Yaşadıklarım

Noktası virgülüne katılıyorum.

Ha bu arada, bekarlığımı ölene kadar sürdürme niyetindeyim eğer karşıma ciddddden çok seveceğim ve çarpıldığım birisi çıkmazsa. Hayatımdan fevkalade memnunum. Hatta ikinci bahar yaşıyorum bazı hususlarda.

Yine bazı arkadaşlar "yaşlanınca napıcasss kociş lazım" muhabbeti yapmış da. Ona eklemem vardı.

Evimin birkaç üst sokağında huzur evi var. Heeeeepsi 3-5 çocuklu insan dolu. Aralarında bir tane bekar yok.
Yani kocişlere ve doğmamış çocuklarınıza hiç güvenmeyin, yaya kalırsınız.

İlerde huzurevlerine bekarlar çoğalacak bu gidişle tabii ammmaa
Biz dipdiriyken siz çökmüş olabilirsiniz aman dikkat Hayatta hiçbir şey kendinizden önemli değil.

Sevgiler.

ayyy bayıldım yazdıklarınıza elleriniz dert görmesin
gece gece sevgi kelebeği oldum

Evlenince hiçbir şey bitmiyor buradan bile anlayabilirsiniz bdv konularından. İnsanların söyledikleri canınızı sıkıyorsa yumuşak davranmayın söyleyecek yüz bulamasınlar sizden. O imza atılınca mutlu olunmuyor ki.

ayyy bayıldım yazdıklarınıza elleriniz dert görmesin
gece gece sevgi kelebeği oldum

Tesekkürler
Ben bile okuyup okuyup cosuyorum
Hayatimin en zor dönemlerini yasiyorum ve su yazdigima bak. Üc gündür agliyorum bir de ben. Umutlu olmak güzel birsey ya.
Hersey gececek biliyorum

Ya evlilik cok guzel bisey tabiki uyusup anlasabildigin insanla olursa aile olmak Anne olabilmek tabiki de cok guzeldir suan anne deilm bilemiyorum o duyguyu Eminim muhtesem bir histir Ama her Kadin gibi bende isterim bu arada bazilari ahkam keser sakin evlenme evlenip napicaksin diyenlerede katilmiyorum insan istedigi kisiyi buluyorsa Hitap ediyorsa kesinlikle evlenmeli nereye kadar ailesiyle yasicak Ama evlenmek icin evlenmek yasim gecti diye evlenmek sacma insanin bi yerde Kismeti vardir bekleyeni sabirli olmali insan bende 29 evlendim hic gec evlendim diye asla dusunmedim cok Iyi bir Yasta evlendim bence evlilik yasi 30 larda artik hem insan daha akilli mantikli oluyor en önemli hayirli insanlarla karsilasmak

Abim bilmiyor Hayır, kimse bilmiyor aslında sadece buraya yazabildim nedenini, kimseyle konuşmak istemiyorum bu konuyu nasıl anlatabilir insan, utanıyorum
Lütfen üzülmeyin yanlış mutsuz bir evlilikte yapabilirdiniz burada neler okuyoruz intihar bir hata bunu tekrarlamayın lütfen o canı size veren kendinizi öldürün diye vermedi yazık günah ya şaşıyorum yaş doğruysa bilmiyorum 20 yaşındaki biri yapar ama siz belliki sizi üzmüşler siz sizi yaradanı üzmeyin.

