- 17 Aralık 2012
- 2.845
- 692
- 198
Herkese tekrar merhaba
Okuldaydım o yüzden yeni yazıyorum ama tüm mesajlarınızı okudum. İlginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Aklımda kalan bi kaç kişinin sorusuna cevap veriyim. Ablam yok bu konuyu 2 kız arkadaşıma anlattım. Onlar sevgilimi tanıdıkları için sadece ailemin öğrenmesi halinde napıcağım üzerine düşünmemi söylediler. Bi de sevgilimin ayrıldığımız zaman bu olanları ailene söyleme ihtimalini düşün demişti birisi. Haklısın bu olay başına geldi bi kaç arkadaşımın. Daha önceki büyük tartışmalarımızda hiç böyle bişeye yeltenmedi. Üstelik o da ailesine yalan söyledi onlar da bilmiyo tatili. Benim de elimde kozum var anlayacağınız.
Ben gidicem. Ve size yemin ederim tensel anlamda sınırlarımız dışında hiç bişey olmıcak. O açıdan içim gerçekten rahat. Eğer olur da kaza geçirirsem ailem benimle ilgilenir yalanımla değil.
Vay arkadas ben 20 yasimda erkek arkadasimla new yorka gitmistim bir ay, sonra onunla 5 senelik iliskim bitti simdi baska biriyle 1 senedir birlikteyim. Sevgilim eski erkek arkadasimla yurt disi gezilerimizi hepsini hatta facebookumda oldugu icin resimlerimize kadar biliyordu. Burda yazilanlara baksak benim eski erkek arkadasimin dilinde sakiz, sevgilimin gozunde hayat kadini, sizlere gore de direk evde kalmis kiz kurusu olmam gerekirdi
Hadi kollarimi actim beni taslamaniz icin bekliyorum :)
Bak deme öyle şeytan taşlama alanına döner maazallah burası.
Bu arada bende tatile gittim sevgilimle haftanın bi kaç günü sevgilimde kalırım bu yazda tatile gitmeyi düşünüyoruz ama bunları yaparken hiç bi şekilde anneme yalan söylemem nerde olduğumu kimle olduğumu bilir.Zaten annemde sevgilimi tanır bilir...
Yaşım 25 ben ne yaptığımı nereye gittiğimi söylerim haber veririm ama kendime karışma hakkını ailemde olsa kimseye vermem.
Aileler çocuklarına baskı yapmak yerine daha rahat bırakırsa yaptıklarının arkasında durursa daha sağlıklı bireyler yetiştirirler.Şimdi aranızda şöyle diyen olucak izin verelimde onunla bununla gezsin yatıp kalkmadığı kişi kalmasın başına ne işler gelsin dimi... Bu şekilde düşünen insanlar çok var ve şu yazdığıma aynen böyle cevap vericek kişilerde var.
Ama siz ne yaparsanız yapın ne kadar sıkarsanız sıkın çocuğun içinde böyle bir şey varsa yapmaya kafasını koyduysa yapar.Sizi ayakta uyutur yalan üstüne yalan söyler evden kaçar vs vs vs bu liste uzar gider ama yine yapar.
zaten benim gibi düşünün de demedim size; istediğiniz gibi düşünüp yaşamakta serbestsiniz buyrun!
zira ne güzel söylemiş ünlü şair Necil Fazıl Kısakürek; "Dinde zorlama yoktur, İnsan özgürdür elbette. İsteyen bu dünyada pişer, İsteyen ahirette .."
fakat "evlenmeden önce de cinsel ilişki yaşanılabilir hangi devirdeyiz" dediğiniz cevabım en çok bu yönde oldu... kendinizi elmas gibi değerli görmemeniz de şaşırtıcı doğrusu..
anlayamamak değil "anlamayı istememek" olduktan sonra karşımdakinin işi , konuşmaya değmeyeceğini de düşünürüm!
