Yapacağımız kaçamak yüzünden uyku uyuyamıyorum.

valla yalan konusunu bılemıcem ama bende bu ay sevgilimle (2yıldır beraberiz) yalovada 5 gun harıka bi tatil yaptık. Annem biliyomuydu evet sadece o biliyordu arkadaslarımında geleceğini bilerek . Pişmanmıyım sevgilimle gittiğim için hayır onu cok daha yakından tanıdım ve hergun tartısmamıza ragmen hıc tartısmadık ordan dondukten sonra. Seni yanlıs yola falan saptırmak ıstemem sonucta her ınsan farklıdır. Ama yok işte ayrılınca pişman olursun falan... ben ınanmıyorum nye pişman olıyım sevdiğim insanla geçirdiğim güzel anılar olarak kalır sadece... Ama sen yınede dıkkatli ol ne olur ne olmaz.

Ailem ve çevrem sorun değil yaşayacağım herşeyin arkasında da dururm diyorsan git çok hikaye yaşadık gördük ailene yalan söyleme konusu da sana kalmış adı üstünde kaçamak ama dikkat et otelde kalmanı bile erkek arkadaşın farklı sinyal olarak algılayabilir.

Tatile gitmek istiyorsan git elbet kimse bir şey diyemez
Lakin yorumlarında sevgiline haddinden fazla güvendiğini ve hiç ayrılmayacağını düşündüğünü anladım
İnsanlar ne umutlarla evlendikleri adamı aynı eve girince tanıyamıyor
Tavsiyem kimseye güvenmemen yönünde. Aksi takdirde çok üzülürsün.

canım nefsinin arzularından Allaha sığın. Ailenden korkacağına onlar neder diyeceğine Rabbim benim bu yapacağım işten sen razı olur musun diye bir sorgula. Unutma ateş ve barut yanyana durmaz. Herhangi bir temas kurmasan bile arkadaşınla emin ol kadın erkek bir ortamda bulunmanız bile islamen kesinlikle caiz değildir.

"Üstelik o da ailesine yalan söyledi onlar da bilmiyo tatili. Benim de elimde kozum var anlayacağınız." :))) masumiyetin bu cümlenden belli, burası Türkiye, yalan söyleyerek sevgilisiyle tatile giden kızı, ailesi parça pinçik eder, yalan söyleyerek sevgilisiyle tatile giden erkeği, ailesi sırt sıvazlayarak oğlum büyümüşte erkek olmuş diye ödüllendirir.

İyi tatiller...

hayat senin evt ama eğer 18 yasını gecmediysen Allah muhafaza yaşadğın kötü bi durumdan dolayı kimse suclayamaz seni cocuk muamelesi görüyorsun zaten aileni scluyaacaklar kapsamlı düşün bnce odalarınızda ayrı olsa iy olur diye düşünüyorum ben

hayat sizin hayatınız buraya konu açmışsınız ki farklı görüşler olacaktır da
ama ben kendimden örnek verimm
ben 20 yaşımı 4 ay geçmişti kiii sevgilimin yanına gittim bir haftasonu için
ve ben yurt dışında yaşıyorumm yanii ülke değiştirdim 30 saat yol teptim tek yöndee
ilişkimiz bir yılı geçmişti o zaman ve hayatımda en çok güvendiğim insandır kendisi
pişmanmıyımm aslaaaaaa... şuanda 22 yaşıma birazcık kaldı ve bir kaç aya kadar 3 yılımızı devircez
gidin yada gitmeyin diyemem size karar sizin hayat sizin ama sanki sevgilinize güvendiğnizi sezdim

Neredeyse bütün yorumları okudum bazıları cok abartılı ve yanlışta gelse genel kanı senın yasından daha toy ve saf oldugun için tatile gitmemen de hem fikir.

Eğer erkek arkadaşının senden en ufak bır beklentısı olmasaydı ve aklı basında kendını bilen bir erkek olsaydı sana '' sen kız arkadasınla kal, ailelerimiz bilmiyor bır sıkıntı yasamayalım senı uzmek ıstemem '' derdi..

Ve sen aklı basında olgun bırı olsaydın; ne kadar tanıdıgını dusunsende evlenmedıgın ustelık aılenın de bılmedıgı bır otel odasında bır erkekle başbaşa kalmayı istemezdin..

Aşk,heyecan,macera duygular bunlar guzel seyler ama insan birazda olsun aklını kullanmalı bence..

