[
Boşuna dememişler kocanın bir kaşığı varsa diğerini kıracaksın diyeistemek, harcamak benliğini ortaya koymak lazım. Hep derim yiyip gezmek lazım. Ne de olsa ben ölünce herif benim biriktirdiğimi evlenip karısıyla yiyecek. Yerim valla. Fazla tevazu iyi değil. Saçını süpürge edince yaranamazsın. Eninde sonunda yapmasaydın diyorlar çünkü.
Köyde 2 sene öğretmenlik yaptım, oralarda kadınların nasıl bir yaşantı sürdüğünü ve sonucunda nereye vardıjlarını iyi biliyorum. Kendini kurtaran 3 5 kız oluyor tabi ama geriye kalanların hep aynı hikayeMerhaba arkadaşlar ben 8 yıldır evliyim 2 tane çocuğum var kızım henüz 3 aylik ve dün gece eşimin telefonuna msj geldi ve ben tam okuyacağım zaman elimden hırslı ve panik halinde elimden aldı ve sildi kim olduğunu sorduğum da da kimse diye söyledi gece boyunca ağladım ben eşimin beni aldattığını düşünüyorum cunku daha öncede böyle şeylerini yakaladım ama ispat edemedim şimdi içime doğuyor ne yapacam bilemiyorum cunku esimi çok seviyorum ama beynim deki sorular beni maf ediyor 'ne olun yardım edin yaşım da 23
Aynen öyle. Valla hiçbir erkeğin de bir şey istemeyen kadına minnet duyduğunu görmedim. Bir süre sonra "istemeyecek tabi" diye düşünüyorlar, biraz öne çıksan gözlerine batıyor. Bana bile itici gelir "sen yanımda ol da bir şey istemem" deyip gerçekten de pasif kalan partner.[
Boşuna dememişler kocanın bir kaşığı varsa diğerini kıracaksın diyeistemek, harcamak benliğini ortaya koymak lazım. Hep derim yiyip gezmek lazım. Ne de olsa ben ölünce herif benim biriktirdiğimi evlenip karısıyla yiyecek. Yerim valla. Fazla tevazu iyi değil. Saçını süpürge edince yaranamazsın. Eninde sonunda yapmasaydın diyorlar çünkü.
Ben norveçte yaşamıyorum , 26 yaşındaki bir erkek 15 yaşındaki çocuğu nasil kabuledilebilir bunu anlayamıyorum. Ama okuyacak yaşta evlenme aklinda olmasaydı diyenlere bende biraz ağır buldum. Okula aile göndermemiş köylük yerde ortaokula kadr okutulan çocukar var kiz ya da erkek burası kizin suçu değil. 15 yaşında bana evlendirilecksin diye gelseler ağlardım belki evden kaçardım. Ama bu alisilmis çaresizlik kiz buna evim olsun yuvam olsun diye bakmış.Herkes sanki norvecte yasiyor, soklar icinde felan. Burda kac konu aciliyor, 18 yasinda evlendim diyen. Eh o'da büyük bir yas degil. Türkiyede halen cocuk gelini denilen birsey var. Ve bu uzun zaman degismez. Oy almak icin, kimse asiretlere karsi gelmiyor.
Bide "köyünü söyle, bir nesil kurtulsun" diyen var. He sanki ihbar edersen birsey olacak.
Bu topraklarda kadin hakki denilen birsey cok zor olur. Diger konuda eski sevgilisi tarafindan tehdi edilen konu sahibi icin, burdaki kadinlar neler, neler dedi. Kadinlar bile kendini güclü görmüyor, birbirini ezme derdinde. Ki burdaki kadinlarin cogu en azindan liseyi bitirmis kadinlar. Kendini hakkini korumayanlar, baskasida korumaz.
Oradaki psikoloji bambaşka. Ben de öyle bir yerde büyüdüğüm için anlayabiliyorum. Bize korkunç geliyor bu yaş farkı. Ama o insanlar için kan donduracak kadar normal geliyor. Kızlar hevesleniyor. Gelinlik, çeyiz vs hoşlarına gidiyor. Bu küçük yaşta evlenmeye karşı çok kişi tanımadım. Daha eski zamanlar için geçerli tabi. Şimdi yavaş yavaş insanlar birbirinden göre göre heveslenip kızları okutuyor. Lise bittikten sonra başarılı olursa üniversiteye yolluyorlar. Gidemeyen en azından 18 ini doldurmuş oluyor ki o da bir şey. 13'unde evlendirmekten iyidir.Ben norveçte yaşamıyorum , 26 yaşındaki bir erkek 15 yaşındaki çocuğu nasil kabuledilebilir bunu anlayamıyorum. Ama okuyacak yaşta evlenme aklinda olmasaydı diyenlere bende biraz ağır buldum. Okula aile göndermemiş köylük yerde ortaokula kadr okutulan çocukar var kiz ya da erkek burası kizin suçu değil. 15 yaşında bana evlendirilecksin diye gelseler ağlardım belki evden kaçardım. Ama bu alisilmis çaresizlik kiz buna evim olsun yuvam olsun diye bakmış.
