- 1 Kasım 2023
- 699
- 1.418
- 28
- 32
- Konu Sahibi letthelightin
-
Edebilir çünkü eşime "kardeşinin psikolojik desteğe ihtiyacı var, normal davranmıyor" dediğimde "herkesin var, kimin yok ki, benim de var", demişti. Bu konuyu biraz sular durulunca tekrar gündeme getirebilirim. Muhatap olma konusunda da surat yapmadan, olabildiğince az iletişimde olup işime ve kendi çekirdek aileme odaklanmayı deneyeceğim. Umarım eşim benim yanımda durmayı başarabilir. Bu arada kardeşi bu saat oldu hâlâ gelmedi. Bence vakit geçirmeye yüzü olmadığı için direkt uyumaya gelecek.Ikisi arasinda sağlıksız bir bag var. O baga dahil olmayin. Bunu nasil yaparsınız inanin bilemiyorum. Gorumce ile muhatap olmasaniz kardesini doldurup aranizi bozacak. Muhatap alip konussaniz yine sacma sapan davranacak.
Aslinda en guzel esinizin psikolojik destek almasi. Kabul eder mi boyle biseyi?
Ne demek o onun sorunu ya ne biçim eşiniz var anlamadım.Hiç mi gururu yok eşinizin.Karısının yanında o lafları duyucak ve hazmedevek ondan sonrada o onun sorunu diyecek.İyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.
Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?
Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.
Bu nasıl bir cevaptır ya.Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mesafemi korumaya karar verdim kesinlikle. Eşime de belirttim eskisi gibi olamayacagimi, kalbimin soğuklaştığını. O zaman yeni problemlere hazır ol dedi. Kendimi çok yalnız ve savunmasız hissediyorum.
Mesela buna cevap olarak hayır seninle sorunu var saygısız tavırlarını bırak eşime saygısızlık yapamazsın dese olay bitecek aslında.Olaylardan sonra tek karşı karşıya geldiğimiz ortam bir düğündü. Geldi benimle aynı masaya, ben de ifadesiz bir suratla durdum öyle. Başımı öteye çevirdim. Bu tavrımı artık neye yorduysa abisine arada soruyor karınla aranızda bir sorun mu var diye. Ne alakaysa.
Mesela burda da ne yapar eder o valizi ortadan bir şekilde kaldırır kulanmamasini saglardim.Valize de ihtiyacı varmış. Eşimin uygun bir valizi vardı onu kullanacakmış.
Şu an görümceniz de size aba altından sopa gösteriyor farkında mısınız? Bunu kabul et hayatın daha kolay olur ne demektir yani. Abisine değer veriyorsa hareketlerine dikkat etmek zorunda. Sırf abisiyle ayrılamazlar diye kimse onun saçma sapan nazını çekmek zorunda değil. Mutlaka özür dilemeli hem sizden hem abisinden. Eşiniz de özür dileyecek diye yalan söylemiş demek ki.Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
Abinle aranizin bozulmasınin sebebi ben değilim abin de değil sensin diyebilirsiniz.Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
Engelle geç ruh hastası manyak hadsiz.Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur.
Yuh artık! kesinlikle cevap vermelisiniz bu kıza bu yüzü(!) kim veriyorsaSenin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin.
"Ben kimseyi ayırmaya evlenmedim, sen de abinin artık çekirdek ailesi olduğunu, nazını ailenden başka kimsenin çekmeyeceğini kabul edersen asıl rahat bir hayat seni bekliyor. Hayat pohpohlanmalara doyamadığın ana kucağı baba ocağı abi omzu değil. Doğru yola kimin ihtiyacı olduğu da baya göreceli şu an."Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
İlişkileri birbirine karıştırma avelliğini yapan tek aileye düşmediniz. O yüzden sakin olun. Aşağı yukarı hepsi birbiriyle aynı.Yazdıklarınızı okuyorum kızlar. Sinirden elim ayağım titredi geçsin diye bekliyorum. İnsana anksiyete atağı veriyor bu tip insanlar.
Bunlar çok tehlikeli cümleler, sakın bu tuzağa düşmeyin.Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
Ay ben burda sinirlendim ama hemen cevap yazmak yerine bence bir durun bu mesajı kendi lehinize kullanmayı deneyin, bu kardeşle abi in de arasına girin ya bu ne böyle, abinin kardeşinden soğumasına bir sebep olabilir ben olsam bu mesajı eşimin gözüne sokar, işte sen boyle eşini ezdirirsen kendi ailenin artık kim olduğunu kavramazsan senin kardesin gelir bana da saldırır bak ben buna cevabımı çok sert verirdim, ayrıca sen bana yalan mi söylüyorsun nasıl bir insan oldun yaziklar olsun sana gibi ben olsam direk eşime oynardim o kıza da ikinci bir mesaj atana kadar cevap vermezdim. Kocama da evime şu saatten sonra giremez çok merakliysan sen de gidebilirsin derdim çok net.Yazdıklarınızı okuyorum kızlar. Sinirden elim ayağım titredi geçsin diye bekliyorum. İnsana anksiyete atağı veriyor bu tip insanlar.
"Ben kimseyi ayırmaya evlenmedim, sen de abinin artık çekirdek ailesi olduğunu, nazını ailenden başka kimsenin çekmeyeceğini kabul edersen asıl rahat bir hayat seni bekliyor. Hayat pohpohlanmalara doyamadığın ana kucağı baba ocağı abi omzu değil. Doğru yola kimin ihtiyacı olduğu da baya göreceli şu an."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?