- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
ya bebeginizin kaybetmissiniz su takildiginiz seye bakin kv demis olsa ne olur dememis olsa ne olur , bebeginiz gitmis geri mi gelecek birakin bunlari dusunmeyi.bıraz eksık yazdım belkıde soyle dıyeyım kp ve kv bız bakıyoruz maddı olarak cokta yaslı degıler emeklıklerı fılanda yok
canım alah razı olsun bu konuyu actım ama ben yavrumu cok ozledım hala bunaldımyım bu konuda atlatmam cok zorbenım demem dusunsenıze belkı dogcaktı yavrum cevremızde bırsuru down sedndromlu cocuklar var ve bakımı cok zordur ama evlat bn canım pahasına yavruma omur boyu sahıp cıkkardım cunku parcamdı o benım ama kv den bekledım yanı kızım bende destek cıkarım sana lafını agzının ucuyla bakarız demesı cok uzmutu benı bn sadece manevı destek bekledım
esım zaten destekcımdıkı benım anlatmak ıstedıgım kv benım kararırımı hıcbısekılde etkıleyemezdı zaten bn sadece kadın olarak yanımda olsun ıstedım beşkı o donem benım daha guclu yapardı manevı destegı bızım maddı durumuz ıyı degıl kv ve kp destek yok maddı anlamda emelklıklerı olmadıgı ıcın esım yerı geldı pazar parası veremedı borclardan dolayı ama ben calsıtgım ıcın mutfak masrafı olsa bıle karsıladım kp harclık verdım yerı geldı bu kadarcık destegı haketmemısydımbasiniz sagolsun, yani kv deniz ne dese iyi olurdu ki, dogurma dese bir dert dogur dese bir dert sonucta normal sartlarda senden yasli ve sende once bu hayattan gocup gidebilecek birisi yani sana veya bebegine ne gibi bir garanti verebilirdi. Bana kalirsi uzuntunuzden neye takilacaginizi sasmissiniz. Birak kv denin ne deyip demedigini.
Ha bebek dunyaya gelseydi illaki onlarda ustlerine dusen sorumlulugu alirlardi ha oyle olmamis bundan sonrada ihtimalleri dusunmenin mantigi yok. Zaten bu durumda kv denizden degil kocanizdan destek almaniz beklemeniz gerekiyordu, cocugun kv deden yapmadiniz ya onun cocuk dogsun yada aldirilsin deme hakki yok bir kere.
ben ona gucenmedımkı canım guvenmemde ben kadın olarak bı anne olarak benı anlamasını ısterdım kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl sonucta oglunun cocugu bu kadarcıgını dıyemezmıydıbaşınız sağolsun
ama kv niz yerinde ben olsam bende hiçbirşey demezdim
böyle birşeyi kim kime diyebilir ki yarının ne getireceği belli mi olur?
kadın yaşlı belki de senden önce gidecek ki yaşlı kadın hastalıkları çıkmaya başlayınca kendine ancak yetecek
çocukla ilgili şeylerde bu böyle deseydi diye kendinizi üzmeyin
böyle birşeyde kimseden de destek beklemeyin.... eşiniz dışında
yaşlı kadın ben destek olurum deseydi ne değişecekti ? belkide siz isyan ettiğiniz zamanlarda kadın kendini suçlu hissetmemek için nötr oldu
ki olması gereken bu
kimse sizin çocuğunuzu sevmek zorunda değil kimse bakmak zorunda değil
bu yüzden bu türşeylere takılmayın
bu yazdıklarımın özellikle sonunu okuyunca bana kızacaksınız çünkü ağır psikolojik çöküksünüzdür şuan
ama inanın kv niz yerinde başkası olsa o da yardımcı olurum demezdi
ayrıca eşiniz ve kendiniz dışında kimseye güvenerek çocuk doğurmayın
aynı evın ııcnde yasayınca ınsan ıster ıstemez samımıyet bulamıyo bebegım gıttı yok artık bu olayın tekrar basıma gelmıcegı ne malumya bebeginizin kaybetmissiniz su takildiginiz seye bakin kv demis olsa ne olur dememis olsa ne olur , bebeginiz gitmis geri mi gelecek birakin bunlari dusunmeyi.
tabıkı bn ona kesınlıle guvenmedım benım anlatmak ıstedıgım laftada olsa deseydı ben zaten cocumu emanet etmezdımkı onan alah bana saglık verdıgı sureceBaşın sağolsun.
