bu kadar kati düşünceyle üstüme gelmeni çok anlamsız buldum bu1. 2. çoğu yorumları artık okuyamıyorum bile çünkü olay tamamen farklı yönlere çewrilmiş durumda ben çocuğa bakamam derken tabikide maddi olanağıda kasteettim ama hepsi onla sınırlı değildi ben bi kuru ekmek yer yine bakardım çocuğuma ama eşim tek başına ewi geçindiremezdi o her ne kadar bunu kabul etmek istemesede çünkü sıfırdan kurduk biz ewi okadar borç warki artı ben daha doğurduğum ewladıma 8 aydır annelik yapamıyorum başkasına emanet etmişim sırf onun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için biz ew tutalı daha 2 ay oldu we ben ew tutmadan önce eşimden hiç bi kuruş görmedim sırf kimseye muhtaç olmamak için çocuğumu bırakıp çalışmaya başladım isterseniz biraz daha geriye gidelim daha çocuğuma 7 aylık hamileyken bir dayak yedim kafamı buzdolaplarına vura vura kanattı nerdeyse böylebundan 4 ay öncesinde daha çocuğuma kendi paramla üst baş alabildim hep başkalarının eskisiyle büyüdü sizce bu kadar olumsuzluğun önünde 2. bi çocuğu doğurabilirmiydim yada hanginiz doğururdunuz daha yazamadığım onca şey war herşeyimide dökmek istemiyorum ama emin olun ki keyfinmden değildi kendi zewkimden değildi bi arkadaş yazmış demişki gezmenizden yemenizden birazcık fedakarlık edin onun kocası onu çok gezdiriyo demekki.... benbi yere gidip eğlenmeyi unutalı okadar çok olduki... he isyan mı ediyorum asla
Hanımefendi, bizim de duygularımız var evet evli olmayabiliriz, çocuğumuz da olmayabilir ama düşüncelerimiz var...
Biz de geleceğin anneleriyiz.
Evli olmak artık üst mertebe sayılıyor da biz mi bilmiyoruz?
Hala forumda bunun tartışması olduğuna İNANAMIYORUM...
ne yazıkki ben anladığınız şekilde bir üst mertebe olduğunu söylemedim
anne olmadan insan bunun acısını anlayamaz dedim
anlamak istediğiniz gibi anlayıp yorum yapmayın
hekesde bilir ki anne olmadan çoğu şey farkedilemez...
yani bu insanın doğasında olan birşey....
Ben evlendim. Başı göğe ermiyor insanın merak etme. :)) Çok mutluyum çok şükür ama hani akıl yaşımda bir büyüme yok. :))
kaç bebek daha bilinçsiz anne babalar yüzünden dogmadan gidicek cennete hemde parçalanarak nasıl i,çi alır insanın bebeginin vakumla parçalanarak alınmasınaa
Durumu Yoksa Eğer ki Ve Sonuçta Bebekte Dahil oLmak üzere hayatı parçalanacaksa içi ne kadar alır. ne kadar almaz bilemem ama yapılması gerekir bu gerçek...
Aldırmak 1 kere günahsa, doğurup layık olduğu gibi bakamamak her ay günah, her gün günah... dar kalıplardan kurtulup geleceğide düşünmeliyiz bence...
şuan doğurdu Allah rızkını Verir diye... yaa Vermezse? Peki verdi diyelim bi süre verdi bu çocuk büyüdüğünde aklı erdiğinde ne olacak...
eğer çocuğa bakacak gücünüz yoksa doğurmayın...
daha fazla günaha girersiniz... :sm_confused:
Bu forumun kurallarında bekarlar annelik, çocuk büyütme, doğum, duygu düşünce hisler hakkında, evlilik hakkında yorum yapamaz diye bir kural yok.
Kaldı ki sen de Gülpembe hanım, yönetici değilsin forumda.
Kimsenin ne yapıp yapmayacağını kimseye söyleyemezsin.
İstemezsen bizim yorumlarımızı es geçersin.
