yaşadığım şok karşısında ne yapacağımı bilemiyorum :(

Kusura bakmayın kuzen evliliğine ben iyi bakamıyorum.
belki de kuzenlerimle beraber büyüdüğüm içindir.
yine de bence aile facialarına yol açmamak için ayrılın.

Kusura bakmayın kuzen evliliğine ben iyi bakamıyorum.
belki de kuzenlerimle beraber büyüdüğüm içindir.
yine de bence aile facialarına yol açmamak için ayrılın.

kimsenin hoş karşılaması ya da karşılamama önemli değil benim için ben kimse için gelmedim sonuçta dünyaya ayrıca insanların yaşamadan dışardan rahatça ayrıl gitsin demesi ne kadar da kolay.. belki de ben her konuda empati kurmayı çok iyi bilen biri olduğum için herkesten bunu bekliyorum. olay benim ilişkimin sorgulanması değil yanlış anlayanlar var ben ayrılayım mı devam edeyim mi diye sormadım zaten sevgilimin içinde bulunduğu yalan karşısında nasıl davranmalıyım dedim. ayrıca çok yanlış Allah her şeyi en iyi bilendir heralde çok büyük bir yanlış ya da günah olsaydı Allah helal kılmazdı dimi ama ?

cnm bence hiç üzülme. hiç önemli değil bence benim annemle babam teyze çocukları. teyzemle kocasıda öyle. teyzemin eltisi de. teyzemin kızıda öyle. nikah düşüyor sonuçta . kardeşin değilya. bizde akraba evliliğini tasvip ederler. Ve hiçbir akrabamın çocuğuda sakat değil. korkma akraba olmasada çocuk sorunlu olabilir.

benim teyzemin gelini yabancı ama çocukları engelli doğdu. Allahın dediği olur. ÇOK SEVİYORSANIZ İNSANLARI DA AŞARSINIZ. MUTLULUKLAR

evet cnm helal nikah düşer merak etme. Nişanlına da söyle bence. Birgün öğrenecek çocuk değil. öğrenince sana kızar niye söylemedin diye anlat hemen

teşekkür ederim inşallah hayırlısı olur

kuzenin bunu başkasından duyarsa ilk işi senden ayrılmak olur.zor biliyorum ama ona söylemek zorundasın kim ne derse desin.ilişkiniz evliliğinizdede mani yok dinen korkma :)

sankı kardeşim dedi ayy herşeye tepki veriri olmuşuz insan neden kuzeniyle evlenmesinlerki anlamadım? Hersey kader canım seviyorsan mutluluğuna bak doktara git görüş ..Dinimizde bile helal sayılıyorsa gerisi hikaye bence..

Ben bir eğitmenim diyorsunuz da hem burada önce kuzen olduğumuzu öğrendiğimde ayrıldım sonra yine barıştık diyorsunuz baştan siz de yanlış olduğunun idrakına varmışsınız hem de sizden evlenip evlenmeme konusunda yorum isteyen yok diyorsunuz. O zaman neden konu açıyorsunuz sadece evlatlık meselesinden mi tek sorun bu mu yani. Biz sizin ilişkini sorgulamıyoruz bize ne ne yaparsanız yapın herkes burada bir konu açılıyorsa kendi düşüncesini ifade etmekte özgür ben olsam evlenmezdim diyorlar ne var bunda siz yine de çok istiyorsanız evlenin ama şunu da sorun kendinize. Her evlenecek çifte öyle testler yapılmıyor bana yapılmadı yani bilmiyorum o genetik testler çok farklı ve özel işlemler ve özel istekle yapılıyor siz bu kişiye kuzen olduğunuzu söylemezseniz ne bahaneyle bu testleri yaptıracaksınız.

