Yapacağımız kaçamak yüzünden uyku uyuyamıyorum.

bak bunlar ellerin senin bunlar ayakların
bunlar o kadar güzel ki artık o kadar olur
bunlarda saçların işte akşamdan çözülü
bak, bu sensin çocuğum.
bu da enine boyuna yatak olduğuna göre altımızdaki
sabahlara kadar koynumda yatmışsın
bak bende yalan yok vallahi billahi
sen o kadar güzelsin ki artık o kadar olur..

cemal süreya

illa sevişmek mi lazım sevgiliyle güzelce uzanmak için bir deniz kıyısında
illa sevişmek mi lazım gözlere bakmak için, öpmek için dudakları
illa sevişmek mi lazım sevmek için
sevişmek sevmenin iki kişilik eylemi ise
sevişilsin o zaman..

not: içimden geldi yazmak, şiir severim. ayrıca fikri hür düşüncelerim. konuyla alakası olmayabilir. herkes herşeye alakalı yazmıyor ne de olsa..

yahu nerelere nerelere geldi bu konu, herkes aç yemeyi bekliyor zaten birbirini memlekette. nedir yani sorarım size, insan olmaktan daha değerli olan nedir? kız 2 yıldır sevgilim diyor, sevgilisine tecavüzcü muamelesi yaptınız . 12 yaşında çocuklara tecavüz eden bi çoğu evli koca koca adamlar salınırken sesini çıkarmayan bi toplumda 20 yaşında sevgilisiyle zaman geçirmek isteyen kıza 'haberleri duyuyoruz bak bunlar bunlar oluyor yapma etme' demek gerçekten oldukça ironik. ben o tecavüzcüleri protesto ederken meydanda bana kalkıp hafif, yollu, marjinal, devlet düşmanı, anarşist denir bu memlekette. ha şimdi alakası yokken konuyu dağıtmış olucam ben yine. çok pardon ama hiç özür dilemiyorum şahsen.

dünya değişiyor siz kabul etmeseniz de. anlaşılmak isterken eleştirilmek ve dışlanmak kişiyi daha çok sevk eder yasak olana. anlamadınız bi türlü..

herşeyde illa bi seks arayan sevgili dostlarım. birbirini seven iki insan baş başa olduğu her dakika sevişmiyor çok afedersiniz.
vallahi yalan bunlar, billahi yalan..

bir aşk manifestosu yazsak ve salsak dört bir yanına memleketin
korku toplumundan sevgi toplumuna geçeriz
iklim değişir akdeniz olur belki
gülümseriz..

ailen ne der, kocan ne der, yok otel kayıtların çıkar, nasıl yüzlerine bakıcan falan filan. elmaslar yakutlar zümrütler. kapalı mektuplar filan...
bu kafa değişmedikçe tecavüz de olur, çocuk gelinler de olur, namus cinayeti de olur, istenmeyen doğumlar da olur..
yapmak istediği şeyde tek hatası ailesine yalan söylemesi. keşke çıkıp biri onu korku senaryolarıyla değil de sevgiyle dürüst olmaya ve dürüstçe yaşamaya yönlendirseydi. kız zaten onun huzursuzluğundaydı halbuki.

boş boş konuşuyorum bende. amaaannnnnnn gideyim de bi çay koyayım en iyisi

genç kızlar evlilik öncesi cinsel ilşki yaşadıktan sonra terkedildiklerinde trravma geçiriyor yada erkeği kendileriyle evlenmeye zorluyor bunun uğruna da gururlarını çiğneyip geçiyorlar öncelikle şunu kafana sok bişeyler yaşayacaksan eğer,ayrılma ihtimalinde bunu kaldırabilecekmisin çünkü sorumluluk sana ait olacak.hiçbir şekilde bunun için erkek arkadaşını evliliğe zorlama gibi bir hakkın yok çünkü reşitsin yaptıklarından kendin sorumlusun üstelik ilerde erkek arkadaşından sen ayrılmak da isteyebilirsin.
kızlar cinsellikten sonra erkeğe daha çok bağlanıp bir yanılsama hissediyorlar,sevmedikleri halde ona aidiyet hissedip ilşkiyi sürdürebiliyor ona mecbur olduğunuda düşünebiliyor hayatlarını karartıyorlar
olyın ilerde önüne çıkma ihtimalide var,yaptığının arkasında durup hayatına girebilme ihtimali olan 2. insana yalan sölemiyeceğinden eminmisin.bire otel kayıtlarına aynı odada kalınca bu geçiyor diye biliyorum ben.ayrıca öle sevgililer varki kızarkadaşlarını aileye anlatmayla tehfdit eden bu olasılığıda aklında tutu
tüm bunları düşündükten sonra hala istiyorsan git