Tamam canım ben de onu kastettim alınma olur muGüç süzüm evet ona muhtacim çünkü düşünmem gereken iki tane evladım var kimsem yok bugün anneme arasam desem hemen komşunun kocasını örnek veriyor kızım onun kocasıda yapıyor yene senin ki eve geliyor onun.ki gelmiyor diye basliyor
Konyalımısın canım?Evet benim yaşadığım köyde hep böyle idi hala böyle aynı yaşta olan arakdaslarimzi 3cer tane çocuğu var ve size soruyorum okumuyor ise gitmiyor sunuz ve artık her kez size büyüdü evvelen me yaşı geldi diye bakıyor dünürcü leriniz geliyor .yani evlenmek den başka çare yok en geçi 18 yaşında evleniyor ben koca merak li olduğum için deyil lafim sözüm çıkmadan yuva mi buluyum evim olsun diye
hati ne esinizinMerhaba arkadaşlar ben 8 yıldır evliyim 2 tane çocuğum var kızım henüz 3 aylik ve dün gece eşimin telefonuna msj geldi ve ben tam okuyacağım zaman elimden hırslı ve panik halinde elimden aldı ve sildi kim olduğunu sorduğum da da kimse diye söyledi gece boyunca ağladım ben eşimin beni aldattığını düşünüyorum cunku daha öncede böyle şeylerini yakaladım ama ispat edemedim şimdi içime doğuyor ne yapacam bilemiyorum cunku esimi çok seviyorum ama beynim deki sorular beni maf ediyor 'ne olun yardım edin yaşım da 23
6542165 kez yazdım. Aldatılıyorsan boşanır mısın boşanmaz mısın?Sizin unuttuğunuz bir şey var şuan 23 yaşındayım siz sanki şuan beni 16 yaşında görüyor sunuz evet sizden yardım istedim kimsem olmadığı için ne yapacagimi bilemedigim için nasıl davranmak gerek dini nasıl konuşacamne diyecem bilmiyorum
Yakın aksarayKonyalımısın canım?
Sizin aklınıza uymasalarmış, çocukmuşsunuz daha. Alıp karşılarına konuşsalarmış. Ama tabi normal algılanıyorsa demek onların da zoruna gitmemiştir. 11 yaş çok fazla değil ama evlendiğinizde 15 yaşında olduğunuzu düşününce o da fazlasıyla sırıtıyor. Ki eşiniz de bunu çok güzel kullanmış, hamur yoğurur gibi şekillendirmiştir sizi. Ben 25imde evlenirken bile babam “yapma etme daha erken, birkaç sene daha bekle” diye tutturmuştu. 15 nedir ya? Konuyu aldatmaya ilişkin açmışsınız da umarım şiddet falan gibi başka sorunlarınız olup da bundan bahsetmeyecek kadar onu da normalleştirmiyorsunuzdur?Eşim 34 yaşında ben istediğim evlenmeyi ailemin hıc bir suçu yok.onlara ben direttim kendi kaderimi kendim çizdim göz göre göre
Denedim.oglum doğdunda ayrıldım 40 günlük ken ve inan olan sadece bana oldu köyümüz okadar küçük ku gelen giden hepsi beni haksız buldu 40 li çocuğu almış gelmiş neler dendi en sonunda pes eddim tekrar bir led tik6542165 kez yazdım. Aldatılıyorsan boşanır mısın boşanmaz mısın?
Büyük ihtimalle mesleğiniz ya da başka bir geliriniz yok . Arkanızda duran bir aileniz de yok ki sizi 15 yaşında evlendirmişler .
Öğrenseniz ne olacak boşanabilecek bir hayat standardınız var mı ?
Mecburen göz yummak zorunda kalacaksınız .
Ha şöyle bir şey var hukukçu değilim ama kocanızı ihbar edebilirsiniz 15 yaşında sizle evlendiği için suç işledi .
ama ben isteyerek evlendim kimse bilmese alalhim görüyor ona iftira atamam ki
Yalan olan bir şeyle suçlarsanız iftira olur . TC kanunlarına göre reşit olmayan bir bireyle rızası dahilinde olsun ya da olmasın evlenmek suçtur .
Hatta direk istismar olarak kabul edilir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?