Yaptığım iyiliklerin ayağıma dolanması !

Vet değilim ama ben de sokakta ağzı yüzü yara olmus bir sürü kediyi veterinere götürdüm, kendisi bana bu tip vakalar icin kara merhem tavsiye etti. Ucuz bi sey, her eczanede olmuyor ama ben simdi ne zaman bi yaralı kedi görsem bi Köse'de kıstırıp sürüyorum:) senin de aklında bulunsun.

Kendi adıma hayvanlara destek oldugun icin teşekkür ederim.

Vet değilim ama ben de sokakta ağzı yüzü yara olmus bir sürü kediyi veterinere götürdüm, kendisi bana bu tip vakalar icin kara merhem tavsiye etti. Ucuz bi sey, her eczanede olmuyor ama ben simdi ne zaman bi yaralı kedi görsem bi Köse'de kıstırıp sürüyorum:) senin de aklında bulunsun.

Kendi adıma hayvanlara destek oldugun icin teşekkür ederim.

Bunu öğrendiğime çok sevindim, ben de edineceğim. Hayvanlar benim herşeyim :KK200:

Tünel'deyim kağıt toplayan bir adam önümde bayıldı. Açmış sokakta yaşıyormuş, gittim iki poğaça aldım meyve suyu aldım. İki kişi adamı dinledik sokakta yatıyorum otele gitmek istiyorum dedi biz de isterse belediyeyi arayabileeğimizi söyledik. Yanımda o kadar para yok dedik. Adam attı poğaçaları iyi ki bi yemek ısmarladınız amma konuştunuz falan diyerek döndü arkasını gitti.

Adam yere düştüğünde umursamadan yanından geçen on kişi gibi olsam şu an ben nerede hata yapıyorum demeyecektim. Dün bir bugün de bu iki. İnsanların nasıl duyarsız olduğunu da anlıyorum aslında.

Çok üzgünüm ve çok mutsuzum. Bu kaçıncı benzer şeyi yaşayışım bilmiyorum. Neden böyle olduğunu da bilmiyorum. Ben iyi niyetle, yardım için ne zaman bir şey yapsam sonu kötü oluyor ve inanılmaz bir vicdan azabıyla kalıyorum.

Bu sabah günlük rutinim olarak kedilere mama indirdim o sırada inanılmaz hasta, ağzı yüzü yara içinde bir kedi geldi ama elleyemedim evdekilere bulaştırmaktan korktum. 153 ' den belediyeyi aradım ancak saat 10.00' da yani 1,5 saat sonra ekipler geldi haliyle kedi girmişti. Aramaya çıktım bu sırada aynı onun gibi olan başka bir kedi gördüm ve ekipler onu aldı. Ama ne almak ! Ensesinden ve arka ayaklarından hayvanı bağırta bağırta alıp aracın kasasına koyup gittiler. Şimdi aradılar kedi kaçtı diye ! Hayvan hasta o halde bir de korktu benim yüzünden.

Aynı şekilde Pamukkale'ye giderken terk edilmiş benzinlikle ayağı sakat bir köpek görmüş oranın belediyesine haber vermiştim onu da aldılar ama korkudan soramadım hayvana ne oldu diye.

Bir kaç sene önce adak adadım çalıştığımız plazada zor durumda olan bir kadın varmış ona yardım etmek istedim. Kadın geldi ama gururundan öyle bir ağladı ki anlatamam. O zamanda çok üzülmüştüm. Ki incitmeden zarf içinde vermiştim parayı.

Kötü biri değilim neden bunlar başıma geliyor çok üzülüyorum vicdanım sızlıyor. Kedi kimbilir ne durumda şimdi içim eziliyor çok üzülüyorum.

