16 yasında zaten ilk gördüğünde karar verirsin. Mantık vs yoktur. Çok yazık size. Aldatıyor maalesef.16 yaşındandaydim ben gercekden sevdim ben onu ilk gördüğüm an alalhima dua eddim ona bana yaz diye
Boşanamaz mısın yoksa boşanmak istemiyor musun? Boşanmak istiyorsan birkaç yıl göz yum ve açıktan okul bitirip meslek edinmeye bak. Bu süreçte de aman başka çocuk yapayım deme. Sonra da boşan git.Inanın şuan yasimin bi önemi yok Evet 16 yaşında evlendim evet 18 yaşında çocuğum oldu ama ben sadece şuan esim3 nasıl davranacami bilemedigim için sizlerden fikir almak için sordum sakinlerseme mıyorum elim ayagim titriyor
34 yaşında eşim evet kimsem yok bana maddi anlamda yardım edecek
Aslında sormak istediğim buydu ben bilmiyor gibimi yapayım yani bildiğimi anladığımı öğrenip de bu nasıl olsa bilipte susuyor kabulleniyor deyip yapmaya devam edermi yok sa ben susarsam belki psiman olurBoşanamaz mısın yoksa boşanmak istemiyor musun? Boşanmak istiyorsan birkaç yıl göz yum ve açıktan okul bitirip meslek edinmeye bak. Bu süreçte de aman başka çocuk yapayım deme. Sonra da boşan git.
Boşanmak istemiyorum dersen zaten sana kimse yardım edemez. En azından bildiğini belli etme de adam iyice yüzsüzleşmesin.
Off yemin ediyorum her türlü ahlaksızlık ve saçmalık ayriyetten suç,köylerden çıkıyor.Yok öyle acil durum filan bizim köyde imam kıyıyor yaşım doluncaya işte resmi nikâh kiyiliyor
Bildiğini asla belli etme.Aslında sormak istediğim buydu ben bilmiyor gibimi yapayım yani bildiğimi anladığımı öğrenip de bu nasıl olsa bilipte susuyor kabulleniyor deyip yapmaya devam edermi yok sa ben susarsam belki psiman olur
Sagolun alalhrazi olsun sizdenBildiğini asla belli etme.
Hatta izini sürmeyi de bırak. Bu seni çok daha fazla yaralar.
Bildiğini belli eder de boşanmazsan adamın sana zerrece saygısı kalmaz.
Hoş, saygısı var mı o da şüpheli ama.
Bir süre normal yaşantına odaklan.
Hayat belki güzel kapılar açar, ummadığın şeyler olur belki bir gün boşarsın bu adamı.
Belki de aldatmıyordur, ondan emin olursun.
Şimdi beklemede kal derim ben.
Canım bence belli etme.Aslında sormak istediğim buydu ben bilmiyor gibimi yapayım yani bildiğimi anladığımı öğrenip de bu nasıl olsa bilipte susuyor kabulleniyor deyip yapmaya devam edermi yok sa ben susarsam belki psiman olur
Eğer yaşanacak var sa inna ben 30 yaşında evlensemde aynı kişini.yapardiÖyle. Hayat çok acayip. Geç gelen adalet adalet değildir. Evlenip çocuk yapıp kızın bütün hayatını elinden aldıktan sonra hapse atılsa ne atılmasa ne... Bizim köyde o kadar normal karşılanıyor ki... Çocuk yaşta evlendirilen hiçbir kız ya bana ne yapıyorlar diyemiyor bile. Çok daha hevesliler. Bilmiyorlar ki başka bir seçenek olduğunu. Şimdi aileler ayilmaya başladı gerçi. Kızlar okutuluyor. Üniversiteye giden çok. Bu sefer de erkek aileleri isyan ediyor gelin bulamıyoruz diye. Bizzat diyen ninemdi. Kendi ninen olunca ağzına kürekle vuramiyorsun tabi. Ayıp sonuçta
16 yaşındaki seçiminle 30 yaşındaki seçimin bir olamaz.Eğer yaşanacak var sa inna ben 30 yaşında evlensemde aynı kişini.yapardi
Güç süzüm evet ona muhtacim çünkü düşünmem gereken iki tane evladım var kimsem yok bugün anneme arasam desem hemen komşunun kocasını örnek veriyor kızım onun kocasıda yapıyor yene senin ki eve geliyor onun.ki gelmiyor diye basliyorCanım bence belli etme.
Fakat dik dur,örneğin başka birinin konusunu konuşurken,"X kocasını affetmiş,böyle bir şey olabilir mi ya,hiç mi haysiyeti yok anlamıyorum.Merdiven silsin baksın çocuklarına,çok mu zor" de.
Fakat lafı asla size getirme.
Akıllı davran,madem güçsüzsün,sakın güçsüz görünme,işi kavgaya da dökme.
İşin zor,sabır ister,ama başka da çaren yok galiba.
Eğer yaşanacak var sa inna ben 30 yaşında evlensemde aynı kişini.yapardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?