- Konu Sahibi saranghae_glsn
-
gerek var mı böyle bir evliliğe böyle bir alternatif olamaz mı ailen ne diyor bu yaptıklarınaValla evlenmeden hayatını etkileyecek pürüzleri görüyorsun işte. Bazı şeyler içinde kalacak belli. Babanın yaptığının onda birini yapamayacaklarsa , yapınca başına kakacaklarsa üzdürme kendini.
cimri kv işsiz ve ilgisiz nişanlıyla mutlu olamayacağını sen de biliyorsun. o yüzden mi en önemsiz detay olan kıyafetlerle oyalanıyorsun?eski konularımı oku sonra bunu yaz.. nedir bu nasıl bir düşünce ya sadece ne yapıyım dedim en baştada belirtim dert değil diye
sahip çıksalar zorla evlendirmezlerdi.kesinlikle olur o konuda içim rahat 5 abim var bir tanede kız kardeşim hatta abim sinirlenmişti babama başlarım her iki tarafada falan demişti yengelerimede demiş kimse kardeşimi sahipsiz sanmasın banada dedi kimse kardeşimden değerli değil diye samimiyetlerinede inanıyorum
Pahali dediklerini de ailen alsin o zaman erkek evi demek igneden iplige kadar almak demek degil ..öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)
Aynen dünde bir konuya yazmıştım en hesaplısından evlendik ama bir kuruş borcumuz yoktu tamamını eşim yaptı 3 yıl bekledi yüzüklerimiz ve beyaz eşyalarımızEvlenirken ne alisveris gordu gozumuz ne esya sadece birbirimize kavusup mutlu olmayi dusunduk,esimle ikimizde ogretmeniz Ankarada buyudum ustelik ailemde dugun altin adetleri coktu karsi tarafin umursamaz davranislari olunca herseyimizi esimle biz aldik sadece ucuz bi yatak odasi ve oturma odasi herseyin en ucuzu,dugun borclarindan dolayi,ailemdeki butun kizlar son model esyalar aldi herseyi istediler HUZUR u unuttular
nasil bir zamandayiz artik insanlar maddi gundemlerden gozunu acamiyor bu sebepten ne sevgi ne saygi kalmadi iki gun evli kalip ucuncu gun bosanma gundemde
Sekiz on parca alsan ipek alsan ne cikar eskiyip gidecek dunyalik iste nisanlinla saglam bir bag kurmaya calis
öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)[/QUOTE
eevt
cımrıler bellı.Bu kesın. ben olsam gıder kendım alırsdım .Gururum kırılırdı.Parasına laf ettıfg an bıterdı gozumde gıder kendım alırdı.sonuçta adetmıs nasıl laf eder anlamadım.Bu arada kapalısınız sanırım kalıtesız esarplarla saç derısı hava almadıgı ıcın ılerde hiç saçınız kalmayabılır.Ipek eşarp takmanız luks değil bence.
hay Allahım 2 yıullık takıntı değil benim kıyafetlerim var ama onlar 2 yıl kadarda almazlar demek istedim 1 parcada alsam 10 parcada alsam .. ipek eşarp alınca markasını göstermiyorum kafama rahatca takabildiğim için yazıyorum .. ayıp ya yorumunuzu dikkatli yapın konmuda alışveriş için yardım istedim nerelere çekildi gerçekten ayıp ne yapıyım diğer konularımı 9+ 3 ay boyunca zorda olsa azda olsa sindirdim.. bu konuyu bile açtığıma pişmanım siz insnalara yardımcı olmak yerine onların hayatlarıyla dalga geçiyorsunuz bu son konumdur dahada açmam burası yardım alma yeri diye biliyordum nedense konu hep farklı yerlkere çekildi rica ediyorum siz ve sizin gibiler yazmasın hayatınız on numara olduğu için bizim hayatlarımızı küçümsüyorsunuzEşarp takıntısı da
2 yıllık kıyafet takıntısı da
adet takıntısı da amcaoğlu olan nişanlıyı zaten yanyana getirmezler nişanlıyken diyen zihniyete hayretle bakıyorum
konu çok sacmaysa niye o güzel parmaklarınınızı yordunuz ozamn affedersiniz ama sizin yazınız daha saçmaMadem bu kadar sikayet ediyorsunuz durumu iyi olan birini bulsaydiniz.herkes dengini bulacak o zaman .ucuz esarplari niye takamiosun nesi var marka esarplardan daha iyi duranlar bile var.konunuz cok sacma soylediginiz gibi napalim kayinvalidenizi ekarte edip bizmigelelim alisverise.ayrica evlenince her istediginizi aldirirsiniz esinize almazsa zaten yine soyluorum evlenmeyin o zaman...
ben mesala çalışıyuorm bı laf dese kendı paramla aldım derım.daha bırsey demez.yanı baskasının lafını çekecegıme kendım alırım.ama bence o hanım da bence pahalı bulsa da yansıtmamalıydı.ınsan bır kez evlenıyor.he parası yoksa bunu oğlunaa der o da kıza derannem olmadan hatta nişanlımda olmadan hayatta beni kimse o alışverişe götüremez, o nasıl alışveriş mantığı öyle.
Kaliteli istiyorsanız az alın, eşinizin ailesinin durumu var mı, parası var ama cimri ise ben fiyatına bakmadan bunları kullanıyorum der alırdım ve nişanlımla muhattap olurdum, eğer durumları yoksa da insanları zor durumu sokmayın bence
bende öyle yapacağım sağolunAma siz alabilecek potasiyeldesiniz nişanlının AİLEsi NEDEN KIYASLIYORSUNUz Kİ ?
Herkesin kendine göre bütçesi var 10 tane alacağınıza 1 tane 2 tane alın, iyisinden alacağınızı belirtin sizde olsun bitsin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?