Yardım.yardim.lutfen yardım. Kafayı yiyeceğim.

Ben annemle babamin munasebetini gormesem de sese sahit olmustum ve annemden nefret etmistim bi sure..Hakaret etmedim ama yanina yaklasmazdim,verdigini yemezdim konusmazdim.. Zamanla icimde cozdum ve gecti gitti.. Kimseye bahsetmedigim icin huysuz oldugum dusunuldu sadece.
Birde arkadaslarim cinli perili sacma sapan hikayeler anlatti bir donem, aklim cikmisti, cok gerilmistim.
Sizin kizinizin durumu biraz daha ileri.
Psikolojik bozukluga dogru yon aliyor, zaman kaybetmeden yardim alin.
Cok gecmis olsun, cok uzucu.

Dün akşam oturdum yine konuştum kızımla. Senin içinde ki bu öfke bir balon gibi hani çok sisirince patlıyor r ya senin ofkende boyle birikince patliyor dedim. Icindeki ofkenin sebebini bulur ve bunu cozersek bence aklina kotu dusunceler gelmeyecek dedim. Kucagima aldim sakin sakin konustum. Ben eski gunlerimizi cok ozluyorum dedi. Yani benim evde oldugum donemleri. Bende ben gecici sure calisiyorum. Sonsuza kadar calismayacagim dedim ki gercekten de 1 sene daha calisip ayrilabilirim. Biraz borclar var bitsin ondan sonra. Sen emekliligini beklemeyecek misin dedi hayir dedim cok sasirdi. Seni surekli birilerine benzetmem galiba seni cok ozlemekten dedi. Bende hepsi gececek ozlemen cok normal bende seni ozluyorum ama sen buyudun artik senin okulun var ben ise gitmesem bile sen okula gideceksin yine ayri olacagiz. Ben isi biraksam sen okulu birakamazsin birakmamalisin dedim. O yuzden isten geri kalan vakitlerimizi guzel gecirelim dedim. Soyle birsey de var. Bayram tatilinde 2. 3 gün evdeydim. Sürekli şu arkadaş bize gelsin mi ben şu arkadaşımla bahçede oynayabilir mıyım. Sürekli böyle diyordu yani ben evdeyim diye yanımdan ayrılmiyordu değil yani. Kizim kucukkende böyleydi kendisi oyun oynardı ben mutfağa gittim mi anlardı halbuki kendi kendine oynardi ama ben hep gözünün önünde olacağım. Şimdi de aynı ben gözünün önünde olacağım o arkadaşlarıyla onla bunla vakit gecirecek

Ben annemle babamin munasebetini gormesem de sese sahit olmustum ve annemden nefret etmistim bi sure..Hakaret etmedim ama yanina yaklasmazdim,verdigini yemezdim konusmazdim.. Zamanla icimde cozdum ve gecti gitti.. Kimseye bahsetmedigim icin huysuz oldugum dusunuldu sadece.
Birde arkadaslarim cinli perili sacma sapan hikayeler anlatti bir donem, aklim cikmisti, cok gerilmistim.
Sizin kizinizin durumu biraz daha ileri.
Psikolojik bozukluga dogru yon aliyor, zaman kaybetmeden yardim alin.
Cok gecmis olsun, cok uzucu.
Kaç yasindaydiniz

Bir ara bunu kafaya takmıştı beni okuldan siz alın herkesin anne babası geliyor almaya diye. Oturduğumuz semtte kadınlar genellikle çalışmıyor. Galiba ici ne dert oluyordu okula bakıcı ile gitmek. Bende bir iki kere süpriz yapıp okula götürdüm okuldan aldım karne gününde yanında oldum. Iş yerim şehre çok uzak ve bulunduğum departmanda tekim. Ona rağmen her şeyi göze alıp onu mutlu etmek için okuluna gittim. Ama şimdi küçük okula getirip götürmeyi ihtiyaç görüyor yarın büyüdüğünde arkadaşları birşeyler e sahip olup kendisi olmadığında neden diye sorgularsa babası tek başına maddi yönden yetmiyordu o yüzden ise girdim. Örnek vereyim çalışmadan asla onu yüzme kurşuna gonderemezdim. Eşimin maaşı ile kıt kanat geçiriyoruz. Ama onun yaşıtı ben yüzmeye gidiyorum dediğinde biz çocuğa bizim paramız yok mu diyeceğiz. Herşeyde bunu mu söyleyeceğiz. Ki önceden hep öyleydi. Her şeye yok demek zorunda kalıyorduk gerçekten para yoktu

Anne baba çocuğu için iyi şeyler ister ama çocuklar bunu ilerde anlar. Belki anne baba çocuğu için iyi birşey yaptığını zannederken onu üzer ama onlarda ilerde anlar. Çocuk büyütmek çok zor. Anne baba olmak çok zor.

