9 ay boyunca neler hayal etmiştim neler düşünmüştüm oysa şimdi kurabileceğim bir hayalim yok umudum yok bana bakan bir çift göze o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam 13.12.11 de doğdu yağmurum 16.12.11 de bana veda etti sadece 3 kere görebildim kızımı yoğun bakımdan çıkamadı meleğim oysa ben hep bekledim iyileşecek ve biz ewimize gideceğiz die bekledim ama olmadı meleğim ewine gelemedi beşiğine yatamadı ona aldığım hiç bir kıyafetini giyemedi küvezdeyken battaniye istediler ona sardılar kucağıma verirlerken 10 dk bile durmadı kucağımda o battaniyesini bi poşete koydum ağzını sıkıca kapattım meleğimin kokusu gitmesin diye...doğum yaptığım hastanede çalışıyoruz eşimle 2 ay sonra işe başlıcam ama yenidoğan yoğun bakımın önünden nasıl geçeceğim bilmiyorum hamile kadın görmek istemiyorum bebek görmek istemiyorum canım yanıyor kimse beni anlamıyor annem şimdiliik bende kalıyor ona doğru bakıp anne ben senin ewladınım bak yanındayım ama benim ewladım yanımda değil diyorum ama içimden diyorum çünkü o bile beni anlamıyor doya doya bile ağlayamıyorum buna izin bile vermiyorlar eşim gözümün önünde eriyor herşeyi içine atıyor korkuyorum ya ona da bişi olursa diye o yüzden güçlü gibi gözükmeye çalışıyorum ama çok yoruldum dayanacak gücüm kalmadı duvarlar üstüme üstüme geliyor daha bir hafta olmuş evladını kaybedeli internette ne işin var diyen olursa uzandığım çekyattan sadece lavaboya gitmk için kalkıyorum o kadar içime atıyorum ki herşeyi belki beni tanımayan birileri vardır die benim gibi evlat acısı çeken beni anlayan biri vardır die düşünüyorum....
canım benim inş sağlıklı bir bebeğe sahip oluruz rabbim inşallah bize bugünleri tekrardan yaşatmaz bende kendimi suçlu hissediyorum onu ben öldürdüm bunda benim suçum var düzgün beslenmedim haplarımı kullanmadım hamileliğim boyunca çok stres yaptım kardeşim kaza geçirdi ameliyat oldu 40 gün kalkmadan yattı benim evimde kaldı onu gördükçe üzüldüm... yoğun bakımdayken birkaç fotografını çekmiştim yağmurumun onlara bakıp bakıp ağlıyorum elimden başka bir şey gelmiyor onun fotoğrafına bakıp beni affet kızım diyorum ondan milyonlarca özür diliyorum bebeğimi kaybetmenin yanında çektiğim vicdan azabı da beni mahvediyor
inşallah canım okadar çok istiyorumki sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü bi bebeğimin olmasını.rabbim isteyen herkese versin.bende hep aynı şeylerle suçlamıştım kendimi.düzgün beslenmedim,vitaminlerimi düzgün almadım,dikkat etmedim diye.ama biz ne yaparsak yapalım allah onların ömrünü okadar yazmış.elimizden hiç bişey gelmez.millet hamile kalıyo,bebeği istemiyo,düşürmek için neler yapıyo yine de düşmüyo.herşey alın yazısı....ben kızımın bütün ultrason resimlerini attım.psikoloğum at dedi.ilk başta atmak istemedim.sanki kızımı atıyormuşum,onu istemiyormuşum gibi geldi.ama baktıkça daha çok üzülüyordum
şu an yazacak hiç ama hiç vaktim yok. ama duyarsız kalamazdım. karşımda bir ben daha var ve onu tek başına bırakamazdım. gözünü seveyim sakin ol hnf. yazabileceğim çok şey var. saçmalayabilirim şu an. çnk o kadar taze ki acın. o tazeliğin neler hissettirdiğini neler söylettiğini bilirim.
öncelikle tamamen sakin ol ve ağla. görüşmek istemediğin tek kişiyle görüşme şu anda.
içinden hep dua et. O seni görüyor ve duyuyor açılan ellerini geri çevirmeyecek. şu an hiç bir cümle sana yyetmeyecek. ettiğin dualarla rahatlayacaksın sadece.
tekrar tekrar yazacağım sana. aklıma ne gelirse geldikçe yazacağım. hemen şunu yollayayaım oku da.
yanındayız hnf yanındayız yanındaaaaaa... seni en iyi anlayacaklar yanında olacaklar.
