Okurken ağladım. Göz yaşlarım sel oldu. hala gözlerim doluyor. Erkekler ne yazık ki pek anlamıyor ya da işlerine öyle geliyor. yazdıklarını paylaşmak istedim. Duymak bile istemedi. Tüp bebek planlıyorum. En korktuğum şeylerden biri düşük yapmak ya da yavrumu kaybetmek. sahip değilim daha bile ama düşüncesi bile içimi mahvediyor. hele ki bunu yaşamak... Yine de güçlü olup bir an önce kendini toplamalısın. 99 depreminde teyzem,teyzemin kızını ve eşini yitirdik. cenazeleri enkaz altından biz çıkardık. her şeyde biz vardık. üzerine evde çok konuşup çok ağladık. Acı yaşanmalı ki atlatılsın diye düşündüm hep. Annem depresyon geçirdi. Bizim de pisikolojimiz bozuldu. Hala bile zaman zaman düşünüp ağlarım. Annemden 8 yaş büyük teyzem ve 6 yaş büyük teyzem enkaza gelmediler bile. her şey bittikten sonra misafir gibi cenazedeydiler. hele büyük olan kendini resmen korudu. belki bencilce davrandı ama onun pisikolojisi hepmize göre çok daha iyi. Mutlaka üzülmüştür ama aynı sıkıntıları yaşamadı. demek istediğim bir an önce kendini topla. Dışarı çık. ve bunu bilmeyen insanlarla birlikte ol. Onlarla zaman geçirmek için kendini zorla. seni konuşturmayıp başka şeylerden bahsedenlere kızabilirsin ama şimdi onlara hak veriyorum. Kendini kapamak yas tutmak acıya acı katıp seni depresyona sürükler. Olan olmuş hayata tutun yeniden. Bir kaç ay sonrada tekrar dene ve hamile kal. bebeğin doğumunda 1 seneyi geçmiş olur zaten. Hiç bir şey yokmuş gibi davrananlara kızma doğrusu bu. Evden çık ve hayata tutun
sevgiler
benimde dostlarım yok ama arkadaşım var. Dostlar çok zor bulunuyor. Arkadaşlar ise vakit geçirtiyor insana. Annem teyzemlerden sonra zaman zman parklara gider orada hiç tanımadığı insnalarla sohbet ederdi. gerçi bizim de şu an yaptığımız o ya:) Umarım en kısa zamanda yeniden bir bebeğiniz olur. Inan bende o kadar çok istiyorum ki bir bebeğe dokunmak bana ait bir varlığa. sabırla beklemeye çalışıyorum. Düşünmemeye... dediğim sana tabiki düşünme hiç diyemem aklına gelecek. Bu mümkün değil. Off ne denir ki. Güçlü ol. Başka diyecek ne var ki..eskileirn dediği gibi zaman he rşeyin ilacıdır. Acılar dinmiyor ama kabulleniliyor ve onunla yaşamayı öğreniyor insan
Sevgili hnf Rabbim sana ve diğer arkadaşlara da sabırların en kuvvetlisini versin.Elbette ki evlat acısı kolay birşey değil Rabbim kimseyi ne çocukla nede çocuksuzlukla sınamasın.Bence çevrendekiler seni anlamıyor değildir,sadece acını artıracak şeyler yapmak,senin daha çok yıpranmana müsaade etmiyorlardır aslından biraz yanlış tabi ki acını taze iken doyasıya yaşamalısın,ağlamalı içini boşaltmalısın.Daha kırkın bile çıkmamış çok yeni.Ailene,çevrene anlatamıyorsan buraya gir anlat içinden geçenleri.Rabbim cennetteki şefaatçine yeni sağlıklı kardeşler nasip etsin.O çalıştığın hastanede acıların evet hep yıpranacak ama sen hamileliği bildiğin için hamilelere daha çok yardımcı olmalısın,bebek gördün mü evladını hatırlayıp onun yerine birkez sevmelisin.Evet hiç kolay olmayacak ama zaman herşeyin ilacı.Derdi veren Rabbim dermanı da nasip eder.Dilerim tekrar anneliği tadarsınız Allah yardımcınız olsun.
yooooo sakın benim yüzümden suçlu hissetme rabbim mutluluğuna mutluluk katsın kimsenin mutluluğunda gözüm yok ağlama üzülme çocuğuna sarıl sadece ben sarılamıyorum sen sarıl ben öpemiyorum sen öp ona hiç bağırma onu hep sev:....((
Canimm Allahım Sabrını arttırsın inşallah.. Öyle kötü oldumki geceden beri kaç kez yazıp siliyorum...
