Yapabiliriz,başarabiliriz,bu kilolar gidecek

sabah:bir yumurta

3 zeytin
bir dilim peynir

beyaz somun ekmeğin en ucunu sandeviç yaptım domates,zeytin ,peynirli

bir lokma bal
şimdi:Türk kahvesi

öğlen:Allah kerim:))

Son düzenleme:
Sabah
08:45 : 1 büyük bardak ılık su
09:30 : 1 fincan yeşil çay
2 dilim tam tahıllı ekmek
Yağsız peynir
Dereotu ve zeytinli yağsız omlet ( bir yumurta )
2 adet ceviz içi

Birazdan ara öğün olarak kuru kayısı ve yağsız süt içeceğim.

Sonra tüm gün dışarıda olacağım.Yanıma tavuklu sandviç hazırladım , kepek ekmeğine ve bol yeşillikli ... Günü onunla geçiştireceğim.

Bu arada başlangıç ; 66.8

zorisimbuldum canım konu konuyu başlatan varya sayfanın başında en sol köşede kırmızı küçük başlık var yeni konu aç diyor.çok merak ettim şimdiden hayırlı olsun topiğiniz.(başlığı merak ediyorum:))

Canım çok sağ ol gördüm açtım topiği
Teşekkür ederim seni de beklerim canımmmm
Kızımı uyutup ancak girdim
Bakbakalım nasıl olmuş topik

çok yoğun bir gündü eşim de yoktu geç geldi benim de içli köfte yapacağım tuttu(osibulebe tarif vereyim derken canım çekti:))

neyse bebekle halimi düşünün kaç kez kalktım nasıl yaptım siz düşünün.artan hamurdan yuvarladım oğluşa çorbalık difrize attım,değişik tatlar denemesini istiyorum.çok yiyemez bir kaç kaşık tattıracağım inşallah

akşam iki hasta ziyaretine gittik biraz önce geldim,şüür iyiler

öğleden sonra:limonlu su
tarçınlı çay

aktivya

akşam:bir tane içli köfte(bilirsiniz diyettir:))

salata

ve bir küçük simit,küçük bir kurabiye

tabak doluydu bunlara dayanamadım neyse afiyet olsun artık yapacak birşey yok

içli köfte canı çeken olduysa hakkını helal etsin lütfen yaklaşık bir yıldan fazladır yapamıyordum gebelik ,sezeryan derken şimdi kısmet oldu.tarif isteyene tarif ederim.unutmadan diyet değil:)) vay arkadaş ne yapalım köprü yol olacağını bile bile yiyoruz bağzı yemekleri

neyse kızlar umarım hayatımızın her dakikasını sağlıkla ve keyifle geçiririz

iyi geceler

Tebrik ederim canım
Hayır demek çok önemli
Canım sen sarımsaklı köfte diyorsun değil mi
İçli köfte mi yoksa

bugün hava çok güzeldi şükür,yağmur durdu güzel bir güneşli havada seyhan nehri turu attık sadece tur atsak,çamların içinde baraja nazır bir açıkhava mekanında (((bir sıkma,domates,salatalık yedim(çok uzun bir süredir sıkma yemiyordum ,canım çeker diye evde bile yapmıyordum

sonra acıktım ikindi:yarımdan az simit

akşam:bir kase şehriye çorbası
salata
bir tane köfte

yarınkaç kg çıkacağımı bilmiyorum

hayhay bitanem memnuniyetle ama daha sonra canım oğluş uyandı

bende onu söylemek için tekrar konuna gelmiştim canımmm
saat olmuş 9 ben içli köfte tarifi istiyorum
müsait olduğun bir zaman yazarsın tatlımmmmm
bugün yazmana gerek yok

limonlı çay ve tarçınlı su içtim.ama tok içtim yatarken de içeceğim

osibuleb canım nete geç girebildim akşam misafirlerim vardı köfte onlara da kısmetmiş

canım yeni bir çay üzerinde çalışıyorummm
çok hoşuma gitti
tam olunca yazacağım

sabah:5 kaysı

iki ceviz

bir büyük elma

Türk kahvesi

öğlen:bir kase yoğurt

iki dolma(biber ve kabak)

yumurta midemi çok ağrıttı biraz kesecem,tartınlıçayı da içmicem müthiş kabızlık yaptı ya limonlu su ya da tarçın çayı bilmiyorum .önce tarçını kestim bugün

millete iyi gelen ben deters etki yapıyor:26::26::26::26:

yeşil çayla millet çöpe döner beni etkilemez bile bünye farklı arkadaş dene yanıl yanii

ustacım onunda tarifini alsam???

hay hay sayın şefim

sana tarifini yazdığım sarısaklı köfte hamurunu yoğur ama sakız gibi olsun(çok güzel yoğrulsun demek:))

sonra kıymayı(tecihen az yağlı ama zevkine bağlı) tencerede et suyunu çekene kadar pişir salçasını ekle

sonra etle orantılı olarak doğradığın soğanları(ince ve küçük doğranacak) kıymaya ekle ve soğanlar iyice etle özleşene kadar pişir kısık ateşte olursa dibi tutmaz ,

tuzunu ve istersen karabiberini biraz kimyonunu ekle

soğumaya bırak iyice soğusun yoksa hamurunu parçalar yani et donsun

sonra hamurlarını cevizden büyük top yapıp içlerini çukurlaştır hamurun içine kıyma koyup köftelerin boğazını boğar gibi birleştir fazlaysa kopar

kopardığın şekli elinle düzleştir.

dolaba koyarken streç kafla kuruyunca yarılıyor,

limonlu,tuzlu kaynamış suya at elinle hafif sık yumuşamışsa çıkar .BOL SALATA VE AYRAN İYİ GİDER(ÇOK YEMEZSEN VE AZ YAĞLI ET KULLANIRSAN PEK KİLO YAPMAZ CANIM

köftenin hamurunu yoğururken birazz salça ekleyince görüntü güzel oluyor.

fazla köftelerini kaplarda veye poşetlere tek tek sararak difrize atabilirsin hepsini karışık koyarsan yapışma ihtimallaeri var.

AFİYET OLSUN

NOT USTALIK DEĞİL BENİMKİ YÖRESEL BİR YEMEK OLDUĞU İÇİN BİLİYORUM,ŞIMARMAYA GEREK YOK(KENDİME SÖYLEDİM:)

Diline sağlık ben de fırsat buldukça yapıyorum canım
Ama annem ve ablamlar kadar ince açamıyorum
Burda fazla bilinmeyince kimse ince değil demiyor
Bayıla bayıla yiyorlarrr

dolaba koyarken streç kafla kuruyunca yarılıyor,

burayı anlamadım canım
birde yapıp hemen haşlamayacak mıyız?

yok canım ne kadar profesyonel olduğun belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…