- 19 Ocak 2017
- 7.373
- 21.642
- 348
- 38
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
İnşallah :) eşim İzmir'de büyümüş oranın sıcağı da fena ama buraya ilk ev aramaya geldiği gün sıcaktan hastanelik olmuş güneş çarpmışmızmız bı tip değildir bide beni bu aradı sen burayı hiç sevmezsin 50 derece hastabelil oldum diye ki sıcağı sevmem ama burası nemli olmadığı için İzmir kadar rahatsız etmiyor tabi :) gerçekten İstanbul'da en azından benim oturduğum yerde insanlık yoktu buranın halkı çok daha sıcak geldi .Siirt'te arkadaşım var Kurtalan da hastane için filan hep Batman'a geldi hatta doğumu bile burada oldu .Seviyorum ya Allah bismsn etmesin inşallah
Valla ben seviyorum ne bileyim hiç sevmeyen arkadaşım da var sizin ne beklediginize bağlı :) özel okulları ,kreşleri var özel hastaneler var Medical park vs ,alışveriş için bir AVM var ama Diyarbakır yakın olduğu için oraya giden çok oluyor alışverişe .Market ,pazar bol bol var .bim a101 sok vs dolu .3 tane migros var mesela benim bildiğim .Heryere otobüs ,dolmuş vs var zaten cok büyük bir yer değil .Havaalanı var .lojmanlar var benim bildiğim 4 yerde var ama daha da varmış 7-8 yerde toplamda .aklima gelenler bunlar ha birde yaz geldiği an 50 derece ile açılışı yapıyorhanımlar bizim üçüncü şark yaklaşıyor batmanı çok övdünüz gerçekten tavsiye edermisiniz yazalım mi.egitim filn nasıldır.hastaneler imkanlar filan biraz bahsedermsnz
Aynen oturduğunuz yerde bı komşu hoşgeldin diye geldi dediki biz burda çeşme suyu içiyoruz çok temiz filan .Dur bı deneyim dedim market biraz uzaktı esimde yok cikasim gelmedi sıcakta. O gün birşey yok sabaha karşı hastanede aldık soluğu :) Allah'tan oğluma vermemistum ..Eşiniz İzmirdeki nem gibi sıcağı orantılı dağıtacak diye düşünmüş ama buranın sıcağı beyine beyine çalışıyor. Altında durmazsan problem yok. Havası değilde benide suyu çarpmıştı. Oysaki eskiden Siirtte yaşamış bir polis ablamız gelmeden uyarmıştı sularını içme diye. İlk 1 hafta hastanalerde geçmişti.
Vay be işte bizim hayatımız hep böyle şehir şehir gezerek her birinden anılar toplayarak geçecek. İşte bir iyiki daha.
hanımlar bizim üçüncü şark yaklaşıyor batmanı çok övdünüz gerçekten tavsiye edermisiniz yazalım mi.egitim filn nasıldır.hastaneler imkanlar filan biraz bahsedermsnz
Aynen oturduğunuz yerde bı komşu hoşgeldin diye geldi dediki biz burda çeşme suyu içiyoruz çok temiz filan .Dur bı deneyim dedim market biraz uzaktı esimde yok cikasim gelmedi sıcakta. O gün birşey yok sabaha karşı hastanede aldık soluğu :) Allah'tan oğluma vermemistum ..
Kesinlikle iyiki çünkü benim ne işim olacaktı doğuyla ,yada İstanbul'la filan .Ben seviyorum yeni insanları yeni yerleri ...Sadece ev taşımak biraz yoruyo olsun ona da şükür
Ay inşallah rabbim nasip etsin :) ben çocukla 1 senede 2 ev taşıdım tek başımıza zor oldu gerçekten ama yardıma gelecek birileri varsa o da sıkıntı değil .Çok mantıklı iş yapmışsınız eşya konusunda biz sanki çakılı kalacak gibi almışız da almışızAman çeşme suyunu yemeğe çaya bile kullanmıyorum o olaydan sonra heryerede yazıyorum sakın içmeyin ben yandım siz yanmayın diye. Ev taşımak benim ilk olacak ama zaten ilk evlenip buraya geldim giysi harici fazla bişey getirmedim eşyalarda en ucuzlarından o yüzden bırakıp gidicem.Hatta sanırım bir 15 güne bana yollar gözükür. Eşim yurtdışına göreve gidecek. Allah kısmet ederde bir çocuğumuz olursa o zaman zorluklar başlıcak bende sanırım. Bide şu ayrılıklar olmasa
Canım biz de sarka gıdıcez bu sene. Gerçi gecen sene de gidecektik ama ipka vermediğimiz halde cıkmadı merkez adımıza ipka vermiş.Eşimin devrelerinden Diyarbakıra 2 kişi gitti tanıdıgımız. 2 side evli 1 yaslarında birer cocukları var ikisine de lojman cıkmadı. Lojman işi torpil işi. Baska bir arkadasa mesela Erzurum cıktı ki Erzurum en ust torpil yerlerinden biridir cocugu yok ve lojman da cıktı. Torpil yaptırmadım dıye yemın edıyormus. Tabi yersen
Ne zaman acıklanacak duyumunuz var mı. Gecen sene secım muhabbet vardı cok gec kaldı bu sene daha erken acıklanır sanırım ama bekle bekle bi hal olduk
Mardin yazdık biz de ilk sıraya gecen sene giden arkadas Kızıltepe de cok memnun.