Sizin durumunuz iyiliklerinizim ayağınıza dolanması değil ,bilgisizlik..tüm hayvan aktivistleri bilir ki belediye ye teslim edilen hayvanı ya barınağa tıkarlar aç susuz parçalanarak orda ölür,ya öldürürler ya da şehrin dışında ormana atarkar.%1 ihtimal o hayvan geri döner.O yüzden asla asla birdaha hiçbir sokak hayvanı için belediyeyi aramayın lütfen.Bakın sarıyerrm ifşa görüntülerine..hayvanlar pislemesin diye mama verilmiyor,buz gibi sogukta zevk için soguk su tutup,hortumla dövüyorlar,en son da keyfi bir goldenin kafasını kırdı bir ş..siz!orda çalışanların hiçbiri hayvan sevgisinden o işi yapmıyor.Bende sizin gibiydim sonra bende aldım ağzımın payını.o zaman aktivistler uyarmıştı asla belediyeyi aramayın birdaha hayvanın akıbetini bilemezsiniz diye..

Vicdanlı olduğunuz için asla pişman olmayın.Mümkünse kendi imkanlarınızla ya da yoksa internette ilan vererek yardım etmeye çalışın.Hayvanseverler ve derneklerle sosyal medyadan iletişimde olunca..oraya şurda yaralı bir köpek gördüm diye ihbar edebiliyorsunuz,yakınlardaki insanlar gidip yardım ediyor..Bende hayvan aktivistiyim buarada ama bir sivil toplum kuruluşuna bağlı değilim,kendi kendime elimden geleni yapmaya çalışıyorum

Çok üzgünüm ve çok mutsuzum. Bu kaçıncı benzer şeyi yaşayışım bilmiyorum. Neden böyle olduğunu da bilmiyorum. Ben iyi niyetle, yardım için ne zaman bir şey yapsam sonu kötü oluyor ve inanılmaz bir vicdan azabıyla kalıyorum.

Bu sabah günlük rutinim olarak kedilere mama indirdim o sırada inanılmaz hasta, ağzı yüzü yara içinde bir kedi geldi ama elleyemedim evdekilere bulaştırmaktan korktum. 153 ' den belediyeyi aradım ancak saat 10.00' da yani 1,5 saat sonra ekipler geldi haliyle kedi girmişti. Aramaya çıktım bu sırada aynı onun gibi olan başka bir kedi gördüm ve ekipler onu aldı. Ama ne almak ! Ensesinden ve arka ayaklarından hayvanı bağırta bağırta alıp aracın kasasına koyup gittiler. Şimdi aradılar kedi kaçtı diye ! Hayvan hasta o halde bir de korktu benim yüzünden.

Aynı şekilde Pamukkale'ye giderken terk edilmiş benzinlikle ayağı sakat bir köpek görmüş oranın belediyesine haber vermiştim onu da aldılar ama korkudan soramadım hayvana ne oldu diye.

Bir kaç sene önce adak adadım çalıştığımız plazada zor durumda olan bir kadın varmış ona yardım etmek istedim. Kadın geldi ama gururundan öyle bir ağladı ki anlatamam. O zamanda çok üzülmüştüm. Ki incitmeden zarf içinde vermiştim parayı.

Kötü biri değilim neden bunlar başıma geliyor çok üzülüyorum vicdanım sızlıyor. Kedi kimbilir ne durumda şimdi içim eziliyor çok üzülüyorum.

Insan demek hiç bir canlıyı hatta cansizi ayırt etmeksizin merhamet etmek demek.
Keşke herkes senin gibi olsa...devam et böyle sevgiler.

Sizin durumunuz iyiliklerinizim ayağınıza dolanması değil ,bilgisizlik..tüm hayvan aktivistleri bilir ki belediye ye teslim edilen hayvanı ya barınağa tıkarlar aç susuz parçalanarak orda ölür,ya öldürürler ya da şehrin dışında ormana atarkar.%1 ihtimal o hayvan geri döner.O yüzden asla asla birdaha hiçbir sokak hayvanı için belediyeyi aramayın lütfen.Bakın sarıyerrm ifşa görüntülerine..hayvanlar pislemesin diye mama verilmiyor,buz gibi sogukta zevk için soguk su tutup,hortumla dövüyorlar,en son da keyfi bir goldenin kafasını kırdı bir ş..siz!orda çalışanların hiçbiri hayvan sevgisinden o işi yapmıyor.Bende sizin gibiydim sonra bende aldım ağzımın payını.o zaman aktivistler uyarmıştı asla belediyeyi aramayın birdaha hayvanın akıbetini bilemezsiniz diye..

