Dine nasıl bağladığınıza aklım hayalim almıyor insan olarak yapman gereken şeyleri birine danışarak mı yapıyorsunuz ? Karşına alıp konuşabilirsin eşinle demelisiniz mesela insanız hepimizin başına gelebilir böyle şeyler demelisiniz mesela hocaya danışmak yerine kendini benim yerime koy baban bu durumda olsa sen ne yapardın demelisin mesele tüm samimiyetinle ben senin babanın bu durumda olmasına razı olamazdım insan olarak diyebilirsiniz mesela hocaya danışmak da nedir ya Allah sana akıl vermiş fikir vermiş merhamet vermiş kullanmak her kula nasip olmuyor sanırım ! merak ettim internette gezinmek için de bir hocaya danışıyor musunuz?
☻/
/▌
/ \ "wish me luck.."
bu ne demektir . hitap ederken daha dikkatli olmanız gerekmiyormu.
ben senin düşüncelerin için akılını kullanmak her kula nasip olmuyor desem hoşuna gidermi
din de insanlara akıl ve mantık doğrultusunda hitap ediyor zaten
sen hangi dini yaşıyorsun, bunları bilsen garipsemezdin zaten.
neresi acayip geldi sana
bir hoca çıkıp babanı at demez derse zaten hocalıktan bi haberdir.
konu sahibi babasına bakmakla yükümlü, kocasının hakkının kendiisinde kalıp kalmayacağını bilmesi, kendisini kocasına karşı vicdan azabından kurtarabilir. ben olsam babama bakardım ve doğru yaptığımı, onla sorumlu olduğumu düşünürdüm ama kocama da rest çekmeden, açıklama yaparak, onu da incitmeden kabul ettirmeye çalışırdım
ama yok kocam hala ısrarla babana bakma derse, dini dayanak gösterip, ben ondan mesulüm deyip, allah onu benden sorar deyip ,gönül rahatlığı içinde babama bakardım
herkesin bunları düşünmesini beklemiiyorum, sizlerde bunu
cahillik ve akılsızlık olarak görüyor da olabilirsiniz.
ayrıca
ben internete girerken bir hocaya da danışmıyorum tabiiki hanımefendicim
ama en azından interneti kullanırken en basiti kimseyi kırmadan, hakaret etmeden yada günahını almadan kullanmak gerektiğini BİLİYORUM. O DA KUL HAKKIDIR çünkü