• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım lütfen çıldıracam

daha neler duyacağız kim bilir,insan hasta babasına bakıp bakmayacağını imama mı danışacak,çok acaipsiniz....tut ki imam düzgün bi adam değil,kocanın dediği olur dedi,babasını yardıma muhtaç tek başına mı bırakacak,üstelik bir de bu dinen doğru olacak .....
Kk da okuduklarımın gerçek olduğuna inanmak istemiyorum bazen..

acaip miyim ????
Benim gibi düşünmenizi beklemiyorum.
Kocanın dediği olur diyecek bir imam olacağını sanmıyorum
bunu bilerek, yazdım ve
arkadaşın eğer babasına bakarken kocası için üzülmemesi gerekiyorsa
dinen doğru yaptığını bilmesi onu rahatlatır diye düşündüm

kusura bakmayın, bu benim acayipliğim.......

tabiki babanı yalnız bırakma kardeşin gelince bekarsa o yanında kalır sende arada yardımcı olursun maddi manevi yok evliyse o zaman sırayla bakmalısınız ama asla yalnız bırakmayın.eşinizin içi elveriyorsa kendi ailesinin ona ihtiyacı olduğunda onları yalnız bıraksın bu sizin babanız canınız ne demek istememek tamam aynı evde rahatsız oluyorsa o zaman sizin babanızın evinde bakmanıza karışmasın.imkan varsa yakınına bile taşınabilirsiniz ben olsam öyle yapardım.

acaip miyim ????
bunu bilerek, yazdım ve

Dine nasıl bağladığınıza aklım hayalim almıyor insan olarak yapman gereken şeyleri birine danışarak mı yapıyorsunuz ? Karşına alıp konuşabilirsin eşinle demelisiniz mesela insanız hepimizin başına gelebilir böyle şeyler demelisiniz mesela hocaya danışmak yerine kendini benim yerime koy baban bu durumda olsa sen ne yapardın demelisin mesele tüm samimiyetinle ben senin babanın bu durumda olmasına razı olamazdım insan olarak diyebilirsiniz mesela hocaya danışmak da nedir ya Allah sana akıl vermiş fikir vermiş merhamet vermiş kullanmak her kula nasip olmuyor sanırım ! merak ettim internette gezinmek için de bir hocaya danışıyor musunuz?

☻/
/▌
/ \ "wish me luck.."

bence kadın içinde geçerli erkek içinde...

senin için geçerli olabilişr de başkaları için geçerli değil,bir konuda ben anne baba her zaman anne babadır,ama eşle 30 sene sonra da boşanılabilir dediğimde çok kişi üzerime gelmişti:ssz:

senin için geçerli olabilişr de başkaları için geçerli değil,bir konuda ben anne baba her zaman anne babadır,ama eşle 30 sene sonra da boşanılabilir dediğimde çok kişi üzerime gelmişti:ssz:

başkalarını bilemem canım benim fikrim bu..başka konuda yorumunu görsem sana destek olurdum..

10 senelık evlıyım annemi 3 sene once kaybettım babam tek kalıyor kardesım askerde ve babam kanser su anda babamın bakıma ihtiyacı var yanında kalıyorum ama eşim buna musade etmıyor ne yapacagımı sasırdım
Çok geçmiş olsun öncelikle, şöyle bir fikir sunacağım mümkünse babana yakın bir yere taşınabilirsiniz aynı ev olmak zorunda değil yada yakınınızda babana bir ev bulabilirsiniz.

☻/
/▌
/ \ "wish me luck.."

Son düzenleme:
Hasta bakımıyla alakalı sosyal hizmetlerden destek alabilirsin

Son düzenleme:
var ya şu cümleyi bir kaynana yada erkek söylese kk'da yer yerinden oynuyor,ama gelin kendi ailesi için söylediğinde her halukarda haklı oluyor:ssz:

katılıyorum.
bana eş bulunur annem babam iste tektir diyen bir koca burada linç ediliyor

bence babanızı evinize alın.

acaip miyim ????
bunu bilerek, yazdım ve

sanmıyorum la olacak bir iş değil ki bu..akıl var mantık var bir de duyguları var insanın..bence insanın babasına bakmasıyla ilgili kararı bu "Allahın " verdiği nimetlerle insan bahşettiği şeylerle yapabilir,bunun için hocaya danışmasına gerek yok ki..
her din adamı bir değil,neler duyuyor okuyoruz,oldu ki konu sahibi fakrlı düşünen bir hocaya denk geldi,eşşinin dediği olmalı dedi..bu işin vebalini alabilecke misiniz? kadının kaldığı ikilem daha da büyüyecek sonuç olarak..

