliyorum, temkinlide kullaniyorum. Diger kullananlardan daha maharetsiz degilsin niye bu ürkeklik dedim. Ciktim eve aldim anahtari. 10/20 km le hizlada olsa arabayi getirdim götürdüm

O gün bugündür kullanıyorum. İlk 1 2 sene E5 e ve otoyollara cıkamadim mesela. Anne olunca o delikan kalmiyor. Bulundugum ilcede gezdim. Sonrasinda onuda atlattim şükür.
Yani istedigin kadar bekle o tedirginligi kirmadan olmuyor. Simdiki aklim olsa ilk ehliyeti alinca direkt direksiyon dersi alir cıkardim. 3 4 ders sonra guveninizde gelir merak etmeyin. Ama otururken gelmez, trafikte olanlar sizden daha zeki yada üstün yetenekli değil. Sadece ilk kontağı cevirmenize bakar. 1 ay sonra yollarda bulursun kendini.