Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

kızlar ben şimdilik çıkıyorum
çamaşırları katlayacağım birde sereceğim çamaşırlar var
ütüyüde hallettimmi damlarım
hayırlı haberlerle gelin inşallah :16::16:

kızlarrrrrr testi yaptım iki dne aldım ilkinde 15 dk sonra silik çizgim çıktı ikinciiyide yapıorum emin olamadım c koyu çizgi t silik ama görünüoo hamilemiyim kan testi yarın vercekmişim ertesi gün sonuç alıcakmışım aile doktorum çıksada çıkasada gel kan testi yapıcam dedi annemi oluorum şimdi

Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.

kızlar dünden beri çok kötü hissediyorum kendimi
dün yan komşum geldi anlattıklarına inanamadım yaaaa :41::41:
daha 5 aylık evli 4 aylıkta hamile bu kadın evlendi kaynana kayınbaba yok diye benle otur demiş
evi benim yan daireye döşediler bunlar kaynanada kaldılar
kadına yapmadıkları kalmamış ne eziyetler etmişler en son namusuna iftira atmaya kalkmışlar
kadın dayanamamış karnındaki babağine bile acımadan intihara kalkışmış
hastaneye zor yetiştirmiş kocası midesi felan yıkanmış neyseki bebeğe bişi olmamış
evine geldi komşum eve gelmek istiyorum izin vermiyorlar diyor
hastaneye kaldırdıklarında kaynana eve gelmiş altınlarını çalıp gitmiş
komşum farkedince biz almadık eve gelen acil servis doktorlar almıştır demişler
komşumda polise haber vermiş altınlar kaynanada çıkmış
5 ayda daha neler neler yaşanmış düşünebiliyormusunuz
gözü ne kendi canını ne de bebeğini görmemiş
offffffff offfffffffffff
vay şerefsizzzz bölelerini ip assan ip kabul etmes nasıl ödicek bu hesabı nasıl vericek karnında çocuğu olan bi kadına yapılırmı

canım valla hamiş olabilirsin haaaa benimde ayak tabanlarım yanar hamileyken :53::53::53::53:
Allahın işi bu belli olmaz umudunu yitirme bakalım hayırlısı :46::46:

kız olurmu olur valla şuan içimde bi umut var bak pkoyla ilgili bi sitedi biri ne yorum yapmış bizee ay sevindirik oldum valla yaa o yorumu görüncee 7 milimle hamiş kalmış kadıın 52::52: bu arada insülin direnciyle alakısı nasıl olayi yaa bilen varsa anlatsın banadaa :26::26:

ben de yılların pcos'lusuyum. senelerce envai çeşit kadın doğumcuya gittim ve bir allah'ın kulu da insülin ölçümü yapmadı. ne zaman ki endokrinoloğa gittim, pcos ve insülin direncinin ikiz kardeş gibi olduğunu öğrendim. insülin direncimi kırmak için uygulanan tedaviyle de evliliğimin 5. yılında gebe kaldım. arama motoruna pcos ve insülin direnci ilişkisi yazarsanız göreceksiniz. bir de ben kadın doğumcumun yumurtlama olmamış dediği ay gebelik elde etmiştim. onlar 10'un altını yumurtlama yok sayıyorlar bizi 28 günde bir regl olan normal kadın gibi değerlendirdikleri için. oysaki gebe kaldığım ay sadece 7 idi değerim. endokrinoloğumsa 2'yi geç yeter demişti. kısacası enokrinoloji servisinden randevu alın ve bebek istediğinizi mutlaka belirtin. kan verme saatinizse 8-9 arası olsun en az 8 saat açlıkla.eğer gittiğiniz gün yetişmezse o saate ertesi sabah kan verin. gerçek değerler sadece bu saatlerde çıkar. allah herkese anneliği tattırsın.

bugün belli olacak ayy heyecanlandım hadiyedende ses çıkmadı haa :8::8::8:

:21::21: kızzz hamiş olabilirsin kırmızı kart yemeden ümidini yitirmek yok
bak başaka :6::6::6::6:

sen yinede dikkat et canım
Allahın işine karışılmaz hade hade canlanın verin güzel haberleri yaws :10::10::10:

bencede yaa banada öyle geldi
bu arada belinaysu dan da çok ümitliyim :52::52::52:
ay hadi inşallah canım yaa sırayla hepiciğimiz hamiş kalak inşallah çokta ümitlendirmek istemiyom kendimi yaa hep böle belirti oliyi sonra fos çıkayi üzüleyom bendee :14::14: beni asıl umutlandıran göğsümdeki 1 haftadır falan olan hassasiyet var yaa dokandıkça acıyi fazla elletmiyom herüfe son iki halvettede sağ kasığım ağrıyınca oda didi hamilemisin diye yaa :17::17:
günaydın kadınlarım topigimizde yeni hamiş varmı bakem?
henüz beklemede olan adayları var olarmı? belinaysu hadisko ve bende ümit var gibim bakalım bakak görek :31::34::52:

