Yapabilir miyim sizce? gerçekçi yorumlar istiyorum sizden

Maybelater

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
754
1.637
43
27
Sorum şu ben lise mezunuyum evliyim çalışmıyorum 24 yaşındayım 2 senedir evliyim. 8 aylık hamileyim. Kısaca kendimi tanıttım.
Soracağım soru şu biz ilk sene çocuk getirmek istemedik ben o ara üniversite sınavına çalıştım 2 yıllık sağlık bölümü kazandım, sonra sehir degistirdik suan bulunduğum sehirde tercih yaptım ama dondurdum hamilelikten dolayı.

Simdi nasipse haziran da dogum yapacağım bebegim küçük olacagı içi bu sene de gitmeyi düşünmüyorum ama seneye çok istiyorum okula devam etmeyi ( keşke zamanında yapsaydim ama nerden dönersem kâr diyorum) birsekilde ben 4 yıla da tamamlarım bir başlarsam diyorum falan.
Maddi açıdan hicbir sıkıntımız yok cok şükür ben sadece egitimli bir anne olmak istiyorum her ihtimale karşı güvencem olsun istiyorum eşim de destekliyor kendisi de okuyor şuan ben biraz da ondan imrendim

Ama , sorun şu ki okulun sağlık bölümü bulunduğumuz ilçeden 2 saat uzaklıkta gidip gelmek zor olurmu bilemiyorum yine bebegime kv m bakar ondan yana sıkıntım yok ama acaba içim rahat eder mi bilemiyorum çok mu imkansız görünüyor sizce?

Içime dert olan bazı şeyleri değiştirmek istiyorum

Son düzenleme:
Cook emek ve sabir verirseniz olur yiprana yiprana ama meslek kesinlikle cocuktan once yapilmali. Daha 24 yasindaymissin neden once meslegini eline almadin?
Evlenmeden önce alamadım liseden sonra hep çalıştım aileme maddi destek oldum, kendime birşey katmam mümkün degildi. evlendigim ilk sene kazanabildim pandemi süreci de isime yaradı

Ayni durumda gibiydim bende.
Oglum 15aylik iken dondum okula. Staj 2saatlik uzaklikda sehirdeydi. Cok zor oldu. 1 ay dayanabildim.
Ki yasadigim ulkede ulasim isi cok rahat. Fakat cok yorucu ve zor oluyor.

Okula daha yakın bi yere taşınma imkanınız olmaz mı? gerçi bu sefer kayınvalideye uzak kalırsınız.
4 saat yol çok çok fazla. Çocuk olmasa bile fazla. Ben olsam şu süreçte önceliğim bebeğimle daha fazla vakit geçirmek olurdu. Eğitimi de uzaktan bir bölümle halletmeye çalışırdım.. Ya da kpss çalışırdım.

Ay ben anlatamiyorum.
24 yasindasiniz ya hanimefendi 4 yillik uni yapsaydiniz 28 29 da cocugunuzu kucaginiza alirdiniz. Olmuyor muydu öyle?
Olan olmuş yahuu olmuyor muydu demenin mantığı ne ki :) Şu an için gelinen noktada fikir istiyor konu sahibesi

.seni çok zorlar maddi imkanin varsa bakici tut arada dersine calisasin yoksa cocuk cok yorar hele kolik molik agrili gazli bi bebek olursa uykular haram oldu gencligim bak yalan oldu sarkisini söylersin cocuk vala rahat büyümüyor onu diyim
Tabiki istersen olur ama yasin genc biraz enerjine bagli . Ilk etapta online vs varmi bak yada kpss

Disiplinliyseniz olur. Dersi derste öğrenir, kaçırmazsınız olur. Çocuk bir şekilde büyür, emzirme dönemi vs de geçmiş olacak. Bakan biri de var ekonomik gücünüz de, yorulursunuz ama değer.

Olan olmuş yahuu olmuyor muydu demenin mantığı ne ki :) Şu an için gelinen noktada fikir istiyor konu sahibesi
E yorum yaparken kimseye danisacak degiliz degil mi, burasi boyle bir platform.
Sizin oneriniz varsa buyrun yardimci olun, cocuga biri bakar mi bu bile net degilmis, su durumda ne diyeyim. Olur olur demem icin gerekli sartlar yeterli degil.
Hayattan herseyin bi siralamasi olmali, hele de para kazanmak, meslek sahibi olmak, hayatini idame edebilmek en temel hedefimiz olmali. Konu sahibi icin gec olmus olabilir en azindan burada konuyu okuyan baskalarinin kulagina kupe olur.

4 saat yol için çok fazla. Ulaşım koşulları, saatler, otobüsün fiziksel şartlarida onemli yaşamadan bilemezsiniz
Ama bebeğin en önemli zamanlarında 4 saat yola harcamak benim içime sinmez
Okul yakın olsa deneyin derdim, ama yok bir otobüs kacirsaniz 5 saat olabilir bence olumsuz. En azından kreş yaşına kdr bekleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…