Yabancı şarkı dinle ve lyrics'lerini oku. Sonra türkçeye cevir. Yada çevrilmiş halini oku. Ingilızce kitap oku. Kursun kalemle anlamadığın kelimelerin üstüne türkçe yaz. Ben bu şekil geliştirdim. Müzik ve kitapla. Ve okuldan tabiki de
Umarım istediğiniz seviyeye gelirsiniz ve size yardımcı olan biri çıkar. Ama size yardımcı olan biri de ara sıra Türkçe konuşacak sonuçta, bence internetten yabancı insanlarla konuşup sohbet edebilirsiniz. Bir arkadaşım öyle yapıyodu, ayrıca yabancı sayfaları da okuyup anlamaya yorum yapmaya çalışıyodu.Evliyseniz eşiniz sıkıntı yapabilir ama bilemiyorum..
İngilizce konuşma arkadaşı olabiliriz isterseniz. Orta seviye bir ingilizcem var.
Akademik anlamda pek konuşamam ama amacınız günlük konuşma tarzını pratikle geliştirmekse konuşabiliriz.
Benim için de faydalı olur çünkü etrafımdaki arkadaşlarımın hiçbirinin ingilizcesi yok.
Bu arada yabancı sitelerde pen pal olayı var. Onun gibi bir şey de yapabilirsiniz.
Düzenli konuştuğum bir Sri Lankalı ve bir Avustralyalı arkadaş edinmiştim. Uzunca bir süre de konuşmuştum kendileriyle.
İngilizce konuşma arkadaşı olabiliriz isterseniz. Orta seviye bir ingilizcem var.
Akademik anlamda pek konuşamam ama amacınız günlük konuşma tarzını pratikle geliştirmekse konuşabiliriz.
Benim için de faydalı olur çünkü etrafımdaki arkadaşlarımın hiçbirinin ingilizcesi yok.
Bu arada yabancı sitelerde pen pal olayı var. Onun gibi bir şey de yapabilirsiniz.
Düzenli konuştuğum bir Sri Lankalı ve bir Avustralyalı arkadaş edinmiştim. Uzunca bir süre de konuşmuştum kendileriyle.
Pen pal world sitesinden edinmiştim ben arkadaşlarımı. Güvenli bir siteydi ben kullandığım esnada.pen pal olayını bilmiyorum araştıracağım teşekkürler.
Pen pal world sitesinden edinmiştim ben arkadaşlarımı. Güvenli bir siteydi ben kullandığım esnada.
sadece müzik dinlemekle, gramer çalışmakla ya da reading ile pratik gelişmez bunlar yalnızca kelime öğrenmenize, okuma hızınıza ve belki telaffuzunuza yardımcı olur. dediğiniz gibi kesinlikle pratik yapabilecek bir arkadaş bulmalısınız. yıllardır ingilizceyle haşır neşirinim, gramerim gayet iyi ama ne yazık ki okullarda pratik değil de gramer odaklı öğrendiğimiz için konuşmada bir miktar zorlanıyorum. nereden, nasıl bulursunuz bilmem ama pratik cidden şart.
Merhabalar bende suan bir dil okuluna gidiyorum upper int. Seviyesindeyim. Kurslarda genellikle grammar dersleri verildikten sonra cinema clup veya listenig-speaking ler var. Bu derslere katilmayanlar ki bende çok katılmıyorum katılanlara kıyasla geri kalıyor. Duyduğunu anlama ve konuşma açısından. Kuzenim hiç kursa gitmeden ingilizce alt yazili filmleri satır satır deftere yazip, sonrasında ise turkcesini ıngilizceye çevirecek kadar değişik biriydi)) suan benden güzel, akıcı ingilizcesi var. Size tavsiyem (bende artık bu şekilde çalışacağım) beğendiğiniz dizi-film vs. Alt yazılı izleyin. Ilklerde biraz sıkılıyor insan ama sonra kulak aşina olunca daha hızlı anlaşılıyor . Çok uzattım, kusura bakmayın. Başarılar ))
Speaking için pratik önerim Youtube'daki toefl speaking videoları. Oradaki egzersizleri yaparsan inan, anadili ingilizce olmayan biriyle pratik yapmaktan daha hızlı geliştirirsin kendini. Çünkü kısa sürede derli toplu bir cevap hazırlaman gerekiyor. Hem de ileride Toefl düşünüyorsan tarzına alışırsın.
Writing için de süper bir site önerim var. Lang-8.com
Dualingo uygulamasını yükle orda bir gruba katıl. Günlük sohbetletir var İngilizce.Sürekli müzik dinliyorum özellikle sabah akşam işe geliş ve gidişler sırasında, sözlerine de bakıyorum, dinlerken anlamaya çalışıyorum, kelime defteri yapmaya başladım bugün baya detaylı şekilde, bence eksik kalan kızım kendimi ifade edebilmek, bunun içinde normal karşılıklı diyalog lazım diye düşünüyorum.
Dualingo uygulamasını yükle orda bir gruba katıl. Günlük sohbetletir var İngilizce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?