Yaramaz oğlum ve yaptığı!!

Annem hic ev isi yaptirmadi bana öyle sorunlarimiz olmadi. hep kendimi savunmam gerektiğini anlatti. Hatta oyle bi konuma geldik ki annem baskin ben baskin ergenligimde bagira bagira kavga ediyoduk d Bence profesyonel olarak birilerine sormak lazım. Yanlis bi tepki cocukta olumsuz sonuclanabilir. Yanlis yönlendirmeler olabilir burada. Ceza ne kadar dogru onuda bilemiyorum. Biri bana ceza verse olumsuz duygu beslerim mesela

Canım bulunduğunuz belediyenin pedagog hizmeti varsa kullanabilirsin. Bu harketinin altında mutlaka bişey yatması lazım. Çekinmeden tokat atması enteresan hemde burun kanatacak kadar. Benim de iki yaşında bi kızı var ki eyvah eyvah bazen beni delirtiyor ama açıp okuduğum Zaman her hareketinin benden yada çevreden kaynaklandığını buluyorum. Adem Güneş netten yazılarına ulaşabilirsin

bir kaç gecedir süper dadı programını izliyorum eğitimi gerçekten çok güzel pedagoglar bu durumlar için etkili ve kalıcı bir yöntem

canım bence kesinlikle arkadaşıyla yüzleştirmelisin yaptığının yanlış olduğunu unutamamalı ki tekrarlamasın.

Evet, herşey bir etken çocuk için. Psikilojileri gerçekten çok farklı bu çocuklarının. Ama bizim oğlanın en büyüt etken arkadaş

Artık orada hangi psikoloji ile yaptı bu davranışı bilmiyorum. Zaten amacı zarar vermek ve verdiği zarardan zevk duymak için değil bu belli. Oyun sanıyor bunları. Ele alcam daha detaylı bir şekilde bakalım bu konuyu.

bir radyo tv mezunu olarak sizden cok rica ederek soyluyorum 5 yasindaki cocuga tv izletmeyin
sizin butun cabalarinizi goturecek seyler izliyo cocuklar
dovmeyin pedagoga goturun
Tv süresi kısıtlı. Sadece yarım saat. O arada bende başka bir iş halledebiliyorum haftasonu. Yoksa tüm gün ona vakit ayıramıyorum. Yaz olsa zaten hep dışarıdayız. Şuanda havalar soğuk olduğu için maalesef evde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Mecbur o sürelerin içerisine TV de dahil oluyor.

radyo var radyo dinlet, internette eski romanların arkası yarınları var onları dinlet, boyama kitabı vs bi sürü seçenek var
bizim bi hocamız kızı doğduğunda televizyonu evden gönderip bi radyo satın almış ve çocuğun hayal gücü müthişti. tercih senin tabii

Evet, yasakladım artık. O yarım saatlerde bitti. Boyama kitapları, yapbozları herşeyleri var. Bende odasına bir radyo alacağım. Dinlesin dursun sıpa.

Evet, yasakladım artık. O yarım saatlerde bitti. Boyama kitapları, yapbozları herşeyleri var. Bende odasına bir radyo alacağım. Dinlesin dursun sıpa.

arkası yarınları tavsiye ederim ben bile dinliyorum :) hem düşünür hem cezasını eğitici bir yola çevirir

Oda çocuğunun sabrını zorlamasaymış şayet ben inmeyen çocuğun anası olsam sizde kusura bakmayın benim çocuğumda bencillik yapmış paylaşabilirdi inat etmiş inmemiş derdim. Karşılıklı bence sizin çocuk öğretmenden ceza alsın dieri kıs kıs gülsün bencilliğine inadına külhanbeyliğine devam etsin. İnş sadece sizin oğlunuzu deil sebep olan çocuğuda tembihleşmiştir öğretmen.

Bence sadece kuserek cezalandirin derim. Dayak kesinlikle ters teper. Benim teyze kizinin bir oglu vardi. Bu hem kreste hem ilkokulda surekli olay yaratan bir cocuktu. Oyle sizinki gibi degil ustelik. Kafes gibi yere kilitlediklerini biliriz yani. Megerse cocuk bu tarz davranislarla ne istese yaptiracagina inandirilmis bi sekilde ailesi tarafindan. Cunku annesi ve babasi dursun sussun ve yapmasin diye herseyi yapmislar. Birgun ben onlardaykende ayni tavri sergiledi birak kendini paralasin yerden yere atsin aglasin hic gormezden gel dedim ve bi sure sonra cocuk kendiliginden sustu. Teyzemin k:zi sasirdi tabi buna. Bende bundan sora bide boyle dene bakalim napcak dedim ve bu taktikle birkac ay icinde butun hircinlik ve siddet egilimini terk etti cunki ise yaramadigini gordu. Tabi sizin cocugunuzda boyledir demiyorum. Her cocuk birbirinden farklidir. Belki bir spora yonlendirmek ise yarayabilir. Spor yaparken iclerinde kalan enerji ve bastirdiklari siddet egilimini o anda aciga cikarip rahatlayabiliyorlar. Aslinda bide cocugu dinlemek lazim neden yaptigini, ne dusunerek yaptigini sormak lazim ona gorede bir yonlendirme yapilabilir. Sonucta durduk yere yapmamistir. Ama kesinlikle dayak olayina girmeyin bu sefer gucunun yettigi kisiye siddet uygulamanin yada sinirlendiginde vurmanin dogru birsey oldugunu dusunuyorlar

O çocuğa da o gün için o oyuncağa binmeme cezası vermiş, ama tabii her ne kadar sabrını zorlamış olsa da bu oğlumun arkadaşına şiddet uygulamış olduğunu değiştirmedi maalesef.

5 yaşına kadar tek yaptığım iki veya en fazla üç defa poposuna vurmak oldu. Bu bile beni çok üzmüştür. Ama dün akşam gerçekten böyle onu "dövmek" istedim. Neyse ki sabrımı korudum tekrar. Az önce öğretmenini aradım. Sordum? iyi dedi. Bir tık daha iyi dedi. Konuşmuş oğlumla ile annen seninle konuştu mu diye. Oğlum da "evet" demiş. "Ne dedi sana annen "demiş. " " annem bana ceza verdi " demiş. Neden diye sormuş. " çünkü ben arkadaşımın burnunu kanattım, vurdum ona^demiş. (biliyor hatasını yani). Ne cezası verdi diye sormuş. Televizyon, telefon, yasak demiş. :):) Haftaya çarşambada öğretmeni davet ettim. İnşallah daha iyi olur oğlum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…