Yardım edin çok çok kötüyüm şiddet le karşılaştım ?yaşım küçük

Siz delirdiniz mi acaba? Ne biçim yorumlar bunlar ya. Akranı bir erkek tarafından şiddet görmüş rencide olmuş genç bir kıza böyle şeyler yazılmaz.

Sanırım günün sonundaki siniri atmak için giriyorsunuz siteye. Saçmalık.

Ergenmiş şeymiş ne olmuş? Kız zorbalığa uğramış. Sen de saldırmışsınmış kızı tahrik etmiş. Sanki saldırı olmadan şikayet etse idare bir şey yapacaktı.

Sınıfın geneliyle problemi olması onun geçimsiz olduğunu göstermez. Sessiz sakin bir çocuk olduğum halde bana tüm sınıf neler yapmıştı. Neden bilmiyorum.

Konu sahibi geçmiş olsun. Baban arkandaysa şikayet et. Belki ceza almaz ama bi ifade verse bile iyi olur. O duruma düşsün o bi. Ve böylece tekrardan korkabilir. Bence şikayet edin.

Bir daha bu tarz bir şey olursa hemen ailene ve idareye , öğretmenlerine anlat.

Liselerde ne biçim tipler var. Uyuşturucu satanı mı yanında bıçak taşıyanı mı tacizcisi mi ne ararsan. Erkek çocukları kafayı yemiş durumda.

Bu elestirenler ayni seyi yasasa iste basina boyle bir olay gelse ya da cocuklarinin basina, okuluna bak kizim bosver mi diyecekler acaba ?
Seni etkilemez keske o cocugun gozunu korkutsalardi bir kiza sidet uygulamaya calismak ne demek anlasaydı. Lise ogrencisi cocuk degildir. Genctir. Ne yaptiginin farkindadir. Cocuk muamelesi yapmayin. Kalrm silgi atmak cocuksu kabul ama digerleri kabul edilemez.
Ben ortaokuldayken yan siniftan biri siniflarina giriyorum diye bana gicik olmus beni 5. Kattan atmaya çalışmisti. Hic unutmam o olayi. Benim gibi sucsuzsan eger bu olayı 30una da gelsen unutamazsin. Keske onun gozunu korkutsaymışım diyorum ben simdi. Kimbilir ne kaba bir adam olmuştur. Hakkim varsa helal degil. Cok gaza geldim. Dejavu oldu :) koru kendini kimseye ezdirme yavrucum.

Buraya saçma sapan mevzulardan dolayı akıl almak isteyen biri yazdığında nasıl akıl vereceğimizi şaşırıyoruz, 17 yaşında gencecik bir kız sıkıntısını paylaşmış, ailem arkamda durmuyor, nasıl hakkımı savunabilirim diyor, hemcinsimiz olarak yol yordam göstereceğimize şamar oğlanına çevirmiş bazılarımız. Üstelik daha dün 8 Mart, Kadınlar Günü, kadın dayanışması, kadınlar ezilmesin, şiddet görmesin diye bir dünya şey konuşulmuşken.
Hiç mi "atanmış, mevzuatı bilen, bir öğretmen, avukat vs. ya da konuya hakim biri yok?
"Eğer bana yapılanı hazmedemedim, ben bir şeyler yapmak istiyorum" diyorsan aileni arkana almaya çalış, yok ailen, öğretmenlerin kimse arkanda durmazsa bu arkadaşınla mesafeni koru, bir daha böyle bir sey yaşanması ihtimaline karşı önlemini al ve sınavlarına odaklan derim çünkü kritik bir süreçtesin geleceğin söz konusu. Sınıfta da huzurlu bir ortamın olsun istersen (konuşulabilecek biriyse) bu arkadaşınla "seni kızdırdığını ve kırdığını, yaptığınızın yaşınıza, size yakışmadığını, senin de hatalı olduğunu ve bu sorunu çözmek istediğini" ifade eden bir konuşma yapabilirsin ancak iletişimini asgariye düşürmen daha iyi olur bundan sonra.
Bu konuda nasıl bir yol izlersen izle asla kendini ezdirme. Şiddet doğru bir yol değil, bu gibi durumlarda önceden meşru yollarla önlemini almaya çalış. Bir de lütfen Türkçene biraz daha özen göster. Sana derslerinde başarılar dilerim.

İdare şiddet olayının üstünü kapatmaya çalışmış resmen evet yaşananlar ikisi açısından da çok kötü ama kızın üstüne gitmek yersiz bence de.

Konu sahibi, şikayetçi ol darp raporu al hala alabiliyorsan. Bir daha da böyle tipler bulaşsa bile dön arkanı git, deliyle deli olma.

Bu elestirenler ayni seyi yasasa iste basina boyle bir olay gelse ya da cocuklarinin basina, okuluna bak kizim bosver mi diyecekler acaba ?
.
Buna kesinlikle katılıyorum.
Kendi çocuklarının başına gelse neler neler yaparlar burada sus otur, ergen vs denmiş. Kendi çocuklarına da böyle derler miydi acaba?

Buna kesinlikle katılıyorum.
Kendi çocuklarının başına gelse neler neler yaparlar burada sus otur, ergen vs denmiş. Kendi çocuklarına da böyle derler miydi acaba?
Sizi alıntıladım ama sadece sizin için söylemiyorum bunları onu belirtmek isterim.