Zaten evlatlık olduğunu ve kuzen olduğunuzu söyleme olayı sana düşmez büyükler var pat diye sen evlatlıkmışsın aslında benim kuzenimsin diye anne babasından habersiz söylediğinizi ve kuzeninizin anne babasının karşısına dikilip nasıl benden saklarsınız dediğini düşünsenize nelere sebeb olabilirsiniz ancak aileleri ikna etmeniz lazım açıklamaları konusunda gerçeği. Hadi açıkladılar çocuk öğrendi kuzenin olduğunu sen kabul ediyorsun kuzeninle evlenmeyi de bakalım o kabul edecek mi belki de onun değer yargılarına bakış açısına terstir kuzeniyle evlenmek sen kendi kafanda her planı yapmışsın bir de şöyle düşün evlendiniz eninde sonunda gerçeği öğrenecek saklı kalması imkansız. Hem senin daha önceden bilmenden dolayı sana kin duyacak hem de hata yaptığını kuzen olduğunuzu bilseydi evlenmeyeceğini söyleyecek ve soğuyacak senden yani ister kuzenle evlenmek aktrabalık bağı açısından olsun ister bu yalanacak olaylar nedeniyle olsun sağlıklı sağlam temeller üzerine kurulu olmayacak. Tabii siz bilirsiniz biz burada sadece kendi yorumumuzu yapıyoruz. Ayrıca günah olsaydı Allah helal kılmazdı diyorsunuz ama maalesef bu akraba evliliklerinden sakat ya da erken doğan ölen çocuklar doğuyor hanımefendi eğitimciyim diyorsunuz ama bunları gözardı etmeniz tuhaf daha aranızda genetik sorun var mı onu bile bilmiyorsunuz ne kadar gözünü karartmışsınız öyle hele ki amca çocuklarıysanız bir kez daha düşünün derim.

Son düzenleme:
Bunu o kişiye söylemek anne babanın görevi zaten sizin değil. Belli bir yaşa gelince bunun ona açıklanması gerekirdi. Ya bunu tesadüfen öğrense ailesiyle ilgili bir yıkım olmaz mı?

Diğer taraftan bunu ona siz söylemeyip ilişkiniz ciddi boyuta geldiğinde evlatlık olduğunu öğrense ve sizin bildiğinizi ögrense hakkınızda ne düşünür? Burada empati kurmak gerekiyor.
Kuzen meselesine gelince Allah nikah düşer buyurmuş. Birlikte büyüyen kardeş çocukları için bana göre ters. Ama siz zaten yabancıymışsınız o yüzden bu konuda içiniz rahatsa sorun yok.

Allah sizi birbirinize yazdıysa zaten bütün herşey kendiliğinden oluşuyor. Ama bu şekilde herkesten gizlenerek olmaz bu. Aile büyükleriyle tek başınıza bir konuşma yapmak zorunda kalabilirsiniz. Evlenirseniz eşlerin arasında böyle ciddi sırlar olmamalı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Neden tepki veriyorlar acaba bir bakın. Kendi keyiflerinden değil iyiliği için değil mi yoksa bize ne gitsin evlensin ama doktorla konuşmakla olmuyor doktorda bunların yüzüne bakıp sorun yok demeyecek genetik testler lazım onlarda özel testler evlenirken yapılmıyor özel istek üzerine yapılıyor söyler misiniz saklarsa hangi bahaneyle o testleri yaptıracak gittiklerinde dr arkaabalık bağı mı var o yüzden mi yaptırıyorsunuz diyecek orada gerçeği söylemek zorunda. Hanım kızımız kendince planlar yapıyor ama önceden ya da evlendikten sonra gerçeği öğrendi diyelim bakalım kendi istiyor mu kuzeniyle evlenmeyi neden tek taraflı karar veriliyor bence evlenmeden önce mutlaka söylenmeli ama bunu söylemek kıza da düşmez çok özel bir konu muhatabı olan aileler söylemeli. Çocukta ona göre kızla evlenmek isteyip istemediğine karar vermeli düşünsenize bir evlenmişler ortaya çıkmış çocuk ne yapacak kuzenim olduğunu bilsem evlenmezdim diyecek boşanacak belki de daha mı iyi ayrıca aileler zaten karşı evlatlık olduğunun söylenmesi istemiyorlar bu durumda evlilik kaçarak mı olacak bu çocuk sormayacak mı neden seni ailenden istemiyorum diye. Ne kadar yüzeysel bakıyorsunuz olaylara hayret..

