Yardim edin, ne yapmam gerekiyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

D-E

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
1.041
1.230
133
36
Merhaba kizlar, ben 3 bucuk yillik evliyim, ve 6 aylik bir oglum var. Esimle yanliz yasiyoruz, evimiz buyuk salonu ve 3 odasi var. Esim kuafor ve gec saatlere kadar calisiyor, aksam 8-9 gibi eve geliyor.
Annem ve ablam yakinimda oturuyorlar ve sik sik yardim icin geliyorlar. Ama gelmedikleri zaman gercekten cok cok zorlaniyorum, oglum kucuk oldugu icin hic bir ise yetisemiyorum, bazan yemek yemeye bile vaktim kalmiyor. Alisveris icin hic vaktim yok, esimde gec saatlere kadar calistigi icin hic bir sey yapamiyorum.
Anemmin yasadigi yerde 4 dairemiz var, o dairelerden biri benim, ama simdi esimle otordugumuz daireden daha kucuk, bir odasi daha az.
Esim bir gun oraya gidip yasayalim dedi, hem annen yakin ve sana yardimci olur, ikinci cocgumuz oluncada zorlanmassin dedi. Hemde simdi otordugumuz daireyi kiraya verip cok iyi para kazaniriz ve ben de daha az calisirim, daha cok bos vaktim olur dedi.
Kizlar yardim edin sizce ne yapmam gerekiyor, annemin yaninda yasamayi tabiki bende istiyorum hem ben anneme yardimci olurum hemde o bana, ama bir yandanda guzel evimizi birakmak istemiyorum.
Sizce en iyi cozum hangisi, yardim edim lutfen.

Anneniz de istiyorsa bence oraya gitmeniz daha iyi cunku anladığım kadarıyla denemissiniz yetişemiyorum diyorsunuz.. bir yandan da söyle bisey var cocuk daha cok kucuk inanin insan ilerleyen zamanlarda herseyin üstesinden geliyor oyle bir pratiklesiyorsunuz ki kendiniz bile inanamiyorsunuz.. benim annem çalışıyor mesela su an ikinciye hamileym basta yetişemezdim hicbiseye ama simdi hersey rayına oturdu ben yapamam edemem demiyorum pazara markete heryete cocuk arabasina koyup gidiyorum bi sekilde ustesinden geliyorum alisiyor insan

Merhaba kizlar, ben 3 bucuk yillik evliyim, ve 6 aylik bir oglum var. Esimle yanliz yasiyoruz, evimiz buyuk salonu ve 3 odasi var. Esim kuafor ve gec saatlere kadar calisiyor, aksam 8-9 gibi eve geliyor.
Annem ve ablam yakinimda oturuyorlar ve sik sik yardim icin geliyorlar. Ama gelmedikleri zaman gercekten cok cok zorlaniyorum, oglum kucuk oldugu icin hic bir ise yetisemiyorum, bazan yemek yemeye bile vaktim kalmiyor. Alisveris icin hic vaktim yok, esimde gec saatlere kadar calistigi icin hic bir sey yapamiyorum.
Anemmin yasadigi yerde 4 dairemiz var, o dairelerden biri benim, ama simdi esimle otordugumuz daireden daha kucuk, bir odasi daha az.
Esim bir gun oraya gidip yasayalim dedi, hem annen yakin ve sana yardimci olur, ikinci cocgumuz oluncada zorlanmassin dedi. Hemde simdi otordugumuz daireyi kiraya verip cok iyi para kazaniriz ve ben de daha az calisirim, daha cok bos vaktim olur dedi.
Kizlar yardim edin sizce ne yapmam gerekiyor, annemin yaninda yasamayi tabiki bende istiyorum hem ben anneme yardimci olurum hemde o bana, ama bir yandanda guzel evimizi birakmak istemiyorum.
Sizce en iyi cozum hangisi, yardim edim lutfen.
Ailenizle aynı evde mi yaşayacaksınız yoksa yakın mı oturacaksınız ? Yakın oturacaksanız eşinizin teklifi mantıklı bence ama çok yakında olunca sorun yaşamayın ilerde. Annem bana 5dk mesafede benim kızımda 6 aylık. Bende çok zorlanıyodum ama şimdi düzen oluşturmaya başladık. Her gün ya annem bendeydi ya ben onda. Şimdi kızım daha uyumlu oldu oyun oynuyoruz yürütece koyuyorum 15-20 dk o arada bişeyler yapıyorum. Sonraki günün yemeğinide akşamdan yapıyorum.

Merhaba,

Çalışmıyorsunuz ve tek çocukla ev işleri yetiş miyor mu? Bilmedim, 6 aylık bir çocuk bütün gün yemek yemenize bile nasıl engel oluyor? Ne kadar süre anne abladan medet umulur ki? Yemek yemeye vakit yok, alişverişe hiç vakit yok....sanki pek pratik bir insan değilsiniz gibi.

Ama eşiniz daha az çalışacaksa, sırf o da rahat etsin diye bu teklife atlardım ben sizin yerinizde olsam.

Annenizle yakın olmak sorun teşkil etmeyecekse olabilir. Ama ben genelde ailelere yakın olmanın büyük sorun yarattığını gözlemleyenlerdenim. Ailenize göre değerlendirin derim.
Dun bu konuyu anneme actim, ne zaman isterseniz gelin dedi ve esimide cok seviyor yani aralari com iyi, ikiside problem yaratacak insanlar degil.

yerinizde olsam tasinirdim eger anneniz kendiside ilgilenmek istiyorsa
insan gunde 1 saat bile olsa bos kalip geriye kalan islerini hallehalletmek istiyor
yada annenize yakin olan evi kiraya verip o parayla bir yardimci alin yaniniza

• Beğen
Reactions: D-E
Yanlış anlamayın ama 6 aylık bebekle nasıl yemek yemeğe vakit bulamıyorsunuz, bu tarz çıkarımları abarti buluyorum açıkçası..
Ben kendim ailem dahi olsa sürekli bir arada olmayi seven bir insan olmadığım için tercih etmezdim.

