- 16 Ocak 2009
- 19.755
- 11.162
- 498
- Konu Sahibi Lokomotif Banu
-
kaç kasa sebze çöpe gitti anlatamam , yani ben israfı geçtim artık batacağız ciddiyim
mesela dün dolmaa yaptım içinde pirinçler lapa lapa olmuş gibiydi , tadı çok ekşi olmuştu , ben bir tane yiyebildim yoğurtlayarak felan eşim mecbur biraz yedi gerisi çöpe gittibi yemek çöpe dökülecek kadar nasıl kötü olabilir ki??? sen yemeklere kesin bilinmeyen bişey koyuyon
aynen canım yaeee siz evde ne yiyosunuz??? herakşam ne pişirsem büyük bi derttir hele bide yemek bilmiyosan
mesela dün dolmaa yaptım içinde pirinçler lapa lapa olmuş gibiydi , tadı çok ekşi olmuştu , ben bir tane yiyebildim yoğurtlayarak felan eşim mecbur biraz yedi gerisi çöpe gitti
var bir arkadaşım bir kere beraber yaptık sarma sarmıştı , hem ben öğreneyim hem beraber yapalım dedim hem ona hem bana yaptık o bir tek tuzunu ayarladı diğer herşeyin içini ben yaptım o sarma iyi oldu , sonra tek yaptım aynen o gün yaptığımız gibi yok bende olmadı yani kafayı yicem sorun ne çözemiyorumarkadaslarla beraber yap ozman,onlara bakarak degil beraber yapin
bi abla bana arada bi bu kouda yardimci oluyordu gel böyle söyle yapalim diye
su böregini sarmayi agir yemekleri hep o ablayla ögrendim sagolsun
daha fazla kasalar cöpe gitmeden sizede bir abla lazim :)
aynen canım ya
her akşam yemek yapıyorum mecburum yapmaya , burda dışardan yeme yapma gibi bir şansım yok ,bazen kahvaltılıkla geçiriyorum ama akşam kahvaltı yapmayı bende sevmiyorum hem çabuk acıkıyorum , benim en büyük derdim zaten ne pişirsem bugün derdi , beceremeyince sonuç daha da vahim
yok limon koymadım ekşi olmasına bende anlam veremedim , biberden herhalde dedim kendimceiyide çok yapma ozaman ben hala ilk denemelerimi çok çok azıcık yaparım eğer olmazsa diye.
lapa olmasının sebebi çok pişmiş belli yada suyunu çok koydun birazda beklediyse pirinç hemen şişer zaten.ama ekşi ye anlam veremedim.limon falanmı dilimledin üstüne?
bana kalsa tuzsuz yiyeceğim tuz ayarlamak da ayrı bir ölüm ama eşim tuz sevdiği için mecbur kullanıyorum , dolmayada tuzu sonradan atınca olmuyor sanki .Pişirme noktasında sorun yaşıyor olabilirsin ki bu da tecrübeyle öğrenilebilen şeyler. En basitinden başla her şeye. Bir tepsi böreği yap mesela bir çorba bir salata. Tuzunu ekşisini yağını hep az az koymaya çalış. Mutlaka yaparsın kendine haksızlık etme.
çok kolay yemeklerden başladım zorlara geçmedim hiç , mesela bol ol yeşil fasulye yapıyorum zor yemek denemedim ki deneme ye de korkuyorumtavuk sotesi,et sotesi,sebzeli makarna,kızartma bunlar hem çöpe gitmez çok çok kolay yemekler hemde akşam için uygun alternatif
ama anladığım kadarıyla zor ve karışık yemeklerden başlamışsın sen işe.olmayınca heves kaçınca bidaha bildiğin bişey bile yapsan lezzetsiz olur
ya yemek yapmayı bilenlerde tam tarif veremiyor , göz kararı diyorlar bende göz kararı yapamıyorumFazla pisiriyorsundur birsey oluyordur kurabiye ancak pisirme hatasiyla kotu olur gibi düşündüm cunku kolay bir hamur isi. Tamam o zaman kurs yoksa simdilik yakininda yemeklerini begendigin kim varsa rica edip birkac yemek yapisinda yaninda bulunmayi ve sana yaparken puf noktalarini anlatmasini rica et. Aynisini uygular becerince yapabildigini gorup cesaretlenirsin. Zaten sonrasinda evdeki malzemelerle kendin yemek uyduruveriyosun.
hem küstüm hem bıktım , beş ayda bir adım ilerler insan en azında pilavım bari oluyor der , ama yok pilavı bile tutturamadım hala , bir bardağa iki bardak dediler olmadı , bir buçuk dediler sert oldu iki bardaktan iki parmak eksik dediler oda tane tane olmadı , her gün ayrı bir şey deniyorumKüsme yapa yapa öğreniceksin.5 ay usta bir aşçı olacağın bir süre değil.
canımı sıkmamaya çalışıyorum ama olmuyor17 yıllık evliyim bir yemek kötü olsa hastalanırım ama illa ki başıma geliyor. Ya dikkat etmemişimdir ya canım istememiştir ya acıkmamışımdır ya da olmayıvermiştir. Kendini suçlaman için çok çok erken :)
hem küstüm hem bıktım , beş ayda bir adım ilerler insan en azında pilavım bari oluyor der , ama yok pilavı bile tutturamadım hala , bir bardağa iki bardak dediler olmadı , bir buçuk dediler sert oldu iki bardaktan iki parmak eksik dediler oda tane tane olmadı , her gün ayrı bir şey deniyorum
göz kararım daha beter ya , az koyarım pişmez çok koyarım lapa olur onu hiç ayarlayamıyorumilk sene bende pilavda bocalamıştım eşim yapardı pilavı.çokta güzel olurdu anneminkinden bile güzeldi.izliyorum aynısı yaptım olmuyo diri kalıyodu.tarifti ölçüydü bıraktım köşeye göz kararı pirince göz kararı su ekleyince oldu.ölçüyle hamur işi harici yemek yapılmıyo.tencere yemeklerinde tarif işini bi kenara atmalısın özel bi tarif olmadığı sürece
Canim benim cok normal baslarda bi sekilde olmasi ben yeni evliyken bir pilav yapardim otir agla o derece heleli taze fasilyeyemek yapmaya yeni başladım yaklaşık beş aydır
beş ayda artık biraz biraz bir şeyler kapıp en azından bir kaç yemeğimin pastamın felan güzel olması gerekirken bende en ufak bir ilerleme yok cidden bunalıma girdim artık
dün bayram ziyaretine arkadaşlar gelecek diye tatlı yaptım kurabiye pasta felan , sonuç hepsi çöpe gitti misafirlerede hazır pastalardan ikram ettim . yoruldum artık bu durumdan o kadar emek veriyorum uğraşıyorum sonuç sıfır .
beceriksiz miyim ? sorun ne cidden anlamıyorum ben artık
artık bende fobi oldu mutfağa bile girmek istemiyorum
beş ay erken mi daha ,yoksa cidden ben beceriksiz miyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?