- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Cam fanusta mı yetistınız
Bu yasınıza kadar her istedıgınız hatta daha ıstemeden önunuze serılmıs olmalı karsınızdakınden ve hayatdan beklentılerınız takıldıgınız konular karsısından yuzune fener tutulmuş tavşan gıbı bakakaldım
Dılerım bu yorumuma uzuntuden kahrolmazsınız
Insan sızınle konusmaya da korkar cunku ya kırılırsa acaba yıne neyı dusunemedım dıye
Hayır karsınızdakıne hayatı zından etmenızı gectım sız boyle nasıl mutlu olabılıyorsunuz
Maıle cevap verıyorsun amaa dıyen bırının oyleyse esıne sarılıp ıyı geceler tatlım demesı gerektı
Ben olsam sormazdım hazırlardım dıyen bırının esınden once kahvaltı hazırlaması gerektı ozaman
E hazırlasaydınız madem
Hanı sızın bakıs acınıza gore konusuyorum sız esınız olan kısı olsaydınız karınıza boyle derdınız demekkı neymıs hayatı kendınıze ve esınıze bos yere zından etmemek gerekmıs
Rahat olun bıraz
yok valla dalga gecmiyorum, inan artik ikna ol, her seferinde ayni yorum geliyor senden
Terbiyeyi senden mi öğrenicem acababiraz daha terbiyeli olsan nasıl olur
bu mesajı beğenenlerin seninle ilgili kısmı beğendiğini ne biliyorsun
Cok uzuletek soyluyorum
Sızden bıkmıs ve sogumus
Nefret etmeye bıle baslamıs olabılır
Evlendıgım gune lanet olsun laflarınıda duyabılırsınız
Keske evlılıgınızı bu noktaya getırmeseydınız keske hayatda sıze herseyden mutlu olunabılecegını asılasalardı
Bukadar cok sevgıye ve ılgıye ıhtıyacınız varmıs gıbı davranmanız acaba cocuklugunuz nasıl gectı sorusunu uyandırdı
Evlılıgınızın sonu yok bellı kı
Ama sen yanlış biliyosun
Ben kesinlikle bencil davranmadım
Eskiden evet bir çok şeyi sorun ettiğim olu ama sonradan sadece haklı olduğum ve üzüldüğüm konuları sorun ettim. Burada bir çok insan bana hak verdi
Ayrıca eşim kimde aramış mutluluğu anlayamadım başka kadın olsa çoktan boşanmıştım
Bu arada bu mesajı beğenenlerinde bi halttan haberi yok sanırım
Adam gergin tavuk gibi olmus. Her an patlamaya hazir. Sizin tek yapacaginiz sey sessiz kalmak o yokmus gibi.Gunaydin herkese,
hemen "yine mi sen" dediginizi duyar gibiyim, kizmadan bir dinlermisiniz lutfen , yardiminiza ihtiyacim var.
konularimi bilmeyenler icin, yurtdisinda yasiyoruz 2 senedir evliyiz, esimle tartismali gergin bir evliligimiz var. Genellikle ben ilgi bekliyorum, olmazsa moralim bozuluyo ve sikayet ediyorum. Trip, kapris yapiyorum. Tartistigimiz zaman esimin seviyesi yerlerde, bana hakaret ediyor, kufurlu konusuyor, hep bagirip cagirma modunda. Ama bu aralar cok daha fazla.
Dun aksam telefon gorusmesi vardi is icin, bitincede yine is yapmasi gerekti, benim uykum geldi ben yatiyim dedim tamam askim yat sen dedi, hadi iyi geceler dedim cevap vermedi, mesaja , bilgisayarda maile herseye donebiliyosun bana bi iyi geceler diyemiyosun dedim. bagirmaya basladi direk olarak, bide senle ugrasmayayim isim basimdan askin falan dedi. Bu sekilde yuksek bi tepki neden yani. hic agzimi acamayacakmiyim ? birsey demeden yattim.
Sabah oldu benim alarmim caldi, oda kalkti birseyler yapiyo mutfakta, napiyosun dedim, kahvalti yapicam sanada hazirlayayim mi yermisin dedi, bende yok ben yemem ise gidicem dedim. ama icten ice bozuldum ben olsam sormadan hazirlardim, daha dogrusu her aksam hazirliyorum, her haftasonu sabahi hazirliyorum, sorulurmu ki ? Bencilce geldi.
Sonra hazirladi kahvaltisini oturdu, bilgisayarini acti dizi izliyo. bende dedimki neden benim icin hazirlamadin, ben hep ikimize hazirliyorum, yine ayni sekilde bagirma moduna gecti , ne diyosun sormadimmi sana lanet kusma zehir dolusun sabah sabah insanin huzurunu kaciriyosun dedi. Ben bi iki kelime bisi daha dedim, neden hazirlamadin kendiliginden gibi, bu seferde daha cok bagirmaya ve hakaret etmeye basladi, baya cirkinlesti yine, bundan sonra bu hallerin oldugunda asla sana anlayisli ve sabirli davranmicam bi aptal benmiyim, boyle oldugun surece hic umursamicam seni cehenneme dibine kadar konus, surat as, kendi zehirinde bogul o zaman dedi. bunun gibi bir suru agir laf etti bagirdi.