Ben bebeğimi kaybetmedim ama canım diyebileceğim biri 3 kez ustuste kaybetti hepside farklı nedenlerden...biliyorum,anlıyorum o yüzden neler hissedebildigini...
Allah eşinle sana sabır ve saglık versin ki yeniden bir bebek sahibi olabilesiniz.. Cennetteki kızına bir kardes versin kucağınıza Rabbim tez vakitte hayirlisiyla..
Ama hiç korkup endiselenme nolur...belki beklemen daha doğru olabilir ikinci için ama hiç korkma ustuste sezeryanda o kadar zor değil.. Yeterli saglikla al bebeğini kucağına...
Yanlış anlamamissindir umarım beni canım.. Allah yar ve yardımcın olsun ...
Lütfen bugün içinden nasıl geliyorsa öyle davran olurmu sakın kendini tutma. Allah hepimize bu mutluluğu bahşetsin inşallah. O o kadar büyük ki. Benim rahim ağzımda sorun olduğu için hamile kalmamın tedavisiz neredeyse imkansız olduğunu söylediği anda geldi benim oğlum. Bütün hayal kırıklıklarını yüklendiğim anda. Bu senin durumunla kıyaslanamaz ama anlatmaya çalıştığım o kimseyi mükafatsız bırakmıyor. Şu günlerini bir atlat inan bana seni görmezden gelmeyecektir. Bugün bebeğin için bol bol dua edip yasin okuyacağım. Bir an önce toparlanman acılarının hafiflemesi içinde dua ediceğim. Allahım sana sabır versin yanında olsun canım. Ben seninde mutlu anne olacağına inanıyorum.
canım benim üst üste sezeryan olmak beni korkutmuyor ya da üzmüyor beni ayrıca üzen şey meleğime kardeş istiyorum ama meleğimin hastalığı kardeşinde de görülebilir ve 2 kat daha riski var...ya yine kaybedersem:...(
Sakın öyle düşünme.. Bak benim tanıdığım sorunsuz ilk çocuğunu dünyaya getirdi koca cocuk oldu, sonraki gebeliği problemli oldu..
Tabiki tibben ne gerekiyosa yapmak lazım ama tevekkül ol biraz, korku gelmesin icine.. Hiçbirimizin garantisi yok biliyosun...
Allah en kısa zamanda sana ve esine güzel günler göstersin inşallah canim
hnf merhaba, bende bebeğimi kaybedeli bugün tam 1 hafta oldu. küçücük bir kızım olmuştu ama bende senin gibi onu toprağa verdim ve yazdığın acıların aynısını yaşadım. Herkes geçecek diyor ama unutulmuyor. Onun o küçük masum yüzü gözümün önünden gitmiyor....
