arkadsaşım tabşiki rızkıyla gelio yakatılıyorum sana canımduygusallık her zaman (hatta bi çok zaman) işe yaramıyor. akılcı ve gerçekçi düşünmek gerek.. Rızkıyla gelir felsefesi günümüzün hiç bir gerçekliğini yansıtmıyor.. nüfus patlaması yaşiyoruz, dünyamızın dengesi Bozulmuş. çinde içecek su Bulamıyor insanlar.. ne gereği var çoğalma hevesinin.. korunursun, korunduğun halde hamile kalırsan aldırırsın.. her kadın Böyle duygusal davranıp sürekli doğum yapsa kürtaj denen şey olmasa Bu dünyaya siğamazdık.. doğuracaksak Bi tane doğuralım adam giBi yetiştirelim, güzel Bi gelecek sunalım.. BakaBiliyorsak 2. de olur, yok kendimize güvenmiyorsak amaaaan Battı Balık yan gider nası olsa verir allah rızkını felsefesi hiç Bir coğrafyada işe yaramıyorrrr..sonuç: sefalet içinde ayağinda çorapsız BeBeler, okutulamayan BeBeler, kağitçi Balici BeBeler, o Bi yana, artık dünya Bizi kaldıramıyor, Bu kadar mı gözümüz kapalı dünyaya? kaynaklarımız tükeniyor, o duygusallıkla kıyamıyoruz dediğimiz BeBelerin torunları ilerde içecek su bulamayacak, duygusal değil akılcı olalım Biraz olsun .
sana karışanda yok zaten canım.illa dini koyacaksınız di mı herkesin önüne..bu yazıyor su yazmıyor diye..
herkes dini bildigi gibi yasar,herkes bire bir bütün kurallarını yerine getirseydi zaten dinimizin böyle bir memleket olur muydun acaba???hiç sanmıyorum!
kaldı ki kendim için konuşmam gerekirse,yazandan çok gercege bakarım,bu da benden başka kimseyi ilgilendirmez,eğer öteki tarafta hesap verilecekse zaten iyisiyle kotusuyle ben vereceğim için buradaki kimseyi ilgilendirmez!!kaldı ki konu sahibi günah mı dememiş!dini boyutunu sormamış!ama muhabbet her zamanki gibi günah,yanacaksın,hesap vereceksin...gibi muhabbetlere donmuş..sana ne arkadasım sen mı yanacaksın?
burda inançları konuşmuyoruz..
bekarım,cocuğum yok,müslümanım; bu bayanın yerinde ben olsaydım aldirirdim..buna kimse karisamaz..kocamdan baksa!!!!!
osmanlı zamanında çok çoçuğu olanlar çokmuşgectigimiz kurban bayramında haberleri unutanımız çok maalesef..
kesilmiş,çöp kutularına atılmış kurbanları toplayan cocuklar ve onları yiyen cocuklar gördük..ne hoş bir sahneydi di mı!!!!!!yiyecek yemeklerini çöplerden çıkartıyor bu ülkenin cocukları!!!!ha ama o cocukların evlerine git,yıkık dökük tek odalı bir ev 5 tane bebe..doğur doğur da günaha girme önemli olan o..o cocuk ne yer ne icer ne giyer nasıl büyür nasıl okur..bunlar problem değil neden?günah değil!sen kürtaj yapmadın günah işlemedin cocuk falan bosver copten yesin!!!!!
aile planlaması bu yüzden uygulanmıyor bu memlekete..en az3 cocuk yapın!kürtaj günah!açlık sefalet icinde yasayın!!bu olay!!!
aaah aaah ne olacak bu ülkenin halı merak içindeyim..bu kadar zor hayat şartları ben suan bir cocuk nasıl büyür derken 2-3-4-5 düşünmek bile istemiyorum..
