yaşadığım şok karşısında ne yapacağımı bilemiyorum :(

filmlere konu cinsten bir olay yaşamışsın
açıkcası kuzen de olsanız nikah düşer ancak ben senin asıl derdini anladım
haklısın da
böyle bir şeyi saklıyor olman aranızda aşılmayacak bir duvar olarak kalacaktır herzaman
birde ortaya çıkarsa evet malesef ki güven sorunu yaşayacaksınız
kaç yaşına gelmiş bir insan bu
uzmanlar bile bir dönem sonra çocuğa bu durumun açıklanmasını önermekte iken
ömrünün sonuna kadar bu şekilde bir bilinmezliğe mahkum edilmeye kimsenin hakkı yok
git söyle demiyorum
ama bence doğru olanı bu

allah razı olsun canımm.. yani ben onunla bir ailede bir arada kuzenim olduğunu bilerek büyüseydim sanmıyorum böyle bir şey olacağını sonuçta kardeş diye büyüyoruz kuzenlerimle ama 20 yıl görmediğim sonra aşık olduğum bi insanı çıarıp al bu senin kuzenin deyice kopamıyosun da emek verdik biz Allah a nasip etmesi için çok dua ediyorum tabi hayırlısıyla.. Ama benim kafamı karıştıran o bunu öğrenirse tepkisi ne olur yani ben de söyleyemem hakkım yok anası babası varken nasıl çıkar sen evlatlıksın derim 3 yıla yakın bi zamandır demedim onların korkusu ne böyle ayırmaya uğrasıyorlar söyleseydim şimdiye kadar söyleyemez miydim söyleyecek olan söylerdi

Ne olursa olsun yanlış yoldasınız, öyle yada böyle kendisi kuzeniniz. Bu ilişki çok çirkin bir ilişki, içinize nasıl sindiriyorsunuz anlayamadım. Ayrıca, evlatlık olduğunu sizden duyması çok ama çok yanlış olur. Bunu söylemesi gereken insan siz değilsiniz, eğer söylenecekse evlatlık veren ve alan aile büyükleri söyler. Böyle bir sırrı, sırf kendinizi düşünerek ifşa edemezsiniz. 2 aileyide ne duruma sokacağınızı hiç düşündünüz mü? Ya da kuzeninizi nasıl bir psikolojik travmaya uğratacağınızı düşündünüz mü?

Bence kuzeninizden acilen uzaklaşın ve hayatınıza başka bir yön verin.

peki nasıl evilikleri sorun çok oluyor mu

2 evli cift var hatta. ikiside gayet iyiler.
Hatta istemiyolardıda evlenmeyi. aileler ikna etti evlendiler.
birinin 4 tane kocaman cocukları var. digerinin 1 tane.
hepside cok saglıklı maşallah...

aynı ortamda büyümedikten sonra bence akraba evliliğinde sakınca görmüyorum ben
onlarda uzaktılar birbirlerine.

Kaldırabilecek misiniz bu yükü?

Evlatlık olduğunu öğrenmeli diyenler olmuş, ama bu aile işine karışmak olur ve öyle bir konumda değilsiniz, yanlış anlamayın sizin üzerinize vazife değil yani.

Aileler de açıklamaya yanaşmazsa bu sırrı taşıyabilecek misiniz?
Çok zor...

Evlilik kararı alsanız kimse desteklemeyecek muhtemelen.
Gerçi yaşlarınız, en azından kuzeninizin yaşı evlilik için küçük, kararlarınız sağlıklı olmayabilir.

Ben olsam bu kadar zorluğu göze alabilir miydim bilmiyorum, sanmıyorum.

Öğrenince ne olacağı da ona kalmıs artık. O da seviyosa bu sebepten ayrılmaz ki. Olmayacak bi durum yok. Bilmiyorum karısık biraz. Umarım hayırlısı olur canımm

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben mücadele edebileceğime inanıyorum ama o bunu kaldırabilir mi bilmiyorum kendimi teselli etmek için demiyorum ama sevgilimi asla kuzenim olduğunu bilmeden farklı şehirlerde yaşadığım insanı al bu senin kuzenin derlerse insanın duyguları değişmez dinen de bi sakıncası yok ama aile konusu çok bunaltıyor beni yaptığım şeyi suç günah olarak görmüyorum ben nereden bileceğim kuzenim olduğunu öyle göremem ki öyle tanıtmamışlar.. ama asla vazife değil üstüme elbette çok haklısınız ben de bu konuda kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. söylemem facia olur hakkım yok buna

sevgiliniz sormuyor mu nedir sorun, bu insanlar beni neden istemiyor diye?
2 yıl boyuncada böyle bir konuyu kendısıne söylememişsiniz, bunu bir gün öğrenirse size olan güveni bitecek

