• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardiminiza ihtiyacim var..

Sadece bu başlıktakileri derledim.
Tekrar tekrar yazmak zorunda kalmayın, sonraki konularınızda da kopyalayıp yapıştırın. Kendinizi ne kadar tekrarladığınızın ama bir gram değişiklik yapmadığınızın farkındasınızdır zaten, bari aynı şeyi yazarak yorulmayın.
Bu kadar zaman harcayıp tek tek alıntıladığın için saygı duyuyorum sana :kahve:

Iyi gecti, gec geldi biraz gec yedik biraz sohbet ettik gunun nasil gecti vs diye yemekten sonra o dizisini izledi ben etrafi topladim kitap okudum, sonrada yattik. Fazla birsey olmadi yani. Normalde hadi birlikte biseyler yapalim derdim onu yapmadim bende kitabimi okudum.
normal gecti aksamimiz mic mic degil ama kavgasiz sakin gecti.. buda bizim icin bir adim sanirim.

pazar gunu ucagi, o zamana kadar kavgasiz gecer insallah guzel ayriliriz. sonrada tamam ben yazip aramicam , biraz normale dondugumuzde anca yazarim az az. is icin gittigi icin vakti olmuyor bazen evet. onun beni merak etmesini aramasini ozlemesini istiorum biraz, hep ben kendimi zorla merak ettirmeye calisiyorum usteliyorum. bunlari yapmazsam heralde biraz normale doner..

Bir arkadaşın yorumuna cevap verdiğin Çin'deki yaşantından memnun olmana sevindim? Çince nasıl gidiyor peki?

Bak sevindim böyle kararlı davranmana yapabilirsin o gidene kadar böyle ben eminim hatta pzar günü ayrıldığınızda kafasından bir geçirecektir ne oldu buna? Çoktan cıngar çıkarmıştı gibilerinden. Sakinliğini koru ve şaşırt bence. :) ilk adımın bu olsun bi kaç gün zoraki ilgisndense ilgisiz kal birşey olmaz senin kocan zaten kaçacak hali yok ya.

Bir arkadaşın yorumuna cevap verdiğin Çin'deki yaşantından memnun olmana sevindim? Çince nasıl gidiyor peki?

Bak sevindim böyle kararlı davranmana yapabilirsin o gidene kadar böyle ben eminim hatta pzar günü ayrıldığınızda kafasından bir geçirecektir ne oldu buna? Çoktan cıngar çıkarmıştı gibilerinden. Sakinliğini koru ve şaşırt bence. :) ilk adımın bu olsun bi kaç gün zoraki ilgisndense ilgisiz kal birşey olmaz senin kocan zaten kaçacak hali yok ya.

evet memnunum, is hayatimdan, burdaki duzenimizden gitgide alistim. Cinceye baslamadim ama bi kac kelime biliyorum. Biraz konusulanlarida anliyorum :)

Insallah, bugun icin plan yaptik, aksam evde tv karsisinda yemek + cay keyfi ve film acicaz. insallah guzel gecer sorunsuz bir sekilde yolcu ederim, donene kadar ozlemis oluruz rahatlamis olur esim...

evet memnunum, is hayatimdan, burdaki duzenimizden gitgide alistim. Cinceye baslamadim ama bi kac kelime biliyorum. Biraz konusulanlarida anliyorum :)

Insallah, bugun icin plan yaptik, aksam evde tv karsisinda yemek + cay keyfi ve film acicaz. insallah guzel gecer sorunsuz bir sekilde yolcu ederim, donene kadar ozlemis oluruz rahatlamis olur esim...

Ne güzel plan :) guzel gecer merak etme sen yine ufacık bi hareketine takılma da. Onu bazı huylarıyla kabullen art niyetle yapmadığını anla. Bak onu olduğu gbi kabul edersen daha mutlu olursun gibime geliyor.
Film aralarında küçük ve kısa oynaşmalarda belki hava katabilir akşamınıza :) yine yazarsın nasıl geçtiğini..

