yarın tam bir hafta oluyo meleğimi kaybedeli

elbette ki erkekler bizim kadar duygusal değiller...ama hakkını yemeyeyim kocam bir hafta da 3-4 kilo verdi benden gizli gizli ağladı saklamaya çalışsa da şişen gözlerinden anladım bunu ben bebeğimle anne-kız olmayacaktım iki arkadaş olacaktık o benim herşeyim olacaktı bu şehirde kimsem yok kime arkadaş dediysem bi şekilde kuyumu kazmaya çalıştı kimseye güvenim kalmadı çevremde güvenebileceğim kimsem de olmadı zaten kızımla gezip tozacaktık kızımla dertleşecektik bu yalnız dünyamda o olacaktı benim gün ışığım ama olmadı ben yine yalnız kaldım kimsesiz kaldım( şuan bi bebeğim olsun çok istiyorum ama 1 yıl çocuk yapmamız yasak ve 2. çocuğumu da kaybetme riskim çok yüksek:...(

benimde dostlarım yok ama arkadaşım var. Dostlar çok zor bulunuyor. Arkadaşlar ise vakit geçirtiyor insana. Annem teyzemlerden sonra zaman zman parklara gider orada hiç tanımadığı insnalarla sohbet ederdi. gerçi bizim de şu an yaptığımız o ya:) Umarım en kısa zamanda yeniden bir bebeğiniz olur. Inan bende o kadar çok istiyorum ki bir bebeğe dokunmak bana ait bir varlığa. sabırla beklemeye çalışıyorum. Düşünmemeye... dediğim sana tabiki düşünme hiç diyemem aklına gelecek. Bu mümkün değil. Off ne denir ki. Güçlü ol. Başka diyecek ne var ki..eskileirn dediği gibi zaman he rşeyin ilacıdır. Acılar dinmiyor ama kabulleniliyor ve onunla yaşamayı öğreniyor insan

meleğimin 2 buçuk kilo doğduğunu söylemişlerdi meğer 2 kilo doğmuş kızım o kadar küçükmüş iyileşeceğini söyledikleri gibi kilosunu bile yalan söylemişler ben üzülmeyeyim diye peki şimdi ne oldu üzülmedim mi daha da üzüldüm meleğimin bu kadar küçük olmasına gelişememesine üzüldüğüm gibi sizlerin dediklerine de artık inanmıyorum acaba yine benden bir şeyler mi saklıyorlar diyorum meleğimi kaybettiğim gibi çevremdekilere olan güvenimi de kaybettim:...(

burda hiç tanımadığım insanlara derdimi kolay anlatabiliyorum benim gibi meleğini kaybeden insanlarla konuşunca rahatlıyorum annende en doğrusunu yapıyor aslında çünkü bazen insan yakınlarına bişileri anlatamıyor ya da anlatmak istiyor ama ilgisizce geçer herkesin başına geliyor deniliyor ya işte o zaman yalnızlığına yalnızlık katılıyor:..(umarım sende bi bebek sahibi olursun inşallah onu kucağına alır öpüp koklarsın...ve umarım bi gün bende kucağıma alırım yavrumu....

Sevgili hnf Rabbim sana ve diğer arkadaşlara da sabırların en kuvvetlisini versin.Elbette ki evlat acısı kolay birşey değil Rabbim kimseyi ne çocukla nede çocuksuzlukla sınamasın.Bence çevrendekiler seni anlamıyor değildir,sadece acını artıracak şeyler yapmak,senin daha çok yıpranmana müsaade etmiyorlardır aslından biraz yanlış tabi ki acını taze iken doyasıya yaşamalısın,ağlamalı içini boşaltmalısın.Daha kırkın bile çıkmamış çok yeni.Ailene,çevrene anlatamıyorsan buraya gir anlat içinden geçenleri.Rabbim cennetteki şefaatçine yeni sağlıklı kardeşler nasip etsin.O çalıştığın hastanede acıların evet hep yıpranacak ama sen hamileliği bildiğin için hamilelere daha çok yardımcı olmalısın,bebek gördün mü evladını hatırlayıp onun yerine birkez sevmelisin.Evet hiç kolay olmayacak ama zaman herşeyin ilacı.Derdi veren Rabbim dermanı da nasip eder.Dilerim tekrar anneliği tadarsınız Allah yardımcınız olsun.