Kim ne derse desin senin karaein belli. Fakat sunu unutma insanlar evli yada nisanliyken bile ayriliyo peki sevgiliyken bi baska kizin tek bir bakisi icin tekmeyi basar totana. Bide yuksek ihtimal alkolde alacaksiniz peki sonra sonrami ne olacak buraya konu acacaksin. Bekaretime bise oldumu, ben simdi ne yapacam ve son olarak benden ayrildi kaldim ortada. Bak guzel arkadasim o erkek musfettesi size orda yapacagi seylerin planini coktan yapmistir ayrica hic bir masum erkek sadece kardes kardes uyumak icin otele gitmez yalniz basina. Seni sevmiyor demiuorum ama seni istiyor . Valla benim basimda annem babam olmadan ped alamaya bile gidemezdim iyikide oyle olmus o zamanki arkadas gurumbumda bi ben evliyim mutluyum cok sukur. Seytanin gafletine gelme seni seviorsa bunu anlar mutlu dahi olur kendini benden bile koruyacak kadar durust bi kiz diye. Lutfen gencligini uc bes gun icin ziyan etme

bende şimdiki eşimle bir günlük tatil kaçamağı yapmıştım, ailem bilmiyordu, ve vicdan azabından tam anlamıyla hiç bir şeyin tadını alamamıştım, inan evliyken gezmenin tadı daha başka.. Hiç bir şekilde bu riski almana değmez...

Vay arkadas ben 20 yasimda erkek arkadasimla new yorka gitmistim bir ay, sonra onunla 5 senelik iliskim bitti simdi baska biriyle 1 senedir birlikteyim. Sevgilim eski erkek arkadasimla yurt disi gezilerimizi hepsini hatta facebookumda oldugu icin resimlerimize kadar biliyordu. Burda yazilanlara baksak benim eski erkek arkadasimin dilinde sakiz, sevgilimin gozunde hayat kadini, sizlere gore de direk evde kalmis kiz kurusu olmam gerekirdi

Hadi kollarimi actim beni taslamaniz icin bekliyorum :)

Bak deme öyle şeytan taşlama alanına döner maazallah burası.
Bu arada bende tatile gittim sevgilimle haftanın bi kaç günü sevgilimde kalırım bu yazda tatile gitmeyi düşünüyoruz ama bunları yaparken hiç bi şekilde anneme yalan söylemem nerde olduğumu kimle olduğumu bilir.Zaten annemde sevgilimi tanır bilir...
Yaşım 25 ben ne yaptığımı nereye gittiğimi söylerim haber veririm ama kendime karışma hakkını ailemde olsa kimseye vermem.
Aileler çocuklarına baskı yapmak yerine daha rahat bırakırsa yaptıklarının arkasında durursa daha sağlıklı bireyler yetiştirirler.Şimdi aranızda şöyle diyen olucak izin verelimde onunla bununla gezsin yatıp kalkmadığı kişi kalmasın başına ne işler gelsin dimi... Bu şekilde düşünen insanlar çok var ve şu yazdığıma aynen böyle cevap vericek kişilerde var.
Ama siz ne yaparsanız yapın ne kadar sıkarsanız sıkın çocuğun içinde böyle bir şey varsa yapmaya kafasını koyduysa yapar.Sizi ayakta uyutur yalan üstüne yalan söyler evden kaçar vs vs vs bu liste uzar gider ama yine yapar.

Yuzlerce binlerce kere size katiliyorum. Kisitlarsaniz yapar ama haberiniz olmaz. Ben lisede ogrenciyken annemle babamla oturup bi kadeh sarap icebiliyordum mesela. Bunun sonucunda noldu ne kazandim? Universiteye girip gece disari ciktigimda eve hic zil zurna sarhos girmedim. Cunku hic kisitlanmadi ve bende hic abartma ihtiyaci duymadim. Kendi sinirlarimi kendim koydum.

Allahtan tek dilegim annem babam gibi ebeveynler olabilmek. Yasaklamak kisitlamak yerine iyiyi kotuyu, dogruyu yanlisi ayirip muhakeme yetenegine sahip birer evlat yetistirmek. Amin

dinde zorlama yoktur elbet ama nedense dini, Necip Fazıl'ı vs vs yi kendıne onder alanların da aba altından sopa gostermesı, her turlu ınanclarını empoze etmeye calısmasına da sasırıyorum hala.. benım ıdolum necıp fazıl olamaz 'guzel gunler gorecegız cocuklar' dıyen nazım hıkmet olabılır ancak. kendımı elmastan daha degerlı goruyorum hanımefendı,sahıbıne sunulmayı bekleyen bır hedıye paketı olarak goren sızlerden çok daha farklı olarak. anlamayı ıstemeyen belkı de sızsınızdır. degmeyecegını de dusunuyorsunuz buyrun cekılın yazılarımı alıntılamaktan vazgecın.

Herkes sizin ya da erkek arkadaşınız gibi düşünecek diye bir şey yok.Bu ülkede yaşayan insanların yüzde 80i bu gibi şeylere hoş bakmıyor.Yapacak bir şey yok.Ve böyle düşündükleri için geri kafalı ,yobaz yada başka bir şey değiller bana göre.

Aile yapısı,yetiştiriliş tarzı çok farklı ..Bakın üstte alıntıladığım mesajınızda ailenizle oturup içki bile içtiğinizi söylemişsiniz.Mesela bu benim aileme göre çok ters tıpkı erkek arkadaşla başbaşa tatil gibi.Ama bu gibi durumlarda beni kısıtladırlar diye yoldan çıkmadım=)

Sizin bahsettiğiniz "kısıtlamalar"da bu tip davranışların sonuçları anlatılmıyor sadece kısıtladıklarıyla kalıyorlar dolayısıyla çocuk yapacağı davranışın neler doğurabileceğini bilmiyor.