Kızınız henüz oidipal dönemde. Yani bu dönemde sizden nefret etmesi olağandışı değil. Kız çocuklarında bu dönemde anneye karşı bu hisler sık görülür. Kimi belli eder kimi etmez. Üzerine bir de çokça değişiklik olmuş hayatında. Önemli olan bu duyguların ileriye yansımaması. Öncelikle mutlaka bir pedagog görsün. Şu anki düzenini de bozmamaya çalışın. Yine pedagogla görüşün ama anne bir evde bir çalışıyor durumu daha zor olabilir. O yüzden bence çalışmaya devam edin. Rehberlik öğretmeni bildiğin yetersiz. Onu da şikayet edin mümkünse.

Kızınız henüz oidipal dönemde. Yani bu dönemde sizden nefret etmesi olağandışı değil. Kız çocuklarında bu dönemde anneye karşı bu hisler sık görülür. Kimi belli eder kimi etmez. Üzerine bir de çokça değişiklik olmuş hayatında. Önemli olan bu duyguların ileriye yansımaması. Öncelikle mutlaka bir pedagog görsün. Şu anki düzenini de bozmamaya çalışın. Yine pedagogla görüşün ama anne bir evde bir çalışıyor durumu daha zor olabilir. O yüzden bence çalışmaya devam edin. Rehberlik öğretmeni bildiğin yetersiz. Onu da şikayet edin mümkünse.
Galiba bana olan öfkesinin sebebi benim çalışmam.

Kursa siz mi yazdırdınız? Kursta rahatsızlık duyduğu birşey olabilir mi? Dilim varmıyor kötü düşünmek istemiyorum ama son olaylar benim iyice psikolojimi bozdu. Bedensel herhangi bir temas oluyor mu kursunda? Yani rahatsızlık duyabileceği. Veya çocuklarla bi sorunu. Siz yazdırdığınız için sizi suçluyor olabilir mi? Şöyle sizle olan bağını herhangi birisi azaltmaya çalışıyor olabilir mi? Kusura bakmayın ama benim son olaylardan sonra çocuklardaki değişimde ilk aklıma gelen şey taciz olabilir mi oluyor. Korkutmak istemiyorum benim sorduğum sorular tamamen önlem almanız açısından.

Umarım geçici bir durumdur.

kizinizin bahsettigi gibi benzer bir durumu ergenlikten kisa bir sure once ben de yasadim ilginc bir durumdu. icimden sacma sapan seyler soylemek gelirdi aklimdan gecenleri sansürsüz soylemek isterdim yapmak isterdim kimse bana kizmasin karismasin vs. gecici bir buhrandi. sanki kafamin icinde baska bir ses var beni yönlendirmeye calisiyor gibiydi.
Peki nasıl aştınız bu durumu?

sanırım ergenliğe erken geçiş, yeğenimde aynen böyle ama o kendi annesine değil babannesine yani anneme yapıyor, durmadan eleştiriyor, kötü sözler söylüyor sonrada pişman oluyor.Ve dediğiniz gibi dışarıda bir melek ama evde anneme kan kusturuyor.Kocaman kadın zoruma gidiyor artık dedikleri diye ağladığını bilirim

Galiba bana olan öfkesinin sebebi benim çalışmam.
Çocuklar değişimden hoşlanmaz. Bu bir gerçek ama bu dönemde çalışmasaydınız da size çok hoş duygular beslemeyecekti. Bunu pedagog daha iyi açıklar ama kısaca bu dönem kız çocuklarının babaya düşkünlük anneden nefret dönemi. Oidipus kompleksi dediğimiz olayın çok daha masum, her çocukta olan, bazı çocuklarda kolay bazılarında zor geçen versiyonu. Sizin kızınızın yaşamı çok kısa sürede defalarca değişmiş. Bu da iyice tetiklemiş olabilir. Ama şimdi işten ayrılırsanız o düzen yine değişecek. Dediğim gibi buradan teşhis de koyulmaz aslında akıl da verilmez bu konuda. Mutlaka bir pedagoga görünün. O derse ki çalışmanız yüzünden, ona gore bir çare düşünülür. Ama burada kulaktan dolma, konuya dair en ufak bilgisi olmayan insanların tavsiyeleriyle çocuğunuzu daha da kötü duruma sokmayın.