Ne güzel plan :) guzel gecer merak etme sen yine ufacık bi hareketine takılma da. Onu bazı huylarıyla kabullen art niyetle yapmadığını anla. Bak onu olduğu gbi kabul edersen daha mutlu olursun gibime geliyor.
Film aralarında küçük ve kısa oynaşmalarda belki hava katabilir akşamınıza :) yine yazarsın nasıl geçtiğini..

tesekkurler :)
Yok takilmicam, filme odaklanicam, ve azcik romantizme :)
yazicam yarin, pazar gunune kadar sakin, guzel bir sekilde gecirip oyle ugurlamak dilegim.

Gunaydin herkese,

hemen "yine mi sen" dediginizi duyar gibiyim, kizmadan bir dinlermisiniz lutfen , yardiminiza ihtiyacim var.:110:

konularimi bilmeyenler icin, yurtdisinda yasiyoruz 2 senedir evliyiz, esimle tartismali gergin bir evliligimiz var. Genellikle ben ilgi bekliyorum, olmazsa moralim bozuluyo ve sikayet ediyorum. Trip, kapris yapiyorum. Tartistigimiz zaman esimin seviyesi yerlerde, bana hakaret ediyor, kufurlu konusuyor, hep bagirip cagirma modunda. Ama bu aralar cok daha fazla.

Dun aksam telefon gorusmesi vardi is icin, bitincede yine is yapmasi gerekti, benim uykum geldi ben yatiyim dedim tamam askim yat sen dedi, hadi iyi geceler dedim cevap vermedi, mesaja , bilgisayarda maile herseye donebiliyosun bana bi iyi geceler diyemiyosun dedim. bagirmaya basladi direk olarak, bide senle ugrasmayayim isim basimdan askin falan dedi. Bu sekilde yuksek bi tepki neden yani. hic agzimi acamayacakmiyim ? birsey demeden yattim.

Sabah oldu benim alarmim caldi, oda kalkti birseyler yapiyo mutfakta, napiyosun dedim, kahvalti yapicam sanada hazirlayayim mi yermisin dedi, bende yok ben yemem ise gidicem dedim. ama icten ice bozuldum ben olsam sormadan hazirlardim, daha dogrusu her aksam hazirliyorum, her haftasonu sabahi hazirliyorum, sorulurmu ki ? Bencilce geldi.

Sonra hazirladi kahvaltisini oturdu, bilgisayarini acti dizi izliyo. bende dedimki neden benim icin hazirlamadin, ben hep ikimize hazirliyorum, yine ayni sekilde bagirma moduna gecti , ne diyosun sormadimmi sana lanet kusma zehir dolusun sabah sabah insanin huzurunu kaciriyosun dedi. Ben bi iki kelime bisi daha dedim, neden hazirlamadin kendiliginden gibi, bu seferde daha cok bagirmaya ve hakaret etmeye basladi, baya cirkinlesti yine, bundan sonra bu hallerin oldugunda asla sana anlayisli ve sabirli davranmicam bi aptal benmiyim, boyle oldugun surece hic umursamicam seni cehenneme dibine kadar konus, surat as, kendi zehirinde bogul o zaman dedi. bunun gibi bir suru agir laf etti bagirdi.

Bende bagirma insanlar uyuyo dedim oda s. git o zaman bagirmayayim dedi. ne kadar kaliteni dusurdun sen ne kadar seviyesizsin, bana hakaret etmekten vazgec, bu sekilde sana karsi olan sevgimi yok ediyosun dedim. icimde bitiriyosun dedim. o da bende sana bayiliyorum boyle davrandiginda dedi. sonra sustuk ciktim ise geldim.

