Zikkim yesinMrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Amaaaan, zaten o hamur fırına giriyor, yağda kızarıyor. Mikrop mu kalır?Hamur yoğurmadan önce saçını toplayıp, o ellerle hamur yoğurma.
Yemeğin tadına baktığın kaşığı yemeğe daldırma nütfennnbırak kaşıklar kirlensin makine yıkar kii
Saçtan sonra hamura değen el.Amaaaan, zaten o hamur fırına giriyor, yağda kızarıyor. Mikrop mu kalır?
Böyle şeyler bana normal geliyor. Ablam mesela hamur yoğururken market poşetini ellesin, tekrar ellerini yıkar. Bana da o Ilgınc geliyor.
Sonuçta dışardan simit yiyen, ekmek alan insanlariz . Fırına girmeden yoğurulan hamudan iğrenen insan nasıl ekmek alabilir ki? Benim eski ev arkadaşım öğrenciyken komsumuz fırında çalışmaya başlamıştı. Kiz ekmekten soğudu o dönem (sonra yeniden yemeye başladı) . Mesela sabah kamyonet kapının önüne bırakıyor, bu kız gelene kadar toz,toprak,kedi, köpek. İçeri alıyorlar bu kız elleriyle tek tek diziyor ekmekleri. Biri alacağı zaman elleriyle dokuna dokuna veriyor . Sonra müşteri alıp evde ısıra ısıra yiyor :) hadi bazı fırınlar kendi yapıyor ama çoğu fırına,bakkala,markete dışardan geliyor ekmekler. Hele bakkal ekmekleri,minciklayan minciklayana.
Aynı şekilde simit , lokanta ekmekleri... Dışarıda yediğimiz yalandan yikanmis salatalar...
Ya her şeye takılıp dışarıdan yemeyi kesinlikle bırakmak lazım , ya da çok kasmamak lazım.
Ben çok kasmayan kesimdeyim. Çoğu insan da dışarıya bunu söylemez ama aynı benim gibidir. Ben her zaman tanık oluyorum o kaşığın tencereye tekrar girdiğine. Hatta misafirliğe gittiğim evde 'baksana tuzu nasil' diye ağzıma verilen kaşığın tekrar tencere girdiğini bile görmüştüm
*Çok sık yemek yapmam, aile evinde yasadigim için misafir ağırlamam. sadece aileme ve sevgilime yemek yaparım , onlar da bilir yani beni
Ablam da zorluk yaşıyor, dışarda şaşal su bile icemez,kutuyu suda iyice yıkaması lazım. Ve böyle birisi uzunca yıllar benim gibi birisiyle aynı odada yaşadıSaçtan sonra hamura değen el.mikrop hamura giriyor,hamur da fırına giriyor, yağda kızarıyor, mikrop kalmıyor hımm yok ya ben ikna olmadım.
Ekmeği fazla tüketmiyorum iyiki.Yediklerim de kimbilir hangi şartlarda masama geliyor midem affetsin göz görmeyince işte
Bendeki titizlik durumu biraz fazla farkındayım aslında.Farklı yerde, mekanlarda yemekten önce neler geliyor gözümün önüne bir bilsen.
O sebeple ev dışında, tanıdığım bildiğim arkadaş, aile bireyleri dışında zorunda kalmadıkça yememeyi tercih ediyorum.
Kasmamayı isterdim ama başta ben olmak üzere bazı kişiler için mümkün değil maalesef.
Bu durumdan memnun muyum tabiki hayır.Zorluk yaşıyorum çoğu zaman. Umarım titizlikle başlayıp okb'ye evrilmez bendeki durumlar.
Bir çok konuda kasmayışını,rahatlığını seviyorum senin.Hayattan daha fazla keyif alıyor olmalısın.
Kasılmaktan çatlamam bir gün işalllah.
Ben olsam karşısında iştahlı iştahlı yerim böyle doyasıya kadarMrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Yemesin, zorunda mı?Mrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
Saçtan sonra hamura değen el.mikrop hamura giriyor,hamur da fırına giriyor, yağda kızarıyor, mikrop kalmıyor hımm yok ya ben ikna olmadım.
Yağ? Kepek?Saçta ne mikrop olacak yahu abartmayın.
Kepek de olurSaçta ne mikrop olacak yahu abartmayın.
Yağ? Kepek?
Yoo saçlarımı topladım demişHanımefendi saçını yüzünden kenara doğru sıyırmayı kastetmiş herhalde hart hart diplerini kaşımamıştır, illa en uç örneği bulup çıkaracaksınız.
Yoo saçlarımı topladım demiş
Yanağıma düşen perçemi elim ile kulağımın arkasına savurdum dememiş
Saç toplamak iki elle tüm saçı kavrayıp tokayla bağlamaktır neticede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?