Yardımcı olabilir misiniz? (İNGİLİZCE)

z_e_l_i_s

İmkansız diye bir şey yoktur.
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
9.880
3.782
448
Merhaba hanımlar,

Tamam bu bir dert değil ama bir yol bulmam lazım belki de buradan birileri bile çıkabilir düşüncesiyle bu konuyu açıyorum.

Biliyorum yeri burası değil ve taşınacak konum ama en azından bir kaç saat kalabilirse bende bu sorunuma çözüm bulabilirim belki, malum en çok rağbet gören bölüm burası forumda.

İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum ve hedefim yıl sonuna kadar iyi seviyelere getirebilmek, kendim ders çalışıyorum, online bir kursa kayıt yaptırdım oradan çalışıyorum ayrıca düzenli listening ve reading çalışmaları yapıyorum. Ancak öğrendiklerimi pratiğe dökmem lazım. Konuşma pratiği yapabilmek için internetten yaptığım bir kaç girişimimden sonuç alamadım.

Aslında bu yönde de eğitim alabilirim ama şuan için bu maliyeti karşılayabilecek durumda değilim hem de henüz erken olduğunu düşünüyorum biraz daha ilerlettikten sonra belki.

Burada çok güzel arkadaşlıklar kurdum yıllardır, belli mi olur bu sayede birde İngilizce konuşabilecek bir arkadaş edinirim niyeti ile yazıyorum bunları.

Tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkür ederim.

Yabancı şarkı dinle ve lyrics'lerini oku. Sonra türkçeye cevir. Yada çevrilmiş halini oku. Ingilızce kitap oku. Kursun kalemle anlamadığın kelimelerin üstüne türkçe yaz. Ben bu şekil geliştirdim. Müzik ve kitapla. Ve okuldan tabiki de

Umarım istediğiniz seviyeye gelirsiniz ve size yardımcı olan biri çıkar. Ama size yardımcı olan biri de ara sıra Türkçe konuşacak sonuçta, bence internetten yabancı insanlarla konuşup sohbet edebilirsiniz. Bir arkadaşım öyle yapıyodu, ayrıca yabancı sayfaları da okuyup anlamaya yorum yapmaya çalışıyodu.Evliyseniz eşiniz sıkıntı yapabilir ama bilemiyorum..

İngilizce konuşma arkadaşı olabiliriz isterseniz. Orta seviye bir ingilizcem var.
Akademik anlamda pek konuşamam ama amacınız günlük konuşma tarzını pratikle geliştirmekse konuşabiliriz.
Benim için de faydalı olur çünkü etrafımdaki arkadaşlarımın hiçbirinin ingilizcesi yok.

Bu arada yabancı sitelerde pen pal olayı var. Onun gibi bir şey de yapabilirsiniz.
Düzenli konuştuğum bir Sri Lankalı ve bir Avustralyalı arkadaş edinmiştim. Uzunca bir süre de konuşmuştum kendileriyle.

Sürekli müzik dinliyorum özellikle sabah akşam işe geliş ve gidişler sırasında, sözlerine de bakıyorum, dinlerken anlamaya çalışıyorum, kelime defteri yapmaya başladım bugün baya detaylı şekilde, bence eksik kalan kızım kendimi ifade edebilmek, bunun içinde normal karşılıklı diyalog lazım diye düşünüyorum.

Bende CNN ve BBC ye bakıyorum gün içinde, iş ile alakalı bir foruma üye oldum ancak orası da ağır geliyor şimdilik, yabancı insanlarla konuşmak kısmını da bir iki defa denedim olmadı, ama uğraşıcam bakalım varsa bildiğiniz yerler paylaşırsanız çok sevinirim.

Ayy olmaz mı işte bana lazım olan da o aslında, gün içinde bir kaç cümle bile yazışabilsek faydası olacaktır mutlaka ben daha yeni yeni A2 seviyesindeyim öyle diyim.

pen pal olayını bilmiyorum araştıracağım teşekkürler.

sadece müzik dinlemekle, gramer çalışmakla ya da reading ile pratik gelişmez bunlar yalnızca kelime öğrenmenize, okuma hızınıza ve belki telaffuzunuza yardımcı olur. dediğiniz gibi kesinlikle pratik yapabilecek bir arkadaş bulmalısınız. yıllardır ingilizceyle haşır neşirinim, gramerim gayet iyi ama ne yazık ki okullarda pratik değil de gramer odaklı öğrendiğimiz için konuşmada bir miktar zorlanıyorum. nereden, nasıl bulursunuz bilmem ama pratik cidden şart.

Evet işte tamda bu yüzden speaking tarafınında diğer kısımlarla birlikte yürütebilirsem hedefime ulaşabilirim bunun farkındayım, illa bulucam bir yolunu inşallah. Teşekkürler.

Merhabalar bende suan bir dil okuluna gidiyorum upper int. Seviyesindeyim. Kurslarda genellikle grammar dersleri verildikten sonra cinema clup veya listenig-speaking ler var. Bu derslere katilmayanlar ki bende çok katılmıyorum katılanlara kıyasla geri kalıyor. Duyduğunu anlama ve konuşma açısından. Kuzenim hiç kursa gitmeden ingilizce alt yazili filmleri satır satır deftere yazip, sonrasında ise turkcesini ıngilizceye çevirecek kadar değişik biriydi)) suan benden güzel, akıcı ingilizcesi var. Size tavsiyem (bende artık bu şekilde çalışacağım) beğendiğiniz dizi-film vs. Alt yazılı izleyin. Ilklerde biraz sıkılıyor insan ama sonra kulak aşina olunca daha hızlı anlaşılıyor . Çok uzattım, kusura bakmayın. Başarılar ))

Speaking için pratik önerim Youtube'daki toefl speaking videoları. Oradaki egzersizleri yaparsan inan, anadili ingilizce olmayan biriyle pratik yapmaktan daha hızlı geliştirirsin kendini. Çünkü kısa sürede derli toplu bir cevap hazırlaman gerekiyor. Hem de ileride Toefl düşünüyorsan tarzına alışırsın.

Writing için de süper bir site önerim var. Lang-8.com

Fırsat buldukça bunu da yapıyorum aslında ama film yada tv izlemeye pek vaktim olmuyor açıkçası, 2 çücuk bir tanesi bebek, iş bir taraftan, yüksek lisansım yeni bitti. Ama şu var ki ben yıllardır ihmal ettim bu konuyu şimdi fırsat buldukça her koldan saldırıp bu işi halledicem Allahın izniyle. Teşekkürler cevabınız için.

Çook teşekkür ederim her ikisine de bakacağım, zaten youtube dan faydalanıyorum fırsat buldukça.

Dualingo uygulamasını yükle orda bir gruba katıl. Günlük sohbetletir var İngilizce.

speaking için internetden arkadaş edinip discord yada skype üzerinden telefon numaranı vermeden konuşabilirsin illaki vardır böyle grup internetde biraz araştır kesin bulursun.ben eskiden online oyun oynadığım için orada yabancılarla konuşmaktan çözdüm speaking işini.speaking hariç herşeyi normal kursta halledersin zaten çalışarak.en son sınavla seviyemi ölçtüler advanced benim seviyem liseden sonra kendimi baya geliştirdim vaktin varsa yabancılarla mmorpg oyna orada teamspeak,discord,skype grupları oluyoryurtdışı planım var üniversiteden sonra inşallah faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…