daha neler duyacağız kim bilir,insan hasta babasına bakıp bakmayacağını imama mı danışacak,çok acaipsiniz....tut ki imam düzgün bi adam değil,kocanın dediği olur dedi,babasını yardıma muhtaç tek başına mı bırakacak,üstelik bir de bu dinen doğru olacak .....
kk da okuduklarımın gerçek olduğuna inanmak istemiyorum bazen..

katılıyorum sana. İmam yuvanın yıkılmaması için babana bakmaman caiz derse ne olucak bakmıcakmı :50:

Sen de haklısın,eşin de haklı.Başka kardeşin var mı?Ortaklaşa baksanız.Ya da eşinle uygun bir dille konuş anlatmaya çalış ortak bir çözüm bulun.1 hafta gelip sizde kalsın,1 hafta sen git.Kardeşin varsa 1 hafta o gitsin.

Ben öle kocayı ...............................

Dine nasıl bağladığınıza aklım hayalim almıyor insan olarak yapman gereken şeyleri birine danışarak mı yapıyorsunuz ? Karşına alıp konuşabilirsin eşinle demelisiniz mesela insanız hepimizin başına gelebilir böyle şeyler demelisiniz mesela hocaya danışmak yerine kendini benim yerime koy baban bu durumda olsa sen ne yapardın demelisin mesele tüm samimiyetinle ben senin babanın bu durumda olmasına razı olamazdım insan olarak diyebilirsiniz mesela hocaya danışmak da nedir ya Allah sana akıl vermiş fikir vermiş merhamet vermiş kullanmak her kula nasip olmuyor sanırım ! merak ettim internette gezinmek için de bir hocaya danışıyor musunuz?

☻/
/▌
/ \ "wish me luck.."

bu ne demektir . hitap ederken daha dikkatli olmanız gerekmiyormu. ben senin düşüncelerin için akılını kullanmak her kula nasip olmuyor desem hoşuna gidermi
din de insanlara akıl ve mantık doğrultusunda hitap ediyor zaten
sen hangi dini yaşıyorsun, bunları bilsen garipsemezdin zaten.
neresi acayip geldi sana
bir hoca çıkıp babanı at demez derse zaten hocalıktan bi haberdir.

konu sahibi babasına bakmakla yükümlü, kocasının hakkının kendiisinde kalıp kalmayacağını bilmesi, kendisini kocasına karşı vicdan azabından kurtarabilir. ben olsam babama bakardım ve doğru yaptığımı, onla sorumlu olduğumu düşünürdüm ama kocama da rest çekmeden, açıklama yaparak, onu da incitmeden kabul ettirmeye çalışırdım
ama yok kocam hala ısrarla babana bakma derse, dini dayanak gösterip, ben ondan mesulüm deyip, allah onu benden sorar deyip ,gönül rahatlığı içinde babama bakardım

herkesin bunları düşünmesini beklemiiyorum, sizlerde bunu cahillik ve akılsızlık olarak görüyor da olabilirsiniz.

ayrıca
ben internete girerken bir hocaya da danışmıyorum tabiiki hanımefendicim
ama en azından interneti kullanırken en basiti kimseyi kırmadan, hakaret etmeden yada günahını almadan kullanmak gerektiğini BİLİYORUM. O DA KUL HAKKIDIR çünkü

Eşinin babanın kanser olduğundan haberi var değil mi ancak babanın yok. Peki baban demiyor mu neden benimle kalıyorsun kocan var sana ihtiyacı var tek bıraktın kocanı diye sonuçta hastalığını bilmiyor. Ayrıca babanız tedavi görmüyor mu yani nasıl saklıyorsunuz kemoterapi filan görmesi gerekir tedavi önerilmedi mi babanıza. Eşiniz de haklı sizi yanında istiyor ama bir gidip eşinizin yanına yüz yüze konuşmalısınız durumunu anlatmalısınız evinize almak istediğinizi söylemelisiniz, aynı şeyin onun anne babasının başına gelse tek bırakıp bırakamayacağını sorarsanız ve kendi evinize getirirsiniz hem daha iyi bakılır ama babanıza da durumu söylemeniz gerekiyor. Allah şifa versin inşallah.

Son düzenleme:
Herkes babanı kendi evine getir demiş bir şey dememişsin.
Eşin tabi müsade etmez sen olsan sende müsade etmezsin böyle bir şeye
Sonuçta annesi hasta olsa sen git evinde bak mı dersin ya da getir burada bakalım mı dersin.
Birde grip değil ki ne kadar süre orda kalman gerekecek belli değil.

Back
X