- 2 Temmuz 2013
- 15.806
- 18.314
- 248
- Konu Sahibi Whiteswhite
-
Kusura bakmayın kuzen evliliğine ben iyi bakamıyorum.
belki de kuzenlerimle beraber büyüdüğüm içindir.
yine de bence aile facialarına yol açmamak için ayrılın.
merhaba arkadaşlar.. kimseyle konuşamıyorum ya yargılıyorlar ya susturuyorlar konuşmaya çalışssam bu konuyuüç buçuk yıl önce üniversite 3.sınıfta halamın kızının düğününde onların aile dostu olarak tanıttığı bi kadının oğluna aşık oldum aslında o aşık oldu önce ben kötü günler geçirdiğim için belki dikat bile etmedim ufak bi tanışma faslından sonra bi iki muhabbet etmiştik düğünde derken facebooktan beni ekledi 8 ay boyunca ilgisi olduğunu anlıyordum fakat bir şey hissetmiyordum en başlarda derken telefon konuşması vs oldu ve bu durum sıklaşmaya başladı ve ben inanılmaz bir şekilde bağlandım hatta aşık olduğumu hissettiğim tek erkek oldu. neyse çok uzatmayayım biz bi ilişki yaşamaya başladık tabi ayrı şehirlerdeydik ve bir gün tatil için ailemin yanına döndüğümde aslında o kişinin benim evlatlık verilmiş kuzenim olduğunu öğrendiğimde hayatımın şokunu yaşadım sevgilim dediğim elini tutttuğum sarıldığım insan en yakın akrabamdı ve kimse benimle olmasını asla istemezdi evlatlık olduğunu öğrenme ihtimali olmasın diye nitekim öyle de oldu araya girmye başladılar psikolojik olarak onu bu ilşkinin olamayacağına farklı sebeplere bağlayarak ayırmaya çalıştılar.. başardılar da kavgalarımızın stresli dönemin en yoğun olduğu zaman ayrıldık sevgilim o insanları çok sevip sayıyor devamlı irtibat halindeler yani o ailenin akrabamın çocuğu olduğu için sık görüşürler telefonda yazın bir araya gelmeler vs.. biz 7 ay önce tekrar barıştık ama huzursuzum endişelerim var tekrar barıştığımızı öğrendiklerinde koparırlar diye ve bi diğreri de ben evlatlık olduğunu biliyorum ya ilerde bir gün nasip olursa bizim ciddiyete giderse benden ona söylemediğim için nefret edip ayrılır mı kendi bu durumu öğrendiğinde lütfen fikir verin napayım ben söyleyemem de böyle bir şeyi sonuçta öz ailesi ve alan kişiler bir şey dememişken ne hakkım var bunu yapmaya offf
kimsenin hoş karşılaması ya da karşılamama önemli değil benim için ben kimse için gelmedim sonuçta dünyaya ayrıca insanların yaşamadan dışardan rahatça ayrıl gitsin demesi ne kadar da kolay.. Belki de ben her konuda empati kurmayı çok iyi bilen biri olduğum için herkesten bunu bekliyorum. Olay benim ilişkimin sorgulanması değil yanlış anlayanlar var ben ayrılayım mı devam edeyim mi diye sormadım zaten sevgilimin içinde bulunduğu yalan karşısında nasıl davranmalıyım dedim. Ayrıca çok yanlış allah her şeyi en iyi bilendir heralde çok büyük bir yanlış ya da günah olsaydı allah helal kılmazdı dimi ama ?
cnm bence hiç üzülme. hiç önemli değil bence benim annemle babam teyze çocukları. teyzemle kocasıda öyle. teyzemin eltisi de. teyzemin kızıda öyle. nikah düşüyor sonuçta . kardeşin değilya. bizde akraba evliliğini tasvip ederler. Ve hiçbir akrabamın çocuğuda sakat değil. korkma akraba olmasada çocuk sorunlu olabilir.
