Yarın özür dilemeye gelecek ama benim içim almıyor.

Edebilir çünkü eşime "kardeşinin psikolojik desteğe ihtiyacı var, normal davranmıyor" dediğimde "herkesin var, kimin yok ki, benim de var", demişti. Bu konuyu biraz sular durulunca tekrar gündeme getirebilirim. Muhatap olma konusunda da surat yapmadan, olabildiğince az iletişimde olup işime ve kendi çekirdek aileme odaklanmayı deneyeceğim. Umarım eşim benim yanımda durmayı başarabilir. Bu arada kardeşi bu saat oldu hâlâ gelmedi. Bence vakit geçirmeye yüzü olmadığı için direkt uyumaya gelecek.

Ne demek o onun sorunu ya ne biçim eşiniz var anlamadım.Hiç mi gururu yok eşinizin.Karısının yanında o lafları duyucak ve hazmedevek ondan sonrada o onun sorunu diyecek.
Kusura bakmayında görümceniz yakında sizinde canınınızı okur eşinizde aman kardeşim üzülmesin sen alttan al der.Kendini kullandırmaya devam eder.

Bu nasıl bir cevaptır ya.
Üzgünüm ama eşinizin bu tavrı çok saygısızca ne demek yeni problemlere hazır ol ?
Bilemiyorum bu cümle beni çok rahatsız etti.
Onun kardeşi yüzünden siz ne diye problem yasayasiniz?

Mesela buna cevap olarak hayır seninle sorunu var saygısız tavırlarını bırak eşime saygısızlık yapamazsın dese olay bitecek aslında.
Bu kızın çok net sınır sorunu var birinin ona had bildirmesi lazım.

Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.

Şu an görümceniz de size aba altından sopa gösteriyor farkında mısınız? Bunu kabul et hayatın daha kolay olur ne demektir yani. Abisine değer veriyorsa hareketlerine dikkat etmek zorunda. Sırf abisiyle ayrılamazlar diye kimse onun saçma sapan nazını çekmek zorunda değil. Mutlaka özür dilemeli hem sizden hem abisinden. Eşiniz de özür dileyecek diye yalan söylemiş demek ki.

Abinle aranizin bozulmasınin sebebi ben değilim abin de değil sensin diyebilirsiniz.
Evet abin sana kızıyor çünkü ben onun esiyim hayat arkadaşıyim sen de bunu kabul et canım hayatın daha da kolaylaşır gibi bir cevap da verilebilir.
Eğer saygısız tavırlara devam etmezsen bu berbat hislerle ugrasmazsin şekerim

Ayy böyle cevap yazasim geldi

Engelle geç ruh hastası manyak hadsiz.

"Ben kimseyi ayırmaya evlenmedim, sen de abinin artık çekirdek ailesi olduğunu, nazını ailenden başka kimsenin çekmeyeceğini kabul edersen asıl rahat bir hayat seni bekliyor. Hayat pohpohlanmalara doyamadığın ana kucağı baba ocağı abi omzu değil. Doğru yola kimin ihtiyacı olduğu da baya göreceli şu an."

Yazdıklarınızı okuyorum kızlar. Sinirden elim ayağım titredi geçsin diye bekliyorum. İnsana anksiyete atağı veriyor bu tip insanlar.
İlişkileri birbirine karıştırma avelliğini yapan tek aileye düşmediniz. O yüzden sakin olun. Aşağı yukarı hepsi birbiriyle aynı.

