Yapabilir miyim acaba

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.537
4.331
133
Ehliyetim var ama tecrübem Yok yani ehliyeti aldım koydum kenara ehliyeti alırken hevesim cesaretim vardı ama ara verince hevesim kaçtı cesaretimde Yok biraz panik aceleci bi insanım eşim arabamızı değiştirdi ve bende kullanabileyim diye otomatik vites araba aldı ama benim kendime hiç güvenim Yok korkuyorum kulanamam gibime geliyor nasıl başarırım bu korkularımı yenmeyi😕

Ehliyetim var ama tecrübem Yok yani ehliyeti aldım koydum kenara ehliyeti alırken hevesim cesaretim vardı ama ara verince hevesim kaçtı cesaretimde Yok biraz panik aceleci bi insanım eşim arabamızı değiştirdi ve bende kullanabileyim diye otomatik vites araba aldı ama benim kendime hiç güvenim Yok korkuyorum kulanamam gibime geliyor nasıl başarırım bu korkularımı yenmeyi😕
Özel ders alın pekiştirmiş olursunuz tekrar

Bende aynı durumdayım , özel ders bilmem ne ona bile cesaretim yok 😔
Bizi kim gazlayacak bilmiyorum bacım ...

Yaaa hanımlar bizim en büyük sorunumuz kendimize guvenmememiz . Erkeklere bakın hiç bilmeden başlıyorlar ailenin arabasını gizli gizli kullanmaya falan.
Araba kullanmak üstün zeka gerektirmez kimseyi küçümsemek istemiyorum ama nasıl insanlar araba kullanıyo herkes yapabilir. Şimdi size söylüyorum ama bende başlarken tedirgindim korkaktim hatalar yaptım vs vs ama sağ olsun eşim hep destek oldu ne güzel sizin de eşiniz otomatik vites tercih etmiş eskiden otomatik vites manuel vites arasında 2-3 bin TL fark vardı şimdi 10 falan fark ediyo ve eşiniz bu farkı sizin için ödemiş yani sizi destekliyor diye düşünüyorum. Bazı yerlere eşiniz yanınızda sürün sonra yavaş yavaş alışırsınız navigasyon kullanın yanlış yola girmekten korkmayın hız yapmayın böylece Allah korusun kaza yapsaniz bile cana zarar gelmez maddi kazalar da çok büyük olmaz . Benim en temel kuralım takip mesafenizi her zaman koruyun sürüş anında hata yapsaniz bile bir araca vs çarpmadan toparlama imkânınız olur. İnanın araba kullanmak bazen en zor aninizda size yardımcı olur. Ben hep tamam öğrendim ama acil bi durum olmadan pek kullanmak istemiyorum derdim . Eşim yurtdışındaydı hamileyim bı anda önüme bi baktım kan ,yoğun kanamam vardı melegimi kahbettigimi düşündüm hemen arabaya atladim hastaneye gittim yani eğer bilmeseydim taksi beklicektim yolbtarif edicektim minibüse bineyim desem beklemem gerekecekti bulundurum yerde tanıdığım kimse de yok rica edebileceğim sadece eşimden Allah razı olsun ki beni desteklemiş dedim .
Kadınların başaramayacağı hiç bir şey yok heleki araba kullanmak alasini yaparız kimse elimize su dökemez.

Kullananın poposunda kuyruğu yok. Sizin neyiniz eksik. Kullanırsınız tabi. Biraz cesaret. Sağdan sağdan 2.vites alışırsın

eşiniz, babanız vs ile denemeyin de başka bir şey söylemiyorum 🤣
özel ders alın.

Trafiğe tek başınıza çıkmayı tavsiye ederim şayet eşler susmuyor ehliyetimi hamileyken aldım ama hiç kullanamadım doğumdan sonra da dört ay falan kullanamadım şimdiyse iki senedir her işimi hallediyorum hatta eşim iyiki kufretmiyorsun yoksa adamların vay haline diyor :KK76:

Özel ders alın. Sonrasında önce boş yollarda daha sonra sakin yollarda sonra yakın çevrenizde belli refleksleri edindikten sonra da şehiriçi trafiğine girin. Kalabalık ve dar yollarda illaki tecrübe ve ceviklik lazım. Öyle ehliyeti aldım attım kendimi yollara diyenlerin gazına gelmeyin.

Bende aynı durumdayım , özel ders bilmem ne ona bile cesaretim yok 😔
Bizi kim gazlayacak bilmiyorum bacım ...
Yettim gari 😁 kizlar bende ehliyetimi 5 6 sene sandiklara kaldırmiştım ki alirken direksiyon hocasi "ilk kez kullandiğina eminmisin" demisti. Esim arabayi kullanirken yan koltuktan hep onun reflekslerini falan izlerdim. Ani durumlarda neler yapiyor diye.

Kapınin onunde araba var, anahtari evde durur ben cocukları yürüyerek okula birakirdim. O kadar yani.

Sonra yok dedim bu boyle olmayacak, bir iki kez esimle bos alanlara ciktim. Cocuklar arkada aksam vakti calisiyorduk mecburen. Debriyaj kavrama noktasından çok atişmalarimiz olmuştur 🤦‍♀️ cocuklarda arabada oldugu icin o kadar ürkek kullaniyorum ki, hızli adımla yürüsen beni arabali halimle gecersin😂 Esimde hep derdi cok urkek kullaniyorsun sakın tek basina cikma diye.