Acikcasi hic bisey yapasim yok. Moralim cok bozuk. Siz olsaniz ne yapar nasil davranirsiniz ?
isin icinden cikamadim ve esim o kadar cirkin konusuyorki ona ciddi bir ders vermek istiyorum, bu sekilde bir yere varmicak cunku biliyorum...
Sadece şunu söyleyeceğim o da farket artık diye "kafanda herşeyi kurup kurup adamdan o cevapları vermesini bekleme! Bu hiç sağlıklı değil

Bu seyahat isini napicaz peki. Sence normalmi bu kadari? Her ayin 1 haftasi seyahati var, bazen 10 gun- 2 haftayi buldugu oluyor. O kadar bunaliyorumki burda o zaman. 4-5 gun geciyo bi sekilde bende dinlenmis oluyorum ama her ay 1 hafta yolculuk cok fazla. Kendi yorulmasina ragmen cok sorun gormuyo , bu sekilde para kazaniyorum isimin bi parcasi bu diyo. Cocuk istiyosan bu hayati yasamak istiyosan calismak zorundayim diyo.
Ilk onceligi her zaman is ve bunu soyluyo.

Onceligim is olmasa sende olmazsin diyo.

Ben paragoz bi insanda degilim cok yuksek standartlarim yok bence ama oyle davraniyo bana. Benim icin birlikte vakit gecirmek az seyahat etmesi falan cok daha onemli ama o zamanda maasimi sen ver diyo, isim bu ve bu isi yaptigim surece hep boyle olacak diyo..

Bu seyahat isini napicaz peki. Sence normalmi bu kadari? Her ayin 1 haftasi seyahati var, bazen 10 gun- 2 haftayi buldugu oluyor. O kadar bunaliyorumki burda o zaman. 4-5 gun geciyo bi sekilde bende dinlenmis oluyorum ama her ay 1 hafta yolculuk cok fazla. Kendi yorulmasina ragmen cok sorun gormuyo , bu sekilde para kazaniyorum isimin bi parcasi bu diyo. Cocuk istiyosan bu hayati yasamak istiyosan calismak zorundayim diyo.
Ilk onceligi her zaman is ve bunu soyluyo.

Onceligim is olmasa sende olmazsin diyo.

Ben paragoz bi insanda degilim cok yuksek standartlarim yok bence ama oyle davraniyo bana. Benim icin birlikte vakit gecirmek az seyahat etmesi falan cok daha onemli ama o zamanda maasimi sen ver diyo, isim bu ve bu isi yaptigim surece hep boyle olacak diyo..

Peki o bunları söylediğinde senin cevabın ne oluyor?

Bir de bence iş mevzusuna yapılabilecek bir şey yok. Türkiye'den çok uzakta çalışıyor iyi bir işi var ve anladığım kadarıyla oda işini severek yapıyor çünkü bu kadar meşguliyete istemeden kim dayanır ki? İş konusuna simdilik bir sey diyemem belki size iyi bile gelir bir hafta filan ayrı kalmak düZeldikce birbirinizi özlemeniz için fırsat olur. Belki çocuk olunca seyahat konusu gündeme gelebilir oda sana yatılı bir bakıcı vs bişey tutarsa oda sorun olmaz diye düşünüyorum.
Çocuk olunca seninde fazlasıyla meşguliyetin olacağı için çok sorun olmayacak seyahat olayı gibi geliyor bana.

Sanırım bir önceki konunda, yaklaşık bir-bir buçuk ay önce sana çince öğrenmeni tavsiye ettiğimde kurs araştırmaya başlıyorum hemen demiştin. Bunun için bile bir adım atmamışsın henüz.

Koskoca iki sene bir ülkenin dilini öğrenmek için çok çok uzun bir süre. Hadi çince zor diyelim ama bu kadar sürede en azından kendini ifade edecek ve iletişim kurabilecek kadar öğrenmiştin çoktan. Bu çok çok çok büyük bir eksiklik.

Sen kendin için bile hiç bir şey yapmıyorsun. Tembel misin yoksa sınırlarının dışına çıkmak mı seni ürkütüyor bilmiyorum. Ama kendin için bile kılını kıpırdatmıyorken evliliğin için bir şeyler yapabileceğine ya da yapacağına inanmıyorum.

Sanırım bir önceki konunda, yaklaşık bir-bir buçuk ay önce sana çince öğrenmeni tavsiye ettiğimde kurs araştırmaya başlıyorum hemen demiştin. Bunun için bile bir adım atmamışsın henüz.

