- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
- Konu Sahibi evremm7879
-
19 yaşında ilişkiye girip hamile kalmayı biliyorsanız bu durumun üstesinden nasıl geleceğinizi de az çok kestirmelisiniz, sevgilinizin işi gücü olmalı, en azından iş bulabilir mi, nerede yaşayıp ne içip ne yiyeceksiniz, kalacak yeriniz yoksa onun ailesinin yanında yaşayabilir misiniz siz evliliğe hazır mısınız, doğal akışına bırakıp da keşke baba evinizden her evliliğe giden süreçleri izleyerek çıksaydınız, şimdi bir anda düğün nasıl olur ki? Öte yandan bir bebek var, cana kıyılmasını hiçbir zaman savunmam, bebeğinize kıymayın da nasıl hallederseniz halledin bu işi, ailelere anlatmak şu an için en doğru siz ikiniz bu işin altından kalkamazsınız.
Ya vallahi her şeyin en güzelini yaşamak, ana evinden telli duvaklı çıkmak varken şimdi nasıl olacak? Hemen düğün yapsalar hep bir şeyler eksik kalacak iki aile için.. En iyisi ailelere anlatmak başka çıkış yolu yok gibi bu gençlere hakikaten acıyorum . Bu arada sanki ben yaşlıyım gibi oldu ama ne söylenir ki zaten..valla evli insanlar bile durumlari el vermedigi icin yada henuz hazir olmadiklari icin kirk tane onlem alirken hamile kalmamak icin bu gecnlerin yaptigi resmen sorumsuzluk ve cahillik ona diyecek yok. Simdide sonuclarina mecbur katlanacaklar yapacak birsey yok. Onlarinda kaderi buymus.
böyle bi ortama cocuk getirmek ne kadar sağlık lı bilemedimkredi cekip ev almayi dusundugune gore illaki isi vardir cocugun ama is askerlige geldiginde, muhtemelen uzun donem yapacak, universite okumamis oldugunu varsayiyorum. Bu kizcagizda elinde 3-5 aylik bebeyle ya kv ya kendi ailesinin evinde koca yolu bekleyecek. Kv desen kotu niyetli biriyse ayri ezecek hamile kaldi evlilik disi diye , ailesi anlayisli degilse yine benzer sorunlar olacak.
Sizi her anlamda zorlu bir surec bekliyor , saglam psikolojiniz olmasi lazim bunlara gogus germek icin, umarim aileler yardimci olurlar ve vicdan sahibidirler.
kızım sen adam gibi soruları cevaplasana.. kafana göre takılıyorsun.. gerçek misin değil misin o bile belli değil..Aldir diyorsunuz peki erkek arkadasima nasil iza edicem asla aldirmak yok diyor zaten gunah isledik bi cana kiyamayiz diyor. Hicbirsey planli degil daha evlilige dair bir adimimiz bile yok ne hayalleri vardi ailemin benim icin ya cok mutsuzum delirmek uzereyim aglamaktan canim cikti
canım ya zaman geçtikçe karnın büyücek bunu biliyon di mi? o yüzden hemen harekete geçmen lazım ailelere konuyu açın evlenmek istiyoruz biz diyinAldir diyorsunuz peki erkek arkadasima nasil iza edicem asla aldirmak yok diyor zaten gunah isledik bi cana kiyamayiz diyor. Hicbirsey planli degil daha evlilige dair bir adimimiz bile yok ne hayalleri vardi ailemin benim icin ya cok mutsuzum delirmek uzereyim aglamaktan canim cikti
kızım sen adam gibi soruları cevaplasana.. kafana göre takılıyorsun.. gerçek misin değil misin o bile belli değil..
erkek arkadaşım dediğin kişinin işi gücü var mı geliri var mı önce onu söyle..
Yarin gidip muayene olucam kac kaftalik ogrenicez testte bir cizgi silik cikti yeni oldugu anlamina geliyorBelediyede calisiyor kendi evleri var ama ayri eve cikariz diyor kredi cekip.
böyle bi ortama cocuk getirmek ne kadar sağlık lı bilemedim
yani aslında bize soyleyecek cok söz yok burda ne yardımı aradıgınızıda anlamadımkı ıkı secenek var ya bu gayrımesru yapmıs oldugunuz bebegınızı dunyaya getıreceksınız yada aldırıaksınız.tabıkı o cana kıymak çok ama çok üzücü ama birde aılenın durumu var alel acele evlenıceksınız hemen dogum olunca zaten gayrımesru oldugu cıkıcak ortaya bugun aılelere soylesenız 2 ay ıcınde evlensenız cocuk yınede 7 ay ıcınde dogacagı ıcın aılenız her turlu rezıl olacak bırde yukarıdakı arkadası dedıgı gıbı kocan askere gıdıcen orda burda koca yolu beklıceksın.5 sene sonrada buraya korkarım konu acıcaksınız aılem arkamda degıl 5 yasında cocugum var kocamla sorunlarım var dıye nerdenbaksan ıkı ucu seyli değnek senınkı
O zaman neden korunmadin madem bi halt ettin bari korunsaydinAldir diyorsunuz peki erkek arkadasima nasil iza edicem asla aldirmak yok diyor zaten gunah isledik bi cana kiyamayiz diyor. Hicbirsey planli degil daha evlilige dair bir adimimiz bile yok ne hayalleri vardi ailemin benim icin ya cok mutsuzum delirmek uzereyim aglamaktan canim cikti
Ailene birini çok sevdiğini ve evlenmek istediğini söyle yarın gelecekler de niyeti ciddi falan de onlarda yarın gelsinler bir dahaki hafta nişan 1 ay sonrada düğün yapsanız sorun çözülürBayanlar yargilamadan once dusunun sadece fikir istiyorum.
3 senelik bi iliskim var 19 yasindayim iki haftadir migde bulantim ve adet gecikmem vardi ve bugun bir test ile hamile oldugumu ogrendim daha cok yeni testte bir cizgi koyu kirmizi digeri acik pembe. Sevgilim 20 yasinda askerligini daha yapmadi aldirmayi kesinlikle istemiyoruz bir an once evlenmeliyiz anneme soylersem dunyasi basina yikilacaktir ilk cocuguyum ama bir cana da kiymak istemiyorum. En yakin tarihte evlenmemiz gerekiyor sizce nasil olur daha ne sozluyuz ne nisanliyiz nasil hemen evlenebiliriz ailemi uzmeden bunu nasil yapabilirim lutfen biraz fikir verin cok dardayim ne yapicagimi sasirmis durumdayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?