Bana kısıtlama yapılırken(bu kısıtlama da neye göre kime göre) iyisiyle kötüsüyle her şey anlatıldı ve ben kendim seçtim yapmamayı.

Ve konu sahibi küçük hanım...Eğer ben sizin anneniz olsaydım çok üzülürdüm.Kızardım kızmasına ama en yoğun hissettiğim duygu hayalkırıklığı olurdu....

Dediklerinize katiliyorum ben ulkemizin sansli %20lik kismindayim. Dilerim gun delir herkes bu sekilde sansli olur. Her genc kizin da 20li yaslarinda erkek arkadasiyla tatile gitmek isteyecegini dusunuyorum. Ben gun gelip yaslandigimda hicbirseyi istedim ama yasayamadim demeyecegim :)

Dilerim siz de dememissinizdir cocuklariniz da demez. Iyi gunler

Burda bı konu okumustum konuyu acan bayandı esının yaptıgını anlatmıstı esı en yakın arkadasının evlenecegı bayanı arastırmıs tabı arkadasının rıcası ıle arastırdıgında otelde 1 erkekle kaldıgını ogrenmıs ve bunu arkadasına anlatmıs konuyu okuyanlar belkı hatırlar hatta yorumlarda otelde kalındıgında sıcıle gecılıyormus emnıyet mudurlugune yanlıs hatırlamıyorsam öyle yazıyordu yorumlarda hatta kızanlarda vardı boyle onemlı bı bılgıyı nasıl edınmıs dıye konu sahının esının emnıyette tanıdıkları varmıs yanlıs hatırlamıyorsam.Demem o ki otelde kalıncakmıs sanırım yani ılerde bırı ogrenebılır.

Seni cok iyi anliyorum.. Ben Almanyada Kaliyorum , benim ailemde ayni beni hic bir yere yollamazlardi. Bende seytana papucunu ters giYdirircesinden guyya is yeri beni mastir yapmaya Yolluyormus gibi mektup yazdim, is yerinden muhürü vurdum eve yolladim birde sahte cakma bir adress telefonnumarasi felan. Böyle iki kere antalyaya tatile geldim. Ama babam arardi seni ziyarete gelicez annenle derdi srmaki ben nasil korkardim bende gelin beklerim derdim baska ne diyimki ( tatildende hic bir sey anlmazdim zaten o korkuyla... Annemde sanki icine dogmus gibi her konusmamozda sorguya cekerdo felan aboo simdi düsünuyorumda macera güzel ama pismanim onlari kandirdigim icin , zaten babam anlasaydi kesin beni evlatliktan redderdi o kadar yanii (

İçinden geleni yap. Hayat planlar yapmak ve gerçekleştirmek için çok kısa.
Gitmezsen belki de ilerde neden gitmedim diye pişman olacaksın ya da gittin diye pişman olacaksın.
İnsan pişmanlıklarından ders alarak doğrusunu bulmuyor mu zaten.
Onu bunu her şeyi boşver.
Sınırını bil yeter. Gitmende sorun olmaz o zaman.
Ayrıca bir şeyler yapacak olduktan sonra 5 dk başbaşa kalmanız bile kafi.
Olacak olan her zaman olabilirdi. Tatili mi bekliyor olmak için yani 2 yıldır başbaşa kalmadınız mı hiç sanki :)
İşin bu boyutuna takılmamak lazım o boyutu insan istesin yeter ki çok zamanını almaz.

şimdi çok mutlusun heyecan veriyor bu tatil fikri.. yolda giderken veya gelirken yada oradayken bir kaza geçirdiğini düşün ailen senin hastalığınla ilgilenir ama güvensizliği bir düşün veya onlara söylemeden gitmenin onları ne kadar üzeceğini.. diyelim bir kaza olmadı ilerde ayrıldığında ve evleneceğin kişi o değilde başkası olduğunda için rahat edecek mi?? tensel manada bir şey olmayacağı buradakiler için mühim değil bu senin vicdanın canım. ama sonrasını düşün o çocuk seni en küçük üzse aklına ben onun için neler yaptın ailemsen gizli gittim diye pişmanlık duymayacak mısın bu erkek arkadaşınla ayrılmasan ve onunla evlensen veya hep devam etsen kavga ettiğinizde yüzüne vurmayağı ne malum zaten ailenden gizli benimle gelmiştin diye çok karamsarım ama bence erkekler değmiyor kesinlikle en iyi adam için bile sonra üzülen biz oluyoruz ki sen daha çok küçük yaştasın hayat daha neler gösterecek kim bilir.. yanlış anlama çok sıkıcı bir abla olmak istemem ama gerçekler bunlardan biri de gerçekleşirse sonradan bu foruma üzgünüm diye yazmanı istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…