Vicdanlı olduğunuz için asla pişman olmayın.Mümkünse kendi imkanlarınızla ya da yoksa internette ilan vererek yardım etmeye çalışın.Hayvanseverler ve derneklerle sosyal medyadan iletişimde olunca..oraya şurda yaralı bir köpek gördüm diye ihbar edebiliyorsunuz,yakınlardaki insanlar gidip yardım ediyor..Bende hayvan aktivistiyim buarada ama bir sivil toplum kuruluşuna bağlı değilim,kendi kendime elimden geleni yapmaya çalışıyorum

Büyük kedimi barınaktan aldım. Görece iyi bir barınaktı Beylikdüzü'nde. Ama hayvan susuz kalmış akut böbrek hastası şu an. Sarıyer RM ise içimde kanayan yara. Cindy'i izlerken içim yandı yandı sönmedi. Allah o Adem' in bin belasını versin. Bilgisizliğim olabilir bir senedir kedi sahibiyim, ailecek çok hayvan baktık ama bu barınak vs. konularla yeni muhattap oluyorum. Bir daha eğer kendim müdahele edebiliyorsam edeceğim yoksa asla artık belediyeyi falan aramam. Şimdi siyasete girmek istemiyorum ama Sarıyer belediyesi CHP, Maltepe' de. Benim için büyük hayalkırıklığı oldu bu parti adına.

Bakış açını değiştir

Yani şöyle,
sen hayvanları seviyorsun,duyarlısın bi olay oluyor hayvan ellerinden kaçıyor.Bunun adı aksilik.Sen sonuçta üstüne düşen insani vazifeyi yapmışsın yapmaya devam edeceksin.

Bir bayana yardım ediyorsun.Kadın sana minnet duygusunu ifade etmeye çalışıyor ve tabiki duygulanıyor,hürmetinden ağlamıştır.Bunun adı minnet.
Sen hayatında iki tane mi iyilik yaptın ki ayağına dolaştığını düşünüyorsun.Sonuçta o kadın senin verdiğin parayla bi ihtiyacını gidermiş mutlu olmuştur.
Hee eğer kadın gurur yapıp ağlayıp sana parayı geri verdiyse,o zaman kimin ihtiyaç sahibi olduğu konusunda daha doğru tespitler yapıp o kişiye yardımcı olursun.

Büyük kedimi barınaktan aldım. Görece iyi bir barınaktı Beylikdüzü'nde. Ama hayvan susuz kalmış akut böbrek hastası şu an. Sarıyer RM ise içimde kanayan yara. Cindy'i izlerken içim yandı yandı sönmedi. Allah o Adem' in bin belasını versin. Bilgisizliğim olabilir bir senedir kedi sahibiyim, ailecek çok hayvan baktık ama bu barınak vs. konularla yeni muhattap oluyorum. Bir daha eğer kendim müdahele edebiliyorsam edeceğim yoksa asla artık belediyeyi falan aramam. Şimdi siyasete girmek istemiyorum ama Sarıyer belediyesi CHP, Maltepe' de. Benim için büyük hayalkırıklığı oldu bu parti adına.

Birkaç sene evvel bende aynı sizin gibiydim birtane aktivist bana dediki "yanlış anlamayın ama hayvanseverlerin verdiği zararı telafi etmek için daha çok uğraşıyıruz" o zaman çok sinir olmuştum,sonra tr deki korkunç barınakların ve aynı o dediğiniz gibi iğrenç belediyeleri gördükçe artık onlardan yardım alamıycağımı anladım.Cindy i sizde takip etmişsiniz, kafatası ameliyat sırasında sanılandan çok daha kötü çıktı biliyosunuz :( birde golden ya..dünyanın en zararsız canlısı..benimde bir goldenim var..inşallah kediniz sağlığına kavuşur (bilmiyorum geri dönüşü var mı?)

