yardım:(

Kv gençmiş hastalığı yoksa gitsin köyüne. Hem köyde masraf da az olur ayda 500-600 yeter ikisine. Ama maddi destek olmak zorundasınız.
TABIKI arkadasım hem olmasak ayıp olur ama zaten maddı olarak destekcıyız sımdı neden koye gıtmek ıstemıyorlar ben bunu anlamıyorum :(

eşinizin başka kardrşleri varmı yoksa ?
kendi öz kardesletyle gorusmuyo kendı oz annesylede babasıylada
Cnm bak diyer oğlundan ilgi görmedikleri için size sığınıyorlar onlarla bakmakla ahiretin için çok faydalı leyler yapuyosun ama öyle birşeyki etrafındaki kişilerin ayrı ev aile düzeninş gördğün için özenerek kendin dediğin gibi isinamıyosun allah herkeze ayrı bir kader çizmiş seninde kadrrinde bu var cnm sabrın sonu selamettir .

Hiçbir geliri olmayan kayınvalide ve kayınpederinizle evleri ayırmanız demek sizin iki ev birden geçindirmeniz demek. Kirası, faturaları, mutfak masrafıyla tüm ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalacaksınız yani, durum "yardım etmek" olmayacak. İki ev geçindirebilecek geliriniz var mı?

Ayrıca, ailelerinden destek almadan evlenen bir sürü çift var. Benle eşim de bu çiftlerden biriyiz. Kendinizi farklı ve haksızlığa uğramış hissetmeyin. Hiçbir geliri olmayan iki insan sizin evlilik sürecinizde ne ile destek olacaklardı ki size?

Bile bile evlenmişsiniz zaten.. kadıncağız da kendini sığıntı gibi hissedip olurunuza gidiyodur kimbilir o neler hissediyo?? Bi de tam tersi olup cazgır olanları var bunların öyle olmasını mı isterdiniz?? Eşinizin yerinize kendinizi koyun adam napsın?? Siz kendi ailenize düzenim olsun istiyorum artık kendi evinizde kalın diyebilir misiniz?? Kimse diyemez bence

Benim size hak verdigim tek nokta şu ki; anne baba evladım bakar diye gencliginde rahat olmamalı. Kadın temizliğe de gitse adam hamallik da yapsa emekli olmalı, bi birikimi olmalı.He hastalık engellilik durumu vardır o istisna tabi.
Anne baba da bu yaşa getirip emek harcıyorlar yetiştiriyorlar her evlat anne babasına destek olmalı ama evladin da durumu olmadığı ortada. Kimse çocuğunu geleceğinin teminatı görmemeli. Sonuç böyle oluyor sonra

Hiçbir geliri olmayan kayınvalide ve kayınpederinizle evleri ayırmanız demek sizin iki ev birden geçindirmeniz demek. Kirası, faturaları, mutfak masrafıyla tüm ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalacaksınız yani, durum "yardım etmek" olmayacak. İki ev geçindirebilecek geliriniz var mı?

Ayrıca, ailelerinden destek almadan evlenen bir sürü çift var. Benle eşim de bu çiftlerden biriyiz. Kendinizi farklı ve haksızlığa uğramış hissetmeyin. Hiçbir geliri olmayan iki insan sizin evlilik sürecinizde ne ile destek olacaklardı ki size?
EVET haklısınız ole durumda olan cıftlerde var ama aynı evın ıcınde olup sıkıntıyı sadece bızm cekmemız benı delı edıyo bn ozelde calısyorum ve ole kolay degış el esınde calısmak tamam esımde calısyo ıkızmız kendı aılemden ne kadar yardım bekleyenbılrımkı uzulurler farkındayım bu saaten sonra yapcak hıcbısey yok gecmıs te olan olmus gerıyede gelmz hıcbısy bırde soyle durum yasanmıstı ben daha yenı 14 haftalık yavrumu karnımda kaybettım onun oncesınde bebegıme ozurlu teshısı konulmutu bn aldırmadım gebelım kendılgınden sonlandı :(kv o durumda bıle benım yanımda olmadı bana dıyemezmıydı kızım o bebek ne olursa olsun sen dourmaya karar vermısnz bakarız buyuturz beraber dıe demedı hıc bn calsıyorum calısmak zorundayım onun o an o kadar destegıne ıhytıyacım vardıkı yanımda olmadı:(

