Yardimci ablaa

durumsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
523
322
Buraya konu acarken cok dusundum. Daha onceki konumda buna benzer bir durumdu ve ben bu konularda cok takintiliyim. Ama isin icinden cikamadigim icin yaziyorum.Bir ablamiz var kocasından boşandı. Zor günler geçiriyor. İş yerim varken yanımda çalışıyordu. Şimdi evde ara sıra yardıma geliyor. Çocuklar geç kalktığı için 12 ile 5 arası geliyor. 60 tl anlaştık ama her zaman yardım ediyorum. 10 20 fazla veriyorum.bi kac ay once cekmecemde toplu duran paralarimin icinden 50 tl almis o gidince tesadufen fark ettim. Uzun bir süre cagiramadim. Tekrar geldiginde ortada bişey bırakmadım. İşten ayrılmış ihtiyacı vardır diye 100 tl verdim almadı 70 lira verdim. Giderken bir fark ettim çantada 50 tl yine eksik. Biz onunla anlasmistik haftada iki gün bana yardıma gelecekti yarın geleyim mi diye soruyor. Nasıl tavır takinacagimi şaşırdım. Acaba önceden de yapiyormuydu? Arıyor yarın geleyim mi diye.. yoksa bildiğimi soylemelimiyim?

Buraya konu acarken cok dusundum. Daha onceki konumda buna benzer bir durumdu ve ben bu konularda cok takintiliyim. Ama isin icinden cikamadigim icin yaziyorum.Bir ablamiz var kocasından boşandı. Zor günler geçiriyor. İş yerim varken yanımda çalışıyordu. Şimdi evde ara sıra yardıma geliyor. Çocuklar geç kalktığı için 12 ile 5 arası geliyor. 60 tl anlaştık ama her zaman yardım ediyorum. 10 20 fazla veriyorum.bi kac ay once cekmecemde toplu duran paralarimin icinden 50 tl almis o gidince tesadufen fark ettim. Uzun bir süre cagiramadim. Tekrar geldiginde ortada bişey bırakmadım. İşten ayrılmış ihtiyacı vardır diye 100 tl verdim almadı 70 lira verdim. Giderken bir fark ettim çantada 50 tl yine eksik. Biz onunla anlasmistik haftada iki gün bana yardıma gelecekti yarın geleyim mi diye soruyor. Nasıl tavır takinacagimi şaşırdım. Acaba önceden de yapiyormuydu? Arıyor yarın geleyim mi diye.. yoksa bildiğimi soylemelimiyim?

bence yok artık kendim yapıyorum de. eğer sürekli karşılaştığın biri değilse hiç bulaşma derim

parayı onun aldığına emin olmadan söyleyemezdim ben olsam
onun yerine yavaş yavaş ona ihtiyacım olmadığına alıştırırdım ve artık tamamen çağırmazdım evime

Onun aldigindan emin misiniz
Cocuklariniz büyük mu?
Ben annemin cntasindan çok kez 50 tl aldım :)

Onu cagirdiginiz bir gün çocukların goremeyecegi ama onun göreceği bir yere para koyun.

Mesela yarin gelirse dolap iclerini sildirin oraya bi yere para koyun üst taraflara.
Eger yine eksilirse emin olursunuz yoksa çocuklar da aliyor olabilir.

Önce emin olun

Bende kucukkencalmisligim vardır arkadaşlarla pide yityorduk istediğimiz şeyleri alıyordum çocuklar yapıyordur=)

Benim çocuklarım küçük evde başka alacak kimse yok. Eminim çünki hemen o gittikten sonra fark ettim. Çocuklarım biri 2.5 biri 1 yasinda

Yazık ya ne desem bilemedim
Belli ki çok ihtiyacı var ama sizin verdiğiniz fazla parayı da almıyormuş
Ne desem bilemedim
Sadece iş yrrinize mi gelse acaba ?

Belki de gerçekten ihtiyacı var ama zaten ben ona veriyorum neden öyle alıyorsa arkadan çalıyor. Garip
Yazık ya ne
Yazık ya ne desem bilemedim
Belli ki çok ihtiyacı var ama sizin verdiğiniz fazla parayı da almıyormuş
Ne desem bilemedim

Ne desem bilemedim
İş yerim suan yok devir ettim. Benimde bu sebepten kafam karisti gerçi yaptığı şey ne olsa yanlis

Şöyle deseniz: abla seni bir süre alamayacağım. Senin paranı ayırmıştım ama çalınmış. Geçen komşunun çocukları gelmişti onlar almış sanırım. Bir süre çağıramayacağıö bu yüzden param yok sıkışığım de. En azından kafasını taşlara vurur. Ve de aptal olmadığınızı anlar
Şöyle deseniz: abla seni bir süre alamayacağım. Senin paranı ayırmıştım ama çalınmış. Geçen komşunun çocukları gelmişti onlar almış sanırım. Bir süre çağıramayacağıö bu yüzden param yok sıkışığım de. En azından kafasını taşlara vurur. Ve de aptal olmadığınızı anlar
Abla bütün ayarlarim bozdun yazdım akşam. Aptal değil ya anladı ana sorup duruyor. Bu eski Yenge min arkadaşıyla onun vasıtası ile tanıştık oda öyleydi yorumlarımda da var ona sen böyle niye yapıyorsun desem iftira diyecek. Son onada böyle diyordum deyip üste çıkacak. Ama bişey demeyip yavaş ayak çekmek en iyisi galiba

canım daha soruyomusun ? paranı çalan kişiye hala evine mi sokmak istiyosun ? bir kere iyi bir insan olsaydı bunu yapmazdı 100 lirayı almayıp gururculuk yapmış sana ara düpedüz söyle ve evine bir daha alma baska şeyleride çalabilir

canım daha soruyomusun ? paranı çalan kişiye hala evine mi sokmak istiyosun ? bir kere iyi bir insan olsaydı bunu yapmazdı 100 lirayı almayıp gururculuk yapmış sana ara düpedüz söyle ve evine bir daha alma baska şeyleride çalabilir
Haklısınız iyi niyetimi kullandı ona gereğinden fazla yardım edince galiba arsizliga vurdu. Nasıl olsa onda var diye bi mantık mi yürüttü. 3 senedir tanışıyoruz belki de fark etmeden daha önce de yapti

eğer cidden onun yaptığını düşünüyorsanız bence bir daha çağırmayın eviniz mahreminizdir sonuçta. ihtiyacı olsada alması gerekmez

X