Bunlar çok tehlikeli cümleler, sakın bu tuzağa düşmeyin.
İnsan abisiyle ayrılmaz. Kan bağı olmayan insanlar birbiriyle birleşir ve ayrılabilir. Bu da eştir, sevgilidir.
Bilinçaltında sizi kuma gibi, rakip gibi görüyor ve zihnindeki tüm pisliği de kusmuş zaten cümleleriyle.
Şu canımlı cümleyi bana gönderse görümcem aynı koşullarda, canın mıyım gerçekten deyip sinir ederdim onu
Neyse, siz ben değilsiniz. ve lütfen onunla konuşurken eşinizden "abin" diye bahsetmeyin. Ortada paylaşılamayan bir adam var da, onun eş olmasından ziyade, abi olması önem arz ediyor gibi bir algı yaratıyor bu.
Abin değil, eşinizin adı neyse, onu yazarak söyleyin. İsmi Ahmet diyelim eşinizin.
Canım Ahmet'i gerçekten sevdiğine inansam, ben senden özür dilerdim inan. Biz onunla çok güzel bir aileyiz ve sen saygısızsın. Ben de ailemi koruyorum, kimse sevdiği insana birinin terbiyesizlik yapmasına izin vermez sen de bilirsin. Kendime de saygısızlık yapılmasına izin vermem. Bunu kabul edersen sen de mutlu olursun, biz Ahmet'le zaten çok mutluyuz. Bu kadar hırs yapacak bir şey yok yani, falan deyin.
Hem umursamayan, hem kocanızı yanınıza aldığınızı hissettiren, hem haddini bildiren bir mesaj olur kibarca. Bunların hepsini sağlar o mesaj.

Yazdıklarınızı okuyorum kızlar. Sinirden elim ayağım titredi geçsin diye bekliyorum. İnsana anksiyete atağı veriyor bu tip insanlar.
Ay ben burda sinirlendim ama hemen cevap yazmak yerine bence bir durun bu mesajı kendi lehinize kullanmayı deneyin, bu kardeşle abi in de arasına girin ya bu ne böyle, abinin kardeşinden soğumasına bir sebep olabilir ben olsam bu mesajı eşimin gözüne sokar, işte sen boyle eşini ezdirirsen kendi ailenin artık kim olduğunu kavramazsan senin kardesin gelir bana da saldırır bak ben buna cevabımı çok sert verirdim, ayrıca sen bana yalan mi söylüyorsun nasıl bir insan oldun yaziklar olsun sana gibi ben olsam direk eşime oynardim o kıza da ikinci bir mesaj atana kadar cevap vermezdim. Kocama da evime şu saatten sonra giremez çok merakliysan sen de gidebilirsin derdim çok net.

Sizden çok rica ediyorum, eşinizden abin diye bahsetmekten vazgeçin. Eşinizi sürekli birinin bir şeyi olarak görüp hayatı kendinize zorlaştırmayın. Ben onun adını Ahmet koydum.
Ahmet sadece sizin eşiniz.
Annesine gidip "oğlun"
Çocuğunuz varsa ona gidip "baban"
Kardeşine gidip "abin" demeyin.
O sadece Ahmet ve sizin eşiniz.
Ama önce birey olarak Ahmet.
Bu hitap bile görümcenin bilinçaltına, Ahmet benim eşim olmaktan çok senin abin olmayı hak ediyor algısını sokar.
Bu çok önemsediğim bir şey.
İnsanlara eşimi tanıştırırken önce ismini söylerim.
Bu X. Eşim olur kendisi.
Ama benim eşim olmaktan önce, onun bir kimliği var.
Bu çok değerli bir histir.
Ben de böyle yapılsın isterim. Birinin bir şeyi değil, önce kendimiz olalım. Siz de bu hitabı hemen unutun lütfen konu sahibi.

Bu kavganın üstüne o eşiniz zaten kardeşini arayıp ben sana böyle mi yap dedim diye hespa soracak o hesp sormanın üstüne bu kız dayanamaz ikinci bir mesajı da atar işte o zaman içinizden ne geliyorsa yazarsınız, eşinize de önden bilgi verdiginiz için bundan sonra susmam hakkını veririm diye o da gelip size sen ne yaptın diyemez ben uyarmistim seni kaç defa dinlemedin al bak kardeşin olacak insan nasıl da evliliğini bozuyor sen de bu oltaya geliyorsun diye ikinci bir nifağı sokardim araya. Ben sen değilim ya sınırını bilmeyene kendi bildiğin gibi haddini artık bildir ya da ben gemileri toptan yakarım yeter artık diye ciddi zora sokardim. Çünkü gercekten burda muhattabiniz eşiniz oncelikle onu çözmesi için zorlamalisiniz yoksa size ne halimiz varsa görün bıktım diye salabilir. Sorumluluğu alsın

Senle ugrasilmaz katip, yerin dibine sokarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…