Yani siz asla kötü biriey yapmıyorsunuz,bunların hepsi sizin değil o iğrenç insanların vicdansızlığı ve ihmalkarlığı..sizin,bizim gibi bir avuç insan olmasa hiç sahip çıkanları kalmayacak :( buarada zamanında aynı aktivist adam bana dediki biz hayvanseverlerin ödü kopuyor o parti başa gelcek diye(sizin bahsettiğiniz)..çünkü onlar kadar hayvandan nefret eden başka parti yok.onlar tr nin başına gelirde itlaf edilmedik hayvan bırakmazlar.çok şaşırmıştım çünkü hani daha laik,modern,medeni falan gözüyle bakıyordum.Meğer o da doğruymuş..onlara şu rm hakkında yapılan baskı bir baskasına yapılsa orası coktan kapanmıstı,adamlar eleman bile değiştirmiyor

Birkaç sene evvel bende aynı sizin gibiydim birtane aktivist bana dediki "yanlış anlamayın ama hayvanseverlerin verdiği zararı telafi etmek için daha çok uğraşıyıruz" o zaman çok sinir olmuştum,sonra tr deki korkunç barınakların ve aynı o dediğiniz gibi iğrenç belediyeleri gördükçe artık onlardan yardım alamıycağımı anladım.Cindy i sizde takip etmişsiniz, kafatası ameliyat sırasında sanılandan çok daha kötü çıktı biliyosunuz :KK43: birde golden ya..dünyanın en zararsız canlısı..benimde bir goldenim var..inşallah kediniz sağlığına kavuşur (bilmiyorum geri dönüşü var mı?)

Yani siz asla kötü biriey yapmıyorsunuz,bunların hepsi sizin değil o iğrenç insanların vicdansızlığı ve ihmalkarlığı..sizin,bizim gibi bir avuç insan olmasa hiç sahip çıkanları kalmayacak :KK43: buarada zamanında aynı aktivist adam bana dediki biz hayvanseverlerin ödü kopuyor o parti başa gelcek diye(sizin bahsettiğiniz)..çünkü onlar kadar hayvandan nefret eden başka parti yok.onlar tr nin başına gelirde itlaf edilmedik hayvan bırakmazlar.çok şaşırmıştım çünkü hani daha laik,modern,medeni falan gözüyle bakıyordum.Meğer o da doğruymuş..onlara şu rm hakkında yapılan baskı bir baskasına yapılsa orası coktan kapanmıstı,adamlar eleman bile değiştirmiyor

Yani iş dönüp dolaşıp siyasete gelecek ama iktidar partisine " siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" diye bağırmak kolay, insanı hayvanı yok bu işin CAN hepsi ama kapatmış gözünü herşeye CHP !!!

O Sarıyer'dekilerin Allah belasını versin ! Güya Cindy ısırmış onu yahu öyle bile olsa uyuşturucu iğne yaparsın sakinleştirirsin ki dediğiniz gibi golden bu asla inanmam saldırmaz ama hadi pitbul yaptı diyelim onun bile cezası böyle olmamalı. Zaten bu Adem denen adam kedileri de duvardan duvara çarpıp öldürüyormuş, ben kazara kedimin patisine bassam öpüyorum acımasın diye :( Çok üzülüyorum içim kanıyor nasıl yanıyor canları kimbilir :(

Benim kedimi aldığım Beylikdüzü RM oldukça iyi bir yerde bunlara kıyasla. Ama cins cins hayvan ne ararsan var, alan getirmiş yok tüy döküyor yok bilmem ne... Benim Jack' i de tüy bahanesiyle bırakmışlar garibim bir deri bir kemikti aldığımızda. Kedilerde güçlü olan kazanıyor, bizim pısırık mamasız susuz kalmış orada. Ama hasta, eziyet görmüş hayvanlar yoktu ki biz habersiz iki üç kere kapalıyken de gittik.