Koskoca iki sene bir ülkenin dilini öğrenmek için çok çok uzun bir süre. Hadi çince zor diyelim ama bu kadar sürede en azından kendini ifade edecek ve iletişim kurabilecek kadar öğrenmiştin çoktan. Bu çok çok çok büyük bir eksiklik.

Sen kendin için bile hiç bir şey yapmıyorsun. Tembel misin yoksa sınırlarının dışına çıkmak mı seni ürkütüyor bilmiyorum. Ama kendin için bile kılını kıpırdatmıyorken evliliğin için bir şeyler yapabileceğine ya da yapacağına inanmıyorum.

Arastirdim kurslari pazartesi gunleri aksam 7-10 arasi var o yuzden caydim , haftasonu bakiyodum ben hem oyalanirim diye. usendim acikcasi evet.

Cinliler bile Cince bircok kelimeyi bilmiyorlar oyle soyleyeyim o kadar zor yani.

Is yerinde bir cok ulkeden insanla calisiyorum 7-8 ulkeden diyebilirim, aralarinda hic kimse cince bilmiyor.

kursa giderek cok baslangic seviyede biseyler konusulabiliyormus.

Peki o bunları söylediğinde senin cevabın ne oluyor?

Bir de bence iş mevzusuna yapılabilecek bir şey yok. Türkiye'den çok uzakta çalışıyor iyi bir işi var ve anladığım kadarıyla oda işini severek yapıyor çünkü bu kadar meşguliyete istemeden kim dayanır ki? İş konusuna simdilik bir sey diyemem belki size iyi bile gelir bir hafta filan ayrı kalmak düZeldikce birbirinizi özlemeniz için fırsat olur. Belki çocuk olunca seyahat konusu gündeme gelebilir oda sana yatılı bir bakıcı vs bişey tutarsa oda sorun olmaz diye düşünüyorum.
Çocuk olunca seninde fazlasıyla meşguliyetin olacağı için çok sorun olmayacak seyahat olayı gibi geliyor bana.

ne zamana kadar boyle devam edecek, cok ayri kaliyoruz gibi seyler soyluyorum. o da bi sansi olmadigini , gittigi yere kadar devam edecegini, ilerde yukselirse belki altindaki adamin gidecegini bu kadar cok gitmeyecegini falan soyluyor.
Isini seviyor,iyi bir isi var, yukselme durumu var onu cok acik. Esim cok basarili ve akilli , yasina gore kariyeri cok iyi bende ona kostek olmak istemiyorum, ama gel gorki 10 gun 2 hafta seyahatler baya uzun geliyo.

Bu aksam film keyfi yapicaz dedim ya, simdi yazdi askim cikamiyorum kusura bakma telefon gorusmem var erken gelmeye calisicam diye. Yani galiba yapamicaz :/

Arastirdim kurslari pazartesi gunleri aksam 7-10 arasi var o yuzden caydim , haftasonu bakiyodum ben hem oyalanirim diye. usendim acikcasi evet.

Cinliler bile Cince bircok kelimeyi bilmiyorlar oyle soyleyeyim o kadar zor yani.

Is yerinde bir cok ulkeden insanla calisiyorum 7-8 ulkeden diyebilirim, aralarinda hic kimse cince bilmiyor.

kursa giderek cok baslangic seviyede biseyler konusulabiliyormus.

Başkalarının ne yapıp yapmadığı seni ilgilendirmemeli. Onların bilmemesi kendi ayıpları.

Çinliler bile çince bilmiyor demek biraz komik değil mi? Benim tercüman bir arkadaşım var mesela, sular seller gibi konuşuyor. Dört sene çinde kalmış. Burda bir akadaş vardı sırf dil öğrenmek için bir yıllığına gitmişti öğrenip geldi. Senin imkanlar ayağının altındayken hiç bir şey yaptığın yok. Tek derdin eve gelip yemek yapmak, kocan gelince de koynuna girip sohbet etmek istemek. Ha bi de hafta sonu gezmek var. Kendin için, kendine ait hiç bir şey yapmıyorsun. Bir sürü vaktin varken bomboş sadece kocana dayalı bir hayat yaşıyorsun. Problemlerinin temeli bu. Ve eşin malesef böyle bir kadın istemiyor karşısında.

