• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin :)

pelinyaman28

bitola moj roden kraj jas te sakam od srce znaj
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
3.095
2.708
83
35
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Fikirlerinize ihtiyacım var ne olur bana bir yol gösterin.
2 senedir devam eden çok güzel bir ilişkim var. Artık evlenmeyi düşünüyoruz ancak şöyle bir sıkıntımız var. Erkek arkadaşımda ben de annelerimizle yaşıyoruz babalar sizlere ömür ikimizinde birer tane kardeşi var onlarda yurt dışındalar :(
Erkek arkadaşım babası öldükten sonra annesinin eli ayağı olmuş hiç kıyamıyor.
Evlenince annesiyle aynı evde yaşamak istiyor. Kaynana da gelinde melek gibi insanlar olsalar bile ev ev üstünde olmayacağını biliyorum ben ama erkek arkadaşım duygusal yaklaşıyor. Annem yalnız kalamaz bu konuda onu üzemem diyor ama benim anneminde yalnız kalacağını düşünmüyor.
En son dün konuştum ben kimsenin gönlünü kırmak istemiyorum dedim. Senin annenle kalsak benimkinin gönlü kırılcak benimkiyle kalsak senin annenin. En güzeli biz kendi yuvamızı kuralım onlarda istedikleri zaman istedsikleri kadar kalsınlar dedim.
Düşünüp cevap vericek bana. Ben nişan filan olmadan aileler dahil olmadan bu tarz konuları aramızda halletmek istiyorum. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve her konuda anlaşabniliyoruz farklı düşünsek bile ortak bir payda bulabiliyoruz. Böyle bir konudan dolayı ne onu ne de aileleri üzmek istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Teşekkürler şimdiden cevaplar için.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Fikirlerinize ihtiyacım var ne olur bana bir yol gösterin.
2 senedir devam eden çok güzel bir ilişkim var. Artık evlenmeyi düşünüyoruz ancak şöyle bir sıkıntımız var. Erkek arkadaşımda ben de annelerimizle yaşıyoruz babalar sizlere ömür ikimizinde birer tane kardeşi var onlarda yurt dışındalar :(
Erkek arkadaşım babası öldükten sonra annesinin eli ayağı olmuş hiç kıyamıyor.
Evlenince annesiyle aynı evde yaşamak istiyor. Kaynana da gelinde melek gibi insanlar olsalar bile ev ev üstünde olmayacağını biliyorum ben ama erkek arkadaşım duygusal yaklaşıyor. Annem yalnız kalamaz bu konuda onu üzemem diyor ama benim anneminde yalnız kalacağını düşünmüyor.
En son dün konuştum ben kimsenin gönlünü kırmak istemiyorum dedim. Senin annenle kalsak benimkinin gönlü kırılcak benimkiyle kalsak senin annenin. En güzeli biz kendi yuvamızı kuralım onlarda istedikleri zaman istedsikleri kadar kalsınlar dedim.
Düşünüp cevap vericek bana. Ben nişan filan olmadan aileler dahil olmadan bu tarz konuları aramızda halletmek istiyorum. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve her konuda anlaşabniliyoruz farklı düşünsek bile ortak bir payda bulabiliyoruz. Böyle bir konudan dolayı ne onu ne de aileleri üzmek istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Teşekkürler şimdiden cevaplar için.[/QUOTE

Fikrin en doğrusu şu an sizdeki anneleri kırmak hiç iyi değil en iyisi mi siz yuvanızı kurun onlarda dilediğince sizde kalsınlar bende sizin gibi düşünüyorum.

Bence cok da güzel dusunmussunuz. Başka türlü bir çözüm de yok gibi zaten. Onlara da degisiklik olur arada gelir kalırlar arada kafalarini dinlerler kendi evlerinde. Arada sirada da sizler gider kalırsınız. Bir şehrin içinde olunca zor değil. Umarim erkek arkadaşı nız da sizin gibi düşünür.

Son düzenleme:
Başta duygusallıkla öyle diyorlar ama zamanla konuşarak ikna oluyorlar canım.:1:İnatlaşmadan anlatmaya ikna etmeye çalış.

bence ikiniz de annelerinizi yalniz birakmasaniz cok guZel olur. bir binada 3 daire tutulsa falan :16:

ne ikisiyle aynı evde kalmak, ne de birini kenara bırakmak... doğru kararı vermişsin sen canım. ikisine de yakın olun ama aynı ev zor yani... bunu annelerinizin düşünmesi lazım aslında

En mantıklı kararı vermiş gibi görünüyorsunuz.