ASLA BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMEYECEĞİM YAĞMUR BUĞLEM'İM
Annem bir tanem canım kızım seni bir daha göremeyeceğim bunu bilmek bana çok acı veriyor bu gece tam bir hafta olacak seni kaybedeli meleğim sensizlik çok zor kontrol için gittiğim sırada senin alınman gerekti hareketlerin yavaşlamıştı 9 ay boyunca sensiz kalabileceğimi hiç düşünmemiştim senin geleceğini öğrendikten sonra bi defter tutmaya başlamıştım sana yazıyordum senin için yazıyordum sen büyüyünce okuyacaktın annenin senin için neler hissettiğini öğrenecektin her sayfanın sonuna babanla seni çok seviyoruz yazmıştım sen bu yazıyı okuyamasanda biliyorsun değil mi kızım???ameliyathaneye girdiğim zaman aklıma gelen bütün duaları okudum hemşire ablalarınla aylar öncesi konuşmuştuk öyle olur böyle olur diye bi an da gözüm karardı uyutmuşlardı beni uyandığımda ellerim babanın elleri arasındaydı onun sıcaklığını tüm hücrelerimde hissettim biraz ayılınca odaya indirdiler beni odayı görmen lazımdı kızım her yer pembeydi bir sürü balon vardı bebekli çiçekler vardı seni getirmelerini bekledim yavrum ama getirmediler seni bana getirmediler yan odadan ağlayan bebek sesleri duydum içim cız etti benim kızım niye yanımda değil dedim bana yoğun bakıma aldık doğunca bradikardiye girdi solunum sıkıntısı var dediler düzelir dediler akşam 10 buçukta ayağa kaldırdılar odanın içinde bir tur attık ve yatağıma yatırdılar gece herkes uyuyunca kimseye duyurmadan tek başıma tutuna tutuna ayağa kalktım içimde bi yerlerde bi acı hissettim ama acıyan yer ameliyat yerim değildi yavrum kalbimdi yürümeye başladım bi elimde serum vardı diğer elimle duvarlara tutunarak yoğun bakımın önüne kadar geldim hemşire beni ayakta görünce şaşırdı sana gelmeme az kalmıştı ama gelemedim kızım gelemedim annem cesaret edemedim nefes alıp verebilmen için burnuna subap takmışlar seni öyle görmeye dayanamazdım bekledim bütün gece sabah olmasını bekledim sabah olacaktı babanla birlikte gelecektik sana ama zaman hiç geçmek bilmedi solunumun biraz düzelmişti seni görmeme izin verdiler ağlamadım annem bütün gücümü topladım yanında hiç ağlamadım odaya gidince de ağlamadım düzelmen için dua ettim ikinci gün seni üç defa gördüm üç defa emzirebildim seni ama en başta sütüm gelmedi pompayla hiç durmadan süt çıkarmaya çalıştım bir yudum bile senin için çok önemliydi en son seni gece gördüm ertesi gün yine sana gelecektim öyle umut ediyordum ama sen gece kötüleşmişsin yine burnuna subap takmışlar beyninde iskemi varmış ödem varmış solunum merkezini etkilemiş hiç gözlerini açamıyordun meğer beynindeki problem yüzündenmiş üçüncü gün hastaneden çıkardılar beni sen kaldın bebeğim yoğun bakımda seni bırakıp gitmek çok koydu bana ama sen düzelecektin o gün göstermediler seni bana eve geldim beşiğini orda köşede görünce mahvoldum boş beşiğini sevdim geleceğini söyledim o akşam babanla etmediğimiz dua kalmadı sabah olacaktı ve biz sana gelecektik baban söz verdi götüreceğim seni onun yanına diye ama olmadı be yavrum gece 05.05 te babanın telefonu çaldı gözüme uyku girmemişti ki yatakta gözlerim kapalı yatıyordum çalan telefonla hissettim birşeyler olduğunu babana ne olur beni de götür dedim beraber yola çıktık hiç bu kadar uzun gelmemişti hastanenin yolu babana dedim beni acile bırak diye o sırada o gece yanında olan hemşire geldi yanımıza hiç bir şey demedi ama ben anladım o da ağlamıştı gözleri kığ kırmızıydı o anda dünyam yıkıldı o hastanede ne bebekler kurtuldu ne canlar döndü hayata ama sen dayanamadın tutunamadın hayata...o gün mezarlığa geldim ufacıcık bir tabutun içine koymuşlar seni ben o gün seni hastaneye görmeye gelecektim be annem tabutunu görmeye değil üzerine atılan topraklar üzerime atıldı annem seni o kara toprağın altında bırakmak çok acı geldi...bazen aklımı yitirecek gibi oluyorum baban bana destek oluyor ağlama o ağladığını görür daha da üzülür diyor ama kendisi de gizli gizli ağlıyor...sensizlik çok zor kızımmm...sensiz nefes almak sensiz konuşmak sensiz bu evde yaşamak çok zor...seni çok ve çok seviyorum canım kızım...