Başkalarının ne yapıp yapmadığı seni ilgilendirmemeli. Onların bilmemesi kendi ayıpları.

Çinliler bile çince bilmiyor demek biraz komik değil mi? Benim tercüman bir arkadaşım var mesela, sular seller gibi konuşuyor. Dört sene çinde kalmış. Burda bir akadaş vardı sırf dil öğrenmek için bir yıllığına gitmişti öğrenip geldi. Senin imkanlar ayağının altındayken hiç bir şey yaptığın yok. Tek derdin eve gelip yemek yapmak, kocan gelince de koynuna girip sohbet etmek istemek. Ha bi de hafta sonu gezmek var. Kendin için, kendine ait hiç bir şey yapmıyorsun. Bir sürü vaktin varken bomboş sadece kocana dayalı bir hayat yaşıyorsun. Problemlerinin temeli bu. Ve eşin malesef böyle bir kadın istemiyor karşısında.

yok ben size biraz bilgi vermek icin yazdim onu , ve Cinliler kendi dillerini %80 konusabiliyorlar komik ama gercek bu :)
cogu kelimenin yazilisini bilmiyorlar falan, yani zorluk derecesini anlatmak icin soyledim.

ama tabiki baslangic kursuna gidebilirdim arastirdim da. Burda dogmadiysan , annen veya baban Cinli degilse sular seller gibi konusma kismi biraz hayal.
diger kisima katiliyorum, is- ev seklinde bir hayatim var, esim yokken geziyorum genelde, 2 haftada bir gorustugum arkadaslarim var, o kadar.

genelde insanlar neler yapiyorlar peki merak ediyorum, evli bayanlar icin, ciddi soruyorum, mesela kitap/dizi/film / gezme disinda. hem calisip hem kurslara gidenler falan var mi? veya daha farkli aktiviteler neler yapiyorsunuz bana da fikir olsun

ne zamana kadar boyle devam edecek, cok ayri kaliyoruz gibi seyler soyluyorum. o da bi sansi olmadigini , gittigi yere kadar devam edecegini, ilerde yukselirse belki altindaki adamin gidecegini bu kadar cok gitmeyecegini falan soyluyor.
Isini seviyor,iyi bir isi var, yukselme durumu var onu cok acik. Esim cok basarili ve akilli , yasina gore kariyeri cok iyi bende ona kostek olmak istemiyorum, ama gel gorki 10 gun 2 hafta seyahatler baya uzun geliyo.

Bu aksam film keyfi yapicaz dedim ya, simdi yazdi askim cikamiyorum kusura bakma telefon gorusmem var erken gelmeye calisicam diye. Yani galiba yapamicaz :/
olsun canım ya .
bak yazık adam yazmış sana mesaj. ne kız ne sinirlen. bence onun bu yoğun temposuna acımalısın. ve kızmamalısın

filmi kendin izle. sevdiğin bi mamayı al yanına . otur ve izle.

yok ben size biraz bilgi vermek icin yazdim onu , ve Cinliler kendi dillerini %80 konusabiliyorlar komik ama gercek bu :)
cogu kelimenin yazilisini bilmiyorlar falan, yani zorluk derecesini anlatmak icin soyledim.

ama tabiki baslangic kursuna gidebilirdim arastirdim da. Burda dogmadiysan , annen veya baban Cinli degilse sular seller gibi konusma kismi biraz hayal.
diger kisima katiliyorum, is- ev seklinde bir hayatim var, esim yokken geziyorum genelde, 2 haftada bir gorustugum arkadaslarim var, o kadar.

genelde insanlar neler yapiyorlar peki merak ediyorum, evli bayanlar icin, ciddi soruyorum, mesela kitap/dizi/film / gezme disinda. hem calisip hem kurslara gidenler falan var mi? veya daha farkli aktiviteler neler yapiyorsunuz bana da fikir olsun
çocuk yoksa eğer çalışma saatlerinin dışında sinema keyfi yapardım ben. bazen kış olimpiyatlarını izlerdim . bazen yaz olimpiyatlarını. evde yatar yuvarlanırdım valla. oh mis

olsun canım ya .
bak yazık adam yazmış sana mesaj. ne kız ne sinirlen. bence onun bu yoğun temposuna acımalısın. ve kızmamalısın

filmi kendin izle. sevdiğin bi mamayı al yanına . otur ve izle.