Sürekli bir arada yaşadığın, gerekli yerde fedakarlık yaptığın insanlardan bunu düşünmelerin beklemek normal, ama onun da bu sorumluluğu yüklenmek istememeleri de normal.
Benim kayınvalidem evlilikten önce 'ben çocuk bakarım' derken iş ciddiye binince ağzını açmadı. Sen kaldı ki bir de engelli olduğu belli olan bir bebekten bahsediyorsun. Bu çok daha ciddi bir durum.
Şimdi ben kayınvalideme 'neden bakmıyorsun' deme hakkına sahip değilim. Çünkü ilk başta 'bakarım' derken bunu ona soran ben değildim. Zaten kimseye güvenip de yapmıyoruz.
İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebek sahibi olursun.
ve ona emanet etmeyecegımı kv cok ıyı bılıyodu cunku benı cok ıyı tanıyotabıkı bn ona kesınlıle guvenmedım benım anlatmak ıstedıgım laftada olsa deseydı ben zaten cocumu emanet etmezdımkı onan alah bana saglık verdıgı surece
ben ona gucenmedımkı canım guvenmemde ben kadın olarak bı anne olarak benı anlamasını ısterdım kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl sonucta oglunun cocugu bu kadarcıgını dıyemezmıydı
Bence o da korkmustur Belki yaşı gereği bakamam diye düşünmüştür. Ben de ilkine hamileyken kaynanam ne hayırlı olsun dedi ne de bakıcı ararken ben bakayım dedi. Hatta sürekli bakamayacagini söyledi. Aramızda bir problem de yoktu üstelik. Siz şimdi acinizla böyle düşünüyorsunuz. Zamanla düzelir bazı şeyler. Allah sabır versinbn ona zaten sorumluluk yuklmedım caınım sadece eger bana bısey oldugunda gercekten emanet bıle etsem ısteyerkmı yapar bunu sorguladım
arkadaşlar merhaba bısy danıscaktım bn 2 senelık evlıyım ve kp ve kv ıle aynı evde yasıyorum 15 haftalık yavrumu karınımda kaybettım ve normal dogumla alındı bebegım cok zor gunlerdı 12 haftalıkken bebgıme down sendromlu teshısı konulmustu dunya basıma yıkılmıstı cok zor gunlerdı ve kv aynı evın ıcınde yaşamamıza ragmen destekcım olmadı soz gelımı bebegı aldırmayı dusunsem bıle aldırma yada dogursamda ben destekcın olurum gıbı hıcbısye demedı bana cunku ole bı durumda ınsan eger bebegım o sekılde dogarsa bana bısey olursa bebgıme kım bakcak dıe destek arıyo cunku cok yonlu dusunuyo ınsanhep uzuk durdu bn tabı bebegımı ne olursa olsun dogurcaktım ve ben kv cok kızıyrum hatamı yapaorum sızce sızde eger ole bısey yasasaydınız bu sekılde dusunurmuydunuz
bnde o şekılde dusunmustum yanı ona guverek tabı hamıle kalmadım yada ondan aman alah cok destekte beklemedım sadece yardım ederım gıbısıne bısey demesını beklemıstım belkıde yakınlık beklemıstım ondanİnsan zor günde destek bekliyor. Bence çok haklısın. El gibi kenara çekilene de sen de el gibi davran bundan sonra.
Bence o da korkmustur Belki yaşı gereği bakamam diye düşünmüştür. Ben de ilkine hamileyken kaynanam ne hayırlı olsun dedi ne de bakıcı ararken ben bakayım dedi. Hatta sürekli bakamayacagini söyledi. Aramızda bir problem de yoktu üstelik. Siz şimdi acinizla böyle düşünüyorsunuz. Zamanla düzelir bazı şeyler. Allah sabır versin[/QU amın canım ınsalah tekrar saglıklı bır bebegım olur ınsalah..
evet hayat cok zor bıde bu zor gunlerde canın dedıgın ınsanlar bıle yok oluverıyotürkiyede engelliler için hayat çok zor
engelli bireylere bakan kişiler için de çok zor
ve ailede engelli biri varsa herkes elini eteğini çekiyor devlet desteği zaten yok gibi
annem 52 yaşından sonra yatalak olunca ne teyze ne dayı ne anneanne kaldı hayatımızda
bu yüzden başkasından destek beklemenin bir hayal olduğunu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?