- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
- 133
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
işi hep böyle olacaksa maddi bir zorluk yoksa umarım kısa sürede ikna olurUzun zamandır burayı okuyorum,takip ediyorum. Son zamanlardaki konular çok dikkatimi çekti özellikle. Sorunlarını dertlerini yazanlara yardımcı olmaya çalışanları destek verenleri gördükçe okudukça bende yazmak sizinle bişeyler paylaşmak istedim. Yazarsam birilerine anlatırsam kendimi daha iyi hissederim diye düşündüm. Çok uzatmadan, 2 yıllık evliyim. Eşimin işi dolayısıyla çok sık yurtdışına gidip geliyor. Bazen 3-4 gün kalıyor ama duruma göre bir hafta evde kaldığıda oluyor. Mesleği evli bir insan için zor denebilcek türden. Düzenli çalışma saatleri yok çünkü. Onun yurtdışında oldugu zamanlarda evde tek başıma kalıyorum, sorunum yalnız kalmaktan korkmak değil aslında. Bir yıldır bu işte çalışıyo ve ben son zamanlarda kendimi kötü hissediyorum. Yalnız kalmak istemiyorum artk evde, o kadar zor geliyoki. Eşimin aklı bende kalmasın diye pek bişeyde söylemek istemiyorum ama çok yalnız hissediyorum kendimi evde. Hiçbişey yapmak istemiyorum. Bu yüzden uzun zamandır eşime bebek istediğimi hem artk zamanın geldiğini hemde benim için çok daha iyi olacagınu söylüyorum ama bir türlü ikna edemiyorum. Ona göre sanki herşeyi oluruna bırakınca hemen bebek olacak ben hemen hamile kalıcam. Ama benim korkum belki tedavi olmamız gerekecek, hemen olmayacak Beklememiz gerekecek vs. Bunu ona anlatamıyorum. Sanki 9 ay sonra çocugumuz olacak gibi düşünmesi çok saçma ama anlamıyo işte. Biliyorum çok uzun oldu ama sizlere sormak istediğim nasıl ikna edeblrm eşimi bu çocuk konusunda? Ona göre biraz daha zaman geçmeliymiş ama bebeğimin olmasının bana ne kdr iyi geleceğinin farkında değil işte.
Eşimin işi bu. Ve biz sevgiliyken bile bu işi yapmak istiyodu uzun zamandır. Geçen yıl girme şansı oldu ve işini çok seviyo. Şikayetçi olmadan severek yapıyo gidip geliyo. Sürekli yurtdışında değil zaten. Kabin memuru.Bebekten önce is düzene girmeli. Yoksa tek başınıza kaldığınız zamanlar fazlasıyla zorlanırsınız.
Hamilesin ve eşin yurtdışında acil bi ihtiyacın oldu nasıl karşılayacaksın?
Ya da bebek doğdu lohusa halinle evde tek başına?
Hani bunlar için başka planlarınız var mi bilmiyorum. Anneniz kayinvalideniz yanınızda olacak olsa da insan eşini her an yanında ister.
O hormonların getirdiği duygusallık sizi şuan bulunduğunuz depresif halden daha kötü bir duruma da sürükleyebilir.
Yurtdışına birlikte gitme imkânınız yok mu? Her zaman olmasa da arada bir siz de giderdiniz. Böylece hem gezer hem tek başına kalmazdınız.
Bence eşiniz isi yüzünden bebek konusunu erteliyor olabilir.
Yalnızlığını bebekle gidermektense eşinin sana daha çok zaman yaratması konusuna odaklan.
Bebeği çok istiyorum ama herkesin bahsettiği şeyleri bende çok düşünüyorum. Kayınvalidemler yakınımızda kalıyo ve saolsunlar çok iyilerdir iyide anlaşırız. Ama düşünüyorum hamile kalsam son zamanlarında olsa eşimi isterim yanımda. Yada çocugumz doğdu alabileceği izin en fazla iki hafta. Onun dışında ben bebekle yalnız kalıcam annesi çok yardımcı olur eminim ama ben eşimi isterim yanımda sonuçta. Bütün bunlarda çok düşündürüyo beni. Yada bilmiyorum bugün çok daha fazla duygusal bakıyorum gerşeye
Eşimin işi bu. Ve biz sevgiliyken bile bu işi yapmak istiyodu uzun zamandır. Geçen yıl girme şansı oldu ve işini çok seviyo. Şikayetçi olmadan severek yapıyo gidip geliyo. Sürekli yurtdışında değil zaten. Kabin memuru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?