Çocuklarımızı bilinçli yetiştirmeliyiz düşüncesindeyim ben. Çocuk arkadaşından zorbalık gördüğü an bana gelmeli, gereken yapılmalı.
Şiddetle karşılık veren bir çocuğum varsa ve karşılığında yine şiddet gördüyse idareyle de çocuklarla da konuşulmalı gerekirse destek alınmalı.
Bu iş zaten tipik lise kavgası gibi duruyor. Sadece bir taraf olayı sindirememiş olarak yorumladım o şekilde yorum yaptım. Çoğu üye de olaya bu şekilde baktı diye düşünüyorum.
Bunu kendime uyarlasam erkek arkadaşımla kavga etsem sürekli sonra çıldırıp ona vurmaya başlasam sonrada o bana vursa kalkıp polise gitmem. Ne dicem adama bana şiddet uyguladı ama ben başlattım mı?
Olayı komple yanlış ve çocukça buluyorum

Olayı ben de komple yanlış ve çocukça buluyorum fakat bu kız yatarken (sıra üzerinde uyur gibi durduğunu tahmin ediyorum) öteki çocuk tarafından kafasına bir şeyler fırlatılıyor ve olay böyle başlıyor, taciz ediliyor resmen. Önceden karşılıklı birbirlerini kışkırtma var bu konu zaten en baştan falso. Ama anlattığı gibi şiddet gördüyse canının bu kadar acıması, hırs yapması normal. Yaşına göre davranmıyor evet ama buraya bu konuyu açtığında sizin bu mesajınızda anlattığınız gibi yaklaşılmalı, eminim herkes söz konusu kendi çocuğu olunca bu şekilde yaklaşırdı ya da daha agresif bir tutum sergilerdi. Çünkü kendi çocuğu.
Ama burada konu sahibi zaten gergin, gereksiz azarlanmış şikayet etmek istiyor idare olayı kapatmak istemiş rehber öğretmen bile soruna odaklanmadan okulu düşünmüş üstüne bir de buradakilerden azar yemiş. Hoş mu? Bence değil.

Evet hoş değil. Ancak subjektif yoruma göre hoş değil.
Şimdi olaya objektif bakmaya çalışsak lisede birbiriyle didişen iki çocuk var. Durup dururken atmaya başlamamıştır öncesi vardır diye tahmin ediyorum. Karşılıklı çekişme sonra çocuğun olayı biraz daha abartması ve hormonal coşku vs olay büyüyor. Şiddet başlıyor. Arkadaşları da var o sınıfta. Biri bile mi dememiş hocam bu kız bunu çok çekti hep böyle şeyler yapıyor. Eziliyor bu kız diye. İyi düşünmek lazım

Bu yaşlarda güçlü ve popüler olan kimse genelde onlar tercih edilir. Ben arkadaşlarından destek görmemesine şaşırmadım o yüzden.
Biz olay yaşanırken orada değildik anlattığı kadarını biliyoruz kendi lehine anlatması da olası ama hemen kesin o da neler neler yapmıştır diye düşünmek yanlış bana göre. Dediğiniz gibi kendi açımdan bu kadar üzerine gidilip azarlanmasını doğru bulmadım. Azarlayanların da kendi çocukları aynı şeyi yaşasa bu şekilde yaklaşmayacaklarını düşünüyorum.
Sonuç olarak olay çok çirkin hem de lise son sınıf öğrencileri. Yaşıtları soru çözerken onlar itişip kakışıyor. Keşke geleceği düşünüp biraz akıllarını başlarına alsaydılar.

Aynen öyle. Bu yaptıklarını gerilerinde bırakacaklar kendi hayatları için çabalayacaklar. İstedikleri bölümlere girip mutlu bir şekilde mesleklerini yapmaya çalışacaklar.
Şiddetle bir sonuç alınmadığını da umarım ikisi de öğrenir.

Lise sonum demişsin fakar verdiğin cevaplar yaptığın haraketler hic 17-18 yaşındaki aklı başında olan bir genc kızın haraketleri değil.. belliki ortaokuldasın hepimiz zaman zaman yaşadık bunları büyüyünce geciyor emin ol bunu mu kafama takmışım diyorsun.. Birde büyüklerine saygılı cevaplar ver burda klavye delikanlılığı yapma.

doğru söylüyorsun artik bu devirde imsamlwr okadar kötü ki canım ben deminden beri düsünmekten mahfolmuş durumdayım yazamıyorum bile

İftira atamazsınız üniversite sınavına hazırlık yapıyorum Klavye delikanlılıfı yapan sizsiniz şiddet görmüs bi kıza neler diyorlar bende lafımı esirgemem isinize bakın kafama takarim gayette insanlik dersi verilmeli su okullarda

Kesinlikle çocuk zaten tüm sınıfı arkasına almış durumda olayın öncesi vardı ama silgi atmak durduk yere oluştu ve ben ilk ses çıkarmama rağmen devam etti neye uğradığımı şaşırınca karşılık vermek zorunda kaldım cünkü ben sinirlerime hakim olabilen insan değilim

Öncellikle türkçem yazarken olayı yaşıyor gibi yazdığımdan ve hızlı yazmamdan ötürü karmaşık olabilir evet ailem den ya yeteri ilgiyi alamadığımı düşünüyorum ya da bana karşı birşeyleri var. Ben zaten çok kötüyüm Bugün annem okula geldiği gibi aklını yıkamışlar onda daha çok hasar var demişler hatta rehberlik inana biliyormusunuz? Ben o odada rehberlikçiyle coğrafya hocası(ikiside bayan) hep bana bakarak oynarak konuştu saygımı bozup dinlemedim ben suçluymuşum gibi bana yönelik konuştuklarını anladım. Zaten ne yapacağım bilmiyorum müdürün o tavrıda gözümden gitmiyor gözümde iz de kalabilir

Bende şaşırdım. Kesinlikle katılıyorum. Karşında bir bayan var. Bir erkek nasıl bu kadar terbiyesizleşebilir? Benim kızıma böyle birşey yapılsa büyütürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…