Sevgiliniz ne diyor bu ayırma olaylarına.Onu nasıl ikna ediyorlar.Hadi sizi kuzen olmaz diyorlar da, ona ne diyorlar.
Birde bu evlatlık mevzusu bu kadar kolay yayılabiliyorsa nasıl oluyor da sevgilinizin kulağına gitmiyor.
Böyle herkesin bildiği sırlar pek sır olarak kalmaz.
Aklımdan acaba sizi ayırmak için bu evlatlık mevzusunu mu ortaya attılar diye geçmedi değil hani

sevgiliniz sormuyor mu nedir sorun, bu insanlar beni neden istemiyor diye?
2 yıl boyuncada böyle bir konuyu kendısıne söylememişsiniz, bunu bir gün öğrenirse size olan güveni bitecek

hayır onun istenmemesi gibi bir şey yok aslında. benim ona söyleme buna söyleme duyarlarsa iyi olmaz sonuçta ortada henüz ciddi bir durum yok diyorum. bir aylık bir ayrılıkmyaşadığımızda öz ailesinden olan ablası abisi devamlı görüşme halindeler diye olumsuz konuşmuşlar aslında şu an o da çekiniyor saklıyor hatta bir keresinde ne olacaksa olsun saklamak nereye kadar dedim o da bana ciddi bi yola girene kadar aslında korumak adına saklamak mantıklı demişti ya çok karışık ama şu da var ki özellikle öz ailesinden olan kimselerden saklamasını istemem biraz kafasını karıştırıyor ama napabilirim engel oluyorlar öğrendikerinde barıştığımızı yine araya girerler..

Merhaba Canım,

Benim görümcem de halasının oğlu ile evli. Daha küçükken çocukların birbirinde gönlü varmış. Akraba işte ama insan gönlüne söz geçiremiyor, büyük konuşmamak lazım. Aileler farkedince kızla oğlanın birbirlerini görmemeleri için çok çaba göstermişler uğraşmışlar. Ama aradan seneler geçmiş birbirlerini her gördükçe sevgileri depreşmiş. Ablamı istemeye gelmişler kaç defa kayın pederim kayın validem vermemiş ama en sonunda ablam da istiyorum diyince kabul etmişler, evlendiler çok sağlıklı da çocukları var Allaha bin şükür. Nasipse kimse birşey yapamaz canım.

aynen öyle canım nasipse zaten engel olamaz hiçbir şey.. teşekkür ederim yorumun için.. ben akrabam olduğunu bilmeden aşık oldum üstelik.

akraba evliliğinde bir sakınca görmüyorum. iki kişi de hastalık geni taşıyorsa çocuğa sirayet edebiliyor, her akraba evliliğinde çocuk sakat olacak diye bir durum yok. o kuzenin de olsa senin kardeşin değil. nikahlanmanızda dinen bi sakınca yok yani.

he çevre koparır orası ayrı. söylesen dert söylemesen ayrı bi dert. ama söylersen bu sefer durumu zaten öğreneceği için sizi ayırmalarına gerek kalmaz. ama çocuk bu psikolojinin altından kalkabilir mi onu bilmiyorum işte. hakkınızda hayırlısı olsun.

aa aklıma da bir şey geldi. öğrenmesin diye ayırmaya kalkıyolar ya aba altından sopa göster bence. ayrılırsak sebebini soracaktır ve ben yalan söyleyemem de. belki göz yummak zorunda kalırlar. ilerde seni suçlarsa da, bu ailelerinin söylemesi gereken bişeydi dersin. onlar senin psikolojin hakkında en doğru kararı verirdiler. senin iyiliğin için sustum dersin. ne bileym aklıma böyle bi yol geldi

aynen zaten benim de sorduğunda söyleyebileceğim tek şey bu. teşekkür ederim yaa canım :)

aynen zaten benim de sorduğunda söyleyebileceğim tek şey bu. teşekkür ederim yaa canım :)

böyle bir sırrı bilerek saklamaını doğru bulmadım.
ne olursa olsun kuzeninin de bilmek hakkıdır.
bilsin gerçeği ve o da ona göre hareket etsin.
senin iyiliğini için sakladım dersin ama karşışığında neler duyarsın kimbilir.
bir geleceğe doğru adım atacaksanız onun da en temel hakkı aranızdaki bu büyük sırrı bilmek.
senin tek başına bilip te iyiliğiniz için susma gibi bir hakkın olduğunu düşünmüyorum canım.

Son düzenleme:

bunu ailesi onu doğuran alan insanlar söylememişken ben asla öyle bir şey yapmam. zaten hakkım da yok. ben onun sevgilisiyim onlar onun ailesi. ben olsam böyle bir gerçeği sevgilimden duymak istemezdim varsın öğrendiğinde kızsın ya da ayrılsın ama bu yalanı benden öğrenmesi daha acı bir şey. bunu ona yapamam asla. benden öğrenemez.

tamam sen söyleme .ben sen söylemelisin demedim ki.
ama ilişkinize bu büyük sırrı saklayarak devam ediyorsun.
öğrendiğinde eğer ayrılmak isterse bu üzücü olmayacak mı.?
doğru olan kuzenin bu gerçeği öğrenmesi.
onun hayatındaki en büyük sırrı biliyorsun ve bile bile ilişkinizi sürdürüyorsun.
bilmiyorum bana yapılsa tepkim farklı olurdu.

Canım senden ayrılan o olmuş, yani sana ve ikinizin ilişkisine önem vermek yerine, başkalarının lafına bakarak senden vazgeçmiş.

Senin arkanda durmayan için , sen de ağlama bence. Bırak herkes kendi yalanında mutlu yaşasın. Sana erkek mi yok başka?

Hayır, çocuk her halukarda senin yanında olsaydı o zaman bu yalana ortak olma derdim. Çünkü bu yapılan doğru değil. Biyolojik ailesinin kimler olduğunu bilmek onun da hakkı. Lakin o senin arkanda durmamış, sen de böyle karman çorman ilişkiler içine girip, huzurunu riske etme. Kendi hayatına bak, Rabbim düzgün insanlar çıkarsın karşın. Cahil cühalayla bir ömür uğraşmak için bir nedenin yok ortada.

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…