yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

Konu sahibi zor durumdasın ama kabullenmişsin. Umarım yanılan biz oluruz ve çok mutlu olursun. Makul ölçüde aldır eğer durumları var ise.
Ayrıca konuda babaları yarıştırmak,bak benim babam şöyle demek hiç hoş değil.

inanınki banada saçma geliyor elimden gelse hiç bişey istemem ama .. bende bir yıl iki yıl idare ederim parayı nerden bulurum .
Anlamadığım sizin 2 yıl giyecek kadar kıyafetiniz yok mu? Bu yaşa nasıl geldiniz? Kusura bakmayın ama 2 sene giyecek kıyafet aldirmak tuhaf. Ben 6 senelik evliyim,evlenmeden önce aldığım birçok şey var dolabımda,gayette giyebiliyorum. İllaki adetse 1 takım birşey alsınlar,ihtiyaç olursa alırsınız evlenincede gayet. Adetiniz cidden anlamsız geldi bana. Kimseye laf ettirmemiş olursunuz arkanızdan.

Bu ne biçim adet insanın ocağına ateş düşürür. Bir insanın ayakkabı almaktaki makul ölçüsü 40-50 tl ise kemal tanca'ya girdiğinde verdiği tepkiyi garipsemeyeceksin. Kv kp hemen kabulleniversin yaşam biçimimizistiyoruz ama madem öyle kolay semt pazarlarından gitiniverip biraz da biz benimseyeceğiz, olur mu öyle? Olmaz. Annem de beni itekledi durdu. Gel bir bayram alışverişi yapalım dediler, var yeterince kıyafetim o adette yürürlülükten kalkıvrsin dedim. Sevdiğim adamın ailesine beşyüzlira ödetmedim diye oturup yas tutacak 'abuk' görüşlü akrabalarım oldu. Banane. Annem, kıymetini bilmezler sen böyle yaptıkça. Dedi durdu. Kime ne. Binlerce lira harcatınca kıymetli olacaksam yemişim o kıymeti.

Şu adetler beni türk olduğum için utanmaya sevk ediyor, mutemadiyen.

neden cevre ne der diye korkuyorsunuz siZinki nırmal istekler olması gereken .zaten adı cıkmıs cimri diye zaten bu alısversi bilen bilir fiyat olarak istefiğinizi söyleyin.söylemessiz içinize oturur

bunlar ne biçim adet ya anneni al yanına tabiiki de tek olunca sesin çıkmıcak ya işlerine geliyor böle bi adetiniz var madem uygun olacak biçimde aldır karşı tarafın bütçesini de aşırı zorlamamalı ama ona da laf yapcaklarsa minnet etmeyin alcakları üç beş çul çaputa. ailenede söle ben fazlaca gururluyum böle konularda bende eşimle gitmiştim başka kimseyi almadık yanımıza. zaten şöle adetleri hiç sevmiyorum bana kalsa almazdım ama ısrarlar sonucu 4-5 parça bişey aldım gecelik filandı oda başkada bişey istemedim çalışıp alıyoruz herşeyimizi şükür kimsenin ağzını açtırmıyoruz

Biz nişanlıyken, eşyadan, kıyafete, gelinliğe, damatlığa herşeye birlikte karar verip almıştık.

Bazen adetlerin ne saçma, ne gereksiz oldugunu düşünürüm. Ne demek 8-10 takım alması gerekiyor. Hesabınıza göre 1 takım eşarpla 300tl ye gelse, sadece 3000tl lik kıyafet mi alınacak yani? Hiç mi kıyafetiniz yok. Ben zorlasam alamam o kadar takım. 3-5 parça sey desen anlarım da. Abartı yani!!!

Hem de bunu da nişanlını hiç görmeden, kv ile görümce ile...

Kendimi cok şanslı hissettim. Özgür bırakıldığım ve büyütüldüğüm için.

kv nin gücünün yettiği kadarını alın yahu.
stok yapıp ta napacaksın kıyafetleri.
2 senelik alışveriş mi olur?
ipek alamazssa almasın normal bişey al geç sen de.
sen herşeyi kabullendin de eşarpa mı kaldı herşey?
eşarbın da sadesini kabul ediver.
hayat memat meselesi midir.?
nedir yani.

Ben dünkü konuya da yazdım.

Siz çaresiz falan değilsiniz.

Kabulleniyorsunuz, kabullenmek istiyorsunuz.

Her zaman bir çıkış yolu vardır.

Bu konuda da var.

Ama sen istemediğin için bizim yapacak bir şeyimiz yok.