eskiye gidelim bundan 100 sene öncesinde doğum kontrolunun aile planlamasının daha adı bile yokken binlerce belkide milyonlarca yıldır dünyada insan yaşıyorken dünya da insan çoğalıpta uzaya mı taştı !!lmaz: bırakın allah aşkına bunlar hikayee herşey allah ın takdiri ile arkadaşlar..doğanın bir dengesi var . herşey bir sirkulasyon içinde siz istesenizde ne kadar doğurursanınz doğurun onun canını alanda verende allah tır. çinin nüfüs yoğunluğundan bahsediyorsunuz biliyormusununz savaşlarla depremlerle felaketlerle ve hastalıklarla milyonlarca insan bir anda yok olup gidiyor..hangisi baki kalabildi..biz istersek çocuk yaparız istemezssek olmaz demeyin ne korunanlar biliyoruz çocuk doğuran ...hiç korunmayıpta 7 senede bir çocuk yapan ve hiçbir problemi olmayıpta çocuk özlemiyle yanan insanlar bunlar yalan mı? herşey sizin isteğiniz gibi olmayabilir.. ama tedbiri alıp takdiri da allah a bırakabiliriz..
kim demişse iyi demiş bir söz vardır. kurdun dediği olsaydı dünyada kuzu kalmazdı!!:enbuyukkk:
gectigimiz kurban bayramında haberleri unutanımız çok maalesef..
kesilmiş,çöp kutularına atılmış kurbanları toplayan cocuklar ve onları yiyen cocuklar gördük..ne hoş bir sahneydi di mı!!!!!!yiyecek yemeklerini çöplerden çıkartıyor bu ülkenin cocukları!!!!ha ama o cocukların evlerine git,yıkık dökük tek odalı bir ev 5 tane bebe..doğur doğur da günaha girme önemli olan o..o cocuk ne yer ne icer ne giyer nasıl büyür nasıl okur..bunlar problem değil neden?günah değil!sen kürtaj yapmadın günah işlemedin cocuk falan bosver copten yesin!!!!!
aile planlaması bu yüzden uygulanmıyor bu memlekete..en az3 cocuk yapın!kürtaj günah!açlık sefalet icinde yasayın!!bu olay!!!
aaah aaah ne olacak bu ülkenin halı merak içindeyim..bu kadar zor hayat şartları ben suan bir cocuk nasıl büyür derken 2-3-4-5 düşünmek bile istemiyorum..
illa dini koyacaksınız di mı herkesin önüne..bu yazıyor su yazmıyor diye..
herkes dini bildigi gibi yasar,herkes bire bir bütün kurallarını yerine getirseydi zaten dinimizin böyle bir memleket olur muydun acaba???hiç sanmıyorum!
kaldı ki kendim için konuşmam gerekirse,yazandan çok gercege bakarım,bu da benden başka kimseyi ilgilendirmez,eğer öteki tarafta hesap verilecekse zaten iyisiyle kotusuyle ben vereceğim için buradaki kimseyi ilgilendirmez!!kaldı ki konu sahibi günah mı dememiş!dini boyutunu sormamış!ama muhabbet her zamanki gibi günah,yanacaksın,hesap vereceksin...gibi muhabbetlere donmuş..sana ne arkadasım sen mı yanacaksın?
bekarım,cocuğum yok,müslümanım; bu bayanın yerinde ben olsaydım aldirirdim..buna kimse karisamaz..kocamdan baksa!!!!!
bana o cocuklar için ne yaptığımı mı soruyorsun???bunu gercekten anlatmamı istermisin?ailem de dahil olmak üzere neler yaptığımızı anlatiyim mı size??bunları anlatmanın yanlış olduğunu bilirim ben?bu tarz seyler söylenmez diye bilirim..ama inan bu konuda o kadar icim rahat ki..ailem zaten bu konuda yardımseverliği ile bazı gazetelere haber olmuş bir aile,bende sahsi olarak gelirimden elimden geldigince herseyi yaparım..bu kadarını söylemem yeterli olur herhalde..çünkü cetelesini tutma gereği duymadım..
size göre sözlerim celiskiliyse tamam öyle olsun..yalnız ben bazı seylere cevap vermek için ac cocuklardan vs bahsettim..bir yazıya,düşünce karşılık olarak bahsettim,durduk yere değil yani..
