yaptığım hiç bir şey güzel olmuyor ya bıktım artık

kaç kasa sebze çöpe gitti anlatamam , yani ben israfı geçtim artık batacağız ciddiyim

arkadaslarla beraber yap ozman,onlara bakarak degil beraber yapin
bi abla bana arada bi bu kouda yardimci oluyordu gel böyle söyle yapalim diye
su böregini sarmayi agir yemekleri hep o ablayla ögrendim sagolsun
daha fazla kasalar cöpe gitmeden sizede bir abla lazim :)

eee siz evde ne yiyosunuz??? herakşam ne pişirsem büyük bi derttir hele bide yemek bilmiyosan

bi yemek çöpe dökülecek kadar nasıl kötü olabilir ki??? sen yemeklere kesin bilinmeyen bişey koyuyon
mesela dün dolmaa yaptım içinde pirinçler lapa lapa olmuş gibiydi , tadı çok ekşi olmuştu , ben bir tane yiyebildim yoğurtlayarak felan eşim mecbur biraz yedi gerisi çöpe gitti

eee siz evde ne yiyosunuz??? herakşam ne pişirsem büyük bi derttir hele bide yemek bilmiyosan
aynen canım ya
her akşam yemek yapıyorum mecburum yapmaya , burda dışardan yeme yapma gibi bir şansım yok ,bazen kahvaltılıkla geçiriyorum ama akşam kahvaltı yapmayı bende sevmiyorum hem çabuk acıkıyorum , benim en büyük derdim zaten ne pişirsem bugün derdi , beceremeyince sonuç daha da vahim

mesela dün dolmaa yaptım içinde pirinçler lapa lapa olmuş gibiydi , tadı çok ekşi olmuştu , ben bir tane yiyebildim yoğurtlayarak felan eşim mecbur biraz yedi gerisi çöpe gitti

iyide çok yapma ozaman ben hala ilk denemelerimi çok çok azıcık yaparım eğer olmazsa diye.
lapa olmasının sebebi çok pişmiş belli yada suyunu çok koydun birazda beklediyse pirinç hemen şişer zaten.ama ekşi ye anlam veremedim.limon falanmı dilimledin üstüne?

var bir arkadaşım bir kere beraber yaptık sarma sarmıştı , hem ben öğreneyim hem beraber yapalım dedim hem ona hem bana yaptık o bir tek tuzunu ayarladı diğer herşeyin içini ben yaptım o sarma iyi oldu , sonra tek yaptım aynen o gün yaptığımız gibi yok bende olmadı yani kafayı yicem sorun ne çözemiyorum

tavuk sotesi,et sotesi,sebzeli makarna,kızartma bunlar hem çöpe gitmez çok çok kolay yemekler hemde akşam için uygun alternatif

ama anladığım kadarıyla zor ve karışık yemeklerden başlamışsın sen işe.olmayınca heves kaçınca bidaha bildiğin bişey bile yapsan lezzetsiz olur

Pişirme noktasında sorun yaşıyor olabilirsin ki bu da tecrübeyle öğrenilebilen şeyler. En basitinden başla her şeye. Bir tepsi böreği yap mesela bir çorba bir salata. Tuzunu ekşisini yağını hep az az koymaya çalış. Mutlaka yaparsın kendine haksızlık etme.

yok limon koymadım ekşi olmasına bende anlam veremedim , biberden herhalde dedim kendimce
hiç bir şeyi ayarlayamıyorum , bazen az yapıyorum doymuyoruz çok aç olunca mecbur yiyoruz bazen de çok oluyor az yapmaya çalışıyorum onu da beceremiyorum onu da tutturamıyorum

bana kalsa tuzsuz yiyeceğim tuz ayarlamak da ayrı bir ölüm ama eşim tuz sevdiği için mecbur kullanıyorum , dolmayada tuzu sonradan atınca olmuyor sanki .
çorbaları hiç yapamıyorum ya çok sulu oluyor ya çok katı çorba olayına artık girmiyorum küstüm çorbalara
salata yapabiliyorum bir tek

çok kolay yemeklerden başladım zorlara geçmedim hiç , mesela bol ol yeşil fasulye yapıyorum zor yemek denemedim ki deneme ye de korkuyorum

ya yemek yapmayı bilenlerde tam tarif veremiyor , göz kararı diyorlar bende göz kararı yapamıyorum

17 yıllık evliyim bir yemek kötü olsa hastalanırım ama illa ki başıma geliyor. Ya dikkat etmemişimdir ya canım istememiştir ya acıkmamışımdır ya da olmayıvermiştir. Kendini suçlaman için çok çok erken :)

Küsme yapa yapa öğreniceksin.5 ay usta bir aşçı olacağın bir süre değil.
hem küstüm hem bıktım , beş ayda bir adım ilerler insan en azında pilavım bari oluyor der , ama yok pilavı bile tutturamadım hala , bir bardağa iki bardak dediler olmadı , bir buçuk dediler sert oldu iki bardaktan iki parmak eksik dediler oda tane tane olmadı , her gün ayrı bir şey deniyorum

canımı sıkmamaya çalışıyorum ama olmuyor

ilk sene bende pilavda bocalamıştım eşim yapardı pilavı.çokta güzel olurdu anneminkinden bile güzeldi.izliyorum aynısı yaptım olmuyo diri kalıyodu.tarifti ölçüydü bıraktım köşeye göz kararı pirince göz kararı su ekleyince oldu.ölçüyle hamur işi harici yemek yapılmıyo.tencere yemeklerinde tarif işini bi kenara atmalısın özel bi tarif olmadığı sürece

göz kararım daha beter ya , az koyarım pişmez çok koyarım lapa olur onu hiç ayarlayamıyorum

Zamanla olacak inan yeter ki bu durumu kendine bu kadar mal etme. Hem insanlarda eşin de dahil seni yemek yapmayı bilmeyen biri olarak görür hep. Sen kendini nasıl görürsen herkeste seni öyle görür.Bu konunun üstünde çok durma hep en kolay en pratik ne varsa ondan başla. Geniş bir zamanda da zor gördüklerini denersin. Mutlaka sana yardım edecek biri olacaktır etrafında.Pişirme yöntemleri ve miktarlar konusunda araştırmalar yap ve bir tarif defterin varsa ona not et. Ben tarilerimi kimden aldığımı ve deneyimlerimi ayrıntılarıyla yazıyorum hala.

Canim benim cok normal baslarda bi sekilde olmasi ben yeni evliyken bir pilav yapardim otir agla o derece heleli taze fasilye
Ama asimdi yemekleeimle meshurum:).zaman lazim cnm nefis ev yenekleri diye bir site var takip etmeni tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…