- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Bizde de aynıydı. Yani annemde. Annem bizi döverdi. Babam değil ama annem çok haindi ya, hatırlıyorum. Misafir varken çay dökülecekse ve ben kalkmadıysam gözlerini bir pörtletirdi ki sıkıyorsa kalkma yani.Ama ne oldu evet terbiyeli çocuklar olduk falan filan ama pısırık olduk. Annemden korktuk, başka çocukların annelerine özendik. Ben oğlumun öyle olmasını hiç istemedim. Kızsam bile ağladı diye özür diledim ondan. Veya poposuna vursam özür diledim. Bende ağladım. Ama gel görki sonuçlarına bak. Orta yol bulmam lazım sanırım. Fazlaca şımarttık.
Evet, herşey bir etken çocuk için. Psikilojileri gerçekten çok farklı bu çocuklarının. Ama bizim oğlanın en büyüt etken arkadaşCanım bulunduğunuz belediyenin pedagog hizmeti varsa kullanabilirsin. Bu harketinin altında mutlaka bişey yatması lazım. Çekinmeden tokat atması enteresan hemde burun kanatacak kadar. Benim de iki yaşında bi kızı var ki eyvah eyvah bazen beni delirtiyor ama açıp okuduğum Zaman her hareketinin benden yada çevreden kaynaklandığını buluyorum. Adem Güneş netten yazılarına ulaşabilirsin
Artık orada hangi psikoloji ile yaptı bu davranışı bilmiyorum. Zaten amacı zarar vermek ve verdiği zarardan zevk duymak için değil bu belli. Oyun sanıyor bunları. Ele alcam daha detaylı bir şekilde bakalım bu konuyu.Canım bulunduğunuz belediyenin pedagog hizmeti varsa kullanabilirsin. Bu harketinin altında mutlaka bişey yatması lazım. Çekinmeden tokat atması enteresan hemde burun kanatacak kadar. Benim de iki yaşında bi kızı var ki eyvah eyvah bazen beni delirtiyor ama açıp okuduğum Zaman her hareketinin benden yada çevreden kaynaklandığını buluyorum. Adem Güneş netten yazılarına ulaşabilirsin
Tv süresi kısıtlı. Sadece yarım saat. O arada bende başka bir iş halledebiliyorum haftasonu. Yoksa tüm gün ona vakit ayıramıyorum. Yaz olsa zaten hep dışarıdayız. Şuanda havalar soğuk olduğu için maalesef evde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Mecbur o sürelerin içerisine TV de dahil oluyor.bir radyo tv mezunu olarak sizden cok rica ederek soyluyorum 5 yasindaki cocuga tv izletmeyin
sizin butun cabalarinizi goturecek seyler izliyo cocuklar
dovmeyin pedagoga goturun
Yarın gideceğim okuluna bakalım. Arkadaşı ile de veli ile görüşeceğim. Kendimi hazırlıyorum buna:)canım bence kesinlikle arkadaşıyla yüzleştirmelisin yaptığının yanlış olduğunu unutamamalı ki tekrarlamasın.
Tv süresi kısıtlı. Sadece yarım saat. O arada bende başka bir iş halledebiliyorum haftasonu. Yoksa tüm gün ona vakit ayıramıyorum. Yaz olsa zaten hep dışarıdayız. Şuanda havalar soğuk olduğu için maalesef evde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Mecbur o sürelerin içerisine TV de dahil oluyor.
Evet, yasakladım artık. O yarım saatlerde bitti. Boyama kitapları, yapbozları herşeyleri var. Bende odasına bir radyo alacağım. Dinlesin dursun sıpa.radyo var radyo dinlet, internette eski romanların arkası yarınları var onları dinlet, boyama kitabı vs bi sürü seçenek var
bizim bi hocamız kızı doğduğunda televizyonu evden gönderip bi radyo satın almış ve çocuğun hayal gücü müthişti. tercih senin tabii
Evet, yasakladım artık. O yarım saatlerde bitti. Boyama kitapları, yapbozları herşeyleri var. Bende odasına bir radyo alacağım. Dinlesin dursun sıpa.
Hangi kanalda peki ?:)arkası yarınları tavsiye ederim ben bile dinliyorum :) hem düşünür hem cezasını eğitici bir yola çevirir
Hangi kanalda peki ?:)
Oda çocuğunun sabrını zorlamasaymış şayet ben inmeyen çocuğun anası olsam sizde kusura bakmayın benim çocuğumda bencillik yapmış paylaşabilirdi inat etmiş inmemiş derdim. Karşılıklı bence sizin çocuk öğretmenden ceza alsın dieri kıs kıs gülsün bencilliğine inadına külhanbeyliğine devam etsin. İnş sadece sizin oğlunuzu deil sebep olan çocuğuda tembihleşmiştir öğretmen.Benzer bir olayı geçen yıl oğlum anasınıfına giderken yaşamıştık. Oyun salonundaki binilebilir bir oyuncağa arkadaşı binmiş epeyce oynamış sonra oğlum biraz iner misin bizde binmek istiyoruz demiş, arkadaşı inmemiş 3 kez söylemiş inmeyince vurmuş arkadaşına. Öğretmeni durumu fark edince ceza vermiş oğluma, en köşeye bir sandalye koymuş ve oyun salonu saati bitene kadar burada oturacaksın oyuncaklarla oynamanda bugünlük yasak arkadaşının canını yaktığın için cezalısın demiş. Öğretmeni beni arayıp bana da anlattı durumu bende gerçekten çok üzgün olduğumu öğretmenin ceza vermesinin de çok uygun olduğunu söyledim. Ertesi gün oğlumla birlikte okula gittim, vurduğu arkadaşını da annesi bırakıyordu sabahları biliyordum. Sabah kapıda bekledik geldiklerinde ben annesiyle konuştum, özür diledim ve çok üzgün olduğumu belittim. Annesi çok olgun yaklaştı ve çocuklar arasında bu tip şeylerin olabileceğini sorunun olmadığını söylemesine rağmen ben oğluma dönüp arkadaşından özür dilemelisin ve bir daha böyle bir şey yapmamalısın dedim. O gün bugündür o tarz bir şikayet daha gelmedi çok şükür.
