• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardıma ihtiyacım var.

nescum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2009
627
7
96
35
Ankara
Kızlar çok dertliyim çok. Burası bu problemin yeri değil ama başka nereye yazayım bilemedim.

Ben üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Bir hafta önce tatil diye hepimiz eve gittik. Salak temizlikçinin biri buzdolabımın fişini çekmiş, buzlukta tavuk falan vardı, bozulmuş. Ortalığın nasıl koktuğunu tahmin edersiniz. Buzdolabını defalarca sildim, karbonat koydum yok. İki gündür camlar açık duruyor koku hala gitmedi. Her yere sinmiş.
Sizin bu kokuyu gidermek için bir öneriniz varsa çok sevinirim. Mide bulantısından yemek yiyemiyoruz:(

öff çok kötü ya :/
bızım dolabın ıçınde bışey olmamasına rağmen yazın çalışmadığı için içi o kadar kötü kokmuştu ki! sürekli kapağını açık tutmuştuk. ama senın durumun daha farklı. umarım pratık bı çözümünü bılen çıkar ;)

cnm ocak falan varsa, elektrikli ısıtıcıda olur, vernel kaynat içinde sonra onu buzdolabına koy.aklıma bu geldi balık kokusunu çıkarıyo

ay ne fena. aklıma bişey gelmedi ama yazıp üstte tutalım da bilen birileri görüp yardımcı olsun :sinifsinif:

Her tarafi güzelce silmeniz lazim canim....

Elma sirkesi ile suyu karisitirin....güzelce her yeri silin....sonra bir kabin icinde sirke su karisimini kaynatin ve bir gece o suyu odanin yüksek bir yerinde birakin....

Ben evde balik kizarttigim zaman hep bunu yaparim...ertesi gün evde koku falan kalmaz.:delphin:

bir sene tatil dönüşü yaşadım ben bunu,
kim ne dediyse hepsini denedim ama nafile,
dolabı değiştirdim,çünkü o koku hiçbir şekilde geçmiyor dolaptan...

Kızlar çok dertliyim çok. Burası bu problemin yeri değil ama başka nereye yazayım bilemedim.

Ben üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Bir hafta önce tatil diye hepimiz eve gittik. Salak temizlikçinin biri buzdolabımın fişini çekmiş, buzlukta tavuk falan vardı, bozulmuş. Ortalığın nasıl koktuğunu tahmin edersiniz. Buzdolabını defalarca sildim, karbonat koydum yok. İki gündür camlar açık duruyor koku hala gitmedi. Her yere sinmiş.
Sizin bu kokuyu gidermek için bir öneriniz varsa çok sevinirim. Mide bulantısından yemek yiyemiyoruz:(

benimde dolabımda et kalmış ve kokmuştu. ama nasıl bir koku tarifi yok. karbonatla, limonla, domestosla sildim, türk kahvesi koydum yine çıkmadı. tam değiştiririz diye düşünürken gözüme buzluğun ön tarafındaki delikli yer geldi. meğer etin buzu eriyince suyu akmış ve oraya hapsolmuş koku ordan geliyormuş. hemen orayı çıkarıp temizledim koku anında gitti. bişeylerle silmek çözüm değil bütün deliklere bakın mutlaka suyu akmıştır ve o koku yapıyodur, kaynağı kurutmak lazım.

bizimde et olmuştu aynı sekilde elektrikler gitmişti kokmustu ette ve dolabı değiştirdik care yok bence

sirke de odayı iyice kokutur diye karbonatla sildim ama napalım sirke kokusu bozuk et kokusundan iyidir, türk kahvesi benim de aklıma geldi ama odada ocak yok, mutfakta ısıtıp alüminyum folyo ile odaya getirsem olur herhalde. Ay kabus gibi ya. Buzunu falan da iyice çözdürdüm, görünür hiçbir yerde su yok ama, belli olmaz tabi, belki bir yerlere birikmiştir

sirke de odayı iyice kokutur diye karbonatla sildim ama napalım sirke kokusu bozuk et kokusundan iyidir, türk kahvesi benim de aklıma geldi ama odada ocak yok, mutfakta ısıtıp alüminyum folyo ile odaya getirsem olur herhalde. Ay kabus gibi ya. Buzunu falan da iyice çözdürdüm, görünür hiçbir yerde su yok ama, belli olmaz tabi, belki bir yerlere birikmiştir

kahveyi toz halinde koyacaksın canım, yapılmış şekilde değil. yani benim buzlukta öyle olmuştu meğer o su kokuyormuş.

çok sağolun kızlar sırayla tüm yöntemleri deniyeceğim bakalım, beceremezsem de servisi çağırırım artık

Son düzenleme:
canım bencede iyice dolabın heryerine bakın mutlaka biryerde kalmıştır 1 damla da olsa kokar...
yoksa o kadar kokacagını sanmıyorum.bir arkadasımızın da dedigi gibi yumuşatıcı falan kaynat bişeyin içinde o da çok iyi olur.

bizimde üniversitedeyken arkadasLar buzLugunda et bırakmısLAr ve fisini cekmisLer.bu da uzunca bi süre kaLmıs doLapta.kokmayı gecin kurtLanmıs artık -tatlicadiarzu-
ben görmeden arındırmısLAr ama koku tabi gecmedi.süt,karbonat,maden suyu vs vs ne öneriLiyorsa uyguLadık ama sonuc aLAmadık. en sonunda baLkona cıkardık doLabı ve cesit cesit deterjanLArLa yıkadık ve bi kac gün kapakLArı acık sekiLde baLkonda havaLandırdık.bozuLmadı da :1rolleyes: ve böyLeLikLe kokudan kurtuLduk hihoyyyt

cnm oncelıkle gecmıs olsun.bızde bu yaz tatıle gıderken etlerı unutup sartelı ındırmısız geldıgımızde off ne bıcım kokmustu ev.kurtlanmıstı dolar.bı guzel sıldık.esım bolmelerı cıkarıp yıkadı.herseyı denedık ama ennn etkılısı mangal komuru.bır gazeteye mangal komuru kol dolabın farklı farklı bolmelerıne.aralıklarla degıstır.gor bakalım komur nasıl alıyor et kokusunu.komur kokuyor bu sefer.boyle 15 20 gun dene emınım sonuc guzel olacaktır.hıc yenı dolap almaya gerek yok.suanda dolabımızda hıc koku yok.ama bu arada dolap calısır durumda olcak.sankı ıcınde malzeme varmıs gıbı.kapakları kapalı calısır vazıyette olsun.sonucu merakla beklıcem cnm...

Şu an karbonat deniyorum. Bir taraftan da yumuşatıcı hazırladım. Ya işin gıcığı vize haftasındayım sınavlara çalışmaya fırsat kalmadı. Yurtta da elimin altında hazır hiçbir şey yok ki. Yarın bir de sirke, kahve kömür falan alayım da öyle deniyeyim.
Yardımlarınız için çok teşekkürler kızlar

kızlar bende sütün buzdolabında koku giderdigini duydum bilmem dogrumu bizim komşu sütün kapagını açıp buzdolabında 1 gün bekletmiş ve koku gitmiş dogrumu bilmiyorum ama

Back
X