ben düşüncemi dile getirdim,tabiikide herkes beğenmek veya doğru bulmak zorunda değil..düşüncelerimin de doğru olduguna inandığıma göre..sizde aynı sekilde kendi düşüncelerinizi doğru bulduğunuza göre..yapacak bir şey yok..tartismanın da anlamı yok..
herkes BakaBileceğine inandiği kadar çocuk yapsın. korunmak Bile çözüm olamayaBiliyor, hamile kalınaBiliyor, Bu durumda kürtajdan Başka yol yok.. düşük hapları da ülkemizde olmadiği için kürtaja lanetler yağdırmanın anlamı yok. Gelen BeBek keşke rızkıyla gelse keşkeee ne kadar isterim yemin olsun 10 tane çocuk doğurmazsam yüzüme tükürsünler ! ama öyle değil işteeeee.. aman doğur rızkıyla gelir demek kendini kandırmaktır. o çocuk yarın karsına geçip anne madem Bakamicaktın neden doğurdun dese o çocuğa güzel Bi gelecek sunamasak okuluna gönderemezsek istediği şeyleri alamazsak fakirlik içinde acı çekse daha mı iyikeşke her BeBek rızk getirse de ona güzel Bi gelecek sunaBilsek ama Bu sadece olgunun toz pemBe kısmı... ya da Bazı BeBekler anasının karnında unutuyor getireceği rızkı Ben de kürtaj masasına yatmıs Bi ananın kızıyım.. Beni aldırmak üzereyken teyzesi vazgeçirmiş rızkıyla gelir diye.. yok valla hep hesaBını sormusumdur anamla BaBama "Bakamicaktınız neden yaptınız?"
çok komik ya niye bencil oldum şimdi ben pardon?
anlamadığım ve takıldığım bir nokta var aslında yorumunuzda...
illa dini ortaya koyacaksınız dimi..sonrasında gelen herkes dini bildiği gibi yaşar...
ozaman sevgili arkadaşım burda dini yönden acıklama yapan arkadaşlara tepkili olmaya hakknız varmıdır...
Sizinde söylediğiniz gibi herkes dini bildiği gibi yaşar...bırakın nasıl cevap vermek istiyorlarsa öyle versinler...
Herkesin doğruları kendine değilmi...
Hem savunuyorsunuz inançlardan dinden öte birşey olduğunu hemde yorumlarınızda çarpıtmalara ver veriyorsunuz....
Madem bunun farkındasınız..sizde toplumsal sorunları gündeme getirmeyin...açlık,sefalet,et toplayan cocuklar....
Zaten bunların herkez farkında...birde merak ettiğim şu var madem bukadar duyarlısınız buna karşın...
Bugün o cocuklar için ne yaptınız yada neler yapıyorsunuz...
Sadece sizin adınıza söylemiyorum coğumuz kendimde dahil yeri geldiği zaman aklımızın ucuna bile getirmiyoruz...
Ama iş söze geldimi nedense herkeste bi duyarlılık....
Dinimiz kuran'ı kerimde bunu ayetlerle dile getirmiş...günah diyerek bunu bilenler bunu savunurlar...
Ama bu beni ilgilendirmez diyorsanız da saygı çerçevesi içerisinde yorum yapmanız daha mantıklı olur...
Kimseyi burda inandığı şeyler yüzünden yargılayamaz,eleştiremezseniz....
özgür bir ülkede yaşıyorsanız bu gibi durumların farkına varmanız gerekir...
Herşey gönlünüzce olsun...
Tedbirini alacaktın o zaman ya. Eeee oldu bitti şimdi de öldürelim, dünyada kaynak da yok zaten. Aç kalır filan. Bakamam. Aç kalırsa bakamazsam en iyisi şimdiden öldüreyim.Kaynak sıkıntısı da azalsın.Nüfus patlamasın.