Benim size hak verdigim tek nokta şu ki; anne baba evladım bakar diye gencliginde rahat olmamalı. Kadın temizliğe de gitse adam hamallik da yapsa emekli olmalı, bi birikimi olmalı.He hastalık engellilik durumu vardır o istisna tabi.
Anne baba da bu yaşa getirip emek harcıyorlar yetiştiriyorlar her evlat anne babasına destek olmalı ama evladin da durumu olmadığı ortada. Kimse çocuğunu geleceğinin teminatı görmemeli. Sonuç böyle oluyor sonra
aynen canımbn bunu anlatmak ıstıyrum ıesımı almıslar alah razı olsun bınlerce kez ama su andakı duurm bız yaslanınca bzıe kım bakcak olmus cunku hıcbısy yapamamıslar esım ıcıcn okutamamıslar bıle:(bı anne baba bana baksın dıe mı doguruyo evadını evlat sevgısı ıcın can parca oldugu ıcın ben bu yuzden kv ısınamıyorum :(

Bile bile evlenmişsiniz zaten.. kadıncağız da kendini sığıntı gibi hissedip olurunuza gidiyodur kimbilir o neler hissediyo?? Bi de tam tersi olup cazgır olanları var bunların öyle olmasını mı isterdiniz?? Eşinizin yerinize kendinizi koyun adam napsın?? Siz kendi ailenize düzenim olsun istiyorum artık kendi evinizde kalın diyebilir misiniz?? Kimse diyemez bence
onlar bole dusundugumu bılmıyokı benım sadece rahat olamadıgım ıcın ayrı eve cıkmak ıstedıgımı dusunuyo soylemem kı kadar kırıcı olamam bn sadce kendımı rahatlatmak ıcın danıstım

Cnm bak diyer oğlundan ilgi görmedikleri için size sığınıyorlar onlarla bakmakla ahiretin için çok faydalı leyler yapuyosun ama öyle birşeyki etrafındaki kişilerin ayrı ev aile düzeninş gördğün için özenerek kendin dediğin gibi isinamıyosun allah herkeze ayrı bir kader çizmiş seninde kadrrinde bu var cnm sabrın sonu selamettir .
alah razı olsun kardesım ınanınkı bn kotu bırı degılm bn bole dusunduyorum dıe kımseye kotu davranmıyorum sadece kendı kendımı ypratıyorum :(

Esinizin babasinin sigortasi hic mi yatirilmamis,eksik primi falan mi var ? Prim eksikligi varsa odeyip emekli olabilir sanirim ,bi arastirsaniz.

Esinizin babasinin sigortasi hic mi yatirilmamis,eksik primi falan mi var ? Prim eksikligi varsa odeyip emekli olabilir sanirim ,bi arastirsaniz.
yok canım baktıkta sadece 800 gun prımı var emeklı olma sansı 25 mılyar verınce oluyo bızdede ole bı maddıyat yokıkı:(

Bilerek evlendiyseniz baska care yok gibi gorunuyor. Size bir zararlari da yokmus. Sen isten gelene kadar evin isini yemegini yapiyorsa bu da biseydir bence.