Sonra bir gün yagmurlu bir sabah cocukları okula birakmak icin ciktim evden. Araba bana bakiyor. Arabayi kaldiriyorum, yürütebiliyorum, temkinlide kullaniyorum. Diger kullananlardan daha maharetsiz degilsin niye bu ürkeklik dedim. Ciktim eve aldim anahtari. 10/20 km le hizlada olsa arabayi getirdim götürdüm😂
O gün bugündür kullanıyorum. İlk 1 2 sene E5 e ve otoyollara cıkamadim mesela. Anne olunca o delikan kalmiyor. Bulundugum ilcede gezdim. Sonrasinda onuda atlattim şükür.

Yani istedigin kadar bekle o tedirginligi kirmadan olmuyor. Simdiki aklim olsa ilk ehliyeti alinca direkt direksiyon dersi alir cıkardim. 3 4 ders sonra guveninizde gelir merak etmeyin. Ama otururken gelmez, trafikte olanlar sizden daha zeki yada üstün yetenekli değil. Sadece ilk kontağı cevirmenize bakar. 1 ay sonra yollarda bulursun kendini.

Sabah erken saatte bos olan semtlerde alistirma yapin. Mumkunse tek basiniza. Yaninizda biri olunca zor oluyor. Eger pratiginiz cok eksikse ozel ders de olur

Motosiklete ilk başladığımda bende korkuyordum ama sonradan çeşitli motosiklet firmalarının güvenli sürüş eğitimine katıldım,tecrübeli arkadaşlarımla çalıştım,nur içinde yatsın Altın Elbiseli Abimizin videolarını izledim pratik yapa yapa aştım korkularımı.Bi gün evden biraz uzak bi semtteki markete gittim.Sonra iki semt uzağa.Sonra 18 km ötedeki okula.Sonra bi baktım şehirlerarası olmuş :KK53:

pazar sabah çok erken saatlerde çıkıp alıştırma yapmanızı tavsiye ederim..
bu kadar insan kullanıyor siz niye kullanamayacaksınız ki diye düşünün

Ehliyetimi o kadar hevesliydim ki 18 yaşıma basar basmaz aldım. Ama gelin görün ki evlenene kadar arabaya elimi süremedim korkudan. 28 yaşında eşimin desteğiyle de ufak ufak sürmeye başladım, bi yere giderken bana veriyordu, çok zor da kalınca değişiyorduk direksiyonu😂😂Sonra bildiğim park sorunu olmayan yerlere kendi başıma gitmeye başladım, ne dualar okuyordum. El frenini indirmeden aynaları açmadan araba sürmüşlüğüm var, ama böyle böyle ilerlettim. En önemlisi, korkmayın, yalnızken, ya da park ederken 10 kere de uğraşsam arkamda bekleyen arabaları umursamadım, ne düşünürler demedim, bekleyecekler yapacak bişey yok dedim. Kaç kere korna yediğimi tahmin bile edemezsiniz, umursamayın, siz sadece yavaş gidin, hız yapmayon, olası kötü bi durumda hızınız olmadığı için köyü sonuçlar doğurmayacaktır. Bir gün hiç bilmediğim bir yere navigasyonla gitmek zorunda kaldım, o an başka bir şansım yoktu ve tektim, o gün onu başardıktan sonra sürekli kendi başıma bi yerlere gittim. 60-70lik teyzeler süryor, bunun zekayla bi ilgisi yok. Kendinize güvenin yeter

Hiç korkmayın otomatik vites araç kullanmak, yolda yaya olarak yürümek kadar kolay kesinlikle yaparsınız. Eğer çok korkuyorsanız birkaç saat özel ders alın güveniniz yerine gelir.

Yettim gari 😁 kizlar bende ehliyetimi 5 6 sene sandiklara kaldırmiştım ki alirken direksiyon hocasi "ilk kez kullandiğina eminmisin" demisti. Esim arabayi kullanirken yan koltuktan hep onun reflekslerini falan izlerdim. Ani durumlarda neler yapiyor diye.

Kapınin onunde araba var, anahtari evde durur ben cocukları yürüyerek okula birakirdim. O kadar yani.

Sonra yok dedim bu boyle olmayacak, bir iki kez esimle bos alanlara ciktim. Cocuklar arkada aksam vakti calisiyorduk mecburen. Debriyaj kavrama noktasından çok atişmalarimiz olmuştur 🤦‍♀️ cocuklarda arabada oldugu icin o kadar ürkek kullaniyorum ki, hızli adımla yürüsen beni arabali halimle gecersin😂 Esimde hep derdi cok urkek kullaniyorsun sakın tek basina cikma diye.

Sonra bir gün yagmurlu bir sabah cocukları okula birakmak icin ciktim evden. Araba bana bakiyor. Arabayi kaldiriyorum, yürütebiliyorum, temkinlide kullaniyorum. Diger kullananlardan daha maharetsiz degilsin niye bu ürkeklik dedim. Ciktim eve aldim anahtari. 10/20 km le hizlada olsa arabayi getirdim götürdüm😂
O gün bugündür kullanıyorum. İlk 1 2 sene E5 e ve otoyollara cıkamadim mesela. Anne olunca o delikan kalmiyor. Bulundugum ilcede gezdim. Sonrasinda onuda atlattim şükür.

Yani istedigin kadar bekle o tedirginligi kirmadan olmuyor. Simdiki aklim olsa ilk ehliyeti alinca direkt direksiyon dersi alir cıkardim. 3 4 ders sonra guveninizde gelir merak etmeyin. Ama otururken gelmez, trafikte olanlar sizden daha zeki yada üstün yetenekli değil. Sadece ilk kontağı cevirmenize bakar. 1 ay sonra yollarda bulursun kendini.
Ayy inşallah bende çıkarım yollara sağolun yazdıklarınız iyi geldi😊

Once bos yollarda alistirma yapin daha sonra trafigin yogun olmadigi yerlerde Alistirma yapin alisirsiniz :)

Back
X