Yapmayın arkadaşlar ya. Allahın verdiği canı (tekrar söylüyorum) CANI almaktan bahsediyoruz burada.Bu kadar kolay olmadığını düşünüyorum.
çok güzel, herkes fikrinden o kadar eminki bastıran bastırana.. Dile kolay çünkü doğur gülüm rızkı bir yerlerden gelir, doğurmazsan katilsin demeye vardınlar olmuş işi!! Ne kadar yardımcı oluyorsunuz zor durumdaki bir hem cinsinize. Eminim çok işe yaramıştır "katil" benzetmeleriniz.
burada rızktan kasıt doğan çocuğun nefes alıp vermesine yetecek kadar ekmek yemesi tabi. Ki haydi bunu da görmezden gelelim, şu an sokaklarda onu bile bulamayan binlerce çocuğun olduğunu bilmiyoruz hiçbirimiz; görmedik, duymadık, bize ne zaten değil mi!! Ne güzel masallar yazıyoruz kendimize. Oturduğum semtte ayakkabısız gezen çocuklar var, annelerine bakıyorum karınları hala burunlarında. Eh rızk gelir nasılsa, en kötü çöp karıştırırlar. Polyannacılık oynarlar. Önemli olan yaşamak değil mi kuru kuruya??? Aç açık eksik yoksun ama olsun doğuralım. Aile içindeki sıkıntıların, dertlerin, eksikliklerin içinde yüzde kaç ihtimal okurlar da kendi çocuklarını da aynı sefaletten kurtarırlar hiç girmeyelim o konulara değil mi? Önemli olan bitki gibi doğup, büyüyüp, yaşayıp ölmek. Nesilden nesile dert, sıkıntı mirası...
Evet İslamiyette insan hayatı en kıymetlisidir, insan en şerefli varlıktır ve en iyiyi hak eder, ben de buna tamamen katıldığım için "herşeye rağmen" çocuk dünyaya getirmeye karşıyım! İşte bu nedenle bir hata olmuşsa ve dini ve yasal süreci aşmamışsa gebelik, sonlandırılmalıdır.
Bu arada meğer herkes ne kadar karşıymış kürtaja.. acaba o yüzden mi Türkiye’de her yıl 1.9 milyon gebelik oluyor, bunların 550 bini aslında istenmiyor ve 280 bininin de kürtajla sonlandırıldığı tahmin ediliyor. Kimmiş bunlar merak içindeyim?
kaynak sıkıntısı hahahah :)))))))) İşsizlik parasızlık geliyor kaynaklardan önce hayatım. İş bulmak lazım o kaynaklara ulaşabilmek için önce. Hem de doğru düzgün bi iş, öyle asgari ücret falan değil. Yoksa senin dediğin doğal kaynaklara salmak zorunda kalırız çocukları, ormana gidip yabani böğürtlen falan toplarlar ooh çok şükür bugün de açlıktan ölmedik yaşasın doğal kaynaklar deriz ve el çırparız. Mutlu son.
Çıkarın şu toz pembe gözlükleri yahu ne kadar dar pencerelerden bakıyorsunuz. Herkes kendisiyle karşılaştırıyor durumu. Bir internet erişiminiz olduğuna göre evde, (ki bu Türkiye'de özellikle doğu illerinin bir çoğunda hala büyük bir lükstür) siz ne gerçek sefaleti görmüşsünüz, ne de gerçek bi savaş vermişsiniz.. Kumar değil bu, insan hayatı. Çocuklara en güzelini layık görmüyorsanız doğurun doğurabildiğiniz kadar tabi. Hayatları boyunca özensinler, içleri gitsin iyi olan şeylere. Ezilsinler, dışlansınlar. Sonra içlerindeki nefretle sosyal canavarlar olsunlar. Bravo anneciğim iyi ki de doğurmuşsun yoksa nasıl sorunlu bir birey olarak toplumu aşağıya çeker, yoksulluk ve acılar içinde kıvranırdım öyle değil mi?
illa dini koyacaksınız di mı herkesin önüne..bu yazıyor su yazmıyor diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?