Bilerek evlendiyseniz baska care yok gibi gorunuyor. Size bir zararlari da yokmus. Sen isten gelene kadar evin isini yemegini yapiyorsa bu da biseydir bence.
yapıo saolsun kenı karınlarını douyurularlar bıde bısydır benım ıcın dedıgın gıbı ...

onlar bole dusundugumu bılmıyokı benım sadece rahat olamadıgım ıcın ayrı eve cıkmak ıstedıgımı dusunuyo soylemem kı kadar kırıcı olamam bn sadce kendımı rahatlatmak ıcın danıstım
Tamam güzel kardeşim de demişsin ki kadına soğuk davranıyorum o da farkında gibisinden bi şeyler yazmışsın.. huyuna suyuna giden kadına nedir ki bu tavır?? Bu dünyanın ötesi de var de Allah rızası için de yap iyiliğini hoşluğunu..
Benim kv sittin sene yüzüne bakılmıycak şeyler yaptı onun yanında da ne laflar etti.. evlerimiz dipdibe ama hergün nerdeyse beraberiz.. hiç bi faydası yok daha zararı var.. hala daha ütü var ev temizlencek misafir gelcek ikram hazırla şunu şunu yap yok yemekli gelcekler şunları pişir falan diye yüzsüz yüzsüz söyler.. yine de sırf Allah rızası için deyip yapıyorum ve güler yüzle.. eşim ardımda beni de hoş tutuyo onlara karşı da boynumu eğmez çok şükür.. eşimin hatrına idare ediyorum..
Benimki gibi huyu bozuk olsa napıcaktın?? Kadın huyluymuş yine eşinin hatrına tolare et bence.. eşinle aranız iyi mi sana karşı nasıl bilmiyorum gerçi

Tamam güzel kardeşim de demişsin ki kadına soğuk davranıyorum o da farkında gibisinden bi şeyler yazmışsın.. huyuna suyuna giden kadına nedir ki bu tavır?? Bu dünyanın ötesi de var de Allah rızası için de yap iyiliğini hoşluğunu..
Benim kv sittin sene yüzüne bakılmıycak şeyler yaptı onun yanında da ne laflar etti.. evlerimiz dipdibe ama hergün nerdeyse beraberiz.. hiç bi faydası yok daha zararı var.. hala daha ütü var ev temizlencek misafir gelcek ikram hazırla şunu şunu yap yok yemekli gelcekler şunları pişir falan diye yüzsüz yüzsüz söyler.. yine de sırf Allah rızası için deyip yapıyorum ve güler yüzle.. eşim ardımda beni de hoş tutuyo onlara karşı da boynumu eğmez çok şükür.. eşimin hatrına idare ediyorum..
Benimki gibi huyu bozuk olsa napıcaktın?? Kadın huyluymuş yine eşinin hatrına tolare et bence.. eşinle aranız iyi mi sana karşı nasıl bilmiyorum gerçi
bn onlara evde hıcbır saygıszlık yapmıyorum canım sadce bunları kafama yer yetmısm ve sıcak davranamıyorum soguk kalıyorum her yonden ben omur boyu onlarala yasyacagımı bılıyorum bnde ıstıyorumkı bn sıcak davranım rahat olayım kendı anamın babamım evınde gıbı ama bole gecmıste bncıl olmaları aklıma gelıyo cektıgım sıkıntılardan dolayı oluyo bırazda onlardada suc arıyorum psıkolojık olarak:(

bn onlara evde hıcbır saygıszlık yapmıyorum canım sadce bunları kafama yer yetmısm ve sıcak davranamıyorum soguk kalıyorum her yonden ben omur boyu onlarala yasyacagımı bılıyorum bnde ıstıyorumkı bn sıcak davranım rahat olayım kendı anamın babamım evınde gıbı ama bole gecmıste bncıl olmaları aklıma gelıyo cektıgım sıkıntılardan dolayı oluyo bırazda onlardada suc arıyorum psıkolojık olarak:KK43:
Mutlaka haklı tarafların vardır.. ama kendin de bile bile evlenmişsin işte napıcan dönüşü yok ayrılmayı düşünmüyosan.. ki bi yuva kolay kurulmuyo aldatma ve şiddet yoksa ayrılmaya karşıyım ben.. bi şekilde adım at onlara doğru. Onlar da sana geliceklerdir mutlaka.. böyle böyle aranızda sıcaklık olur belki.. yani diyeceğim o ki bu senin elinde olan bi şey.. bakarsın bu fedakarlığın dönüşleri çok daha güzel olur

