Yapılan her yorum benim için çok değerli çünkü ben şuan mantıklı düşünemiyorum s

bikahve95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.151
1.171
83
Herkese merhabalar,
Ben mi kötü düşünceliyim bilemiyorum ama bir derdimi paylaşmak ve konu ile alakalı yorum almak istiyorum. Eşimler Üç kardeşler. En büyük ablası bir abisi var . Ablasının çok çok iyi sayılarca arabası ve sayılarca evi var. Bizim durumumuz kötü eşim ve ben ikimizde çalışıyoruz ama yeni evlendik çok borcumuz var. Dün sabah eşimi annesi eşim de hastayım gel beni hastaneye götür dedi eşimle tabii ki gitti, elbette gidecekti. Sadece benim anlamadığım konu şu ki eşimi oturduğumuz muhitte ki en pahalı hastaneye götürmüş normalde kendisi gitse en ucuz hastaneye gider çoğu kez hatta her zaman oraya gittiğini biliyorum. eşimle gidince orası daha güzel diyerekten, eşimi aslında çok pahalı bir hastaneye götürmüş. Şaşırdım çünkü kv normalde kendisi gittiğinde muayenenin 30 tl olduğu uygun bir hastaneye giderdi.
Benim anlamadığım şu konu var:
Kvme kızdım çünkü hem bizim durumumuzu biliyordu ve kızının ve diğer oğlunun durumu kat kat iyiyken bizi göre göre zor durumda bıraktı.
Midesi bulanıyormuş evet hastalıklar elbette olabilir ama eşim cebindeki son parayı verdi ve biz bu yüzden eşimle kavga ettik.
Ben kötü niyetli miyim anlamıyorum. Eşim sağlık bu diyor, ama ufak bir mide bulantısı kvmin herhangi bir rahatsızlığı yok. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Eşiniz annesine “ şuan üzerimde çok para Yok, senin herzaman gittiğin diğer hastaneye gidelim” desin bir daha olursa aynı durum. Dediğiniz gibi kendisi ucuz yere gidip sizden farklı şeyler bekliyorsa da ben de kızardım. Ama tek seferlik birşeyse üstünde durmayın olan olmuş zaten. Birbirinizi üzmeyin.

Eşinizin hatalı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta borçlu ve kıt kanaat geçinirken o tip konularda ailesine açıkça durumunun bunu kaldırmadığını söylemeliydi.

Kız kardeşinin durumuna gelince o konuya fazla takılmışsınız bence. O evli ve başka bir ailede. Annesi onu arayamıyor olabilir. Keşke dikkat etse annesine babasına destek olsa ama ona birşey diyemiyorum. Allah size de bolluk bereket versin.

Abisi de var dediniz o ilgilenmiyor mu?

Belki ablasından başka zamanlarda bir şey istediğinde ablası annesini huzursuz edecek tarzda yardım etti belki ablası annesine karşı eşiniz kadar iyimser değil kadın o evladıyla gidince kendini daha iyi hissedecekse onu aramıştır ayrıca uçurum bir fark olmadığı sürece hangi hastahaneye gidildiğinin bi önemi Yok bence sonuçta kadın oğlu masraf yapsın sıkıntıya girsin diye bilerek o hastahaneyi seçmemiştir bu tarz durumlar tartışma içine girmeden oturul konuşulmalı bence baktınız eşiniz konuyu tartılma boyutuna taşıyacak siz kapatın bence ortada sıkıntı yaratılacak bir durum yok

Ne kadar karışık yazmışsınız. Arada cümle ile alakasız kelimeler sıfatlar... Nokta, virgül zaten artık her bireye verilmiyormuş onu anladım bu sitede..

Onun dışında eşiniz cebindeki paraya göre davransın o zaman bir dahakine..