Sokak hayvanları ülkemizin kanayan yarası. Dilerim bir gün biz de medeniyet seviyesi olarak yükseliriz, hayvana sevgi ve saygımız olur, pis, mundar demez evimize alırız. Sokaktakileri düşünmekten uykum kaçıyor bir de öyle çoklar ki hangi birine yetişelim :( Allah' ım sen yardım et.

Yani iş dönüp dolaşıp siyasete gelecek ama iktidar partisine " siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" diye bağırmak kolay, insanı hayvanı yok bu işin CAN hepsi ama kapatmış gözünü herşeye CHP !!!

O Sarıyer'dekilerin Allah belasını versin ! Güya Cindy ısırmış onu yahu öyle bile olsa uyuşturucu iğne yaparsın sakinleştirirsin ki dediğiniz gibi golden bu asla inanmam saldırmaz ama hadi pitbul yaptı diyelim onun bile cezası böyle olmamalı. Zaten bu Adem denen adam kedileri de duvardan duvara çarpıp öldürüyormuş, ben kazara kedimin patisine bassam öpüyorum acımasın diye :KK43: Çok üzülüyorum içim kanıyor nasıl yanıyor canları kimbilir :KK43:

Benim kedimi aldığım Beylikdüzü RM oldukça iyi bir yerde bunlara kıyasla. Ama cins cins hayvan ne ararsan var, alan getirmiş yok tüy döküyor yok bilmem ne... Benim Jack' i de tüy bahanesiyle bırakmışlar garibim bir deri bir kemikti aldığımızda. Kedilerde güçlü olan kazanıyor, bizim pısırık mamasız susuz kalmış orada. Ama hasta, eziyet görmüş hayvanlar yoktu ki biz habersiz iki üç kere kapalıyken de gittik.

Sokak hayvanları ülkemizin kanayan yarası. Dilerim bir gün biz de medeniyet seviyesi olarak yükseliriz, hayvana sevgi ve saygımız olur, pis, mundar demez evimize alırız. Sokaktakileri düşünmekten uykum kaçıyor bir de öyle çoklar ki hangi birine yetişelim :KK43: Allah' ım sen yardım et.

Aminnnn demekten başka birşey diyemiyorum :( Allahım savunmasız,dilsiz,kendini koruyamayan canlılara yardım etsin inşallah.

Sonra raporda açıklanmış,Cindy ısırmamış, öyle birşey yokmuş..zaten o köpeğin ısırması imkansız,yalan söylediğini hepimiz biliyoruz.Bu adem hortumlarla felçli hayvanları döven,yavruları tazikli su ile kuyuya atan iğrenç bir adammış..yeni bir mevzu değil yani..

Aynen iktidara saldırırken keşke kendileri insan olabilseydi..ben hiçbir partiyi desteklemiyorum,şuanda asla siyaset yapmak amaçlı da konuşmuyorum ama o belediye başkanına ve o partinin başkanına giden şikayetlerin,yalvarmaların,bedduaların,küfürlerin haddi hesabı yok..adamlar o kadar pişkin ki..umurlarında değil..

Kedinizi barınaktan alıp,hayatını kurtararak ne güzel birşy yapmışsınız..zavallı hayvan siz almasanız ya açlıktan ya hastalıktan ya dayaktan ölüp gidecekti..iyi barınak olmaz ama en iyisi benim bildiğim yedikule.çünkü orası yarı özel..sizin gibi benim gibi gönüllü bir hanım,belediyenin desteğiyle açmış..demek ki sizinki de kötünün iyilerinden..olay tamamen belediyenin vicdanına kalmış..yoksa bütçe işi çok kolay..normalde onlara ayırılan bütçenin 3 te 1 i kullanılsa yine herşey çok farklı olur.Ama bu vicdansızlar cebe atmayı tercih ederler

Back
X