Yaş farkı ve evlilik

pamuksekeripembesi

"be a voice, not an echo"
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
186
87
323
Merhaba kızlar, ben üniversite son sınıfı yeni bitirmiş (okulum 3 dersten uzadı) 22 yaşında bir kızım. Bu zamana kadar sevgililerim, flörtlerim oldu. Hiçbir zaman ciddi falan düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde babannem aradı ve bir arkadaşının beni çok beğendiğini ve oğlunun da beni beğendiğini, eğer uygun görürse görüşmemizi çok istediğini söylemiş. Ben tabi hayatımda hiç bu tarz bir durumda yer almadığım için şaşırdım bayağı. Evlilik de hiç düşünmedim şimdiye kadar yaştan dolayı. Bu bahsettiğim çocuk beni aradı (numaramı babannem vermiş) benim için sakıncası yoksa sosyal medyadan eklemek istediğini falan söyledi ve biz yazışmaya başladık. Sorun şu ki o 35 yaşında, ben 22. Bu zamana kadar hiç evlilik düşünmedim. Elbette yarın hemen evlenmiyoruz fakat ciddi bir düşünce ile ilk defa konuşuyorum biriyle. Fotoğraflarını gördükten sonra ve konuştuktan sonra ben de etkinlenmeye başladım kendisinden. Zaten yaş farkı asıl sorun değil, ben olgun biriyim. Kendisi de oldukça kültürlü ve genç görünen aynı zamanda öyle davranan biri. Ama sizce erken yaşta böyle ciddi bir duruma girmek doğru olur mu?

Adamı begendiysen niye erken olsun ki ? Ha diyince evlenilmez zaten. Bunun sözü var nişanı var. En erken seneye olur ki 23 yaşında olmus olacaksın. Okulunu bitirmis,meslek sahibi olmuş biri için hiçte erken değil. Ama bana sorarsan önce bir iş bul. Bir kac sene kendi ayaklarının üstünde dur. Ayrıca 13 yaş çok fazla. Maksimum 6 7 olmalı bence. Adam muhtemelen hemen çocuk yapmak isteyecektir. O sorumlulugu alabilecek misin ? Evlilik gozuktugu kadar toz pembe degil. Daha fazla sorumluluk daha fazla caba demek. Pisman olmamak icin cok iyi düşünmen gerek. Icinde bi seyler oturmus olsaydi bizlere sormazdin. Bence şimdilik bu fikrini ertele.

Yaş farkı çok fazla şimdi gözüne gözükmese bile bir beş on sene sonra ikinizib arasında düşünce fikir konusunda uçurum kadar fark olabilir. Beyfendi 35 yaşında belli ki hemen evlenmek isteyecektir. Hazır hissediyormusunuz gerçekten evliliğin yükünü omuzlarında taşıyabilirim diye. Benim fikrim daha çok gençsin evlilik için mesleğini eline al gez toz derim.. tabi siz daha iyi bilirsiniz

Adamı begendiysen niye erken olsun ki ? Ha diyince evlenilmez zaten. Bunun sözü var nişanı var. En erken seneye olur ki 23 yaşında olmus olacaksın. Okulunu bitirmis,meslek sahibi olmuş biri için hiçte erken değil. Ama bana sorarsan önce bir iş bul. Bir kac sene kendi ayaklarının üstünde dur. Ayrıca 13 yaş çok fazla. Maksimum 6 7 olmalı bence. Adam muhtemelen hemen çocuk yapmak isteyecektir. O sorumlulugu alabilecek misin ? Evlilik gozuktugu kadar toz pembe degil. Daha fazla sorumluluk daha fazla caba demek. Pisman olmamak icin cok iyi düşünmen gerek. Icinde bi seyler oturmus olsaydi bizlere sormazdin. Bence şimdilik bu fikrini ertele.
Haklısın 23 24 e kadar yolu var düğün olaylarının. Sadece her ne kadar istesem de evlilik fikrinin bana uzak gelmesinden dolayı danışmak istedim. Yatılı hizmetçi tutarım dünyayı ayağına getiririm sen çalışırsın gezersin diyor ama bilemiyorum.

Yaş farkı çok fazla şimdi gözüne gözükmese bile bir beş on sene sonra ikinizib arasında düşünce fikir konusunda uçurum kadar fark olabilir. Beyfendi 35 yaşında belli ki hemen evlenmek isteyecektir. Hazır hissediyormusunuz gerçekten evliliğin yükünü omuzlarında taşıyabilirim diye. Benim fikrim daha çok gençsin evlilik için mesleğini eline al gez toz derim.. tabi siz daha iyi bilirsiniz

Yaş konusu benim için çok önemli değil şu anda. Çünkü olgun olması bi bakıma daha iyi.