9 ay boyunca neler hayal etmiştim neler düşünmüştüm oysa şimdi kurabileceğim bir hayalim yok umudum yok bana bakan bir çift göze o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam 13.12.11 de doğdu yağmurum 16.12.11 de bana veda etti sadece 3 kere görebildim kızımı yoğun bakımdan çıkamadı meleğim oysa ben hep bekledim iyileşecek ve biz ewimize gideceğiz die bekledim ama olmadı meleğim ewine gelemedi beşiğine yatamadı ona aldığım hiç bir kıyafetini giyemedi küvezdeyken battaniye istediler ona sardılar kucağıma verirlerken 10 dk bile durmadı kucağımda o battaniyesini bi poşete koydum ağzını sıkıca kapattım meleğimin kokusu gitmesin diye...doğum yaptığım hastanede çalışıyoruz eşimle 2 ay sonra işe başlıcam ama yenidoğan yoğun bakımın önünden nasıl geçeceğim bilmiyorum hamile kadın görmek istemiyorum bebek görmek istemiyorum canım yanıyor kimse beni anlamıyor annem şimdiliik bende kalıyor ona doğru bakıp anne ben senin ewladınım bak yanındayım ama benim ewladım yanımda değil diyorum ama içimden diyorum çünkü o bile beni anlamıyor doya doya bile ağlayamıyorum buna izin bile vermiyorlar eşim gözümün önünde eriyor herşeyi içine atıyor korkuyorum ya ona da bişi olursa diye o yüzden güçlü gibi gözükmeye çalışıyorum ama çok yoruldum dayanacak gücüm kalmadı duvarlar üstüme üstüme geliyor daha bir hafta olmuş evladını kaybedeli internette ne işin var diyen olursa uzandığım çekyattan sadece lavaboya gitmk için kalkıyorum o kadar içime atıyorum ki herşeyi belki beni tanımayan birileri vardır die benim gibi evlat acısı çeken beni anlayan biri vardır die düşünüyorum....
9 ay boyunca neler hayal etmiştim neler düşünmüştüm oysa şimdi kurabileceğim bir hayalim yok umudum yok bana bakan bir çift göze o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam 13.12.11 de doğdu yağmurum 16.12.11 de bana veda etti sadece 3 kere görebildim kızımı yoğun bakımdan çıkamadı meleğim oysa ben hep bekledim iyileşecek ve biz ewimize gideceğiz die bekledim ama olmadı meleğim ewine gelemedi beşiğine yatamadı ona aldığım hiç bir kıyafetini giyemedi küvezdeyken battaniye istediler ona sardılar kucağıma verirlerken 10 dk bile durmadı kucağımda o battaniyesini bi poşete koydum ağzını sıkıca kapattım meleğimin kokusu gitmesin diye...doğum yaptığım hastanede çalışıyoruz eşimle 2 ay sonra işe başlıcam ama yenidoğan yoğun bakımın önünden nasıl geçeceğim bilmiyorum hamile kadın görmek istemiyorum bebek görmek istemiyorum canım yanıyor kimse beni anlamıyor annem şimdiliik bende kalıyor ona doğru bakıp anne ben senin ewladınım bak yanındayım ama benim ewladım yanımda değil diyorum ama içimden diyorum çünkü o bile beni anlamıyor doya doya bile ağlayamıyorum buna izin bile vermiyorlar eşim gözümün önünde eriyor herşeyi içine atıyor korkuyorum ya ona da bişi olursa diye o yüzden güçlü gibi gözükmeye çalışıyorum ama çok yoruldum dayanacak gücüm kalmadı duvarlar üstüme üstüme geliyor daha bir hafta olmuş evladını kaybedeli internette ne işin var diyen olursa uzandığım çekyattan sadece lavaboya gitmk için kalkıyorum o kadar içime atıyorum ki herşeyi belki beni tanımayan birileri vardır die benim gibi evlat acısı çeken beni anlayan biri vardır die düşünüyorum....
Umudunu hiç yitirme canım, beni ayakta tutan umudum olmuştu.Ben de sebebi bilinemeyen bir nedenden dolayı 37+5 de bebeğimi karnımda kaybettim, 15 mart 2009 da.
11 ağustos 2009 adet tarihine göre 2. bebeğime hamile kaldım. 22 nisan 2010 da bebeğimi sağlıcakla dünyaya getirdim. Ben de 1 yıl arayla 2 sezeryan oldum yani. Evet her bünye farklıdır belki ama ben sezeryanlardan dolayı hiç problem yaşamadım. Sana umut olsun diye bunları yazıyorum. Ben de hiç zaman geçmeyecek diye düşünüyordum ama neredeyse 3 yıl olacak. Unutmak mümkün olmuyor ama yeni bir bebek hayata bağlıyor yeniden.Hep şunu düşün,Allah aynı şey ile insanları sınamazmış.Sen tekrar aynı şeyleri yaşamayacaksın tatlım, ben buna gönülden inanıyorum. Sen de inan lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?