Haydaaa
Bakin ne guzel kelimelerle kendinizi ifade edem bir kadinsiniz meshur elalemin tabirlerine kafayi takmak oldu mu?
Ben 21 yasimda evlendim daha okuyordu koca meraklisi cikti dediler.evet cok merakliyim koca nasil bisi ogrenecegim dedim.
Bosandim vahh vahh cok genc dul kaldi cocukla yazik bekar gibi gorunuyor bari basina is gelmese dediler
Ben sevgilimle seyahatler geziler eglenceler fink attim.
Simdi evde kaldin evlenemeyeceksin kizinda buyudu diyorlar
Evlenecegimi yeniden duyanlar iyi secsin tekrar bosancak degil diyor.
Yoo canim isterse 5 defada evlenir bosanirim diyorum.
Ve bunu diyenler kim biliyor musunuz?
Ne ailem ne aile dostlarimiz ne arladaslarim..3 5 densiz akraba ile isimlerini bilmedigim komsular.
Hayatin her evresinde konusan olacak.cunku yapacak baska 1 seyleri yok.eksikler ezikler.
Evlilik marifette degil.
Sevilmek istiyor hayati paylasmak gulmek konusmak eglenmek asik olmak olunmak istiyor olabilirsiniz ama birilerinin sozu ile evde kaldim diye kendinizi etiketlerseniz hayatiniza son vermeye kalkarsaniz korkak olmaz misiniz?
Gezin dolasin insanlarla tanisin.kendinizi sevin

Seni anlıyorum ben de evlenmek istiyorum ama tabii doğru kişiyle, hayatımı paylaşabileceğim kişiyle. Yani olaya sadece evlenmek olarak bakma. Belki yalnızsın birine ihtiyacın var bunu da anlarım ama öncelikle kendine ait bir dünya kurmalısın. Yani kendine zaman ayır, sevdiğin şeyleri yap, kurslara gezilere katıl. Kendini mutlu etmeye bak nasipte olan karşına çıkar zaten. Emin ol ben bu yazdığımı kendime de söylüyorum. Hayat çok güzel ve basit şeyler için kendini üzmeye değmiyor. Şayet nasibinde evlilik yoksa n'apacaksın? Vardır her şer görünende bir hayır. Genç yaşta evlenip 3 çocukla dul da kalabilirdin o zaman yine yalnız olurdun ama çocukların sorumluluğu ağır gelirdi mesela? Yani olayların bilinmeyen yönleri de var ve biz farkında olmasak da bunlar bizim hayrımıza

Ben erkek olsaydim hazir milletin dedigi gibi dul kadinim.yada genc oglum olsaydi seni alabilirdim.almak yalniz elalem deyimiyle.

Dusuncelerin ve yorumlarinda idealist ve kendini taniyan guclu kadin var dikkatimi cekmisti bir kac konuda.
Durusunuzla her daim mutlu olacaginiz bir hayat diliyorum.

İnsanlar her koşulda ve şartta, iki eli kanda bile olsa, bir ayağı çukurda bile olsa konuşacak.

Ben 24 yaşında evlendim. Abim bana duvarlara tırmanıyor dedi. İleriki yaşlarda evlenseydim evde kalmış diyecekti.

Onun demesi evet canımı sıktı ama ağzının payını verdim. Sen de konuşanları sallama bile, evlensen ay hormonları tavan der. Evlenmesen başka bir şey.

Boş insanları takıp kendine kıyma, gerçekten senden değerli değil kimse.

Yazdiklarimin hepsini geri aliyorum 5 saniyeliğine.
Sen 84 dogumlu musun bide?ben 83luyum ve neredeyse tum arkadaslarim yeni yeni evleniyor nisanlaniyor planliyor yada 3 4 senesi var diyor.
Hay allah nasil 1 cevren var ise acilen değiştir lutfen

Bende bunu yazmak için girmiştim ağzına sağlık canım ilk önce insanın kalbi guzel olacak gerisi halolur

ilahi :) ben de evlen diyenlere bulun bi mühendis evleneyim diyorum ahahah

Bunu bana da diyorlar hatta önce çok gençsin diyorlar sonra yaşım 30 deyince evlenmeyi düşünmüyor musun diyorlar ben de nasip kısmet diyip geçiştiriyorum ha deseler ki biri var tanışır mısın ona da eyvallah sonuçta insanlar konuşa konuşa anlaşırlar dimi?
Sormalarını kafaya takma elalem denen bir tayfa var malum çok meraklı oluyorlar
Evlensen dert, boşansan dert, çocuğu iki sene geç doğursan dert, ikinci çocuk istemiyorum desen dert... Yani çok da umursama gerçekten insanları memnun edemezsin sen mutluysan salla kim ne demiş ne dememiş
Şehirden git gitmesine ama gittiğin yerde de aynı sorunları yaşayabilirsin bazı şeyler kafa yapısıyla da alakalı sen ne hissedersen karşıya o enerjiyi verirsin o yüzden önce kendi içinde netleşmen ve bazı şeyleri aşman gerek