temennilerin için çok teşekkür ederim...umarım bir gün tekrardan anne olabilirim ve umarım bu sefer evladım beni bırakıp gitmez...

Canimm Allahım Sabrını arttırsın inşallah.. Öyle kötü oldumki geceden beri kaç kez yazıp siliyorum...
Ben bebeğimi kaybetmedim ama canım diyebileceğim biri 3 kez ustuste kaybetti hepside farklı nedenlerden...biliyorum,anlıyorum o yüzden neler hissedebildigini...
Allah eşinle sana sabır ve saglık versin ki yeniden bir bebek sahibi olabilesiniz.. Cennetteki kızına bir kardes versin kucağınıza Rabbim tez vakitte hayirlisiyla..
Ama hiç korkup endiselenme nolur...belki beklemen daha doğru olabilir ikinci için ama hiç korkma ustuste sezeryanda o kadar zor değil.. Yeterli saglikla al bebeğini kucağına...
Yanlış anlamamissindir umarım beni canım.. Allah yar ve yardımcın olsun ...

Lütfen bugün içinden nasıl geliyorsa öyle davran olurmu sakın kendini tutma. Allah hepimize bu mutluluğu bahşetsin inşallah. O o kadar büyük ki. Benim rahim ağzımda sorun olduğu için hamile kalmamın tedavisiz neredeyse imkansız olduğunu söylediği anda geldi benim oğlum. Bütün hayal kırıklıklarını yüklendiğim anda. Bu senin durumunla kıyaslanamaz ama anlatmaya çalıştığım o kimseyi mükafatsız bırakmıyor. Şu günlerini bir atlat inan bana seni görmezden gelmeyecektir. Bugün bebeğin için bol bol dua edip yasin okuyacağım. Bir an önce toparlanman acılarının hafiflemesi içinde dua ediceğim. Allahım sana sabır versin yanında olsun canım. Ben seninde mutlu anne olacağına inanıyorum.

canım benim üst üste sezeryan olmak beni korkutmuyor ya da üzmüyor beni ayrıca üzen şey meleğime kardeş istiyorum ama meleğimin hastalığı kardeşinde de görülebilir ve 2 kat daha riski var...ya yine kaybedersem:...(

dularınıza ihtiyacım var:..( benim kızımda umudumuz bittiği anda gelmişti ama olmadı...