Bastan bunlari dusunup karar vermenize, kendinizi uzmenize gerek yok bence. Simdilik gorusmeye, tanimaya bakin. Boyle seylerin oyle herkese uyan tek bir cevabi olmaz. Onemli olan sizin nasil hissettiginiz, neyi istediginiz, su an, su haliyle o insani kabul edip etmediginiz. Bir de 15-20 sonrasini cok kafaya takmayin. Genc biriyle evlenince 20 yil sonra super saglikli, diri olacak diye bir garanti yok.

Bastan bunlari dusunup karar vermenize, kendinizi uzmenize gerek yok bence. Simdilik gorusmeye, tanimaya bakin. Boyle seylerin oyle herkese uyan tek bir cevabi olmaz. Onemli olan sizin nasil hissettiginiz, neyi istediginiz, su an, su haliyle o insani kabul edip etmediginiz. Bir de 15-20 sonrasini cok kafaya takmayin. Genc biriyle evlenince 20 yil sonra super saglikli, diri olacak diye bir garanti yok.
Kesinlikle öyle, çok haklısınız. Erkeklerin biraz büyük olmasında bir sıkıntı görmüyorum. Evet 15 yaş çok fazla olabilir fakat kafa yapısı, yetiştiğin ve yaşadığın çevreye göre değerlendirdiğinde bence kişiye göre farklılık gösterebiliyor.
Dunyalari ayaginiza serecekse maddi durumu iyi sanirim..bu yuzdende size cazip gelmis olabilirmi

Maddi durumunun iyi oldığunu konuyu açtığımda sorunu anlatırken belirtmedim. Evlilik sorumluluklarından bahsedilince en azından ev sorumluluklarının bir tık azalması ihtimalinden bahsederken yazdım. Maddi durumunun iyi olması bir kriter değil fakat önemli bir nokta olduğunu inkar edecek değiliz bence.

13 yaş çok fazla bana göre,bahsettiğiniz kişi kırkına yaklaşmış siz ise çok gençsiniz.Siz o kişinin yaşlarına geldiğinizde eşiniz babanız gibi duracak yanınızda.
Üstelik sizin yaşınızda çok erken evlilik için,meslek sahibi olun,para kazanın,gezin dolaşın,hayatınızı yaşayın biraz.
Koca her yaşta bulunur,aceleye gerek yok.

Yaş farkı sorun değil diyecek yaşlarda değilsiniz. 22 yaşında bir genç kız, daha hayatın başında. Zaten 22 yaş evlilik için de çok erken. Önce işine gücüne, hayattan ne istediğine odaklansana. Ne kadar olgun olduğunu düşünürsen düşün, 35 yaşında, senden 13 yaş büyük bir insanla aynı yerde olamazsın. Üstelik bana çok ters geliyor bu durum. Daha tanışmadan tipini sevmiş, gelmiş. Demek ki adamın önceliği zaten genç bir eşim olsun. Bu beni feci irite eden bir durum. 35 yaşında adamın çevresinde, kendi jenerasyonundan hiç mi insan yok da senin peşine düşmüş? Hani sen 30'lu yaşlarda bir kadın olursun, iş, hayat, insanlar konusunda biraz daha pişmiş biri olursun, o zaman yaş farkının önemi azalıyor. Ama şu durumda körpesin kabul et ve adam 40'ına merdiven dayamış. Yaş farkı bazı durumlarda çok çok önemlidir kısaca.