Bir arkadaşım da hep sorun yaşadığı adamla evlendi hemen çocuk yaptı şimdi de tek vasfını annelik olarak görüyor bir de kocişiyle mutlu mesut ya (!) bana da "ay canım Allah sana da nasip etsin ben çok mutluyum" diye dua ediyor ben içimden aman aman öyle koca olacağına bekar kalırım daha iyi diyorum
sanki evlenenin başı göğe eriyor!

Tesekkürler
Ben bile okuyup okuyup cosuyorum
Hayatimin en zor dönemlerini yasiyorum ve su yazdigima bak. Üc gündür agliyorum bir de ben. Umutlu olmak güzel birsey ya.
Hersey gececek biliyorum
Ben de umut dolu yazını çok beğendim ve gerçekten hayata bakış çok önemli
En dipteyken bile ışığı görüp feraha ereceğini düşünmek, insanı hayata bağlıyor. Hayatının en zor dönemi de olsa sen kötünün içindeki iyiyi gördüğün için eminim her şey yoluna girecek ve umduğundan daha da mutlu olacaksın çünkü hayat sevincin var
İnşallah Rabbim seni düze çıkarsın sorunlarını hallet

Valla iş hayatında benzerini yaşıyorum
"Kadınsın duygusalsın" (halbuki disiplinliyim arkadaş ayağına iş yapmam, erkek olanlar daha çok kardeşim modunda laçkalar ama onlar mantıklı ben duygusal!)
"evlenemedi ya ondan sinirli" (erkekler kendi sinirli hallerindeki hormonal dengesizliklerinin bende de olduğunu sanıyorlar!) gibi gibi... bu tarz örnekler çok
Yani elalem der de der susturamazsın

Okula yönel lise mezunuysan aöf fln oku mesleğini eline al ve kurtul o çevreden.
Evde kaldın diyenlere okuyorum dersin yada gülümseyerek “ bn evlenip başımı yakmıcam “ de. İnsanlara cvp ver içine atma..
Sorun evlenince düzelmiyor inan.. Allah hayrlı insanlarla karşılaştırsın.

Neden buna takiliyorsun da hayati tii ye almiyorsun bacim? Git ise gir calis cevren olsun. Para kazan ozgurlugun olsun. Neden evlilige takiliyorsun ki? Vakti gelince olur ama dusunli daha evlenmeden intihari dusunuyorsun? Birde evlenip cocugun olsa ne yaparsin sen?

Bazıları değil direkt adımı alıntılasaydınız daha şık olurdu. Bu forumda kocişş diyecek son kişiyim sanırım. Bize eş hayat arkadaşı diye öğretildi, insanlar bunun için evleniyor benim bildiğim fazlasıyla değersizleştirilmiş içi boşaltılmış demek ki. Ben çocuktan bahsetmedim huzurevine girecek kadar yaşlı olmaktan hiç bahsetmedim. İnsan yeri geliyor kardeşine bile bir derdini anlatamıyor ama ben bir insana eş dediysem onunla her şeyi paylaşabilmeliyim. Huzurevi örneğini hiç anlamadım zaten çocuklara güvenen bir tip hiç olmadım. Kimin ne zaman öleceği belli değil herkes her an yalnız kalabilir. Ancak bu benim nasılsa huzurevinde tek kalacağım kimse yüzüme bakmayacak diye bu yaşımda yalnızlığı tercih edeceğim bir önerme değil. Bekarlık çok güzel tabi, bunu sonsuza kadar isteyenlere de saygım sonsuz. Umarım dilediğiniz gibi hayat boyu bekar kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…