Saat 8e geliyor, cikicam yetisicem dedi, yemege beklicem ondan... Ama bence 9.30 falan gelecek.. belki sonra izleriz
hep yogun..

Saat 8e geliyor, cikicam yetisicem dedi, yemege beklicem ondan... Ama bence 9.30 falan gelecek.. belki sonra izleriz
hep yogun..
çin de misiniz .
çok merak ettiğim bi yer . bence eğer boş vaktin kalıyorsa ve dışarıda olabiliyorsan dışarı çık.
ne bileyim. onların güzel kültürel yerleri oluyor . onları gez . kütüphaneleri varsa oraya da git.mağazalarını gez.
kaç yıldır oradasınız

çocuk yoksa eğer çalışma saatlerinin dışında sinema keyfi yapardım ben. bazen kış olimpiyatlarını izlerdim . bazen yaz olimpiyatlarını. evde yatar yuvarlanırdım valla. oh mis

ben gezmeye cikiyorum kendim, arada gorustugum 2 arkadasim var onlarla bulusuyorum esim yoksa, film /dizi izliyorum, kitap okuyorum falannn.. bide annem babam kardeslerim olsaydi tam olurdu iste :anne:

çin de misiniz .
çok merak ettiğim bi yer . bence eğer boş vaktin kalıyorsa ve dışarıda olabiliyorsan dışarı çık.
ne bileyim. onların güzel kültürel yerleri oluyor . onları gez . kütüphaneleri varsa oraya da git.mağazalarını gez.
kaç yıldır oradasınız

evet Cindeyiz. geziyorum, cogu yeri gordum, ama hala gidebilecegim guzel yerler var. 2 senedir burdayiz :)

Hobi önemli bişey. Ben çalışmıyorum (belli çalışma saatim yok daha doğrusu, özel ders veriyorum) ama inan hayatım seninki kadar sıkıcı değil. Son zamanlarda biraz ailevi sağlık problemlerinden dolayı istediğim şeyleri yapamıyorum ama bundan dört beş ay öncesinde yaptıklarımı yazayım sana, belki fikir olur.

Spor salonuna gidiyordum. Özellikle bir oteli tercih ettim bunun için çünkü spa merkezini ve havuzunu da kullanabiliyorum böylece. Haftada en az üç gün 3-4 saatim orda geçiyordu.

Eğitim gönüllüleri vakfına üyeyim. Halk oyunları eğitmeni sertifikam olduğu için çocuklara bu konuda eğitim veriyordum. Aynı zamanda matematik ve ingilizce derslerine de giriyordum dönem dönem.

Açıköğretimde ikinci üniversiteye devam ediyorum. Geçen yıl örgün okumak için sınava girdim hatta, istediğim bölüm olmayınca vazgeçtim.

Ayda bir falan huzurevinde yaşlıların saçlarını boyayıp kaş bıyık falan alıyordum. Çok mutlu oluyorlar.

Sedef hastasıyım, sevider'e üyeyim. Konferans ve toplantılarına mutlaka katılırım. Danışman olma yolunda ilerliyorum.

Plates eğitmenliği sertifikası alabilirim şu an. Ona para harcamak istemedim, duruyor öyle.

Evde canım sıkıldıkça ahşap boyarım, fimo hamurundan takılar yaparım, diy ve geri dönüşüm projeleri arar bulur yaparım.

Kosgeb'den girişimcilik kursu aldım. Şimdi kendi işletmemi kurmak için görüşmeler yapıyorum. Bir iki aya kadar kuracağım şirketi.

şimdilik bunlar geldi aklıma, düşünsem daha birşeyler çıkar.
Bak bunların içinde hiç arkadaşla çıkma, sosyalleşme falan yok. Bir de onları ekle.

Back
X