benim teyzemin gelini yabancı ama çocukları engelli doğdu. Allahın dediği olur. ÇOK SEVİYORSANIZ İNSANLARI DA AŞARSINIZ. MUTLULUKLAR
merhaba arkadaşlar.. kimseyle konuşamıyorum ya yargılıyorlar ya susturuyorlar konuşmaya çalışssam bu konuyuüç buçuk yıl önce üniversite 3.sınıfta halamın kızının düğününde onların aile dostu olarak tanıttığı bi kadının oğluna aşık oldum aslında o aşık oldu önce ben kötü günler geçirdiğim için belki dikat bile etmedim ufak bi tanışma faslından sonra bi iki muhabbet etmiştik düğünde derken facebooktan beni ekledi 8 ay boyunca ilgisi olduğunu anlıyordum fakat bir şey hissetmiyordum en başlarda derken telefon konuşması vs oldu ve bu durum sıklaşmaya başladı ve ben inanılmaz bir şekilde bağlandım hatta aşık olduğumu hissettiğim tek erkek oldu. neyse çok uzatmayayım biz bi ilişki yaşamaya başladık tabi ayrı şehirlerdeydik ve bir gün tatil için ailemin yanına döndüğümde aslında o kişinin benim evlatlık verilmiş kuzenim olduğunu öğrendiğimde hayatımın şokunu yaşadım sevgilim dediğim elini tutttuğum sarıldığım insan en yakın akrabamdı ve kimse benimle olmasını asla istemezdi evlatlık olduğunu öğrenme ihtimali olmasın diye nitekim öyle de oldu araya girmye başladılar psikolojik olarak onu bu ilşkinin olamayacağına farklı sebeplere bağlayarak ayırmaya çalıştılar.. başardılar da kavgalarımızın stresli dönemin en yoğun olduğu zaman ayrıldık sevgilim o insanları çok sevip sayıyor devamlı irtibat halindeler yani o ailenin akrabamın çocuğu olduğu için sık görüşürler telefonda yazın bir araya gelmeler vs.. biz 7 ay önce tekrar barıştık ama huzursuzum endişelerim var tekrar barıştığımızı öğrendiklerinde koparırlar diye ve bi diğreri de ben evlatlık olduğunu biliyorum ya ilerde bir gün nasip olursa bizim ciddiyete giderse benden ona söylemediğim için nefret edip ayrılır mı kendi bu durumu öğrendiğinde lütfen fikir verin napayım ben söyleyemem de böyle bir şeyi sonuçta öz ailesi ve alan kişiler bir şey dememişken ne hakkım var bunu yapmaya offf
kimsenin hoş karşılaması ya da karşılamama önemli değil benim için ben kimse için gelmedim sonuçta dünyaya ayrıca insanların yaşamadan dışardan rahatça ayrıl gitsin demesi ne kadar da kolay.. belki de ben her konuda empati kurmayı çok iyi bilen biri olduğum için herkesten bunu bekliyorum. olay benim ilişkimin sorgulanması değil yanlış anlayanlar var ben ayrılayım mı devam edeyim mi diye sormadım zaten sevgilimin içinde bulunduğu yalan karşısında nasıl davranmalıyım dedim. ayrıca çok yanlış Allah her şeyi en iyi bilendir heralde çok büyük bir yanlış ya da günah olsaydı Allah helal kılmazdı dimi ama ?
sankı kardeşim dedi ayy herşeye tepki veriri olmuşuz insan neden kuzeniyle evlenmesinlerki anlamadım? Hersey kader canım seviyorsan mutluluğuna bak doktara git görüş ..Dinimizde bile helal sayılıyorsa gerisi hikaye bence..