Kızlar Oğlum 5 yaşını dolduracak bu ayın sonunda nasipse. Yaşı küçükte değil fazla. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatınca anlayacak bir şey. Nedense anlamıyor. Söylüyoruz, anlatıyoruz, sadece anlık anlıyor, özür diliyor ve sonra tekrar eski hareketlerini tavırlarını sürdürüyor. Dün işten eve girdim ve telefonum çaldı. Baktım oğlanın öğretmeni. Meğerse benim oğlum dün okulda bir arkadaşının yüzüne "tokat" atmış ve çocuğun burnunu kanatmış!!!!! Çocuğun burnunun kanaması da bir hayli sürmüş ve doğal olarak ailesini aramışlar. Ailesi de çok kızmış. Oğlum okuldan gelene kadar öyle sinirliydim ki anlatamam. Böyle gerçekten ilk defa artık dövmek istedim oğlumu. Tabi ki dövmedim ama çok kızdım. Babası ile anlattık ona yaptığı yanlışı. Ceza verdik. Bakalım ne olacak. Ya ben neyi eksik yapıyorum? Ne yapmam lazım? Derler ya "dayak cennet çıkma", doğru mu acaba? Şuanda cezalı? TV, Televizyon, Telefon hiç bir şey yok. Çikolata yok. Sınırlı sayıda ve zamanda idi dediğim bu şeyler, artık hepsi bitti. Çok sinirliyim gerçekten ya!!!
Edit: Bir çocuğunda sırtını ısırıp, morarttı!!!!!!
Peki teşekkür ederim:)youtube dan indirebilirsiniz arkası yarın yazınca çıkar
Oda çocuğunun sabrını zorlamasaymış şayet ben inmeyen çocuğun anası olsam sizde kusura bakmayın benim çocuğumda bencillik yapmış paylaşabilirdi inat etmiş inmemiş derdim. Karşılıklı bence sizin çocuk öğretmenden ceza alsın dieri kıs kıs gülsün bencilliğine inadına külhanbeyliğine devam etsin. İnş sadece sizin oğlunuzu deil sebep olan çocuğuda tembihleşmiştir öğretmen.
5 yaşına kadar tek yaptığım iki veya en fazla üç defa poposuna vurmak oldu. Bu bile beni çok üzmüştür. Ama dün akşam gerçekten böyle onu "dövmek" istedim. Neyse ki sabrımı korudum tekrar. Az önce öğretmenini aradım. Sordum? iyi dedi. Bir tık daha iyi dedi. Konuşmuş oğlumla ile annen seninle konuştu mu diye. Oğlum da "evet" demiş. "Ne dedi sana annen "demiş. " " annem bana ceza verdi " demiş. Neden diye sormuş. " çünkü ben arkadaşımın burnunu kanattım, vurdum ona^demiş. (biliyor hatasını yani). Ne cezası verdi diye sormuş. Televizyon, telefon, yasak demiş. :):) Haftaya çarşambada öğretmeni davet ettim. İnşallah daha iyi olur oğlum.Bence sadece kuserek cezalandirin derim. Dayak kesinlikle ters teper. Benim teyze kizinin bir oglu vardi. Bu hem kreste hem ilkokulda surekli olay yaratan bir cocuktu. Oyle sizinki gibi degil ustelik. Kafes gibi yere kilitlediklerini biliriz yani. Megerse cocuk bu tarz davranislarla ne istese yaptiracagina inandirilmis bi sekilde ailesi tarafindan. Cunku annesi ve babasi dursun sussun ve yapmasin diye herseyi yapmislar. Birgun ben onlardaykende ayni tavri sergiledi birak kendini paralasin yerden yere atsin aglasin hic gormezden gel dedim ve bi sure sonra cocuk kendiliginden sustu. Teyzemin k:zi sasirdi tabi buna. Bende bundan sora bide boyle dene bakalim napcak dedim ve bu taktikle birkac ay icinde butun hircinlik ve siddet egilimini terk etti cunki ise yaramadigini gordu. Tabi sizin cocugunuzda boyledir demiyorum. Her cocuk birbirinden farklidir. Belki bir spora yonlendirmek ise yarayabilir. Spor yaparken iclerinde kalan enerji ve bastirdiklari siddet egilimini o anda aciga cikarip rahatlayabiliyorlar. Aslinda bide cocugu dinlemek lazim neden yaptigini, ne dusunerek yaptigini sormak lazim ona gorede bir yonlendirme yapilabilir. Sonucta durduk yere yapmamistir. Ama kesinlikle dayak olayina girmeyin bu sefer gucunun yettigi kisiye siddet uygulamanin yada sinirlendiginde vurmanin dogru birsey oldugunu dusunuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?