aileni geçtim, içinden gelmeyen hiçbir şeyi yapma
kalbinin sesini dinle, huzursuz oluyorsan vardır nedenin

sevgili arkadaşım dediklerinde haklısın ancak tecrübesiz 20 yaşında bir genç kız gelip burda konu açtığında olabilcek durumları yazıyoruz.bunun içinde elbette olumsuz durumları da yazmamız gerekir .bu forumda okuduğumuz çok trajik durum oldu elbette 2 insan yanyanayken illa sevişecek değil ama sevişebilme ihtimalide var bu ihtimale karşıda olabilecekleri gözlerinin önüne sermek istedim ben kendi açımdan, sonuçta bu iki insanıda tanımıyorum ilşkilerini birbirlerine davranışlarını bilmem erkeğin karakterini hele hiç bilemem.
ailenin kültürel yapısınıda bilmiyoruz

O gun birsey yasanmaz sanirsin yasanir , pisman olursun.

Ailem ogrenmez sanirsin, bir gun ogrenirler utanirsin.

Ayrilmam sanirsin bir gun ayrilirsin.

Yeni erkek arkadasina ne anlatacagini dusunup durursun.

Ayrilmazsan ve evlenirsen onunla daha cok kacamaklarin olacak unutma.

Sen sen ol. Bir gun pisman olabilme ihtimali yuksek olan seyleri yapma.

bak arkadaşımız ne güzel söylemiş benim düşüncelerime tercüman olmuş canım hiç bir sey için acele etme bence de pişmanlık yaşamamak için duygularını kenara bırak ve mantığınla hareket et . erkek arkadaşınla tatile çıkma fikri bence yanlış ve sakıncalı. önüne geçemeyeceğin şeyler yaşayabilirsin sonra da iş işten geçmiş olur hiç bir sey yapamazsın . arkadaş grubunla git ama yalnız kalma bence erkek arkadaşınla . yine de senin seçimlerin..

şimdiki gençlerimiz özenti oluyor maalesef, iyiyi doğruyu tam çözemiyor , gencimiz de biz sürekli burda söylüyoruz ama o o günlerin heyecanıyla bekliyor gibi, hayaliyle yaşıyor heycanla bekliyor , herkes o kadar güzel şeyler yazıyor ama o hem soruyor sorusuna cvp alıncada itiraz edip savunmaya geçiyor, allah ıslah eylesin, rabbim doğru yoldan ayırmasın kimsenin evladını , kardeşini vs.

valla bende giderdim arada kaçamaklar yapılır bişey olmaz bidaha ne zaman yapıcaksın ama sevgilinle bi geleceğiniz olduğuna inanıyosan tabiki ailen herşeyi bilmek zorunda değil tadını çıkaar :))

İşte bunu yapma ya emin ol karşındaki çocukta hakkında yanlış düşünücek erkeklere çok güvenme bence ailen sana güvenini yitirmesin yapma gerçekten ...

canım biz nedersek diyelim sen belliki gideceksin ama şunu net söyleyebilirim sonunda keşke gitmeseydim diyeceksin çünkü erkek arkadaşınla diyelim ki ayrılmadın evlendin o zaman bile başına kalkma ihtimali var erkek sonuçta,zamanında benimle otellerde geziyordun dese bir kavga halinde o bile sana yetecek,diyelimki evlenmediniz ve ayrıldınız sen yeniden aşık olduğun adama bütün bunları anlatamayacaksın ve sonuç yine pişmanlık.bilmem anlatabildim mi:)bütün bunlara değer diyorsan o başka tabi.ama 5 gün su gibi geçer.dilerim iz bırakmaz sende.bol şanslar:)senin için en hayırlısı neyse o olur inşallah.

keşke dememek için pişmanlık yaşamamak için gitmemelisin her şey planladığın gibi gitse de hesapta olmayan durumlar da yaşanabilir şimdiden bu kadar tedirginsen zaten o anda yaşayacaklarını sen düşün ..