Ya bırakın bu saçma adetleri. Neymiş adetmiş alması lazımmış. Ben alışverişe gitmedim en ufak pişmanlığım yok. Eşarp takıntısı da ne ,alın 10 liralık ucuzundan takmayın ya da birine hediye edin.

Çok büyük sorunlarınız var ama siz "ipek eşarp", "babanın düğüne gelmemesi" gibi tali şeylere takılıyorsunuz.

Diğer konunuzda da herkes yardımcı olmaya çalışmıştı. Uyarıların ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız ama çok geç olacak.

Saygıyı " anne/baba ne derse o olur" şeklinde yorumlayan zihniyetten nefret ediyorum. Size üzülmem ama sizin durumunuzda olup, çevresinden fikir alamayan, ne gibi sorunlarla karşılaşacağı konusunda hiç uyarılmamış genç kızlarımıza çok üzülüyorum.

Niçin inanılmıyor mu ki konuya?
Kız zaten direndim ama olmadı,mecburen kabullendim diyor.Konunun başka yerlere kaymasını istemediği için amcamın oğlu demeyebilir,bir konusunda zaten bahsetmişri.

Ben lisedeyken bizim oraya Tekirdağa göçmüş Diyarbakırlı bir aile vardı.Kızlarını zorla lise çağında nişanladılar,amca oğluna yine.Kız intihar bile etmişti,evden kaçmıştı sonunda kızı döve döve zorla evlendirmişler sanırım.

Ben kuzenimle kardeş gibiyim.Ama doğuda evlilikler olabiliyor. Hiç birbirlerini görmemiş olabiliyorlar,o yüzden evlenmekte tuhaf gelmiyor.

Konu sahibi diren desemde evleneceksin belli.Umarım tahmin ettiğm şeyleri yaşamazsın. O babanı da sözde sahip çıkan abini de yatırıp dövmek gerek,hayatın umarım zor olmaz

Eşarp takıntısı da
2 yıllık kıyafet takıntısı da
adet takıntısı da amcaoğlu olan nişanlıyı zaten yanyana getirmezler nişanlıyken diyen zihniyete hayretle bakıyorum

Senin omur boyu alisverisini kaynanan yapacak degil bu sadece bi adet gelenek gorenek benimkileri anlatsam gulersin ya hic önemsemedi baskalarina baktikca imreniyorum birazda ben ne esime ne babama kiyabildim babam calisamiyodu emeklisi yoktu dedemin emeklisiyle gecindik bi sure esimde babasini kaybedeli 3 4 sene oluyodu bütün yük onda kaynana desen zir cahil hic bisey bilmez anlamaz neyse olece oldu alindi geçti illa su demedim sahsen onlar demedigi surece ikincisinede uzanmadim kaynanamla yaşıyorum simdi noluyo esimin maddi durumunu bildgm icin çatır çıtır alışveriş yapıyorum sormam danismam kendi istedgmi sevdgimi alirim seninkide öyle olacak evlenince kendin alacaksin zaten arkandan konusturma arkadasim o günler unutulmuyo senin aldgib ipek esarbi yıllarca unutmaz yapisinida söylemissin soyler durur artık geregi varmı hic yok düğünde kınada giyecegin icine sinsin önemli olan o gerisini sen halledersin

yıl olmuş 2016 hala düğün alışverişi mi kalmış

Marka takıntın var, 150 den aşağı eşarp takmazsin, en az 8 parça kıyafet almak zorundalar, düğünün %99 unu erkek tarafı karşılar ama kv cimri ve siz bunları yaptırırken size görgüsüz denilmesinden korkuyorsunuz öyle mi. Neden acaba bi düşünün.

Bu örf adetleri kesin nemrut bi kaynana icat etmiş. Evlenme aşamasinda işler çirkinleşsin de bu iş olmasın diye..

Kurban olduğm evlenecksn bile hemn çocuk yapma ne olur bari bir yıla yakın doğm kontrol hapı kullan. gizli kullan kv eşin bilmesede olur yoksa seni zorlarlar sende çabuk ikna oluyorsn bebekte yapınca diri diri ölürsn söyliym sana. Zatn kötü bir evlilk olsada üç beş ayda çıkar ortaya az çok.

Ama siz alabilecek potasiyeldesiniz nişanlının AİLEsi NEDEN KIYASLIYORSUNUz Kİ ?
Herkesin kendine göre bütçesi var 10 tane alacağınıza 1 tane 2 tane alın, iyisinden alacağınızı belirtin sizde olsun bitsin....

200 tl nedir ki bu kadınla nasıl alışverişe gidilir yer bitiri bu seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…