Kaldı ki hepimizin duyguları var...
ilk birkaç yorumu okudum da, ne kadar empati yoksunu insanlar var aramızda onu gördüm. Kadıncağız sıkıntısından bahsediyor. çalkantılı, yeni yeni durulmuş bir evliliği var, küçücük bir çocuğu var zaten ve çalışmak "zorunda" olduğunu söylüyor... Şimdi bu kadın ne yapsın? bin derde bir dert daha mı eklesin? Millet olarak ne kadar çoluk çocuk meraklısıyız ya, varsa yoksa çocuk! Ne oluyo yani çocuk yapınca? Herşeyimiz tamam mükemmeliz, eğitimliyiz, kişisel gelişimimizi tamamlamışız her birimiz, toplum olarak herşeyin belini doğrulttuk, bütün kadınlar ayakları üzerinde duruyor, konuşmayı anlaşmayı medenileşmeyi çözdük herşey şahane... Bir de bu halimizle yapabildiğimiz kadar çocuk yapalım da o çocuklar da bize benzesinler öyle mi???? Yeterki çocuk yapalım, yiyip içip doğuralım sonra da vademiz dolsun göçüp gidelim; gelecek için parmağımızı bile kıpırdatmadan, tek yaptığımız tavşan gibi üremek mi olmalıdır?? Bence doğru düzgün bir hayatın içine getiremeyeceksek çocuklarımızı onları dünyaya getirmek kürtajdan daha büyük bir kötülük olur. Çocuk demek insan hayatının en büyük sorumluluğu demektir, onlar geleceğimizdir. Eğer iyi bir gelecek yaratmak istiyorsak, işe kendimizle başlamak zorundayız. Önce kendimiz biraz dirsek çürütelim ki, bal kabağı boş kafalı nesiller yaratmayalım. Kürtaj gerekiyorsa olmalı, ama kürtaja gerek bırakmamak önlem almak çok daha iyi tabii ki. Bu kadar gereksiz duygusal olmayın, düşünün.
Afrika da, orda burda nerede olursa olsun açlık çeken, ölen çocuklar neden bu durumda hiç düşündünüz mü? Bizim hiç mi kabahatimiz yok??? Dinimiz komşusu aç yatarken tok olanın dışlandığı, sosyal olmanın, konu komşundan, hatta yaşayan her canlıdan haberdar olmanın farz olduğu bir inanç sitemi...Afrikanın uçsuz bucaksız çöllerinde bir çocuk açlıktan ölmek üzere ve başında bekleyen bir akbaba... Bu resmi hatırlayan var mı? Bu resmi çeken fotoğrafçı o çocuğu kurtarmamış, ömür boyu bunun vicdan azabını yaşamış ve en sonunda intihar etmiştir... O çocuğu kurtarmak o fotoğrafçının imtihanıydı.... ama kaybetti... Allah o çocuğun rızkını o adama bağlamıştı ama o bunu düşünemedi ve kendi kendine zulmetti....Şu ana Afrika da açlık kol geziyorsa bunu sebebei gelişmiş ülkelerdir... topraklarına buğday yerine, yenmeyecek ürünler dikilmesine izin veren, çeteleri silahlandırarak kardeşleri birbirine kırdıran, kukla hükümetlerle " cambaza bak cambaza" diyerek yer altı zenginliklerini cukkalayan ve o bebelerin rızkına mani olan yine insanlardır... Haşa ve asla Allah yarattığı kulunu rızıklandıramayacak kadar aciz değildir....
Bu yeri, göğü yaratan, yumurtaya can veren Rabbim, karanlık gecede kara bir kayanın üzerindeki kara karıncayı bile rızıklandırır... ta ki bir başka karınca rızkına mani olmadığı sürece.... üstelik her şey dört dörtlük olsaydı buranın adı dünya değil, cennet olurdu... imtihanın ve hesap gününün de bir anlamı kalmazdı...