Eğer annesine lüks davranıp sizden kısmaya kalkarsa sesiniz çıksın. "Ben bunu istiyorum" diyebilin..

kv """orada bir doktor varmış çok iyiymiş ona görünmek istiyorum""" dediyse eşiniz hayır diyememiştir.
erkekler genel olarak maddi sıkıntılarını ailelerine yansıtmaktan hoşlanmıyorlar, durumum uygun değil gitmeyelim diyememiş belli ki. siz de haklısınız, can sıkıcı olmuş. ama bir seferlik mevzuysa canınızı sıkmamaya çalışın derim ben de. Veren el, alan elden üstündür. bu seferlik de böyle olmuş, Allah bir yerden kapı açar, daha fazlası geçer elinize, emin olun.
Hayır deseydi eşiniz, vicdanen pişmanlık duyardı. pişmanlık yorar insanı, en azından şimdi içi rahattır. konuyu çok dillendirip kendinizi de eşinizi de yıpratmamanızı öneririm.

geçen ayda böyle yaptı kv aslında.
yoksa böyle bir konu açmazdım.

abisi cimridir
bir para verse on söylenir.
ama abisiyle kv aynı evde yasıyor ve abisinde de araba var.

geçen ayda böyle yaptı kv aslında.
yoksa böyle bir konu açmazdım.
anladım..her ay her ay olunca sıkıntı olur tabi bütçeniz açısından.
o halde eşiniz durumunun çok uygun olmadığını kırmadan izah etmeli.
belli ki kv , kızından pek destek alamıyor, oğlu ile çözmeye çalışmış mevzuyu...

eşiniz tabi ki annesi ile ilgilensin ,destek olsun. konuyu" ablanı arasın sen neden gidiyorsun" noktasına taşırsanız eşiniz inatlaşacaktır. makul bir konuşmayla, keşke durumumuz çok iyi olsaydı, çok daha pahalı yerlere götürseydik ama bizim de bütçemiz şuan malum, annene çıtlat istersen şeklinde yaklaşımla eşinizi bir daha ki sefere annesi ile açık açık konuşmaya ikna edebilirsiniz gibi geliyor.

Belki aramıştır ablasını da işim var demiştir, belki daha önce aradığında ters bir cevapla karşılaşmıştır. Belki ablası inanmıyordur, naz olarak görüyordur da oğlu nazlıyor, el üstünde tutuyordur. Başka bir şey gelmiyor aklıma, annesi de oğlunun bütçesini dara düşürmek istemez herhalde.

Kayinvalidem esimin abisiyle ayni semtte yasiyor,biz arabayla yarim saatlik mesafedeyiz.Ona ragmen en ufak seyde esimi arar,hastaliktan TV in calismamasina kadar. Ben sorun etmem,sacma bulduklarima soylenirim sadece.Demekki bu ogullarina duskunler nazlanabiliyorlar.
Yalniz madem hastane seciyor,niye ogluna odetiyor?Durumunuzu gizliyor musunuz?

Konu sahibi insanlara bi şeyi anlatmanın ve kavratmanın en güzel yolu bunu kendisinin farketmesini sağlamak.
En son söyleceğin sözü ilk söyleme kavga etme. Sadece kv nasıl olduğunu merak ettiğin bir cümle ile başla. Sonrasında üzüntünü belirt. Annesinin herşeyin en iyisine layık olduğunu tabi ki iyi bir hasteneyi hakkettiğinden senin iyi bir evlat olduğundan gir. Keşke ablanda yardımcı olsaymış. Onun imkanları daha iyi diye konuyu kapat.
Sonrasında minik minik şüphe ek çaktırmadan. Eşinin içine o şüphe girince emin ol yeşermeye başlayacak ve sorgulayacaktır. Senin yapacağın şey bu

Olan olmuş zaten para gitmiş tartışıp kavga etmeseydin iyiydi. Emin ol eşinde farketmiştir ama annesi diye birşey diyememiştir. Böyle konulara girme bence bir süre sonra sen kötü olursun bırak burnu sürtsün parasız kalsın görürsün

Diş hekimi misiniz ?
ortaokul öğrencisi bile sizden daha düzgün yazar. yazını okuyacağım diye burada bir hal oldum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…