Merhaba kızlar, ben üniversite son sınıfı yeni bitirmiş (okulum 3 dersten uzadı) 22 yaşında bir kızım. Bu zamana kadar sevgililerim, flörtlerim oldu. Hiçbir zaman ciddi falan düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde babannem aradı ve bir arkadaşının beni çok beğendiğini ve oğlunun da beni beğendiğini, eğer uygun görürse görüşmemizi çok istediğini söylemiş. Ben tabi hayatımda hiç bu tarz bir durumda yer almadığım için şaşırdım bayağı. Evlilik de hiç düşünmedim şimdiye kadar yaştan dolayı. Bu bahsettiğim çocuk beni aradı (numaramı babannem vermiş) benim için sakıncası yoksa sosyal medyadan eklemek istediğini falan söyledi ve biz yazışmaya başladık. Sorun şu ki o 35 yaşında, ben 22. Bu zamana kadar hiç evlilik düşünmedim. Elbette yarın hemen evlenmiyoruz fakat ciddi bir düşünce ile ilk defa konuşuyorum biriyle. Fotoğraflarını gördükten sonra ve konuştuktan sonra ben de etkinlenmeye başladım kendisinden. Zaten yaş farkı asıl sorun değil, ben olgun biriyim. Kendisi de oldukça kültürlü ve genç görünen aynı zamanda öyle davranan biri. Ama sizce erken yaşta böyle ciddi bir duruma girmek doğru olur mu?
Bence yaş farkının hiç bir önemi yok eğer iki tarafta anlayışlıysa.
Eşim benden 10 yaş büyük ama bir gün olsun yaş konusunu dert edecek ya da sıkıntısını yaşadığımız bir durum olmadı.
Aksine eşim hep yönlendirir, akıl verir.
Ben hep iyiki eşim diyorum, sana bunu dedirtiyor mu ona bak bırak yaş farkını.
Kafan uyuyorsa aynen devam:)

O istedigi her seyi yasamis hayatini artik evlilige kendi ailesine adamak istiyor. Sen iste 22 yasindasin ve yasamak istedigin bircok sey olacak..
ilk önce emin ol esin de seninle tekrar o yoldan gecmek istiyormu?

Bunun yazmamim sebebine gelince: benim arkadasimla esinin arasinda 11 yas var. Evliliklerin ilk senelerinde arkadasim bisey yapmak istediginde esi istemiyordu cünkü adam yasamisti eee noldu arkadasim tek esinle yapmak istedigi bir seyi ya tek basina yapti yada hic..

Hakkinda hayirlisi olsun diyorum :)

Bizde eşimle yaş farkımız aynı ben 22 yaşındayım eşim 35 ayın sonunda 1 yıl olacak evleneli ve hep iyiki dedim. Eşimin ikinci evliliği benim ilk eski eşinden bi kızı var annesinde kalıyor zaman zaman kıskançlıklarım onun kızını kıskandığım zamanlar oldu ama eşimin olgunluyla bunları aştık , ben yaşım gereği cahilce kıskançlıklar yaptım ama karşı taraf olgun olunca herşey çözülüyor. Eşim çok anlayışlıdır o yüzden hep iyi ki evlendim dedim hiç pişman olmadım , karşınızdaki kişiden eminseiniz hiç düşünmeyin evlenin , evlenince gezemezsin hayatını yaşamazsın diye bir şey yok inan sevdiğin kişi yanında olunca herşey daha da keyifli oluyor.

Ben desteklemiyorum , erkeğin bayandan bu denli büyük olmasını...
Bayan erkekten 3-4 yaşa kAdar büyük olabilir
Ama erkeğin bayandan açık ara farkla büyük olmasını doğru bulmuyorum
Biz bayanlar, erkekler kıymet bilsin die, ilerde yaşlanır , çökeriz die büyük birilerini tercih ediyoruz ama.,, genelde fos çıkıyor bu durum
Aşk meşk işleri... cinsellik iyi olmama ihtimali var
Tabiki bunlar kati kurallar değil ama ben yaş farkına karşıyım
İnşallah şansınız yaver gider

Canım sen daha çocuk sayilirsin..derdin ne erken yaşta başına dert mi alacaksin..bı mesleğe gir bı para kazan gez dolaş keyfine bak..35yasinda adam bı suru flört u olmuştur gezdi dolaştı herşeye doydu şimdi evlenecek..biraz da sen yaşa .ilk bulduğun adama kendini verme bence.ben 22 de evlendim sevdigimle 23 de anne oldum pismanim.hayatimi yaşamadan düğün araba ev borcu odedim..aklini başına ak.koca illaki bulunur ama zaman geri gelmez....

Sahsen yas farki fazla buldum. Esim ve ben ikimizde 30 yasin üstünde evlendik ve evlenmeden kisa süre sonra cocuk istedik. Malum bir bayan olarak birden fazla cocuk istiyorsaniz beklememeniz lazim 30 dan sonra evlenseniz. Es adayi sizden erken cocuk isteyecektir. Siz buna hazirmisiniz. Bana göre bir cift ayni yaslarda ve ayni standartlarda olsa daha saglam temel olur evlilik icin ama tabi ki hersey kader kismet..

Back
X