aç karnınamı verilio peki şimdi gitsem yarın gel dicek sabah alıos derse yada öğleden sonra yaptırp yarın sonuç derse

dua et kız yarın vercem haberi bugün test alıcam yarın sabahtan yapım diorum erken kalkarım yarın sabah aç karnınada kan testi yapmaya giderim olsada olmasada kız dış gebelik değildir dimi bak bengisudaki ayak yanmaları bendede var bileklerim nasıl demir gibi sanki gezmiş tozmuş gibiyim hem yanıo hem ağrıo hele parmaklarım başlangıç yerden nasıl ağrıo namaza eğilirken çok kötü oluo

kızım sağlıkocağı yokmu yakınlarda git kan versene daha kesin olur :63:

hı hııı bencede sabah git sağlık ocağına çünkü sadece saat 10 buçuğa kadar kan alıyolar saat 4-5 tede çıkıyo sonuç canım :34: ben yaptırmıştımda daha öncee ama tabi sonuç fısstı :14::14: neysem şimdiden sonra olması daha hayırlı tabi bebişim doğana kadar borcumuzun teki bitmiş olcek çok şükür :16::16: hayırlısı yaa bakalım :34::34:

kızlar kime diorum bennn :49:testi yaptım iki dne aldım ilkinde 15 dk sonra silik çizgim çıktı ikinciiyide yapıorum emin olamadım c koyu çizgi t silik ama görünüoo hamilemiyim kan testi yarın vercekmişim ertesi gün sonuç alıcakmışım aile doktorum çıksada çıkasada gel kan testi yapıcam dedi annemi oluorum şimdi

selammmmmmm güzellikler nasılsınız?napıyosunuz .Benim canım çok sıkkın dktra gittim bugün muayene oldum tüplerim tıkanmış istesemde hamiş kalamazmışım:50:tedavi olmam gerekiyomuş malesef öffffffffffffff:43:

kızlar kime diorum bennn :49:testi yaptım iki dne aldım ilkinde 15 dk sonra silik çizgim çıktı ikinciiyide yapıorum emin olamadım c koyu çizgi t silik ama görünüoo hamilemiyim kan testi yarın vercekmişim ertesi gün sonuç alıcakmışım aile doktorum çıksada çıkasada gel kan testi yapıcam dedi annemi oluorum şimdi

silik milik bence hamişsin kıs hayırlısı olsun cnm hemen yaptır kan testini hadi bakalım anne adayı:49:

selammmmmmm güzellikler nasılsınız?napıyosunuz .Benim canım çok sıkkın dktra gittim bugün muayene oldum tüplerim tıkanmış istesemde hamiş kalamazmışım:50:tedavi olmam gerekiyomuş malesef öffffffffffffff:43:

kız ne üzülüosun iki tane aslan gibi oğluşun varmış allahtan ümit kesilmez üzülmeee

silik milik bence hamişsin kıs hayırlısı olsun cnm hemen yaptır kan testini hadi bakalım anne adayı:49:

ciddimisin kız diğer testi yaptım onun çizgi çıan yerde çöküklük gördüm ondan çıkmadı sanırım inşallah öleyim dimi kasıklarım her kalkışımda batıo kaynanayla görümce gelicek not vercekler:)

meraklı hanımlar hani nerdesiniz sabahtan beri laf atıodunu<z git artık yap şunu die sevinçççç saç kalmıcak anam sende yola yolaa bak yolarım gelirsem oraya cvpları alım a mı diyim be mi diyim c mi diyim

kız ne üzülüosun iki tane aslan gibi oğluşun varmış allahtan ümit kesilmez üzülmeee

sağol cnm orası öyle tabi allah oğluşlarıma uzun ömür nasip etsin sağlıkla .Ama işte üzüldüm yaaaaaaaa yinede ne ümitle gittim ama boş çıktı :53::50:

sağol cnm orası öyle tabi allah oğluşlarıma uzun ömür nasip etsin sağlıkla .Ama işte üzüldüm yaaaaaaaa yinede ne ümitle gittim ama boş çıktı :53::50:

canım benim ona kalırs abende de hiç ümit yoktu ama allah umarım yarın herşey güsel olucak tam kesinleşicek dua edin yine

Back
X