ilk birkaç yorumu okudum da, ne kadar empati yoksunu insanlar var aramızda onu gördüm. Kadıncağız sıkıntısından bahsediyor. çalkantılı, yeni yeni durulmuş bir evliliği var, küçücük bir çocuğu var zaten ve çalışmak "zorunda" olduğunu söylüyor... Şimdi bu kadın ne yapsın? bin derde bir dert daha mı eklesin? Millet olarak ne kadar çoluk çocuk meraklısıyız ya, varsa yoksa çocuk! Ne oluyo yani çocuk yapınca? Herşeyimiz tamam mükemmeliz, eğitimliyiz, kişisel gelişimimizi tamamlamışız her birimiz, toplum olarak herşeyin belini doğrulttuk, bütün kadınlar ayakları üzerinde duruyor, konuşmayı anlaşmayı medenileşmeyi çözdük herşey şahane... Bir de bu halimizle yapabildiğimiz kadar çocuk yapalım da o çocuklar da bize benzesinler öyle mi???? Yeterki çocuk yapalım, yiyip içip doğuralım sonra da vademiz dolsun göçüp gidelim; gelecek için parmağımızı bile kıpırdatmadan, tek yaptığımız tavşan gibi üremek mi olmalıdır?? Bence doğru düzgün bir hayatın içine getiremeyeceksek çocuklarımızı onları dünyaya getirmek kürtajdan daha büyük bir kötülük olur. Çocuk demek insan hayatının en büyük sorumluluğu demektir, onlar geleceğimizdir. Eğer iyi bir gelecek yaratmak istiyorsak, işe kendimizle başlamak zorundayız. Önce kendimiz biraz dirsek çürütelim ki, bal kabağı boş kafalı nesiller yaratmayalım. Kürtaj gerekiyorsa olmalı, ama kürtaja gerek bırakmamak önlem almak çok daha iyi tabii ki. Bu kadar gereksiz duygusal olmayın, düşünün.
burada kimse tavsanlarla üreme konusunda yarışalım demedi....
arkadaşın yaşadığı zorluklar ortada bunu kimse inkarda edemez.ama çözüm çocuğunu aldırmak olmamalı.
bir arkadaşımızda çocuğa bakacak durumumuz yokken onu doğurmak daha günah demiş.
böyle bir saçmalık var mı?
dinimizde nerede geçiyor bu eğer bakacak durumunuz yoksa çocugunuzu aldırın diye?
konu sahibi arkadaş zorluk çekmiş olabilir.allah insanları çektiği acılarla sınar.bazen en zor durumlarda sınav içerisinde sınar bizi.elbet çektiklerinizinde karşılığını verir.
illa dini koyacaksınız di mı herkesin önüne..bu yazıyor su yazmıyor diye..
herkes dini bildigi gibi yasar,herkes bire bir bütün kurallarını yerine getirseydi zaten dinimizin böyle bir memleket olur muydun acaba???hiç sanmıyorum!
kaldı ki kendim için konuşmam gerekirse,yazandan çok gercege bakarım,bu da benden başka kimseyi ilgilendirmez,eğer öteki tarafta hesap verilecekse zaten iyisiyle kotusuyle ben vereceğim için buradaki kimseyi ilgilendirmez!!kaldı ki konu sahibi günah mı dememiş!dini boyutunu sormamış!ama muhabbet her zamanki gibi günah,yanacaksın,hesap vereceksin...gibi muhabbetlere donmuş..sana ne arkadasım sen mı yanacaksın?
burda inançları konuşmuyoruz..
bekarım,cocuğum yok,müslümanım; bu bayanın yerinde ben olsaydım aldirirdim..buna kimse karisamaz..kocamdan baksa!!!!!
katılıyorum sana canımduygusallık her zaman (hatta bi çok zaman) işe yaramıyor. akılcı ve gerçekçi düşünmek gerek.. Rızkıyla gelir felsefesi günümüzün hiç bir gerçekliğini yansıtmıyor.. nüfus patlaması yaşiyoruz, dünyamızın dengesi Bozulmuş. çinde içecek su Bulamıyor insanlar.. ne gereği var çoğalma hevesinin.. korunursun, korunduğun halde hamile kalırsan aldırırsın.. her kadın Böyle duygusal davranıp sürekli doğum yapsa kürtaj denen şey olmasa Bu dünyaya siğamazdık.. doğuracaksak Bi tane doğuralım adam giBi yetiştirelim, güzel Bi gelecek sunalım.. BakaBiliyorsak 2. de olur, yok kendimize güvenmiyorsak amaaaan Battı Balık yan gider nası olsa verir allah rızkını felsefesi hiç Bir coğrafyada işe yaramıyorrrr..sonuç: sefalet içinde ayağinda çorapsız BeBeler, okutulamayan BeBeler, kağitçi Balici BeBeler, o Bi yana, artık dünya Bizi kaldıramıyor, Bu kadar mı gözümüz kapalı dünyaya? kaynaklarımız tükeniyor, o duygusallıkla kıyamıyoruz dediğimiz BeBelerin torunları ilerde içecek su bulamayacak, duygusal değil akılcı olalım Biraz olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?