yaptığım hiç bir şey güzel olmuyor ya bıktım artık

Lokomotif Banu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
1.362
1.592
178
yemek yapmaya yeni başladım yaklaşık beş aydır
beş ayda artık biraz biraz bir şeyler kapıp en azından bir kaç yemeğimin pastamın felan güzel olması gerekirken bende en ufak bir ilerleme yok cidden bunalıma girdim artık
dün bayram ziyaretine arkadaşlar gelecek diye tatlı yaptım kurabiye pasta felan , sonuç hepsi çöpe gitti misafirlerede hazır pastalardan ikram ettim . yoruldum artık bu durumdan o kadar emek veriyorum uğraşıyorum sonuç sıfır .
beceriksiz miyim ? sorun ne cidden anlamıyorum ben artık
artık bende fobi oldu mutfağa bile girmek istemiyorum
beş ay erken mi daha ,yoksa cidden ben beceriksiz miyim ?

Tarif üzerinden yapmıyor musun? Belki fırından kaynaklanıyordur, olabilir böyle şeyler.

Tarif üzerinden yapmıyor musun? Belki fırından kaynaklanıyordur, olabilir böyle şeyler.
sadece fırın değil ki tencerede de aynı şey hatta pişirmesiz pastalarda tatlılarda bile
evet tarife göre yapıyorum , arkadaşalrı arayıp tek tek soruyorum hatta video çekip gönderiyorum , tamam her şey tam ölçüsünde hatta kullandığım markalara göre bile aynı ama sonuç olmuyor işte

hazır pakette hamur işi tarifleri var ben ilk denemelerimde onlardan yapıyodum tarifine birebir uyarsan sonuç mükemmel oluyo.kısa sürede hem şevkin yerine gelir hemde elin alışır.

Olmazsa olmasn bu kadar kafani takicak ne war bende 4 yildir ıslak keki beceremedim olmuyo bi türlü
hem bisey soylim mi pastanedekiler gercekten hep daha guzel oluyo ewde yapilandan:):)

hazır pakette hamur işi tarifleri var ben ilk denemelerimde onlardan yapıyodum tarifine birebir uyarsan sonuç mükemmel oluyo.kısa sürede hem şevkin yerine gelir hemde elin alışır.
ya onu o şekilde hallederim belki ama yemek de sıkıntı yemek de olmuyor , çöpe giden yemeklerin haddi hesabı yok , malzeme emek her şey boşa giriyor , israf etmekten çok çok kaçınan bir insan olmama rağmen mecbur kalıyorum atmaya çünkü cidden olmuyor tadı bir garip oluyo

Mutfaga kusmeden bir yemek kursuna yazıl. Orada uygulamalı yapacaginiz için yaptiklarinin çok guzel oldugunu gorunce kendine guvenin gelir sonra ordan yurursun zaten. Cunku bence mutfakta kendine guven ve rahatlik cok onemli. Sen hep kotu olacak dusuncesiyle de etkilersin zaten. Bana kalırsa gir bi kursa. Yaparsin yani neden yapamayasin hepimiz tariflerle basladik bu ise.

Kötü olan yemeğin birini nasıl yaptığını anlatta bakalım yanlış olan ne?

Yemek yapmayı bilen birisiyle beraber onu gözetiminde yapın bir kaç kez. Önce tencere yemeklerini öğrenin zaten yapılışı hep benziyor. Taze fasulye Prasa ıspanak vs. Salata sonra baklagiller sonra fırın yemekleri sonra son hamur işleri

aklımda bir yemek kursuna yazılmak ama burda öyle bir kurs yok ve 3 yıl burdayım
aslında her defasında umudumu kaybetmeyrek giriyorum mutfağa , hatta özellikle yemeklerin yorumlarını okuyorum mesela diyorlarki tarife tam uyarak yaptım çok güzzel oldu felan bunları okuyunca ha diyorum tamam tam tarife göre yapınca güzel oluyormuş , ki bende öyle yapıyorum olmuyor daha az önce mutfaktan çıktım dün beceremediğim kurabiyeyi tekrar denedim ki bu akşamla üçüncü denemem oldu ama yok yine olmuyor napcam bilmiyorum , yemeğe ve davete çağırmaya korkuyorum valla hi ödüm kopuyor

onuda yaptım kaç kere izledim karşı komşum yemek yaparken , ama mutfağa bir giriyorum tamam diyorum öğrendim olacak ama yok ya olmuyor bende el lezzetimi yok anlamadım

bi yemek çöpe dökülecek kadar nasıl kötü olabilir ki??? sen yemeklere kesin bilinmeyen bişey koyuyon

tatlı, kurabiye, pasta için şöyle bir önerim var bende işe yarayan, hassas teraziyle ölçün, 380 gr. şekerse o kadar koyun gerçekten, 1 su bardağı şeker tarifli tatlıyla uğraşmak gerçekten zaman kaybı. Tarifi yazanın su bardağı olmadıkça olmuyor. Olursa denk gelmiş oluyor sadece.

Tarifi yaptım çok güzel oldu yorumlarına inanmayın çok, yediniz mi? Yok
Yemek blogu yazan birinin, kardeşinin arkadaşlarına - ben de vardım aralarında, güzel güzel bir şeyler yazın ki hit alsın dediğini biliyorum.

yeni yemek yapmaya basladim zamanlar benimkilerde cöpe giderdi
sonra sonra yenmeye baslandi ama okadar mükemmel yine degildi
zamanla ögrendim 2 senemi aldi
kaç kasa sebze çöpe gitti anlatamam , yani ben israfı geçtim artık batacağız ciddiyim

aslında ona da dikkat ediyorum ölçüyorum herşeyi hani yanlış olmasın diye onu da denedim yani her gün bilim adamı misali giriyorum mutfağa , bugün şöyle deneyim bugün böyle deneyim , yine de olmuyor , bende el lezzeti yok galiba ya itiraf etmesi zor ama kabullenmem lazım , yemek mevzusu beni cidden yıprattı , üçüncü denemem iki gün içinde başarısız olunca cidden moralim bozul du artık bunaldım yani .
ya sadece bir yemek sayfasına bağlı kalmıyorum , hatta bir çok siteden deniyorum , kadınlar kulübünden de denediklerim çok oldu ama olmuyor nedense ya

Fazla pisiriyorsundur birsey oluyordur kurabiye ancak pisirme hatasiyla kotu olur gibi düşündüm cunku kolay bir hamur isi. Tamam o zaman kurs yoksa simdilik yakininda yemeklerini begendigin kim varsa rica edip birkac yemek yapisinda yaninda bulunmayi ve sana yaparken puf noktalarini anlatmasini rica et. Aynisini uygular becerince yapabildigini gorup cesaretlenirsin. Zaten sonrasinda evdeki malzemelerle kendin yemek uyduruveriyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…