Sakın öyle düşünme.. Bak benim tanıdığım sorunsuz ilk çocuğunu dünyaya getirdi koca cocuk oldu, sonraki gebeliği problemli oldu..
Tabiki tibben ne gerekiyosa yapmak lazım ama tevekkül ol biraz, korku gelmesin icine.. Hiçbirimizin garantisi yok biliyosun...
Allah en kısa zamanda sana ve esine güzel günler göstersin inşallah canim

amin canım o eski güzel günlerimizi tüm kalbimle çok özledim:...( birazcık olsun umuda ihtiyacım var:...(

hnf merhaba, bende bebeğimi kaybedeli bugün tam 1 hafta oldu. küçücük bir kızım olmuştu ama bende senin gibi onu toprağa verdim ve yazdığın acıların aynısını yaşadım. Herkes geçecek diyor ama unutulmuyor. Onun o küçük masum yüzü gözümün önünden gitmiyor....

desene sende benim gibisin...sende diyor musun eğer yaşasaydı şuan şunu yapardık bunu yapardık diye ben hep durmadan bu tür cümleler kuruyorum:..( sen niye kaybettin meleğini??

Umudunu hiç yitirme canım, beni ayakta tutan umudum olmuştu.Ben de sebebi bilinemeyen bir nedenden dolayı 37+5 de bebeğimi karnımda kaybettim, 15 mart 2009 da.
11 ağustos 2009 adet tarihine göre 2. bebeğime hamile kaldım. 22 nisan 2010 da bebeğimi sağlıcakla dünyaya getirdim. Ben de 1 yıl arayla 2 sezeryan oldum yani. Evet her bünye farklıdır belki ama ben sezeryanlardan dolayı hiç problem yaşamadım. Sana umut olsun diye bunları yazıyorum. Ben de hiç zaman geçmeyecek diye düşünüyordum ama neredeyse 3 yıl olacak. Unutmak mümkün olmuyor ama yeni bir bebek hayata bağlıyor yeniden.Hep şunu düşün,Allah aynı şey ile insanları sınamazmış.Sen tekrar aynı şeyleri yaşamayacaksın tatlım, ben buna gönülden inanıyorum. Sen de inan lütfen.

Son düzenleme:

canım benim çok geçmiş olsun.(((( çok üzüldüm.

bende 29 ekimde yirmi haftalık bebeğimi kaybettim.seni çok iyi anlıyorum.aynı duyguları bende yaşadım.biz annemlerde kaldık.kimse anlamıyordu sanki beni.azıcık gözlerim dolsa hemen durdurulmaya çalışıyor.ama ağla canım dilediğin kadar ağla.o iç yangınını ancak böyle atabilirsin.ben bebeğimi kaybedeli 56 gün oldu.daha az evvel yine höyküre höyküre ağladım.

bebeğin melek oldu.Allah böyle uygun görmüş demekten başka çaremiz yok.
kimse sana neden nettesin demez.burada canı yanan çok arkadaşımız var.hepimizde buradaki arkadaşlarımızla teselli buluyoruz.

canım benim bilmezmiyimmm bende çok ufakken kaybettim meleğimii ama acısı hala içimdeee...herşey anlamsızlaştııı....Allah'ım tez zamanda acını hafifletsin inşallah ve en kısa zamanda kucağına hayırlısıyla alacağın bebek nasip etsinnnn.....Unutma ki bize gelen herşey Allah'tan ben hep böyle dedim kendime yeri geldi hamile gördüğümde ağladımmm..yeri geldi suçladım ama naparsam yapıyım sonuç değişmeyeceği için Allah bilir dedimm..ve tam 1 yıl sonrasında yeniden hamile kaldım şimdi korkuyla devam ediyorr..daha dün akşam bile rüyamda bebeğimi kaybettiğimi gördümm.ondan bugün çok kötüyüm çok etkilendimm.sadece ALLAH'A DUA EDEBİLİYORUM.Sağlıkla ve hayırlısıyla kucağıma almayı nasip etsin....herşey zamannn....Allah'ım inşallah gördüğün son acı olsun buuu.....

tam umut ediyorum iyi olacak herşey güzel olacak diyorum ama sonra diyorum ki meleğiminde iyileşeceğini umut etmiştim bak olmadı diyorum kendime rabbim yavruna uzun ömür nasip eylesin evet 1 yıl çok uzun geliyor bana nasıl geçeceğini tahmin dahi edemiyorum beni en çok korkutan da eğer olursa tekrar yavrum ya o da yaşamassa o zman ne yaparım ben çünkü onu da kaybetme riskim var kafayı yicem(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…