Neden tepki veriyorlar acaba bir bakın. Kendi keyiflerinden değil iyiliği için değil mi yoksa bize ne gitsin evlensin ama doktorla konuşmakla olmuyor doktorda bunların yüzüne bakıp sorun yok demeyecek genetik testler lazım onlarda özel testler evlenirken yapılmıyor özel istek üzerine yapılıyor söyler misiniz saklarsa hangi bahaneyle o testleri yaptıracak gittiklerinde dr arkaabalık bağı mı var o yüzden mi yaptırıyorsunuz diyecek orada gerçeği söylemek zorunda. Hanım kızımız kendince planlar yapıyor ama önceden ya da evlendikten sonra gerçeği öğrendi diyelim bakalım kendi istiyor mu kuzeniyle evlenmeyi neden tek taraflı karar veriliyor bence evlenmeden önce mutlaka söylenmeli ama bunu söylemek kıza da düşmez çok özel bir konu muhatabı olan aileler söylemeli. Çocukta ona göre kızla evlenmek isteyip istemediğine karar vermeli düşünsenize bir evlenmişler ortaya çıkmış çocuk ne yapacak kuzenim olduğunu bilsem evlenmezdim diyecek boşanacak belki de daha mı iyi ayrıca aileler zaten karşı evlatlık olduğunun söylenmesi istemiyorlar bu durumda evlilik kaçarak mı olacak bu çocuk sormayacak mı neden seni ailenden istemiyorum diye. Ne kadar yüzeysel bakıyorsunuz olaylara hayret..
sankı kardeşim dedi ayy herşeye tepki veriri olmuşuz insan neden kuzeniyle evlenmesinlerki anlamadım? Hersey kader canım seviyorsan mutluluğuna bak doktara git görüş ..Dinimizde bile helal sayılıyorsa gerisi hikaye bence..
Ben bir eğitmenim diyorsunuz da hem burada önce kuzen olduğumuzu öğrendiğimde ayrıldım sonra yine barıştık diyorsunuz baştan siz de yanlış olduğunun idrakına varmışsınız hem de sizden evlenip evlenmeme konusunda yorum isteyen yok diyorsunuz. O zaman neden konu açıyorsunuz sadece evlatlık meselesinden mi tek sorun bu mu yani. Biz sizin ilişkini sorgulamıyoruz bize ne ne yaparsanız yapın herkes burada bir konu açılıyorsa kendi düşüncesini ifade etmekte özgür ben olsam evlenmezdim diyorlar ne var bunda siz yine de çok istiyorsanız evlenin ama şunu da sorun kendinize. Her evlenecek çifte öyle testler yapılmıyor bana yapılmadı yani bilmiyorum o genetik testler çok farklı ve özel işlemler ve özel istekle yapılıyor siz bu kişiye kuzen olduğunuzu söylemezseniz ne bahaneyle bu testleri yaptıracaksınız.
Zaten evlatlık olduğunu ve kuzen olduğunuzu söyleme olayı sana düşmez büyükler var pat diye sen evlatlıkmışsın aslında benim kuzenimsin diye anne babasından habersiz söylediğinizi ve kuzeninizin anne babasının karşısına dikilip nasıl benden saklarsınız dediğini düşünsenize nelere sebeb olabilirsiniz ancak aileleri ikna etmeniz lazım açıklamaları konusunda gerçeği. Hadi açıkladılar çocuk öğrendi kuzenin olduğunu sen kabul ediyorsun kuzeninle evlenmeyi de bakalım o kabul edecek mi belki de onun değer yargılarına bakış açısına terstir kuzeniyle evlenmek sen kendi kafanda her planı yapmışsın bir de şöyle düşün evlendiniz eninde sonunda gerçeği öğrenecek saklı kalması imkansız. Hem senin daha önceden bilmenden dolayı sana kin duyacak hem de hata yaptığını kuzen olduğunuzu bilseydi evlenmeyeceğini söyleyecek ve soğuyacak senden yani ister kuzenle evlenmek aktrabalık bağı açısından olsun ister bu yalanacak olaylar nedeniyle olsun sağlıklı sağlam temeller üzerine kurulu olmayacak. Tabii siz bilirsiniz biz burada sadece kendi yorumumuzu yapıyoruz. Ayrıca günah olsaydı Allah helal kılmazdı diyorsunuz ama maalesef bu akraba evliliklerinden sakat ya da erken doğan ölen çocuklar doğuyor hanımefendi eğitimciyim diyorsunuz ama bunları gözardı etmeniz tuhaf daha aranızda genetik sorun var mı onu bile bilmiyorsunuz ne kadar gözünü karartmışsınız öyle hele ki amca çocuklarıysanız bir kez daha düşünün derim. [/COLOR]
Bunu o kişiye söylemek anne babanın görevi zaten sizin değil. Belli bir yaşa gelince bunun ona açıklanması gerekirdi. Ya bunu tesadüfen öğrense ailesiyle ilgili bir yıkım olmaz mı?