Canım babam da eşim de polis. Lojman cıdden torpıl işi eminim buna.Tabi iyi lojmansa. Zaten tercih edilmeyen yıkık dökük lojmanlarda torpil gerekmez zatendomestic Batman içinde öyle diyorlarmış hatta bizde İstanbul'dan gidemeyiz diye ihtimal vrmedik.Esiminn arkadaşı burada yapmış o demişti sakin bir yer diye o yüzden yazdık ve inan tek bir tanidigimiz yok .ilk yıl burada 3+1 olan tek lojman var ve ilk yedek olarak kaldık .Çıkacaklar var ilk sıra sizde dendi ve sonra bı anda vay efendim puanlar yanlış olmuş yüksek puanlilsri atlamusiz filan deyip araya 7 kişi aldılar ve biz 1 yıl dışarda oturduk geçen yilda buranın en küçük lojmanı çıktı 70 M2 eşyalarının çoğu bodrumda ama geldim ben yine de .
Torpil oluyordur mutlaka ama bazen de şans işi .Mesela ev,araba vs olduğunda puan düşüyor daha önce oturduysa lojmanda yine düşüyor çocuk sayısı ,esin çalışması vs hepsi etken
Burada bu kadar övgüye ben de sasırdım acıkcası. Bizim arkadaslar hiç memnun değil.Mardindekş arkadas memnun Van'daki memnun ama diyarbakırdakiler burada ayrımcılık cok fazla diyorlarPolislerin Haziranda aciklanicak canim biz ipka verdik. Insallah kabul olurAma cikmazda 1 sene dahs burda durursak, birdaha ki sene yine en başa Diyarbakiri yazariz, bu kadar ovguden snra
2 yıllık polisler lojmanda hiç oturmadılar. Evleri yok. Eşleri çalısmıyor.Bebekleri var. Ama cıkmadıDaha once lojman kullandilarsa puanlari yetersiz olabilir. Tum evlilere tabikide cikmiyor bunun puani war. Daha once lojmanda oturdularsa. Puanlari dusmus olabilir. Biz hic kullanmadik daha, o yuzden soluyorum.
Mardin şark suresi olarak aşiri uzun 6 sene nerdeyse, Van'ı tercihlerde 3. Siraya yazdik ama ben buyuk şehir istiyorum. O yuzden Diyarbakir ilk sıra, Erzurum 2. Sira hakkimizda hayirlisi olsun insallah ne diyelim.Burada bu kadar övgüye ben de sasırdım acıkcası. Bizim arkadaslar hiç memnun değil.Mardindekş arkadas memnun Van'daki memnun ama diyarbakırdakiler burada ayrımcılık cok fazla diyorlar
2 yıllık polisler lojmanda hiç oturmadılar. Evleri yok. Eşleri çalısmıyor.Bebekleri var. Ama cıkmadı
Mardin de tek sarkla kurtulabılırsın ama sark suresi kısa olan yerlerde de batıya dondukten sonra ıkıncı sark durumu olabilir.Vam bizim de 2 ya da 3. Sırada. Siz ipka vermişsenşz kabul olur bence. Biz gecen sene ipka vermedik yine de gidemedikMardin şark suresi olarak aşiri uzun 6 sene nerdeyse, Van'ı tercihlerde 3. Siraya yazdik ama ben buyuk şehir istiyorum. O yuzden Diyarbakir ilk sıra, Erzurum 2. Sira hakkimizda hayirlisi olsun insallah ne diyelim.
Yaninda sevdiğin olunca aslinda heryer guzel bir bakimdanBen sadece Diyarbakirla ilgili yorumlari merak ettiydimm
Benimki tereciye tere satmak olmuş deseneCanım babam da eşim de polis. Lojman cıdden torpıl işi eminim buna.Tabi iyi lojmansa. Zaten tercih edilmeyen yıkık dökük lojmanlarda torpil gerekmez zatenHa arada oluyordur herkesin torpili kul olacak değil ya bizimki de Allah olur belki
Mardin de tek sarkla kurtulabılırsın ama sark suresi kısa olan yerlerde de batıya dondukten sonra ıkıncı sark durumu olabilir.Vam bizim de 2 ya da 3. Sırada. Siz ipka vermişsenşz kabul olur bence. Biz gecen sene ipka vermedik yine de gidemedik
Olmustur canım mutlaka.Eşim komiser yardımcılığını kazandı mulakat gırecek. Ankaraya bosuna gıtmeyeyim nasılsa torpılımız yok dıyor. Ben de hep bızım torpılımız Allah olur belki diyorumBenimki tereciye tere satmak olmuş desenemutlaka torpille bu yere gidip ,Lojmana geçen vardır ama cevremde hakkıyla giren oldu tabi Allah korkusu olmayanlar hak uiyo
Ay inşallah rabbim nasip etsin :) ben çocukla 1 senede 2 ev taşıdım tek başımıza zor oldu gerçekten ama yardıma gelecek birileri varsa o da sıkıntı değil .Çok mantıklı iş yapmışsınız eşya konusunda biz sanki çakılı kalacak gibi almışız da almışızAllah kavuştursun sizi de inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?