Sonuçta ikinizin anneside yalnız biri ile yaşasanız bir diğerine haksızlık olacak.

ev ev üzerine olmaz kesinlikle basta bu şekilde konusarak çizgilerini belirleyerek anlatman güzel ve mantıklı olmus

Bencede dogru düsünmüssün.
Hem erkek arkadasin kendi annesini düsünüyosa, seninkinide düsünmek zorunda

bence ikiniz de annelerinizi yalniz birakmasaniz cok guZel olur. bir binada 3 daire tutulsa falan :16:

Canım bizde onlarda farklı semtlerde yıllardır aynı evlerde yaşıyoruz evler kendimizin.
Dolayısıyla ne onun annesi ne benim annem düzenlerini alıştıkları yerleri bırakıp böyle bir değişiklik yapmazlar :)
Benim annem diyor zaten nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa diye ama erkek arkadaşımın annesi biraz hassas bu konuda.
Aslında benim annem yalnız kalmayacak olsa hiç üzmem kabul ederdim kayınvalidemle yaşamayı ama böyle birşeyi anneme yapamam vicdanım rahat etmez. :)

Bence cok da güzel dusunmussunuz. Başka türlü bir çözüm de yok gibi zaten. Onlara da degisiklik olur arada gelir kalırlar arada kafalarini dinlerler kendi evlerinde. Arada sirada da sizler gider kalırsınız. Bir şehrin içinde olunca zor değil. Umarim erkek arkadaşı nız da sizin gibi düşünür.

Erkek arkadaşım henüz bir cevap vermedi canım bende üstüne gitmiyorum. Beni zamanla anlayacağını düşündüğüm için ona zaman tanıyorum. İnşallah kimse kırılmaz.

ne ikisiyle aynı evde kalmak, ne de birini kenara bırakmak... doğru kararı vermişsin sen canım. ikisine de yakın olun ama aynı ev zor yani... bunu annelerinizin düşünmesi lazım aslında

Benim annem aslında anlayışlı bu konuda sen nerde mutlu olacaksa orda yaşa diyor.
ama kayınvalide adayı biraz hassas bu konuda sanırım baskı uyguluyo. Bakalım canım hayırlısıyla kimsenin kalbi kırılmadan hallolur inşallah.

Aslında bunun üzerine düşünmeye bile gerek yok. Çünkü düşüncen çok doğru insan kayınvalidesinin kötü olduğundan değil, 3. bir kişiyle aynı evde yaşamanın zor olacağını, kötü olacaklarını düşünerekten kabul etmek istemez ki zaten, ne kadar iyi anlaşsalar bile ev ev üstüne olmaz. Yeri gelir kendi ailemizden sıkılırız, kaldı ki melek te olsa hayatımıza belli bir zamandan sonra girmiş olan bir insan, az empati lütfen, sizin de bir anneniz var annem yalnız kalamaz demekle size, annenize bencillik etmiş oluyor.

Merhaba arkadaşlar erkek arkadaşımın bu konudaki kararı değişmedi. Eğer kabul etmiyorsan ben annemi çiğneyemem dedi :(
sanıyorum ayrılacağız :14:

Aslında bunun üzerine düşünmeye bile gerek yok. Çünkü düşüncen çok doğru insan kayınvalidesinin kötü olduğundan değil, 3. bir kişiyle aynı evde yaşamanın zor olacağını, kötü olacaklarını düşünerekten kabul etmek istemez ki zaten, ne kadar iyi anlaşsalar bile ev ev üstüne olmaz. Yeri gelir kendi ailemizden sıkılırız, kaldı ki melek te olsa hayatımıza belli bir zamandan sonra girmiş olan bir insan, az empati lütfen, sizin de bir anneniz var annem yalnız kalamaz demekle size, annenize bencillik etmiş oluyor.

Kararının değişmeyeceğini söyledi annesini yalnız bırakamazmış :(

Sen neden anneni çiğniyorsun ?
O zaman benim annem senin annen 4 kişi gül gibi yaşarız de bakalım ne diyecek .

Hepsini söyledim canım nuh diyor peygamber demiyor.
Benimde anem bana çok kıymetli bunuda çok iyi biliyor aslında :14: benide iyi tanır ailemi tercih konusu yapmayacağımı da bilir. Ama neden böyle davranıyor anlamıyorum sırf bu konudan ayrılacakmıyız şimdi biz.

Hepsini söyledim canım nuh diyor peygamber demiyor.
Benimde anem bana çok kıymetli bunuda çok iyi biliyor aslında :14: benide iyi tanır ailemi tercih konusu yapmayacağımı da bilir. Ama neden böyle davranıyor anlamıyorum sırf bu konudan ayrılacakmıyız şimdi biz.
Evlilikte iki kişinin fikri önemlidir.Sadece tek tarafaın istemesiyle kurulan yuva şekillendirilmez.Nice yanlız yaşayan insanlar var.Seni hiçbir şekilde mecbur tutamaz.O zaman evlenmesin annesini beklesin.Sana rol kesiyor.Zorla kabul ettirmeye çalışıyor.Kayınvalidenin iyiliği kötülüğüyle alakalı bir durum değil bu.Ne yani sen şimdi tatile de gitsen onu mu taşıyacaksın peşinde.Diyelim ki,iş durumu oldu başka bir şehre gitmek zorunda kaldınız.İstemiyorsan istemiyorsundur.Bugün kabul etsen yarın başka sorun çıkar.Ya da bugün o senin dediğini kabul etse,yarın ne yapar eder annesiyle oturtur.İyi düşün.

Back
X