Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

bende hec begenmedim
ne kadar da safşarsın ben de seni açıkgöz falan sanardım
hepsi kurmaca oyunnnnn salak yerine koyuyolar bizi
o yüzden hiç bakmam

O yüzden salak program iste

nisanın kaçıydı bende nisanlıyım ya ondan sordumdu
7 nisan ama o vakte kalmaz

FSH hormonu kaçın üzerine çıkarsa hamilelik zorlaşır?
FSH hormonu değeri 10'un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15'in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH'taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır. Bu hem kendiliğinden (spontan) gebelikler için geçerlidir hem de ilaç tedavisi ile veya tüp bebekle elde edilen gebelikler için geçerlidir. FSH 25'den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez. Bu tür durumlarda klomifen sitrat testi gibi testlerle FSH değeri ve over rezervi daha net değerlendirilebilir.

FSH değerini düşürmek mümkün müdür?
Bazı hastalar hamilelik şansını arttırmak için FSH değerini düşürmek için neler yapılabilir gibi arayışlara girebilmektedirler. FSH yükselmesi yaşla birlikte yumurtalık rezervindeki azalmayı ifade eder ve yaşlanma gibi bu da geri dönemez. Yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı ve kalitesi azalır ve hiçbir ilaç veya tedavi (veya bitkisel yiyecekler, içecekler, çaylar) yumuta sayısını ve kalitesini tekrar düzeltemez. Bu durumda yapılması gereken FSH'yı düşürmeye çalışmak değil, daha da yükselmeden tedavi ile gebelik elde etmeye çalışmaktır. Bunun dışındaki uğraşlar hastanın vakit kaybetmesine ve FSH'nın geçen sürede daha fazla yükselmesine neden olacaktır.

Kadında çocuk sahibi olabilme kapasitesini yani over rezervini gösteren tek değer FSH değildir. Bunun dışında farklı tahlilller ve testler, yöntemler vardır. Bunlar hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak over rezervi değerlendirilmesi konusunda ulaşabilirsiniz.

bende içmiştim hayıt bayağı düşmüştü
ama bikere çıkmışsa fsh ın
çayla falan düşse bile çıkan değer önemliymiş diye okudum
biraz karışıkmı oldu ne:44:

Canim 10 un ustu sikinti ben ole okudum bbenim fsh lh iyiydi 4 civari e2 cok dusuk cikmisti gecenay bu ay ne cikcak bakalim ins iyi cikar

Esra erolun bebegi dusuk degilmis esi aciklama yapmis olu dogum yapmak zorunda kalmis bebegi karninda olmus yani.. Allah sabir versin oda mi pihtidas acaba aklima o geldi izlemiodum ama bu olaydan beri arada bakiyom programina

Gidemem canim en yakin van 4 saat ayrica burada guvenlik sorunu var gece sehirlerarsi arac calismiyor
ayyy cok kotuymus be kuzum yaa. Hayirlisi canjm. Hakkinda hayırlısı olsun . Insallah hep guzel haberlerini aliriz burdan

Canim oynuyodum artık o da ilgisini cekmiyo gibi malesef. Cok cabuk sıkılıyor.

rabim tez zamnda sanada versin olmayanlarada tatırsın işallah
Düşünürüm tabiki sen az değilsin kesin herifin üstüne atlamissindir
terbiyesiz senide görücez bakalım gerçekten bebegi olanın işi bitmiyormuş kardeşim
Pasam bu seksi cazibeli seksişar sey.
hahay annem bugün gitti sahaba daha çok var
kız anasını kıskanıyor zaar

allahım olmayanlarada tatırsın kardeşim inan dünyanın en güzel hissi

Esra erolun bebegi dusuk degilmis esi aciklama yapmis olu dogum yapmak zorunda kalmis bebegi karninda olmus yani.. Allah sabir versin oda mi pihtidas acaba aklima o geldi izlemiodum ama bu olaydan beri arada bakiyom programina

Ben ayrintilari dinleyemedim
Amin Allah sabir versin.
Evet ya pihtidas ya da rahim agzi yetmezligi ikisinden bjri olabilir.

GÜNAYDIN KIZLAR Peygamber Efendimizin Gece Okuduğu Dua

Allahım! ne kadar istesemde seni lâyıkıyla övemem,buna gücüm yetmez.Sen ,kendini övdügün gibisin.Allahım! Ey göklerin,yerin ve her seyin rabbi,padisahı.Ey daneyi yarıp bitkiyi cıkaran,Tevrat ı,İncil i,ve Kuran ı indiren rabbim.Her şerlinin ve senin perceminden yakalamış oldugun her canlının şerrinden sana sığınırım.Sen Evvel sin,senden önce bir sey yoktur.

Sen Son sun,senden sonra bir sey yoktur.Sen Açık sın,senden acık bir sey yoktur.Sen Gizli sin senden gizli bir sey yoktur.Borcumu öde ,beni fakirlikten kurtar(zengin eyle).Allahım! Canımı sen yarattın , yine sen alacaksın,canımın ölümü ve hayatı senin elindedir.Allahım!eger onu (bu gece) alacaksan,günahımı bagısla.Ve eger yasatacaksan, onu koru.Allahım! senden dünyada ve ahiratte saglık,dirlik,düzenlik diliyorum.Rabbim! isminle yanımı yere koydum,günahımı affet.

Allahım! nefsimi sana teslim ettim,yüzümü sana döndürdüm,işimi sana havale ettim,sırtımı sana daya dım.S enden umarak ve senden korkarak sana yöneldim.senden baska kurtarıcı yoktur.İndirdiğin kitabına,gönderdigin Peygamberine inandım. HAYIRLI CUMALAR

Evet ya bende okudum ilk aklima o geldi
Ooooo ananda gitmiş sabahlar olmasin
Senide gorecez diyen arkadaşlar ben bir çocuk buyuttum zati sizin geçtiğimiz yollardan gectigim için takiliyorum bende zamanındacoook ddonumu cekemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…