Mutlaka haklı tarafların vardır.. ama kendin de bile bile evlenmişsin işte napıcan dönüşü yok ayrılmayı düşünmüyosan.. ki bi yuva kolay kurulmuyo aldatma ve şiddet yoksa ayrılmaya karşıyım ben.. bi şekilde adım at onlara doğru. Onlar da sana geliceklerdir mutlaka.. böyle böyle aranızda sıcaklık olur belki.. yani diyeceğim o ki bu senin elinde olan bi şey.. bakarsın bu fedakarlığın dönüşleri çok daha güzel olur
yok esımden yana menunum zaten onu sevdıgım ıcın gormezden gelsem bıle bu psıkolofıden kurtulamıyorum bı cıksam varya bnde rahatlıcam :(

arkadaşlar merhaba sıteyı uzun zamandır begenerek takıp edıyorum yardımlasmak sıkıntıları dertlerı paylasma adına cok guzel bır forum ınsalah hep bole devam eder bnde sıze bır sey danısmak ıstıyodum bn 2 senelık evlıyım 28 yasındayım esımın aılesıyle bırlıkte yasıyoruz dayanılmaz sıkıntılarım yok ayrı evde yasıyorum ama gene memnunmusun desenız degılm tabı aynı evde yasayan her gelın gıbı:KK43:evın maddı olarak sorumlulugu bnde ve esımde ıkımızde calısyoruz kv -ve kp evdeler ve emeklıklerı yok senenın 9 ayı bırlıkte yasıyoıruz 3 ay fılan koyde kalıyolar evlılıgımın ılk aylarında sıddetlı kavgalarımız olmustu esımle ayrı ev ıstıyrum dıe tabı onlarda zamanla duymuslardı ama hala bız koyde yasayalım demıyolar bnde her kadın gbı duzenım olsun ıstıyorum esıme dıyorum maddı olarak hep elımız uzerlerınde olcak cunku ıksınınde emeklılklerı yok ve maddı olarak evın gecımınde hıc yardımları yok kv cok yaslı degıl 52 yasında fılan butun gun evde hanı maddı olarak cok sıkıntılar yasadık ama yardımda bulanayım gıbı hıc bı talebı bulnmadı bu zamana kadar kp zaten yaslı calısamıyo ve bn kayanamaa bu yuzden cok soguk davranıyorum elımde degıl ısınamıyorum evde bunaltmıyo benı oluruma gıdıyo ama ıste ısınamadım belkı cok fena dusunuyorum kendımede kızıyorum kızlar boyle dusnmekle hatamı yapıyorum yorumlarnıza ıhtıyacım var :KK43:

Ee bastan aklin nerdeydi adamin anne babasinin geliri olmadigi belliymis, sizle yasayacaklari gun gibi ortadaymis yani bile bile kabul etmissin simdi ne yapacaksin ki. Bosanma pahasina karsi cikip kavgalar cikarip belki gonderirsinde evden o sekilde de kocanla huzurlu hayatin olurmu belli degil. Bari evliligin oturana kadar cocuk falan yapma

Ee bastan aklin nerdeydi adamin anne babasinin geliri olmadigi belliymis, sizle yasayacaklari gun gibi ortadaymis yani bile bile kabul etmissin simdi ne yapacaksin ki. Bosanma pahasina karsi cikip kavgalar cikarip belki gonderirsinde evden o sekilde de kocanla huzurlu hayatin olurmu belli degil. Bari evliligin oturana kadar cocuk falan yapma
bn bu kadar bncıl olduklarını anlayamadımkı canım yoksa ınankı nısanlıyekn bıle sorardım anne baba neden sız gerıde kalıyosunuz neden dıe sorardım ama ıste ısın gercegını gec ogrenınce benım psıkojm dusncelerım alt ust oldu :(

Back
X