Vay arkadas ben 20 yasimda erkek arkadasimla new yorka gitmistim bir ay, sonra onunla 5 senelik iliskim bitti simdi baska biriyle 1 senedir birlikteyim. Sevgilim eski erkek arkadasimla yurt disi gezilerimizi hepsini hatta facebookumda oldugu icin resimlerimize kadar biliyordu. Burda yazilanlara baksak benim eski erkek arkadasimin dilinde sakiz, sevgilimin gozunde hayat kadini, sizlere gore de direk evde kalmis kiz kurusu olmam gerekirdi
Hadi kollarimi actim beni taslamaniz icin bekliyorum :)
Yuzlerce binlerce kere size katiliyorum. Kisitlarsaniz yapar ama haberiniz olmaz. Ben lisede ogrenciyken annemle babamla oturup bi kadeh sarap icebiliyordum mesela. Bunun sonucunda noldu ne kazandim? Universiteye girip gece disari ciktigimda eve hic zil zurna sarhos girmedim. Cunku hic kisitlanmadi ve bende hic abartma ihtiyaci duymadim. Kendi sinirlarimi kendim koydum.
Allahtan tek dilegim annem babam gibi ebeveynler olabilmek. Yasaklamak kisitlamak yerine iyiyi kotuyu, dogruyu yanlisi ayirip muhakeme yetenegine sahip birer evlat yetistirmek. Amin
Herkes sizin ya da erkek arkadaşınız gibi düşünecek diye bir şey yok.Bu ülkede yaşayan insanların yüzde 80i bu gibi şeylere hoş bakmıyor.Yapacak bir şey yok.Ve böyle düşündükleri için geri kafalı ,yobaz yada başka bir şey değiller bana göre.
Aile yapısı,yetiştiriliş tarzı çok farklı ..Bakın üstte alıntıladığım mesajınızda ailenizle oturup içki bile içtiğinizi söylemişsiniz.Mesela bu benim aileme göre çok ters tıpkı erkek arkadaşla başbaşa tatil gibi.Ama bu gibi durumlarda beni kısıtladırlar diye yoldan çıkmadım=)
Sizin bahsettiğiniz "kısıtlamalar"da bu tip davranışların sonuçları anlatılmıyor sadece kısıtladıklarıyla kalıyorlar dolayısıyla çocuk yapacağı davranışın neler doğurabileceğini bilmiyor.
Bana kısıtlama yapılırken(bu kısıtlama da neye göre kime göre) iyisiyle kötüsüyle her şey anlatıldı ve ben kendim seçtim yapmamayı.
Ve konu sahibi küçük hanım...Eğer ben sizin anneniz olsaydım çok üzülürdüm.Kızardım kızmasına ama en yoğun hissettiğim duygu hayalkırıklığı olurdu....
Herkese merhaba. Yaklaşık 1 ay öncesinden beri kafama takılan bir şeyler olduğunda bu foruma girdim. Benim sorunlarımı yaşayan başka insanlarında olması içimi fazlasıyla rahatlattı.
Şimdi gelelim asıl konumuza. 20 yaşındayım. 2 yıldır da devam eden arkadaş ortamı sayesinde tanıştığım bi sevgilim var. Derslerden çok bunaldığım bi sırada tatile gitme önerisinde bulundu. Ortak arkadaşımızın yazlığına 15 dakika mesafede bi otelde kalmayı planlıyoruz. Ailem o arkadaşımın evinde kalacağımı biliyor. Her şey planlı. 5 gün kalıcaz ve arkadaşımızda en az 3 gün bizimle olacak. Annemi genelde o yanımdayken arıcam.
Buraya kadar her şey güzel ama benim çok büyük kaygılarım var. Bu zamana kadar ailemden gizli hiçbir şey yapmadım. Onlar da beni biraz sıktılar açıkçası. Bi arkadaşımda yatılı kalmama bile izin vermezler. Annemle mesafeli bi ilişkimiz var onunla bir şey paylaşamam. Başlarda tatil fikri beni heyecanlandırsa da gün yaklaştıkça korkularım artıyo. Öğrenemeyeceklerini biliyorum. Peki ya ben? Ben bilicem naptığımı. Ailemin gözlerinin içine bakmaktan çekiniyorum. Arkadaşlar gerçekten güvendiğim sevgilimle 5 günlük kaçamak yapmak beni kötü bi evlat basit bi kız yapar mı? Sizlerin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?