Yapar mı?

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.837
3.162
133
Ablalarım,
Yurtdışına giden bir öğrencinin kendisi dahil kimseye bir şey almaması (hediye olarak çikolata vs) ve yine parası azken yurtdışına çıkıp kendine küçük bir şey alıp ailesine bir şey almaması onu bencil ve verici olmayan bir evlat yapar mı?
 

Hayır yapmaz...

 
HsyIR. Ama beklerler mi, beklerler
 

Beraber yaşadığınız aile fertleri için marketten uygun fiyatlı ama Türkiye’de olmayan gofretlerden, çikolatalardan veya bisküvilerden alın. TL olarak bile maksimum 20-25 TL tutar.
 
Beraber yaşadığınız aile fertleri için marketten uygun fiyatlı ama Türkiye’de olmayan gofretlerden, çikolatalardan alın. TL olarak bile maksimum 20-25 TL tutar.
Gittiğim ülke kktcydi yani her şey aynı Türkiye’yle
Ayrıca annem babam ayrı, anne tarafım diyor ki hayır kızım ne alacaksan kendine al biz bir şey istemeyiz paranı tut. Babam bugün bize hiçbir güzelliğin yok dedi ve dünya durdu...
 
Kendi parasını kazanmayan hiçbir insanın hiçbir yerden hiçbir şey almasına gerek yok. Gün gelir maaşı, bol kazancı olur, o zaman sıra gelebilir böyle ince düşüncelere.

Babanız bir evladın sadece var oluşunun bile hayata güzellik kattığının farkında değil demek ki, yazık. Sıkmayın canınızı, gün gelir pişman olur bu laflarından.
 

Daha önce yazsaydınız keşke. 1 ufak kavanoz ceviz reçeli alabilirdiniz. Görgü kuralı olarak çok ufacık da olsa bir şey alsanız daha iyi olurdu.

Ama bir şey almamak sizi bencil yapmaz. Öyle diyen biri varsa “bencil değilim, sadece düşünemedim, sonuçta gencim, bazı şeyleri hala öğreniyorum” vs diyebilirsiniz.
 
Geçen sefer alkol hakkımı babam kendi istediği şeylere kullandı, ben istediğimi alamamıştım bu sefer yalnız gittiğim için istediğimi alabildim. Zaten KKTC’den bazı eşyalarımı getirdim kilo sınırına dayandı. Fazla da param yoktu ama niye bu kadar anlayışsız davranılıyor ki, yani ben apar topar gittim biri de arayıp kızım gidiyorsun da paran var mı demedi.
 
Bencillik mi değil mi bilemem ama bu tur şeyler önemli ki yabancıda değil aile insanlar bekler gönül oksamak hatırlanilmak iyidir
 
Yurt dışına neden çıktın eğitim için vs mi? Gezmek için çıkıp da ufacık bişey almadıysan ondan demiştir baban.Yine de hoş değil söylediği.Anneni dinle bence de.
 
Bencillik mi değil mi bilemem ama bu tur şeyler önemli ki yabancıda değil aile insanlar bekler gönül oksamak hatırlanilmak iyidir
Babaannemlere gidince beraber yeriz diye çikolata getirmiştim kışın geldiğimde. Babaannem de kızmıştı öğrenciden hediye beklenir mi diye.

Yurt dışına neden çıktın eğitim için vs mi? Gezmek için çıkıp da ufacık bişey almadıysan ondan demiştir baban.Yine de hoş değil söylediği.Anneni dinle bence de.
Aslında orada okuyorum. Bu seferki gidişim o kadar da gezme amaçlı değildi, bazı eşyalarımı geri getirdim bavul kilo sınırına dayandı gerçekten. Hiçbir zaman kendime bir şey almadım ve azıcık param kalmıştı, kendime bir şişe içki aldım diye sanki yüzünü kızartıcı suç işledim gibi davrandı. Halbuki Haziranda beraber dönerken kendisi benim alkol hakkımı da kullandığı için kendime hiçbir şey alamamıştım.
 
Keşke biseyler atesleseydin be babam varmi yokmu demiyon deseydin üzme kendini paran yoksa 'ne yapabilirsinki
 
Kimsenin sizi zora sokacak isteklerde israr etmesine, hele hele sizi suclu hissettirmesine izin vermeyin. Insan somurmek boyle boyle basliyor. Babaniza da sizi gormek, sizinle hasret gidermek yetsin. Hele hele devamli gidip geldiginiz yerden, paraniz yokken ve yukunuz varken ha bire bir sey beklemek de nesi? Kavga edin demiyorum, gerek yok, ama manipulasyona gelmeyin, uzulmeyin. Arkadaslarima ve aileme diyorum: Geziden bir hediye getirmek bana cok sacma geliyor. Vakit kabi ve angarya. Bana seyahatten hediye getirmeyin, bana hediye almaya harcayacaginiz parayi ve zamani gezip eglenerek gecirin, ben daha mutlu olurum. E tabi haliyle ben de kimseye almiyorum. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…