9 ay boyunca neler hayal etmiştim neler düşünmüştüm oysa şimdi kurabileceğim bir hayalim yok umudum yok bana bakan bir çift göze o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam 13.12.11 de doğdu yağmurum 16.12.11 de bana veda etti sadece 3 kere görebildim kızımı yoğun bakımdan çıkamadı meleğim oysa ben hep bekledim iyileşecek ve biz ewimize gideceğiz die bekledim ama olmadı meleğim ewine gelemedi beşiğine yatamadı ona aldığım hiç bir kıyafetini giyemedi küvezdeyken battaniye istediler ona sardılar kucağıma verirlerken 10 dk bile durmadı kucağımda o battaniyesini bi poşete koydum ağzını sıkıca kapattım meleğimin kokusu gitmesin diye...doğum yaptığım hastanede çalışıyoruz eşimle 2 ay sonra işe başlıcam ama yenidoğan yoğun bakımın önünden nasıl geçeceğim bilmiyorum hamile kadın görmek istemiyorum bebek görmek istemiyorum canım yanıyor kimse beni anlamıyor annem şimdiliik bende kalıyor ona doğru bakıp anne ben senin ewladınım bak yanındayım ama benim ewladım yanımda değil diyorum ama içimden diyorum çünkü o bile beni anlamıyor doya doya bile ağlayamıyorum buna izin bile vermiyorlar eşim gözümün önünde eriyor herşeyi içine atıyor korkuyorum ya ona da bişi olursa diye o yüzden güçlü gibi gözükmeye çalışıyorum ama çok yoruldum dayanacak gücüm kalmadı duvarlar üstüme üstüme geliyor daha bir hafta olmuş evladını kaybedeli internette ne işin var diyen olursa uzandığım çekyattan sadece lavaboya gitmk için kalkıyorum o kadar içime atıyorum ki herşeyi belki beni tanımayan birileri vardır die benim gibi evlat acısı çeken beni anlayan biri vardır die düşünüyorum....
başın sağ olsun söylecek hiç birşey bulamıyorum. Allahım size güç sabır versin bunun tesellisi olamaz biliyorum. Meleklerin mekanı cenettir orda kavuşmanızı ve sizin iyi olmanızı dileyebiliyorum sadece. Ailene ve sana sabır dilerim.
çok saol teşekkür ederim meleğime kavuşmayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam umarım bende sizin gibi bir gün mutlu anne diyebilirm kendime...
Canım benim kendimi suçlu hisettirdin bana. Bence sende mutlu bir anne olmalısın bunu zamanla sağlayabilirsin, herşey henüz çok taze. Senin yerine koymaya çalışıyorum kendimi, yaşadıklarını anlamam, bilmem imkansız ama tahmin edebiliyorum... ve insan olarak inana bende okuduklarımdan sonra çok derin üzüntü hisediyorum. İnanmanı isterim ki şuan bende seninle ağlıyorum. Yanlış bir şey söylemekten çok korktuğum için kısacık yazıp geçtim. Sakın etrafındakilere aldanıp ta içine atma ve eşine güçlü görünmeye çalışma bunlar senin duygularını ötelemekten ibaret sadece, nerde olursan ol ağlicaksan ağla hatta çığlık at iyi olmanın yolu önce içindekilerden kurtulmak. şuanda yeniden hamile kalmayı istemen çok normal ama önce zihnen sağlıklı olmayı hedeflemelisin beden zaten kendini toparlar. Lütfen içine atma hiç bir duyguyu...
Okurken ağladım. Göz yaşlarım sel oldu. hala gözlerim doluyor. Erkekler ne yazık ki pek anlamıyor ya da işlerine öyle geliyor. yazdıklarını paylaşmak istedim. Duymak bile istemedi. Tüp bebek planlıyorum. En korktuğum şeylerden biri düşük yapmak ya da yavrumu kaybetmek. sahip değilim daha bile ama düşüncesi bile içimi mahvediyor. hele ki bunu yaşamak... Yine de güçlü olup bir an önce kendini toplamalısın. 99 depreminde teyzem,teyzemin kızını ve eşini yitirdik. cenazeleri enkaz altından biz çıkardık. her şeyde biz vardık. üzerine evde çok konuşup çok ağladık. Acı yaşanmalı ki atlatılsın diye düşündüm hep. Annem depresyon geçirdi. Bizim de pisikolojimiz bozuldu. Hala bile zaman zaman düşünüp ağlarım. Annemden 8 yaş büyük teyzem ve 6 yaş büyük teyzem enkaza gelmediler bile. her şey bittikten sonra misafir gibi cenazedeydiler. hele büyük olan kendini resmen korudu. belki bencilce davrandı ama onun pisikolojisi hepmize göre çok daha iyi. Mutlaka üzülmüştür ama aynı sıkıntıları yaşamadı. demek istediğim bir an önce kendini topla. Dışarı çık. ve bunu bilmeyen insanlarla birlikte ol. Onlarla zaman geçirmek için kendini zorla. seni konuşturmayıp başka şeylerden bahsedenlere kızabilirsin ama şimdi onlara hak veriyorum. Kendini kapamak yas tutmak acıya acı katıp seni depresyona sürükler. Olan olmuş hayata tutun yeniden. Bir kaç ay sonrada tekrar dene ve hamile kal. bebeğin doğumunda 1 seneyi geçmiş olur zaten. Hiç bir şey yokmuş gibi davrananlara kızma doğrusu bu. Evden çık ve hayata tutun
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?