Bende bagirma insanlar uyuyo dedim oda s. git o zaman bagirmayayim dedi. ne kadar kaliteni dusurdun sen ne kadar seviyesizsin, bana hakaret etmekten vazgec, bu sekilde sana karsi olan sevgimi yok ediyosun dedim. icimde bitiriyosun dedim. o da bende sana bayiliyorum boyle davrandiginda dedi. sonra sustuk ciktim ise geldim.
Acikcasi hic bisey yapasim yok. Moralim cok bozuk. Siz olsaniz ne yapar nasil davranirsiniz ?
isin icinden cikamadim ve esim o kadar cirkin konusuyorki ona ciddi bir ders vermek istiyorum, bu sekilde bir yere varmicak cunku biliyorum...
Yani?batum?
Bir tane sizi destekleyen yorum yok fakat eşinize karşı gösterdiğiniz tahammülsüzlükten eser yok buradaki yorumlara verdiğiniz cevaplarda. Eşinize karşı son derece eleştirel ve yargılayıcı yaklaşırken buradaki yorumlara çizdiğiniz profilden bu kadar zıt cevap veriyor olmanız biraz düşündürücü. Kapris, alınganlık, empati eksikliği gibi evliliğinizi zedeleyecek boyutta karakterinize sinmiş özelliklerin bu kadar olumsuz yorum karşısında da en azından tahammülsüzlük ve katı savunma şekilde kendini göstermesi beklenirdi. Bu çelişki üzerine biraz düşünün.
Ya başkalarına karşı gösterdiğiniz hoşgörüyü eşinize karşı göstermenizi engelleyen kendinizle ilgili bir probleme sahipsiniz. Ya eşinizle birbirinizi anlamaya yönelik diyalog geçmişiniz yok denecek kadar az. Ya da sosyal ilişkileriniz yeterince doyurucu değil ve bunun stresini evliliğinizde eşinize yönelterek azaltmaya çalışıyorsunuz. Sosyal doyumunuz o kadar azaldı ki birileriyle konuşabilmek ve hakkınızda konuşulmasını sağlamak uğruna tamamen suçlandığınız bir konuda bile karakterinize zıt bir biçimde son derece hoşgörülü davranıyorsunuz.
Aslında bu kadar açık yazmayı doğru bulmuyorum fakat benzer çok fazla konunuz olduğu yazılınca bu durumunuzla yüzleşme zamanınızın geçtiği kanaatiyle yazmak istedim. Konuşma ihtiyacınızı bir psikologla giderebilirsiniz. Bonus olarak tedavi de olursunuz. Yoksa bu durumda asıl şiddet uygulayan kişi olarak evliliğinizin varacağı noktanın asıl sorumlusu siz olacaksınız. Eşiniz psikolojik şiddete maruz kaldığı bir evliliği sürdürmek istemeyecektir.
Yani?
Emin misin peki
Bir psikoloğa göründünüz mü?
Ömür törpüsüsünüz size tebrikler ve de alkışlar kocanıza da acil bir çıkış yolu inşallah...
Bu davranışlarınızın sebebi nedir cidden hiç düşündünüz mü?
Şımarık mısınız acaba?
Gözümle görmem filan değil en azından bi kanıt olması gerekir, aynı şeyi ıdıtıp ısıtıp önüme koyanların amacı neha gözünle görmen lazımdı otel rezervasyonu söylenen yalanlar filan yeterli değil senin için.
Gözümle görmem filan değil en azından bi kanıt olması gerekir, aynı şeyi ıdıtıp ısıtıp önüme koyanların amacı ne
sevin demiyorum.
herşeyi geçtim adam bi de ağzını bozmuş diyorum.
önce bunu bir halletseniz diyorum.
sen hala başka alemlerdesin.
adam cidden soğudu ve bıktı senden.
üzgünü ama sen de içten içe seni sevmediğini hissettiğin için bu kadar hırçınsın.
bunu daha önce de yazmıştım.
ve de bu sebepten zorla ve zorla ondan ilgili sevgi dolu bir prens yaratmaya çalışıyorsun ama imkansız
Probleminizi bulmuşsunuz bence de öz güven eksikliği yaşıyorsunuz, olabilir herkesin başından bu sorun geçebilir.evet gorundum, ve gorusuyorum psikolog bir arkadasim var burada.
simarik olabilirim belki, daha cok cabuk kiriliyor dariliyorum esime, daha dogrusu hep bir diken ustundeyim yani her davranisinin altinda birsey ariyorum..
psikolog ozguven sorunu gibi duruyor dedi. esinin sevgisini surekli onaylamasini istiyorsun vb yorumlar yapti.
dogru bencede sogudu, bende farkindayim ozellikle son bir kac haftadir oyle. ayni seyleri bende birebir hissediyorum. Bende sogudum, bende biktim. ama bunun gecici oldugunu umuyorum suanda cunku cok fazla kavga ettik ust uste huzursuz bikkin hisediyoruz bence..
aynen zorla zorla birsey olmuyor, bence son noktayi gordum bugun. hani dibe bastim, artik benimde birsey yapmak gelmiyo icimden, sence bu sekilde bi sure devam etsek ne olur, yani ben kendi isime baksam, fazla konusmasam vs...
eve gidip sarilip askim canim cicim yapmaktansa bu sekilde daha iyi olmazmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?