Aldığım eğitimlerde bunu görmüştüm ama emin de değilim tam. Psikanalizci Freud’un bu konuyla ilgili bir teorisi vardı adı oidipus kompleksi ama kız çocuklarında elektra olarak geçer.
Elektra kompleksine göre kız çocuklarının babaya olan hayranlığı, sevgisi ilgisi ve aşkı dolayısıyla annesinin babasıyla olan ilişkisini davranışlarını ve annesini kıskanır. Ve işte babasına karşı bir hayranlık ve aşk hissettiğinden, hemcinsi olan annesine karşı da yoğun kıskançlık duyar. Hakaretler ederler, ölmesini isteyebilirler.. Anneyi aradan çıkarmak isteyebilirler. Çünkü zaten anlattıklarınızda babaya karşı birşey yok.

Elbetteki bakıcıların değişmesi onu etkilemiştir ama ben okulunda bir sorun yaşadığını düşünmüyorum. Öyle olsa öğretmenleri mutlaka sizinle iletişime geçerdi. Yada oradakilere de sataşırdı.
Mutlaka bir çocuk psikoloğuna gösterin diyecektim ama zaten gidicekmişsiniz.
Lütfen kendinizi üzmeyin güçlü olun, aşılamayacak birşey değil. Bazı dönemlerde böyle sorunlar olur, inşallah toparlayacaktır o da kendisini. ♥️

Evet benim de aklima elektra geldi direk. Ben de cok kiskanirdim babami. Babam bana karsi cok ilgiliydi duskundu. Goreve gitse her gun en az 10 kez arardik birbirimizi. Ama az bi annemle ilgilense delirirdim kiskanirdim o_O:olamaz: Simdi benim de bi kizim olacak insallah cekecegimiz var diyorum simdiden :KK69:

6 yasindaki cocuga bakıcı tutmak nasil bir gaflettir hem de 1 senede 3 farkli kadin..ve kadinlarin cocuklari da var..Hadi siz akıl edemediniz de cevre de mi demedi tam gun bir anaokulu veya krese gitsin diye..Psikolojisini bozan bakıcılar baska bir sebep yok..

7 yaşında çocuğa neden bakıcı tuttunuz onu anlamadım?
Okul yok mu?
Tatil diye mi babaanne bakıyor?
Oraları anlamadım.

Ve size çalışmayın demeye geldim.
Ya da izin alın.
Çok ihtiyacınız yoksa çalışmayın yani çocuğun şu durumundan önemli mi?
Belli ki bu yönde tepki veriyor size.
Bir pedagog ve sizin evde oluşunuz çözer bu durumu.

Babaanne ile evimizin arası 15 20 dakika bakiçıların evi 1- 2 DAKIKAYDI ve okulu bizim eve cok yakin. Kizim oglenciydi. Bziim araba yok sabah babaanneye gotur ordan onlar geri getirsin okul cikisi tekrar gotursun olmadi iste. Bizde kalmalari da olmazdi. En iyisi bakici dedik.
etut merkezleri var oraya gidiyor odev yapiyor kitap okuyor ordan da okula birakiyor servis..Mantikli cozumler bulmamissiniz..1 dakika evi yakin diye cocugu bilmediginiz bakicinin evine beden gonderdiniz..Ben bu durumda size kızdim anne olarak sebep olmussunuz ofkesi acikca size cunku 3 farkli kadin 1 yil icin cok fazla..kabus gibi ...Biraz yorulsaydiniz uzak da olsa keske sabah nineye oglen okula veya daha sagliklisi sabah etüt oglen okul olsaydi..Zaman gecse bile biriktirmistir icinde yavrum..Karar cok yanlis olmus malesef..

Konuyu arastirmadayim. Hergun yeni bir şey geliyor aklıma artık bende şaşırdım ne yapacağımı. Iş yerinden izin alma şansım hiç yok. Ancak işi bırakmam lazım. Ama şöyle birşey de var eğer kızım sırf benim işten ayrılmam için bunu yapıyorsa bunu alışkanlık haline getirecek bir şeyler yaptırmak istediğinde bu huyunu kullanacak.

Kızınızın şu anda size dahda cok ihtiyacı var sizi kırıyor anlıyorum kolay birşey değil şuanda tamamiyle yanında olmanızı tavsiye ederim yine doktorlarla birlikte hareket etinizde gercek sorunun ne oldunu ve cözüldünde sizin calışma durumunuza da farklı bakıcaktır

Back
X