Ailenizle aynı evde mi yaşayacaksınız yoksa yakın mı oturacaksınız ? Yakın oturacaksanız eşinizin teklifi mantıklı bence ama çok yakında olunca sorun yaşamayın ilerde. Annem bana 5dk mesafede benim kızımda 6 aylık. Bende çok zorlanıyodum ama şimdi düzen oluşturmaya başladık. Her gün ya annem bendeydi ya ben onda. Şimdi kızım daha uyumlu oldu oyun oynuyoruz yürütece koyuyorum 15-20 dk o arada bişeyler yapıyorum. Sonraki günün yemeğinide akşamdan yapıyorum.
Yok ayni ev degil, ama ayni katta baska daire.

6 aylık bebek, çalışmayan ama yemek yemeye vakit bulamayan bir kadın. Abartılı değil mi biraz?

Şartlarınız daha iyi olacaksa taşının tabi ama ömrünüz boyunca birilerinden yardım isteyerek ya da bekleyerek idame ettiremezsiniz hayatınızı.

Bazilariniz beni elstirmis pardon nasil yetisemiyorsun diye, ben sizden beni elestirmenizi istemiyorum sadece yardim etnenizi, ne kadarda elestirmeye merakli insanlar var, lutfen beni anlayin biraz boyle yapmayin

6 aylık çocukla nasıl bu kadar perişan durumdasınız kısmına ben de takılı kaldım... O zaman 2. çocuk neyinize desem, kızacaksınız muhtemelen, ama doğru değil mi? İnsan anasına babasına güvenerek çocuk yapmamalı. Onların hiç desteği olmasa ne yapacaktınız? Yerinizde olsam kendi yağımda kavrulmayı öğrenmeye çalışırım. Çalışıyor olursunuz, çocuğa bakacak birine ihtiyacınız olur, o zaman aile yardımı, yakınına taşınma düşünülebilir de... Şu durumda ben olsam taşınmaz, kendi kendime yetebilmeyi öğrenirdim.

Eğer yakın oturmanız bir sorun teşkil etmeyecekse; kendi evinize taşınmanız daha mantıklı. Böylece maddi olarak; birikimde yapmış olursunuz. Eşinizle de daha çok beraber vakit geçirirsiniz. Annenizde yardımcı olur zaten yine..
Ev küçüklüğüne gelince.. Zaten şuan bebeğiniz ufak, ikinci gelse bile yine de sorun olmaz sığarsınız.. Hem bence küçük ev daha iyi.. Ben şuan büyük evden çok dertliyim.

• Beğen
Reactions: D-E
Bazilariniz beni elstirmis pardon nasil yetisemiyorsun diye, ben sizden beni elestirmenizi istemiyorum sadece yardim etnenizi, ne kadarda elestirmeye merakli insanlar var, lutfen beni anlayin biraz boyle yapmayin

Tamam da kocaman insansınız ve çocuğunuzun, evinizin sorumluluğunu alamıyorsunuz. Bir de tutup 2. çocuktan bahsediyorsunuz. İlkine bakın önce. İnsan biraz kendine yetebilmeyi öğrenmeli. Çalışıyor olsanız tamam da öyle bir şey de yok. Demek ki kendiniz bebek bakmayı bilmiyorsunuz. Kimse sizin doğurup bakamadığınız çocuklara bakmak zorunda değil. Bu çocuğa da haksızlık.

elestirilmek istemiyorsan konu acip fikir istemiiceksin kimseden.

tabiki abartiyosun, 6 aylik bebekli calismayan bir kadinsin. her insanin pratikligi becerisi farkli elbette, ama yemek yemeye zaman bulamiyorum derken? 6 aylik bir bebegi (saglikli bir bebekse) koy besigine, geze geze git yap alisverisini. bu neden zor ki bukadar? mantigima cok sigmiyor.

benim yasam kalitem onemli. evim genis ferah buyuk hos olsun isterim. gezmek isterim, vaktigimi dogru seylere harcamak isterim. napiyosun 6 aylik bebegin basinda mi bekliyosun tum gun? o uyudugunda hallet islerini, dipkose temizik yapmana luzum yok uzerinden gec. camasiri zaten makine yikiyor, asmasi da 10 dklik is. yani abartma.

İnanın eleştirmek için değil..siz evimden ayrılmak istemiyorum diyorsunuz ya, hani belki daha planlı olsanız, ya da çocuğu sürekli kucakta tutmasanız , siz de diğer çoğu kadın gibi hem eve hem çocuğa yetişirsiniz, belki bişeyleri yanlış yapıyorsunuz diye.

Bu arada zaten sizin olan diğer evden kira almıyor musunuz? Eşiniz ek gelir olursa daha az çalışırım demiş.

Anneniz ve ablanız zaten yakın oturup sık sık yardıma geliyorlarmış onun dışında nasıl bu kadar zorlanıyorsunuz onu anlamadım. Annenizin yanınıza taşındığınızda 7-24 çocuğa mı bakacak.güzel evimi bırakmak istemiyorum diyorsanız ee diğer evinizi kiraya verin hem ek gelir olur eşinizde az çalışır.

Back
X