Diğer taraftan bunu ona siz söylemeyip ilişkiniz ciddi boyuta geldiğinde evlatlık olduğunu öğrense ve sizin bildiğinizi ögrense hakkınızda ne düşünür? Burada empati kurmak gerekiyor.
Kuzen meselesine gelince Allah nikah düşer buyurmuş. Birlikte büyüyen kardeş çocukları için bana göre ters. Ama siz zaten yabancıymışsınız o yüzden bu konuda içiniz rahatsa sorun yok.
Allah sizi birbirinize yazdıysa zaten bütün herşey kendiliğinden oluşuyor. Ama bu şekilde herkesten gizlenerek olmaz bu. Aile büyükleriyle tek başınıza bir konuşma yapmak zorunda kalabilirsiniz. Evlenirseniz eşlerin arasında böyle ciddi sırlar olmamalı.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Neden tepki veriyorlar acaba bir bakın. Kendi keyiflerinden değil iyiliği için değil mi yoksa bize ne gitsin evlensin ama doktorla konuşmakla olmuyor doktorda bunların yüzüne bakıp sorun yok demeyecek genetik testler lazım onlarda özel testler evlenirken yapılmıyor özel istek üzerine yapılıyor söyler misiniz saklarsa hangi bahaneyle o testleri yaptıracak gittiklerinde dr arkaabalık bağı mı var o yüzden mi yaptırıyorsunuz diyecek orada gerçeği söylemek zorunda. Hanım kızımız kendince planlar yapıyor ama önceden ya da evlendikten sonra gerçeği öğrendi diyelim bakalım kendi istiyor mu kuzeniyle evlenmeyi neden tek taraflı karar veriliyor bence evlenmeden önce mutlaka söylenmeli ama bunu söylemek kıza da düşmez çok özel bir konu muhatabı olan aileler söylemeli. Çocukta ona göre kızla evlenmek isteyip istemediğine karar vermeli düşünsenize bir evlenmişler ortaya çıkmış çocuk ne yapacak kuzenim olduğunu bilsem evlenmezdim diyecek boşanacak belki de daha mı iyi ayrıca aileler zaten karşı evlatlık olduğunun söylenmesi istemiyorlar bu durumda evlilik kaçarak mı olacak bu çocuk sormayacak mı neden seni ailenden istemiyorum diye. Ne kadar yüzeysel bakıyorsunuz olaylara hayret..
üyelik yeni
konu yeniaçılmış
bu aralar çok sık olmaya başladı
her yeni üyeler hemen derdim var köşesinde baş gösteriyor
inansam mı inanmasammı bilemedim kısacası
Hep de entrikali hikayeleri oluyor değil mi?
Ben de cok eski sayilmam ama kactir oldu bu yani insanlarin isi gücü yok herhalde.
Inansam mi bilemedim:26:
Hep de entrikali hikayeleri oluyor değil mi?
Ben de cok eski sayilmam ama kactir oldu bu yani insanlarin isi gücü yok herhalde.
Inansam mi bilemedim:26:
kimsenin hoş karşılaması ya da karşılamama önemli değil benim için ben kimse için gelmedim sonuçta dünyaya ayrıca insanların yaşamadan dışardan rahatça ayrıl gitsin demesi ne kadar da kolay.. belki de ben her konuda empati kurmayı çok iyi bilen biri olduğum için herkesten bunu bekliyorum. olay benim ilişkimin sorgulanması değil yanlış anlayanlar var ben ayrılayım mı devam edeyim mi diye sormadım zaten sevgilimin içinde bulunduğu yalan karşısında nasıl davranmalıyım dedim. ayrıca çok yanlış Allah her şeyi en iyi bilendir heralde çok büyük bir yanlış ya da günah olsaydı Allah helal kılmazdı dimi ama ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?