işte bunun kararınıda kendisi verecek ama kuzenıyle evlenmek olay değildir acıklamadan elenmek olaydır.. Doktora gıt demek zaten cocugunda bılgısının olması demektir kimsenin yüzeysel baktıgını sanmıyorum

aynen öyle canımm. ben zaten kimseye napayım ayrılmalı mıyım diye sormadım ki :) bir de sanki ortada ensest bir ilişki var tövbe tövbe.. kuzenim olduğunu yeni öğrendiğim bir durum var ve yalanlar içinde bu çocuk ve ben buna çok üzülüyorum..

hanımefendi gözümü kararttığım bir durum yok ortada. bence iyi okumamışsınız elbette fikir alışverişi için açtım konuyu. bizim bir aylık bir ayrılığımız oldu ama bu kuzen olduğumuzu öğrenmekle alakalı hiç değildi. farklı durumlar o dönem benim kpss stresiyle uğrasmam vs.. tam o sıralarda üstüne bir de o insanlar sevgilimin aklına girmeye uğrasmaları vs.. eğitmen değilim ben öğretmenim ikisi farklı şeyler ufak bir bilg olsun.. ben yeni nesilin öğreticisiyim eğitimciyim ama eğitmen değilim. çocuk yetiştiriyoruz okullarda risklerden haberim var merak etmeyin hem de çok fazla.. ayrıca amca çocuğu değiliz yorumları okumadan yorum yapmanız yanlış bence.. ama yine de fikirleriniz için teşekkür ederim.

zaten dikkatli okursanız burdaki arkadaşlarla aynı şeyi söylüyoruz ailelerin söylemesi gerektigi daha sonra evlilik olup olmayacağı belli olur.. yorumları okumamışsınız iyice. herkes yüzeysel düşündü de bir siz özüne indiniz sanırım. sağ olun yani .

üyelik yeni
konu yeniaçılmış
bu aralar çok sık olmaya başladı
her yeni üyeler hemen derdim var köşesinde baş gösteriyor
inansam mı inanmasammı bilemedim kısacası

Hep de entrikali hikayeleri oluyor değil mi?
Ben de cok eski sayilmam ama kactir oldu bu yani insanlarin isi gücü yok herhalde.
Inansam mi bilemedim:26:

Hep de entrikali hikayeleri oluyor değil mi?
Ben de cok eski sayilmam ama kactir oldu bu yani insanlarin isi gücü yok herhalde.
Inansam mi bilemedim:26:

çok da güzel bir mesleğim ve işim var. inanıp inanmamak size kalmış ha inanmayın umrumda mı değil çünkü benim durumum bu ve paylaştım

Biz Rumeliliyiz, bizde 7 göbek akraba ile evlenilmez, onu bırakın komşu çocukları bile abi-abla-kardeştir yine hoş karşılanmaz, o yüzden bu 'kuzen' ile aşk durumunda ben objektif bakamam.
Ama diğer konuda tek diyebileceğim siz söylemeyin bence. Sizin karar vermeniz gereken bir konu değil evlatlık olup olmadığını söylemek.

Ayrilip ayrilmamak bizlerin karisacagi mevzu degil.ancak hassas bir durumdasin ve daha genis ve tartarak dusunmelisin.sen kuzeninle iliski yasamayi abes gormuyor ve kabulleniyorsun ama tek basina.kuzeninin de bunu bilmeye hakki var ve kendi kararlarini almaya tabi.bu kadar buyuk bir sir ile bence bir gun bile daha surdurmemelisin iliskini.ne kadar zor olsa da aileler aciklamali bu durumu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kuzenle ilişki benim açımdan çok abes ama kuzenim kendi amcasının oğluyla evli, iki çocukları var ikisi de sağlıklı maşallah.

etrafımda da çok fazla var akraba evliliği.

uzaydan falan gelmediyse bu kadar yadırgayanlar, bence Türk halkının bir gerçeği.

benim gördüğüm ' kız ele gitmesin ' mantığıyla daha küçük yaşlarda akrabalarla söz kesiyorlar.

düşündüğümde evet benim midem almıyor ama hiç de yadırgamıyorum açıkçası.

belki çok fazla gördüğümden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…