- 2 Eylül 2014
- 1.362
- 1.592
- 178
- Konu Sahibi Lokomotif Banu
-
tarif defterim var hatta buzdolabının üzeri tariflerle doldurdumZamanla olacak inan yeter ki bu durumu kendine bu kadar mal etme. Hem insanlarda eşin de dahil seni yemek yapmayı bilmeyen biri olarak görür hep. Sen kendini nasıl görürsen herkeste seni öyle görür.Bu konunun üstünde çok durma hep en kolay en pratik ne varsa ondan başla. Geniş bir zamanda da zor gördüklerini denersin. Mutlaka sana yardım edecek biri olacaktır etrafında.Pişirme yöntemleri ve miktarlar konusunda araştırmalar yap ve bir tarif defterin varsa ona not et. Ben tarilerimi kimden aldığımı ve deneyimlerimi ayrıntılarıyla yazıyorum hala.
Senin aklın annenin yemeklerinde mi kaldı acaba. Belkide oluyordur da sen beğenmiyorsundur. :)tarif defterim var hatta buzdolabının üzeri tariflerle doldurdum
bilmiyorum ya sorun ne ? cidden el lezzetim yok benim , miktarı olmuş gibi olanlarda lezzetli olmuyor
ediyorum o siteyi takip .. ne kadar sürede öğrendiniz peki ? valla ben yemek yaptıktan sonra oturup ağlıyorum , az önce ağladım mesela üç denemede de kurabiye olmadı gece yarısı uğraştığıma mı yanaayım onun bulaşığına malzemesine mi yanayım üstelik yarında erken kalkacam ama uykum felan kaçtıCanim benim cok normal baslarda bi sekilde olmasi ben yeni evliyken bir pilav yapardim otir agla o derece heleli taze fasilye
Ama asimdi yemekleeimle meshurum:).zaman lazim cnm nefis ev yenekleri diye bir site var takip etmeni tavsiye ederim
tamam burayıda takip edeyim belki de ediyorum dur , takip etmediğim yemek sitesi kalmadıFacebook ta hergün bir ev yemeği grubu var orayada üye olmanı tavsiye ederim.
yok annemde güzel yemek yapamazSenin aklın annenin yemeklerinde mi kaldı acaba. Belkide oluyordur da sen beğenmiyorsundur. :)
o takıntı yaptığımı biliyor o yüzden güzel diyor samimi olmadığına eminim ben üzülmeyeyim diye güzel diyor sadece .Sen yapıcaksın eminim. Bu arada olmayan yemeklerine (ki bence hiç olmuyo değildirler)Eşinin tepkisi ne oluyor?
izliyorum ordan bende zaten eve gelince net den yemek sitelerini tarıyorum videolar öncelikli tercihim ama sağolun ya çok yardımcı oldunuz biraz moralim düzeldiBen youtube kanallarından yemek yapılışını izliyorum(hala) Tavsiye ederim onu da. :)
Kıyamam :) Ben çok eminim harika yemekler yapcağına.izliyorum ordan bende zaten eve gelince net den yemek sitelerini tarıyorum videolar öncelikli tercihim ama sağolun ya çok yardımcı oldunuz biraz moralim düzeldi
inşallah nerde o günler ya hep o günü bekliyorumKıyamam :) Ben çok eminim harika yemekler yapcağına.
Sabır ve sevgiyle olacak merak etme :)inşallah nerde o günler ya hep o günü bekliyorum
çok teşekkür ederim canım ya sağolasınHERGÜN BİR EV YEMEĞİ MENÜSÜ facebook ta ki sayfanın adı bu canım.
Haha itiraf edeyim kurabiye olayini hala brcerememiyorim desem yeri ya cok piser ya az piser:)ediyorum o siteyi takip .. ne kadar sürede öğrendiniz peki ? valla ben yemek yaptıktan sonra oturup ağlıyorum , az önce ağladım mesela üç denemede de kurabiye olmadı gece yarısı uğraştığıma mı yanaayım onun bulaşığına malzemesine mi yanayım üstelik yarında erken kalkacam ama uykum felan kaçtı
geçenlerde misafir çağırdım misafir geldiğinde ben bayılacaktım az kalksın üç çeşit yaptım olmadı döktüm tekrar bir daha yaptım ikisini eh işte oldu sonra ama ben bittim , misafir çağırmaya korkuyorum artık
Öyle değil cnm mesela sevdiğin nazının geçtiği biri diyelim Bu kişi patlıcan oturtmayı çok güzel yapıyor. Ondan yardım istiyorsun sen söyle ben yapayım yanlış olan yerde uyar beni falan de bu şekilde bir çeşit yemek çıkar. Mesela bazı yemekler varki suyu dün duru olur kuru fasulye örneğin hemen içine bağlamak için bir tatlı kaşığı dondurucudan tereyağı atacaksın. Salçası az mı olmuş başka bir kapta Salça kavurun içine ekleyeceksin. Özellikle yemeğin her aşamasında tadına bakacaksın. Yemeğe yağ tuz ve Salça ile baskın tat verip kolay lezzet yoluna kaçmayacaksın. He bu arada yemek yapmakta en büyük 2 püf noktası soğanı nekadar güzel kavurursan yani yakmıycaksin ama ciğde kalmayacak yemeğin okadar lezzetli olur. Yemeğini kısık ateşte pişireceksin tıpkı çay demler gibi dinlenerek tatları birbirine geçerek pişecek. Gerekirse en son ateşi çoğaltıp kapağını açıp suyunu çektirwceksin yemeğine göreonuda yaptım kaç kere izledim karşı komşum yemek yaparken , ama mutfağa bir giriyorum tamam diyorum öğrendim olacak ama yok ya olmuyor bende el lezzetimi yok anlamadım
Ah benim esimde nelee yedi garibim birde cok guzel oldigunu soyledi zavallmo takıntı yaptığımı biliyor o yüzden güzel diyor samimi olmadığına eminim ben üzülmeyeyim diye güzel diyor sadece .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?