zaten benim gibi düşünün de demedim size; istediğiniz gibi düşünüp yaşamakta serbestsiniz buyrun!
zira ne güzel söylemiş ünlü şair Necil Fazıl Kısakürek; "Dinde zorlama yoktur, İnsan özgürdür elbette. İsteyen bu dünyada pişer, İsteyen ahirette .."

fakat "evlenmeden önce de cinsel ilişki yaşanılabilir hangi devirdeyiz" dediğiniz cevabım en çok bu yönde oldu... kendinizi elmas gibi değerli görmemeniz de şaşırtıcı doğrusu..
anlayamamak değil "anlamayı istememek" olduktan sonra karşımdakinin işi , konuşmaya değmeyeceğini de düşünürüm!

isteyen istediğini yaşar, başta kendisi ve çevresi sonuçlarına katlanabilecekse tabiki.. hangi yılda olduğumuz, ne kadar özgür giyindiğimiz, ne kadar modern olduğumuzun bir önemi yok.. hangi ülkede yaşıyoruz ona bakmak lazım.. ha doğru mu yanlış mı farklı bir platform da tartışılır, ama aileye yalan söyleyerek, firari bir şekilde yaşanan şeye biz özgürlük demiyoruz.. kaldı ki ergenlikten çıkma yaşının 26 olduğu güzide ülkemde, reşit olma yaşının 18 olması da ayrıca komik.. al işte, 20 yaşında ki reşit kızımız ailesine yalan söyleyerek eğleneceğini düşünüyor.. daha ailesine kabul ettiremediği özgür kararlarını, topluma kabul ettirmeye çalışmak da ayrıca komik olacak bence..

Son düzenleme:
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Tatile gidicem ama uyarılarınız da kulağıma küpe olucak. Benden büyüksünüz daha iyi bilirsiniz. Pişman olucağım bişey yapmıcam. O erkek,ben kızım. Ona bişey olmaz olan bana olur çok haklısınız. 2 yıldır tanıyorum onu kötü bi niyeti olsaydı bunu anlardım. O da huzursuz biraz. Seni daha güzel yerlere götürücem evlendiğimizde ama bu sefer ailelerimizin de haberi olucak içimiz rahat edicek dedi. Napalım biz bu yola baş koyduk. Biletlerimiz ayarlandı, otel paramız ödendi. 5 günün tadını çıkarıcaz birbirimizi kırmadan.

konu sahibi genç gayet rahat kararını vermiş...bizim sitede gene konu türk filmi kıvamında :) hanımlar kendini parçalıyor yok
erkekdir durmaz tüü kaka namus elden gidecek evlenmeyecek seninle..
dediğim gibi karar verilmiş plan yapılmış,yer ayırtılmış vs...gideceksin sevgilinle geçirdiğin zaman kimseyi ilgilendirmez bu konuda yargılama hakkı ailen dışında kimse de olmamalı,sadece yalan olayı biraz ağır,
hepimiz gençlikte pembe yalanlar söyledik söylemedim diyen yalan söyler.
ama yalanın dozu önemli ailenin desteğini kaybetmemek önemli daha çok gençsin bir kaza olursa ailem benimle ilgilenir
konuyu es geçer demen bunun en büyük göstergesi,
umarım kötü bir şey olmaz ama her şeyi düşünmek lazım.

Otel kayıtları emniyette saklı tutuluyor. Yıllar sonra bile bi erkekle aynı odada bir otelde kaldığın ortaya çıkabilir. Böyle son anda ayrılan insanlar var. Yılların ne getireceği belli olmaz sonra ayrılırsınız yeni ve evlilik yolunda bi ilişkiye başlarsınız ve bu olay karşınıza çıkarsa pişman olursunuz bence sakın gitmeyin

Ailen o kadar sıkmasaydı sende yalan söylemek zorunda kalmazdın.
Aileler baskı uygulayarak çocuklarını sıkarak çok iyi bir şey yaptıklarını zannederler.
Ama çocukları sadece yalana teşvik eder bu....
Gidip gitmemek konusu sana kalmış.
Ama izin alsan izin vermicekler.Yalan söyleyerek gitsen allah korusun başına bir şey gelse nasıl açıklayacaksın...
İki ucuda boklu değnek senin için.
Ama sende suç yok ki ailende suç.Baskı yaparsan çocuğa böyle arkadan işte çevirir yalanda söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…